ΠΑΟΚ: Ακίνδυνος επιθετικά, έχασε 1-0 από την Αϊντχόφεν - Ντεμπούτο ο Ολιβέιρα (photos)

ΠΑΟΚ: Ακίνδυνος επιθετικά, έχασε 1-0 από την Αϊντχόφεν - Ντεμπούτο ο Ολιβέιρα (photos)

ΠΑΟΚ: Ο «Δικέφαλος» στο ντεμπούτο του Νέλσον Ολιβέιρα ηττήθηκε 1-0 από την Αϊντχόφεν.

 

Ο ΠΑΟΚ έδωσε το πρώτο του φιλικό στην Ολλανδία και μάλιστα πολύ δυνατό. 

Αντιμετώπισε την Αϊντχόφεν στην έδρα της, η οποία σε μία εβδομάδα θα παίξει στα προκριματικά του Champions League με τη Γαλατασαράϊ και γνώρισε την ήττα με 1-0. Ο Λουτσέσκου στο δεύτερο μέρος έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Νέλσον Ολιβέιρα, αλλά δεν τον κράτησε έως το τέλος στην αναμέτρηση.

Ο «Δικέφαλος» ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα ακίνδυνος επιθετικά, ενώ ανασταλτικά δεν εκτέθηκε αρκετές φορές, αλλά είχε ορισμένα λάθη που του δημιούργησαν προβλήματα. Άξιο αναφοράς και η συμμετοχή του Καγκάβα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Σφιντέρσκι. Ο Ιάπωνας ήταν ευδιάθετος, επιχείρησε να δημιουργήσει, ωστόσο, ανασταλτικά ακόμα χρειάζεται ρυθμό για να δώσει αυτά που θέλει ο Λουτσέσκου.

Σχηματισμός

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με 4-4-1-1.

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς στο τέρμα, δεξί μπακ ο Τέιλορ κι αριστερό ο Περέιρα. Στόπερ οι Μιχαηλίδης, Βαρέλα και στα χαφ οι Εσίτι, Ελ Καντουρί. Δεξιά ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, αριστερά ο Λάμπρου και ο Καγκάβα πίσω από τον Σφιντέρσκι.

Στο δεύτερο μέρος ο Ραζβάν Λουτσέσκου άλλαξε ενδεκάδα. Ο Πασχαλάκης ήταν στο τέρμα, δεξί μπακ ο Λύρατζης, αριστερά ο Ροντρίγκο και στόπερ οι Μιχάι, Κρέσπο. Στα χαφ οι Νινούα, Σβαμπ, δεξιά ο Μουργκ, αριστερά ο Τζόλης και ο Βρακάς πίσω από τον Ολιβέιρα.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με στόχο να εκμεταλλευτεί το πλάτος του γηπέδου και να χτίζει σωστά το παιχνίδι του από την άμυνα, όπως ζητάει ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Σ’ αυτή την προσπάθεια, όμως, έγιναν κι αρκετά λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι Ολλανδοί.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση, αλλά η Αϊντχόφεν είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον δαιμόνιο Μαντουέκε, πλασέ του οποίου στο 7’ έφυγε άουτ. Στο 10’ ο Μαντουέκε απέφυγε τον Λάμπρου και σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Μιχαηλίδη και ο Ζάχαβι σκόραρε με κεφαλιά, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Στο 18’ αστόχησε ο Φερτέσεν, ενώ στο 24’ με διπλή προσπάθεια ο Ζίβκοβιτς κράτησε το μηδέν κόντρα στον Γκέτσε. Στη συνέχεια η Αϊντχόφεν ανέβασε τις μηχανές κι άνοιξε το σκορ. Αφού είχε δοκάρι με τον Φαν Γκίνκελ στο 24’ στη συνέχεια σε σουτ του ίδιου ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε, αλλά κράτησε τη μπάλα «ζωντανή» στην περιοχή και ο Μανουτέκε από κοντά έκανε το 1-0.

Στο 28’ ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε σουτ του Ραμάλιο. Ο ρυθμός κατόπιν έπεσε και στο 38’ ο Εμβένε έκοψε πριν εκτελέσει ο Σφιντέρσκι, ενώ στο 39’, ο Μαντουέκε αστόχησε σε κοντινό σουτ, έπειτα από λάθος του Εσίτι.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, με τις αλλαγές. Οι Ολλανοί στο 56' είχαν σουτ του Σανγκαρέ, που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης, ενώ στο 60' σουτ του Ιχατάρεν, ήταν άστοχο. Στο 64' κοντινή κεφαλιά του Μάουρο Τζούνιορ επίσης δφεν βρήκε στόχο. Ο ΠΑΟΚ ανασταλτικά ήταν καλύτερος σε σχέση με το πρώτο μέρος, αλλά και πάλι ακίνδυνος επιθετικά. 

ΠΑΟΚ (α’ ημίχρονο): Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Περέιρα, Εσίτι, Ελ Καντουρί, Α. Ζίβκοβιτς, Λάμπρου, Καγκάβα, Σφιντέρσκι.

ΠΑΟΚ (β’ ημίχρονο): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Μιχάι, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Νινούα, Σβαμπ, Μουργκ, Βρακάς, Τζόλης, Ολιβέιρα (78’ Κούτσιας).

Αϊντχόφεν: Ντρόμελ, Εμβένε (46’ Τέζε), Ραμάλιο (46’ Ομπίσπο), Μποσάλι (46’ Φιερχέφερ) Μαξ (46’ Όπεγκαρντ), Σανγκαρέ (86’ Ρίγκο), Φαν Γκίνκελ, Μαντουέκε (46’ Πρέπερ), Γκέτσε (46’ Τόμας – 82’ Σάμπο), Φερτέσεν (46’ Μάουρο), Ζάχαβι (46’ Ιχατάρεν).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ: Νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές στον Σφιντέρσκι!

ΠΑΟΚ: Νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές στον Σφιντέρσκι!

ΠΑΟΚ: Στην Ελλάδα ο Σαββίδης

ΠΑΟΚ: Στην Ελλάδα ο Σαββίδης

ΠΑΟΚ: Στην τελική ευθεία με Κούρτιτς

ΠΑΟΚ: Στην τελική ευθεία με Κούρτιτς

Γιορτή απόψε στο ΟΑΚΑ για τους θριαμβευτές του Παναθηναϊκού AKTOR!
Γιορτή απόψε στο ΟΑΚΑ για τους θριαμβευτές του Παναθηναϊκού AKTOR!
Στη διάθεση του κοινού στην Αθήνα το τρόπαιο του Conference League
Στη διάθεση του κοινού στην Αθήνα το τρόπαιο του Conference League
Μέχρι το 2028 στον πάγκο της Ισπανίας ο Σκαριόλο
Μέχρι το 2028 στον πάγκο της Ισπανίας ο Σκαριόλο
Βροχερός ο καιρός την Παρασκευή
Βροχερός ο καιρός την Παρασκευή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved