Σάσα: «Έρχονται καλύτερες μέρες και τίτλοι για τον Άρη» (video+photos)

Σάσα: «Έρχονται καλύτερες μέρες και τίτλοι για τον Άρη» (video+photos)

Άρης: Ο Λούκας Σάσα μίλησε για την προοπτική των «κιτρινόμαυρων».

Ο Λούκας Σάσα παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο επίσημο κανάλι του Άρη. Ο Βραζιλιάνος χαφ αναφέρθηκε στην ανανέωση του συμβολαίου του και δήλωσε αισιόδοξος ότι το μέλλον θα είναι πολύ καλό για τον σύλλογο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σάσα:

Για την έλευσή του στον Άρη: «Όταν ήρθα στη Θεσσαλονίκη και τον Άρη ήξερα τις απαιτήσεις που υπήρχαν από μένα. Ήξερα πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Άρη και όλη την ιστορία του. Ήξερα και την πίεση που θα υπήρχε από τους φιλάθλους, για τους τίτλους που όλοι θέλουν να δουν. Ήξερα τα πάντα. Όπως φυσικά και τον παίκτη που κλήθηκα να αντικαταστήσω, τον Σιώπη.

Όλοι μιλούσαν για τον Σιώπη στις πρώτες μέρες μου εδώ. Έτσι παρακολούθησαν μερικούς αγώνες του. Από την πρώτη μέρα, όμως, ξεκαθάρισα στους ανθρώπους της ομάδας ότι δε θέλω να με συγκρίνουν με τον Σιώπη. Έχει το δικό του στιλ παιχνιδιού και εγώ το δικό μου. Μετά από δύο χρόνια εδώ, ο κόσμος με έχει συμπαθήσει κι αυτό είναι καλό. Δείχνει ότι μάλλον κάνω καλά τη δουλειά μου στο γήπεδο».

Για το στιλ παιχνιδιού του: «Ξέρω ότι ο κόσμος, σχολιάζοντας το παιχνίδι μου, λέει ότι τρέχω πολύ κι αυτό είναι γεγονός. Αλλά αυτό είναι το στιλ μου από μικρός. Τρέχω, παλεύω και μερικές φορές στο ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει το… θαύμα και να βάλω γκολ ή να δώσω μία καλή πάσα Αυτό είναι το στιλ μου, πάντα έπαιζα έτσι. Νόμιζα ότι μεγαλώνοντας δε θα μπορούσα να τρέχω τόσο, αλλά όχι, μέχρι στιγμής μπορώ να τρέχω το ίδιο και ελπίζω αυτό να συνεχιστεί».

Για το μυστικό του φετινού Άρη: «Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση. Νομίζω ότι πρώτα απ’ όλα έχουμε μία πολύ δυνατή άμυνα και δεν εννοώ μόνο την αμυντική γραμμή μας ή τη μεσαία. Όταν μιλάμε για άμυνα, εννοώ τη συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας. Αμυνόμαστε πολύ καλά και είναι δύσκολο να δεχτούμε γκολ. Αυτό είναι το δυνατό μας σημείο. Κατά δεύτερον, έχουμε πολύ επικίνδυνους παίκτες στο επιθετικό κομμάτι. Οπότε και όταν δεν παίζουμε πολύ καλά, σε μία ανύποπτη στιγμή μπορούμε να σκοράρουμε. Εφόσον είναι δύσκολο να δεχτούμε γκολ, αρκετές φορές μέσα στη σεζόν κερδίσαμε με 1-0 γι’ αυτόν το λόγο. Αυτά είναι τα δύο σημεία που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε φέτος».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Στα αποδυτήρια είμαστε πολύ καλά. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις, όλοι, μεταξύ μας, ο ένας νοιάζεται για τον άλλον κι αυτό είναι σίγουρα πολύ σημαντικό. Αν υπάρχει καλό κλίμα στα αποδυτήρια, φαίνεται και στο γήπεδο».

Για το πώς νιώθει στον Άρη:  «Μετά από δύο χρόνια στον Άρη, νιώθω πια σαν στο σπίτι μου. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκφράσω αυτό που νιώθω. Νιώθω τη Θεσσαλονίκη και τον Άρη σαν το σπίτι μου. Κάθε φορά που έρχομαι να παίξω στο «Κλεάνθης Βικελίδης», νιώθω σαν να παίζω στην αυλή του σπιτιού μου στο Σάο Πάολο. Μου αρέσει εδώ. Είμαι πολύ όμορφο εκεί που παίζεις να σε αγκαλιάζουν οι άνθρωποι γύρω σου, σε κάνει να νιώθεις άνετα. Έτσι νιώθω και γι’ αυτό υπέγραψαν για ακόμα τρία χρόνια, επειδή είμαι χαρούμενος. Δεν έχω κανένα παράπονο και ελπίζω να βοηθήσω για να φέρουμε σ’ αυτά τα τρία χρόνια κάτι καλό στον Άρη».

Για τα τρία χρόνια του συμβολαίου του: «Μιλώντας για το νέο συμβόλαιο, ειδικά όταν είναι τριετές, δεν είναι εύκολο να το αποφασίσεις. Είναι τρία ολόκληρα χρόνια, πρέπει να αναλογιστείς πολλά πριν πάρεις τέτοια απόφαση. Όμως πάντα ένιωθα καλά εδώ, η γυναίκα μου λατρεύει το μέρος, οι γονείς μου το ίδιο κάθε φορά που έρχονται να με επισκεφτούν. Οπότε τα βάλαμε όλα μαζί κάτω. Οι άνθρωποι εδώ με σέβονται, το ίδιο ο πρόεδρος, το προσωπικό, όλοι. Αν τα συνυπολογίσεις όλα αυτά, είναι εύκολο να πάρεις την απόφαση. Είναι τρία χρόνια, μεγάλο διάστημα, οπότε όλοι πρέπει να… δείξετε υπομονή και να με ανεχτείτε αυτό το διάστημα. Είμαι πολύ χαρούμενος για την απόφασή μου και, γιατί όχι, μετά από τα τρία χρόνια να ακολουθήσουν κι άλλα! Ακούς Καρυπίδη; (γέλια)!».

Για το μέλλον της ομάδας: «Απ’ τη στιγμή που ήρθα εδώ, συγκρίνοντας τις δύο σεζόν μου, νομίζω ότι είμαστε στο σωστό μονοπάτι, βελτιωνόμαστε. Σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο. Αν κρατήσουμε αυτήν τη νοοτροπία και συνεχίσουμε να κάνουμε τα πράγματα όπως τώρα, νομίζω ότι έχουμε βάσιμες ελπίδες για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα ή το Κύπελλο, ή να μπούμε σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Νομίζω ότι έρχονται μεγαλύτερα πράγματα και καλύτερες μέρες, πρέπει απλώς να συνεχίσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Για την απουσία του κόσμου: «Πέρυσι παίζαμε με τον κόσμο στο πλευρό μας. Για παράδειγμα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ αλλά και σε όλα τα παιχνίδια η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Φέτος παίζουμε χωρίς τον κόσμο μας. Η διαφορά είναι τεράστια για μας. Κάθε φορά που ερχόμαστε να παίξουμε, κοιτάζοντας το άδειο γήπεδο πριν από τον αγών α, πάντα λέω, ειδικά στους νέους παίκτες, πόσο εύχομαι να είχαμε τους φιλάθλους μας. Γιατί είναι διαφορετικό, μας δίνουν δύναμη όταν βρίσκονται δίπλα μας. Ακόμα και για τον αντίπαλο έχει διαφορά, γιατί όταν έρχονται να παίξουν εδώ βλέπουν όλο αυτόν τον κόσμο κι αυτό είναι κάτι που τους φοβίζει. Ελπίζω να γυρίσει το συντομότερο ο κόσμος στο γήπεδο. Γιατί αν κάνουμε μία τόσο καλή σεζόν χωρίς αυτούς στις κερκίδες, φανταστείτε τι θα κάναμε αν τους είχαμε δίπλα μας».



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved