ΠΑΟΚ: Το κερδισμένο στοίχημα του Πάμπλο Γκαρσία (videos+photos)

ΠΑΟΚ: Το κερδισμένο στοίχημα του Πάμπλο Γκαρσία (videos+photos)

ΠΑΟΚ: Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» έχει καταφέρει να κάνει τον Άμρ Ουάρντα σημαντικό στέλεχος της ομάδας.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και ο Αμπέλ Φερέιρα δεν κατάφεραν να έχουν στο οπλοστάσιό του ΠΑΟΚ έναν ποιοτικό παίκτη, όπως είναι ο Αμρ Ουάρντα.

Λίγο θέματα αγωνιστικής απειθαρχίας και λίγο εξωαγωνιστικοί λόγοι είχαν ως αιτία ο 27χρονος Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός να πηγαίνει δανεικός σε διάφορες ομάδες. Τη στιγμή που σε Ατρόμητο, ΑΕΛ και την τρέχουσα σεζόν στον Βόλο έδειξε στοιχεία του ταλέντου του, στον «Δικέφαλο» δεν κόλλησε.

Μέχρι που ήρθε ο Πάμπλο Γκαρσία. Με την αλλαγή του συστήματος ο Ουρουγουανός τεχνικός ήθελε λύσεις στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Γύρισε ο Λάμπρου, αλλά επέμενε για τον Ουάρντα. Ο παίκτης γύρισε από τον Βόλο υπογράφοντας έως το 2022. Και μέχρι τώρα αποδεικνύει τον λόγο. Ο Αιγύπτιος έχει εξελιχθεί σε σταθερά για τον ΠΑΟΚ.

 Σε σημείο που ενώ έχει έρθει ο Καγκάβα, ο οποίος βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ο Ουάρντα διατηρεί τη θέση του και δίνει στον ΠΑΟΚ ένταση και φαντασία.

Είναι σημαντικός τόσο στην πίεση της αντίπαλης άμυνας, όσο και στο ένας εναντίον ενός. Επιπλέον, έχει δείξει πλέον σημαντική βελτίωση και στις στημένες φάσεις. Με τον Γκαρσία ο Ουάρντα μετράει ήδη 12 συμμετοχές. Εννέα στο πρωτάθλημα και τρεις στο κύπελλο.

Την σεζόν 2016-17 ο Ουάρντα σταμάτησε στις 14 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ και δεδομένα θα τις ξεπεράσει τώρα. Να σημειωθεί ότι αποκτήθηκε Γενάρη του 2017. Την περίοδο 2018-19, έμεινε στον «Δικέφαλο» μόνο το πρώτο μισό, πριν μετακομίσει εκ νέου στον Ατρόμητο. Τότε είχε 22 αγώνες. Αν δεν έχει κάποιο απρόοπτο, λογικά θα ξεπεράσει κι αυτόν τον αριθμό και θα κάνει ρεκόρ στην παρουσία του στον ΠΑΟΚ.   

Η διαφορά είναι ότι στο πρώτο μισό της σεζόν του νταμπλ, ο Ουάρντα έπαιζε κυρίως αλλαγή και είχε σε Ελλάδα κι Ευρώπη συνολικά 982 λεπτά. Τώρα, με 12 παιχνίδια έχει ήδη 858! Με τον Γκαρσία έχει τρία ματς στο κύπελλο, όλα βασικός και στο πρωτάθλημα ξεκίνησε στα επτά από τα εννέα παιχνίδια. Στα επτά ματς που ήταν στο αρχικό σχήμα, έχει τέσσερα 90λεπτα και στα υπόλοιπα τρία αντικαταστάθηκε μετά το 83’. Απόδειξη ότι ο Γκαρσία τον πιστεύει κι ότι Ουάρντα πλέον γύρισε για να δείξει την αξία του.

Ο Αιγύπτιος έφτασε με τον ΠΑΟΚ τα 48 παιχνίδια και πλέον είναι η ομάδα στην οποία έχει τις περισσότερες συμμετοχές στην καριέρα του. Το ρεκόρ του ήταν οι 45 αγώνες με τον Παναιτωλικό, για τον οποίο ήρθε από την πατρίδα του για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ στον Ατρόμητο σε 1,5 χρόνο είχε 42 ματς.

Σε ό,τι αφορά τα γκολ, έχει ήδη δύο και ισοφάρισε την επίδοσή του στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2016-17. Είχε κι ένα ακόμα την περίοδο 2018-19 με την Μπενφίκα στα πλέι οφ του Champions League. Το ρεκόρ του είναι τα έντεκα γκολ στον Ατρόμητο (οκτώ στο πρωτάθλημα και τρία στο κύπελλο τη σεζόν 2017-18), ενώ στην ΑΕΛ πέρσι είχε έξι γκολ στο πρωτάθλημα κι ένα στο κύπελλο.



Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved