Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: «Σημαιοφόρος» Βιγιαφάνιες και τρομερές αλλαγές! (video+photos)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: «Σημαιοφόρος» Βιγιαφάνιες και τρομερές αλλαγές! (video+photos)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου θα συναντηθούν και πάλι στη Λεωφόρο έπειτα από 39,5 μήνες! Την τελευταία φορά χαμογέλασαν οι «πράσινοι» με Βιγιαφάνιες, ενώ οι δύο ομάδες έχουν τρομακτικές αλλαγές.

Παναθηναϊκός εναντίον Ολυμπιακού. Το μεγαλύτερο ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου, επιστρέφει στη Λεωφόρο.

Στην ιστορική έδρα του «τριφυλλιού», οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι, θα τεθούν και πάλι αντιμέτωποι έπειτα από 39,5 μήνες! Την τελευταία φορά χαμογέλασαν οι «πράσινοι». Νίκησαν 1-0 κι αυτοί ουσιαστικά ήταν η καλύτερη στιγμή τους στη χρονιά.

Έκτοτε, είναι λογικό και οι δύο ομάδες να προχωρήσουν σε αρκετές αλλαγές. Είναι πάνω από τρία χρόνια, αλλά και πάλι οι αλλαγές σε πρόσωπα είναι τρομακτικές. Και στους δύο αντιπάλους.

Στον Παναθηναϊκό από εκείνο το ντέρμπι, βρίσκονται στο ρόστερ ακόμα οι Διούδης, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης. Ο τελευταίος δεν θα παίξει αύριο, ο πρώτος θα είναι βασικός, αλλά δεν είχε αγωνιστεί στο τελευταίο ντέρμπι στη Λεωφόρο, ενώ ο Βιγιαφάνιες ήταν το πρόσωπο της αναμέτρησης. Στον πάγκο ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Το ντέρμπι διεξήχθη στις 28/10/17. Ανήμερα της εθνικής εορτής. Ανάμεσα σε έναν Παναθηναϊκό, στον οποίο ο Γιάννης Αλαφούζος είχε κλείσει την κάνουλα χρηματοδότησης και η χρονιά εξελίχθηκε σε εφιάλτη.

Και σε έναν Ολυμπιακό, που ναι μεν πέρασε στους ομίλους του Champions League, αλλά δεν πήγαινε καλά στο πρωτάθλημα και είχε προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή. Ο Τάκης Λεμονής κλήθηκε πολύ νωρίς να αντικαταστήσει τον Μπέσνικ Χάσι, ενώ η σεζόν τελείωσε με τον Όσκαρ Γκαρθία. Μία σεζόν που ο Ολυμπιακός τερμάτισε τρίτος στο πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, με γκολ του Βιγιαφάνιες στο 56’, έπειτα από ενέργεια του Λουντ, πήρε το ντέρμπι με 1-0. Οι «πράσινοι» έκαναν παρέλαση και ο Αργεντινός ήταν σημαιοφόρος. Ο Ολυμπιακός πίεσε για την ισοφάριση, αλλά οι «πράσινοι» άντεξαν, κράτησαν το 1-0 και πανηγύρισαν τη νίκη, στο τελευταίο ντέρμπι αιωνίων που έγινε στη Λεωφόρο. Διαιτητής σ’ εκείνο το ματς ήταν ο Τάσος Παπαπέτρου.

Ας δούμε τη σύνθεση του Παναθηναϊκού. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Μολέντο, Κολοβέτσιος, Σιλά, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ (87’ Κουτρουμπής), Βιγιαφάνιες (83’ Καμπέσας), Λουντ, Μολίνς (69’ Μουνιέ). Στον πάγκο ήταν και οι Διούδης, Ρέις, Ινσούα, Γιόχανσον. Πλην Βιγιαφάνιες, ο οποίος επέστρεψε το καλοκαίρι και των Κουρμπέλη, Διούδη, οι υπόλοιποι όπως αναφέραμε, αποτελούν παρελθόν.

Μόνο δύο!

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες από τους παίκτες που αγωνίστηκαν και ήταν στον πάγκο για το ντέρμπι, έχει ακόμα στο ρόστερ δύο παίκτες. Έναν λιγότερο από το «τριφύλλι»! Ο ένας είναι ο Κώστας Φορτούνης και ο άλλος ο Ανδρούτσος. Και οι δύο είχαν παίξει βασικοί στο τελευταίο ντέρμπι. Όλοι οι άλλοι έχουν αποχωρήσει. Αγωνίστηκε και ο Σισέ, όμως, ο τελευταίος έφυγε τον Γενάρη δανεικός.

Αναλυτικά, η σύνθεση του Ολυμπιακού: Προτό, Ομάρ, Ένγκελς, Σισέ, Κούτρης, Οφόε (77’ Ζιλέ), Ρομαό, Πάρντο (74’ Ανσαριφάρντ), Ανδρούτσος (65’ Κανσελά), Φορτούνης, Εμενίκε.

Στον πάγκο των Πειραιωτών, χωρίς να χρησιμοποιηθούν από τον Λεμονή, ήταν και οι Καπίνο, Μποτία, Φιγκέιρας, Ταχτσίδης.



Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved