Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Τι γκολάρες Θεέ μου! (Videos)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Τι γκολάρες Θεέ μου! (Videos)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Το Onsports.gr σας θυμίζει τα ωραιότερα γκολ των τριών τελευταίων δεκαετιών για να… χορτάσει το ματάκι σας!

Το ντέρμπι των αιωνίων. Η… μητέρα όλων των μαχών. Το παιχνίδι που ποτέ δεν είχε σημασία η κατάσταση ή η βαθμολογική θέση των ομάδων. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Η αναμέτρηση δύο ομάδων, δύο συλλόγων, δύο κόσμων, δύο κοινωνικών φαινομένων! Των πιο επιτυχημένων κλαμπ της χώρας!

Είναι λογικό σε αυτού του είδους τα ματς, να κυριαρχεί η ένταση, το πάθος, το… μάτι που γυαλίζει. Η ποδοσφαιρική «τρέλα»! Η ψυχή που καθορίζει το ποιος θα νικήσει, ποιος θα πάρει αυτό που θέλει. Αθλητικός… πόλεμος!

Κι όμως, όλα αυτά τα στοιχεία δεν σημαίνει πως καταστρέφουν το θέαμα. Ίσα-ίσα στην ιστορία αυτών των αναμετρήσεων, έχουν γίνει ματσάρες. Κυρίως, όμως, έχουμε δει την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου σε όλο της το μεγαλείο.

Όχι γκολ… Γκολάρες! Που χορταίνουν τα μάτια και την ψυχή όποιου αγαπά το ποδόσφαιρο. Ανεξάρτητα απ’ το πάθος, τη θέληση για τη νίκη, όταν η στρογγυλή θεά γίνεται αντικείμενο λατρείας απ’ τους ποδοσφαιριστές με τέτοιο ερωτικό τρόπο, δε γίνεται παρά να… βγάλεις το καπέλο και να ενθουσιαστείς!

Το Onsports.gr σας θυμίζει ορισμένα απ’ τα ωραιότερο γκολ που έχουν επιτευχθεί σε ντέρμπι αιωνίων με γηπεδούχο το «τριφύλλι» τις τελευταίες τρεις δεκαετίες περίπου! Περιμένοντας να προστεθούν και νέα στη μνήμη και στην καρδιά μας το βράδυ της Κυριακής!

1994-95

Ματς ουσιαστικά αδιάφορο, με τον Παναθηναϊκό να έχει εξασφαλίσει τον τίτλο. Το τελικό 1-1 ήρθε με δύο εξαιρετικά γκολ σε επίπεδο συνδυασμών. Το τακουνάκι του Αλεξανδρή στον Τσαλουχίδη για το 0-1 και η κίνηση του Γ.Χ. Γεωργιάδη που έγινε τελικός αποδέκτης για το τελικό 1-1… Θαυμάστε τα:

 

1997-98

Ο Ολυμπιακός κυρίαρχος σε μία απ’ τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας του. Νίκησε και τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας. Σε εκείνο το ματς στο ΟΑΚΑ, ο Δημήτρης Μαυρογενίδης είχε σημειώσει ένα εξαιρετικό γκολ. Με μια… σουτάρα που πήρε μέσα ακόμη και τα χέρια του Νικοπολίδη που τότε ήταν στο «τριφύλλι».

 

1998-99

Ανατροπή και μία απ’ τις μεγαλύτερες νίκες του Ολυμπιακού στην έδρα του αιώνιου (4-2). Το τελικό σκορ σε ένα ματς επεισοδιακό και λόγω διαμαρτυριών για τη διαιτησία, ήρθε για να θυμίσει την πραγματική ομορφιά του ποδοσφαίρου. Αντεπίθεση, λόμπα του Καραπιάλη και γκολ…

 

1999-00

Ο Φιλ Τζάκσον στο μπάσκετ, έχει διάσημος για την τριγωνική του επίθεση. Την εφάρμοσε και στο χορτάρι ο αείμνηστος Γιάννης Κυράστας! Ένα τέτοιο γκολ έβαλε ο Παναθηναϊκός το 1999-00 όταν και επικράτησε 2-0. Λυμπερόπουλος, Ολιβάρες, Βαζέχα και γκολ, πριν το καταλάβουν οι αντίπαλοι!

 

2002-03

Το ματς που ο Παναθηναϊκός έβαλε 5 γκολ για να νικήσει τελικά με 3-2! Στη Λεωφόρο όλα αυτά. Όμως απ’ τα πέντε τέρματα, δεν ξεχνιέται το ένα. Το γκολ που έκανε το 2-2 για το «τριφύλλι». Η φαουλάρα του Μπασινά. Εκεί που όλοι περίμεναν σέντρα, αυτός προτίμησε… παράθυρο!

 

2003-04

Διπλή… συμμετοχή, σε ένα ματς που έληξε 2-2 και έφερε πολύ κουβέντα μέχρι και σήμερα! Αρχίζουμε απ’ την εξαιρετική κομπίνα σε φάουλ του Ολυμπιακού με τον Γεωργάτο συρτά να βρίσκει τον Τζόρτζεβιτς κι αυτός με σουτάρα να σκοράρει!

 

Το τελικό σκορ ήρθε από τον Γιάννη Γκούμα. Ίσως να μη σας φαίνεται ωραίο το γκολ, αλλά είναι. Και ωραίο και δύσκολο. Πέφτοντας ο στόπερ του Παναθηναϊκού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

 

2005-06

Ντέρμπι πρεμιέρας του Πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό να επικρατεί εύκολα με 2-0 στο ΟΑΚΑ. Το πρώτο τέρμα των Πειραιωτών ήρθε απ’ τον Στολτίδη. Τον άνθρωπο που είχε κεφαλιά τόσο δυνατή, όσο τα σουτ του Ρομπέρτο Κάρλος! Δε γίνεται λοιπόν να μην μπει στην κατηγορία των ωραιότερων γκολ των τελευταίων ετών!

 

2010-11

Ακόμη ένα ντέρμπι με διπλή εκπροσώπηση. Παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός νίκησε με σκορ 2-1. Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, είχαν προηγηθεί με τον Μιραλάς να κάνει εκπληκτική ενέργεια και τελικά να σκοράρει με υπέροχο σουτ.

 

Η ισοφάριση των «πράσινων» ήρθε με τη… μηχανή των γκολ που ονομάζεται Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Χριστοδουλόπουλος έκανε εξαιρετική ενέργεια και πάσα, με τον Γάλλο με τη μία να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα!

 

2012-13

Χορταστικό 2-2 σε ένα ντέρμπι που δεν περίμεναν πολλοί να έχει τόσο σασπένς. Γκολ Παναθηναϊκός, ανατροπή Ολυμπιακού και τελικά «πράσινη» ισοφάριση. Το ματς της καριέρας του Χάρη Μαυρία! Ο οποίος είχε ανοίξε το σκορ με υπέροχο και δύσκολο σουτ.

 

2014-15

Επεισοδιακό ντέρμπι που τελικά έφερε αφαίρεση βαθμών για τον Παναθηναϊκό. Στο χορτάρι οι «πράσινοι» νίκησαν 2-1. Στην τελευταία φάση του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι με φάουλ μείωσαν το σκορ. Ο Τσόρι Ντομίνγκες με εξαιρετικό χτύπημα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και δικαιωματικά κερδίζει θέση στη λίστα των υπέροχων τερμάτων στα ντέρμπι!

 

2016-17

Γκολάρα κι έκρινε και το αποτέλεσμα μάλιστα! Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού. Ο Καπίνο έδιωξε την ευκαιρία του Κλωναρίδη, όμως ο Μπεργκ στα όρια της περιοχής με ένα υπέροχο «σκροπ» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!



Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved