ΠΑΟΚ: Ο προπονητής ροκ, η ομάδα light! (videos+photos)

ΠΑΟΚ: Ο προπονητής ροκ, η ομάδα light! (videos+photos)

ΠΑΟΚ: Ο «Δικέφαλος» σε ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι δεν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν και έχασε βαθμούς.

Μόνο η άμυνα ή μόνο η επίθεση βαθμούς δεν δίνουν. Χρειάζεται η απόλυτη ισορροπία και ο ΠΑΟΚ δεν τη διαθέτει.

Ο «Δικέφαλος» έχει έμπειρους παίκτες, αλλά και άπειρους. Προσπαθεί να ανανεώσει το ρόστερ του, με σημαντικές πινελιές, όμως, από παίκτες που έχουν φάει τα γήπεδα και τα μεγάλα ματς με το κουτάλι. Τι έχει πετύχει έως τώρα; Η αλήθεια ότι υπάρχει στιγμής που παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, βγάζει ποιότητα, δεν δείχνει να τα παρατάει, αλλά έχει και απίστευτη αφέλεια.

Ο Πάμπλο Γκαρσία χαρακτηρίζεται ροκ, αλλά η ομάδα είναι light. Κι όχι μόνο επί ημερών του Ουρουγουανού τεχνικού. Το ίδιο ίσχυε και πέρσι με τον Αμπέλ Φερέιρα. Με τον Πορτογάλο σε τέσσερα ματς στην Ευρώπη πέρσι, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε οκτώ γκολ. Στον πρώτο γύρο στο πρωτάθλημα δέχθηκε έξι γκολ από Άρη, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό κι ακόμα ένα από τον Ολυμπιακό.

Στον δεύτερο γύρο δέχθηκε επίσης επτά γκολ. Σύνολο 14 σε οκτώ ντέρμπι! Στα πλέι οφ, αντίθετα, όταν έπαιζε πιο συντηρητικά και κάκιστα στα περισσότερα ματς, δεν δέχθηκε γκολ στα έξι από τα δέκα παιχνίδια. Στο κύπελλο πάλι σε τέσσερα μεγάλα ματς με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, κράτησε το μηδέν μόνο με το «τριφύλλι» και μοιραία έμεινε εκτός τελικού.

Το πρόβλημα είναι ότι ο ΠΑΟΚ συνεχίζει και φέτος να δέχεται εύκολα γκολ σε όλα τα μεγάλα ματς! Στα πιο δύσκολα. Αλλά όχι μόνο εκεί. Για παράδειγμα, πληρώνει σε έναν βαθμό τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε σε τέσσερις μέρες από ΑΕΛ, Ατρόμητο (που σκόραραν με αίτηση) και έχασε πέντε βαθμούς. Έμεινε φυσικά κι εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται light στην αμυντική του λειτουργία. Ενώ έχει την ποιότητα να βάλει έστω ένα γκολ, βλέπει να δέχεται εύκολα και μετά να τρέχει. Και πολλές φορές να μην φτάνει. Ο Ατρόμητος για παράδειγμα, έχει τέσσερα γκολ σε δύο ματς με τον ΠΑΟΚ και 13 στα υπόλοιπα 16… Και τα πέντε από τα 13 με πέναλτι…

Αν υπολογίσουμε, λοιπόν, τα ευρωπαϊκά ματς που είναι τα πιο δύσκολα και τα ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ έχει δώσει έως τώρα 15 πολύ δύσκολα παιχνίδια. Αναφερόμαστε στα τέσσερα στα προκριματικά του Champions League, στα έξι στον όμιλο του Europa League και στα πέντε παιχνίδια με Ολυμπιακό, Άρη, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ (δύο φορές με την Ένωση).

Απ’ αυτά τα 15 παιχνίδια, μόνο σε δύο δεν δέχθηκε γκολ ο ΠΑΟΚ! Με την Γρανάδα μέσα έξω! Κράτησε μία ισπανική ομάδα που είναι στο πρωτάθλημα από τη μέση και πάνω δύο φορές στο μηδέν, αλλά όχι και τις ελληνικές. Κι αυτό έχει στερήσει προκρίσεις στην Ευρώπη και βαθμούς στην Ελλάδα.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε ένα γκολ από τη Μπεσίκτας, ένα από τη Μπενφίκα και τέσσερα από την Κράσνονταρ. Με τους Ρώσους δέχθηκε ένα με πέναλτι, ένα με αυτογκόλ και δύο από παιδικές αντιδράσεις στην άμυνα.

Στο Europa League δέχθηκε συνολικά τρία γκολ από την Ομόνοια. Ούτε κατάλαβε το πώς με τα λάθη των παικτών του και την αμυντική του λειτουργία. Από την Αϊντχόφεν τέσσερα γκολ. Τρία εκτός με κακές αντιδράσεις στην άμυνα κι ένα εντός με πέναλτι-δώρο.

Στα ντέρμπι στην Ελλάδα δέχθηκε ένα με ανύπαρκτο πέναλτι κόντρα στον Άρη, ένα στη μοναδική φάση της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ κι ένα με τον Ολυμπιακό με τραγική αντίδραση του Πασχαλάκη. Ο Παναθηναϊκός έβαλε γκολ με γέμισμα από την άμυνα του, κερδισμένη κεφαλιά και τετ α τετ και η ΑΕΚ την Κυριακή, από πούλημα της μπάλας από τον Ίνγκασον, ενώ το πρώτο από αδυναμία του Περέιρα να ανακόψει τον Γκαρσία. Κι όχι μόνο μία φορά.

Το πρόβλημα είναι ότι ο ΠΑΟΚ κι έμπειρους-ποιοτικούς-ακριβοπληρωμένους στόπερ διαθέτει και εξαιρετικούς χαφ. Συνεχίζει, όμως, να παρουσιάζει μία τρομερή αφέλεια και το πληρώνει σχεδόν πάντα. Τώρα ακολουθεί ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ δεν πείθει ότι μπορεί να κρατήσει το μηδέν. Αυτό είναι το μυστικό. Σε όσα ματς το καταφέρει, έχει την ποιότητα μπροστά για να πετύχει έστω ένα και να νικήσει…

  


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ: Άδοξο τέλος στην προσπάθεια του Ρέμπε για Βραζιλιάνο δεξιό μπακ! (photos)

ΠΑΟΚ: Άδοξο τέλος στην προσπάθεια του Ρέμπε για Βραζιλιάνο δεξιό μπακ! (photos)

ΠΑΟΚ: Αμφίβολη η συμμετοχή βασικού παίκτη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (photos)

ΠΑΟΚ: Αμφίβολη η συμμετοχή βασικού παίκτη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (photos)

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved