Σφιντέρσκι: «Φυσικά και πάμε για Πρωτάθλημα»!

Σφιντέρσκι: «Φυσικά και πάμε για Πρωτάθλημα»!

Συνέντευξη στην Πολωνία παραχώρησε ο Κάρολ Σφιντέρσκι, αναφερόμενος στον ΠΑΟΚ, την Ελλάδα, αλλά και τις σκέψεις του για το γεγονός πως ο Άρης είναι στην κορυφή!

Ο Κάρλος Σφιντέρσκι επανήλθε στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναιτωλικό. Ο Πολωνός σκόραρε και θεωρεί πως γι’ αυτόν τα πράγματα θα είναι καλύτερα με την αλλαγή προπονητή. Ο νεαρός στράικερ του «δικέφαλου», παραχώρησε συνέντευξη στην πατρίδα του. Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα «przegladsportowy.pl».

Εκεί, ξεκαθάρισε πως ο ΠΑΟΚ φυσικά κι έχει στόχο το Πρωτάθλημα. Στην κορυφή του οποίου μέχρι τώρα είναι ο Άρης, που «ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν» πως έγινε αυτό σύμφωνα με τον Σφιντέρσκι!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κάρολ Σφιντέρσκι:

Για το lockdown: «Φεύγω από το σπίτι αργότερα από το συνηθισμένο, αλλά πλέον δεν θα αργήσω στην προπόνηση επειδή δεν υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Θεσσαλονίκη. Ήταν εφιάλτης για να φτάσεις οπουδήποτε, αλλά τώρα οι δρόμοι είναι σχεδόν άδειοι. Η Θεσσαλονίκη είναι η μόνη πόλη στην Ελλάδα που έχει μπει σε lockdown, χθες εντοπίστηκαν 600 νέα κρούσματα και περίπου 2.000 σε όλη την Ελλάδα. Αυτό δείχνει και την κλίμακα. Οι καφετέριες και τα εστιατόρια λειτουργούν μόνο για take away. Για τους Έλληνες το κλείσιμο του καφέ είναι ένα πραγματικό χτύπημα. Το να πίνουν καφέ σε εξωτερικούς χώρους, να τρώνε όλοι μαζί, είναι… υποχρεωτικό σημείο της ημέρας. Στα αποδυτήρια, οι συμπαίκτες μου και εγώ αστειευόμαστε ότι πριν αρχίσει το lockdown χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και ήταν σαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Πολλά καταστήματα πωλούν προϊόντα μόνο διαδικτυακά. Ευτυχώς η διαδικασία για μένα δεν άλλαξε και ο γιός μου δεν έχει κανένα πρόβλημα, ξυπνάμε κάθε πρωί στις 7».

Για το πως άλλαξε η ζωή του μετά την γέννηση του γιου του: «Σίγουρα, άλλαξε αλλά προς το καλύτερο! Τα συναισθήματα που σχετίζονται με την γέννηση του, τους πρώτους μήνες μαζί του και την γυναίκα μου, είναι απερίγραπτα. Ακόμα και πέντε μέρες μακριά από το σπίτι, όπως την τελευταία φορά που πήγαμε στον αγώνα με την Γρανάδα για το Europa League και αμέσως μετά είχαμε τον αγώνα για το Πρωτάθλημα, ξύπνησε μια λαχτάρα για να δω τον γιο μου. Ο Άντος γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά έχει ήδη πάει δυο φορές στην Πολωνία, αν και η γραφειοκρατία λόγω της πανδημίας δεν επέτρεψαν για μεγάλο χρονικό διάστημα να μείνει στην Πολωνία».

Για το πως ζουν οι Έλληνες φίλαθλοι το γεγονός ότι τα παιχνίδια γίνονται σε άδεια γήπεδα: «Η… πείνα για την είσοδο στο γήπεδο, για να μας υποστηρίξουν είναι τεράστια. Το είδαμε καλύτερα πριν και μετά τους αγώνες στα προκριματικά του Champions League. Μας συνοδεύουν από το ξενοδοχείο στο γήπεδο και μετά την νίκη απέναντι στην Μπενφίκα, η πόλη… τρελάθηκε! Ήταν μια όμορφη στιγμή χαράς σε αυτή την δύσκολη κατάσταση για την πόλη. Χιλιάδες οπαδοί με αυτοκίνητα και μηχανάκια μας συνόδευσαν προς το γήπεδο. Το πρωί, πριν τον αγώνα με την Ομόνοια για το Europa League, υπήρχε ενημέρωση ότι θα μπορούν να δουν το ματς στο γήπεδο με την παρουσία του 10% στις εξέδρες. Τότε η κατάσταση με τον κορονοϊό ήταν καλύτερη από ότι σήμερα, όμως το απόγευμα της ίδιας μέρας ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι αγώνες θα εξακολουθούν να διεξάγονται χωρίς κόσμο. Το 10% μπορεί να μην είναι πάρα πολύ, αλλά θα ήταν πάντα κάτι διαφορετικό, δεδομένου ότι έχουμε ένα πολύ φανατικό κοινό».

Για το γεγονός ότι ο Άρης βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας: «Υποψιάζομαι ότι δεν το γνωρίζουν ούτε οι… ίδιοι. Υπήρξαν πολλές αλλαγές στην ομάδα τους και από όσα έχω ακούσει πολλοί παίκτες του Άρη έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Επομένως, το ότι βρίσκονται στην κορυφή είναι μια έκπληξη, αν και πιστεύω ότι θα αλλάξει σύντομα αυτό».

Για την αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία: «Ήταν στην ομάδα Νέων (αναφέρεται στον Πάμπλο Γκαρσία) και μαζί με τον Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, έκαναν ένα απίστευτο κατόρθωμα, αφού η ομάδα τους δεν έχασε ούτε ένα ματς για τρία χρόνια! Επιπλέον αυτό το δίδυμο δεν είχε πάντα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τους καλύτερους παίκτες της Κ19 γιατί μερικοί εξαιρετικοί παίκτες ερχόταν στην μεγάλη ομάδα. Θα είναι σημαντικό να συνεργαστώ με έναν προπονητή όπως ο Γκαρσία και ο Σνάουτσνερ. Την πρώτη μέρα της παραμονής μου στην Θεσσαλονίκη, πήγαμε μαζί για καφέ και με βοήθησε στην προσαρμογή μου. Η συνεργασία με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για αυτόν».

Για το αν ξαφνιάστηκε από την αποχώρηση του Φερέιρα: «Μερικές φήμες κυκλοφορούσαν φήμες ότι θα έφευγε, επειδή τα ελληνικά ΜΜΕ του ασκούσαν κριτική για ό,τι συνέβαινε στην ομάδα. Πριν τον αγώνα με την Γρανάδα, ο προπονητής μας είπε ότι σημασία έχει μόνο αυτό το παιχνίδι, οπότε υποψιάστηκα ότι θα μας αποχαιρετούσε. Πήγε στην Παλμέιρας, με μεταγραφή».

Για το γεγονός ότι με τον Φερέιρα δεν αγωνίζονταν συχνά: «Με τον νέο προπονητή έπαιξα στην βασική ενδεκάδα και σκόραρα ένα γκολ απέναντι στον Παναιτωλικό την Κυριακή. Πιστεύω ότι δεν με αντιμετώπισε καλά ειδικά κατά την διάρκεια της καραντίνας. Προπονήθηκα πολύ καλά και για 1,5 χρόνο δεν είχα τον χρόνο για να ξεκουραστώ. Πρώτα υπήρχε το EURO U21, μετά τον χειμώνα είχα προετοιμασία πριν την μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ και το τελευταίο καλοκαιρινό διάλειμμα λόγω του ιού, κράτησε μόλις μια εβδομάδα. Στην καραντίνα είχα δυο προπονήσεις την ημέρα συν τζόκινγκ και γυμναστήριο. Επίσης υπήρξε και ένας τραυματισμούς, στην αρχή της σεζόν δεν παραπονέθηκα παρά το γεγονός ότι δεν έπαιξα πολύ, αν και όταν μπήκα στο γήπεδο έδωσα στην ομάδα κάτι θετικό».

Για το αν υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού στον ΠΑΟΚ: «Είχαμε δυο περιπτώσεις, αλλά οι συνάδελφοι μας μπήκαν άμεσα σε καραντίνα. Κάνουμε τεστ συνέχεια. Παίρνουν δείγμα από τον λαιμό και μερικές φορές από την μύτη μας».

Για τα παιχνίδια με την Κράσνονταρ και την μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο ΠΑΟΚ: «Υπήρχαν καλές πιθανότητες πρόκρισης. Είναι αλήθεια ότι ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να παίξουμε στην Ρωσία, αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Χάσαμε με 2-1 και στην ρεβάνς, χάσαμε την νίκη – πρόκριση από δικά μας λάθη».

Για το αν ο στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Φυσικά!».

Για το αν ο Όλαφ Ρέμπε έχει αλλάξει πράγματα στην ομάδα: «Πολλά έχουν αλλάξει από τότε που άρχισε να εργάζεται για τον ΠΑΟΚ. Έχουμε μεταξύ άλλων υποχρεωτικό πρωινό και μεσημεριανό γεύμα στην ομάδα, έτσι ώστε να περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί. Επίσης οι προπονήσεις πλέον είναι πιο έντονες».

Για την αποχώρηση του Μίροσλαβ Στοχ και την νέα του παρέα στην ομάδα: «Ναι, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού ο Μίρο έλυσε το συμβόλαιο του, αλλά έχω επαφές μαζί του. Σήμερα είμαστε μια παρέα 5-6 ατόμων που περνάμε αρκετό χρόνο μαζί, παίζοντας το παιχνίδι καρτών UNΟ, αν και αστειευόμαστε ότι παίζουμε την αυστριακή έκδοση του παιχνιδιού, γιατί τις περισσότερες φορές συμμετέχουν ο Μουργκ και ο Σβαμπ, που ήρθαν και οι δυο από την Ραπίντ Βιέννης. Ο Χρήστος Τζόλης και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ολοκληρώνουν την ομάδα».

Για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και το γκολ που έβαλε στο παιχνίδι με την Μπενφίκα: «Δεν ξέρω πως μπόρεσε η Μπενφίκα να αφήσει να φύγει έναν τόσο καλό παίκτη. Στο παιχνίδι απέναντι τους, κανένας παίκτης της Μπενφίκα δεν πλησίασε στο επίπεδο του Αντρίγια, αν και έπαιξε μόνο 20 λεπτά. Ένας υπέροχος ποδοσφαιριστής, εξαιρετικός με το αριστερό του πόδι. Αποτελεί μεγάλη ώθηση για εμάς».



ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved