Άρης-Απόλλων Σμύρνης 1-0: Ξεκλείδωσε την κορυφή με Μπρούνο Γκάμα (videos+photos)

Άρης-Απόλλων Σμύρνης 1-0: Ξεκλείδωσε την κορυφή με Μπρούνο Γκάμα (videos+photos)

Άρης-Απόλλων Σμύρνης: Στην κορυφή διατήρησε την ομάδα του ο Μπρούνο Γκάμα. Ο Πορτογάλος με ένα πλασέ, δείγμα της κλάσης του, έδωσε τη νίκη με 1-0 στους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι είχαν μέτρια εικόνα. Βρήκε γκολ ο Απόλλων στο 70’ με τον Σλίβκα, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Μία μεγάλη ομάδα οφείλει να βρίσκει νίκες και στη κακή της μέρα. Μία τέτοια ήταν για τον Άρη η σημερινή.

Οι Θεσσαλονικείς δεν έπαιξαν στην έδρα τους, πήγαν στα Γιάννινα για να αντιμετωπίσουν μία αξιόμαχη ομάδα, όπως ο Απόλλων Σμύρνης και η αλήθεια είναι η εικόνα τους ήταν κακή. Είχαν, όμως, Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος με ένα γκολ, δείγμα των τεράστιων δυνατοτήτων του, ξεκλείδωσε την πόρτα της κορυφής. Ο Άρης νίκησε 1-0 τον Απόλλωνα, ο οποίος βρήκε ένα γκολ στο 70’, ωστόσο, ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η ομάδα του Άκη Μάντζιο, λοιπόν, παραμένει στην κορυφή, έπειτα από πέντε ματς, κάτι που είχε να συμβεί τη συγκεκριμένη αγωνιστική από το 1978!!!

Οι σχηματισμοί

Ο Άρης έπαιξε ουσιαστικά 4-2-3-1. Ο Μπουσέ στο τέρμα, ο Σούντγκρεν ήταν δεξί μπακ και ο Σάκιτς αριστερό, αφού ο Γκανέα είχε λουμπάγκο κι έμεινε εκτός αποστολής. Στόπερ ήταν οι Ρόουζ, Δεληζήσης, στα χαφ οι Ματίγια, Τζέγκο, ο Ματέο Γκαρσία δεξιά, ο Μρούνο Γκάμα αριστερά και ο Μπερτόλιο πίσω από τον Λόπεθ.

Ο Απόλλων είχε τον Κότσαρη στο τέρμα, δεξί μπακ ο Μπαξεβανίδης, στόπερ οι Ντομίνγκες, Λισγάρας κι αριστερό μπακ ο Βιτλής. Στα χαφ ήταν οι Φατιόν, Σλίβκα, αριστερά ο Χουχούμης, δεξί χαφ ο Φερνάντεθ και ο Μπεντινέλι πίσω από τον Τσιλούλη σε ένα 4-4-1-1.

Βραχυκύκλωμα

Ο ποιοτικός μεσοεπιθετικά Άρης είχε πιο δραστήριο παίκτη τον Μπερτόλιο. Ο 30χρονος Αργεντινός είναι τις μισές από τις 8 τελικές του Άρη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι προσπάθειές του δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Κότσαρη. Ο Απόλλων είχε κλείσει καλά τους χώρους και ο Άρης δεν μπόρεσε να βρει την τελική πάσα. Οι φιλοξενούμενοι αντίθετα, κρατούσαν καλά στην άμυνα, όμως κι αυτοί δεν απειλούσαν στην επίθεση.

Λύτρωση με Μπρούνο Γκάμα

Το ματς ήταν μέτριο, ο Άρης είχε μπλοκάρει, αλλά τον ξεκόλλησε ο Μπρούνο Γκάμα με το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Στο 35’ ο Λόπεθ έδωσε στον Μπερτόλιο, αυτός στον Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος από αριστερά έκανε ένα φαλτσαριστό πλασέ με το δεξί κι έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κότσαρη. Ένα γκολ δείγμα της ποιότητας του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού.

Ευκαιρία ο Απόλλων!

Στο 42’ αριστερό σουτ του Μπερτόλιο μπλόκαρε ο Κότσαρης και στο 45’+3’ ο Απόλλων έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση. Στην πρώτη του τελική στο 45λεπτο κι ενώ είχε αποχωρήσει τραυματίας ο Φατιόν. Σέντρα του Φερνάντεθ από δεξιά, πέρασε απ' όλους, στο δεύτερο δοκάρι από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Χουχούμης με δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα πολλά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Μέτριο ματς

Ο Απόλλων ήταν πλέον πίσω στο σκορ και έδειξε διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο να παίξει πιο επιθετικά, αλλά δεν μπορούσε να βρει χώρους για να πατήσει στη περιοχή του Άρη. Ένα σουτ είχε στο 58’ ο Χουχούμης, αλλά ιδιαίτερα άστοχο. Με της σειρά τους οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν τη φάση για να καθαρίσουν νωρίς το ματς. Ο Παράσχος επιχείρησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και στο 62’ πέρασε τον Ντάουντα στη κορυφή, δεξιά τον Μουνιέ και πήγε αριστερά ο Τσιλούλης. Έως εκείνο το σημείο, πάντως, δεν υπήρχε εξαιρετική φάση στο δεύτερο ημίχρονο.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 67’ για τον Άρη, αλλά ο Μπερτόλιο δεξιά μέσα στη περιοχή, έκανε το δεξί σουτ με το εξωτερικό και η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Αυτή ήταν η έκτη τελική του Μπερτόλιο στο ματς!

Ακυρώθηκε γκολ του Απόλλωνα!

Στο 70’ ο Απόλλων σκόραρε, πανηγύρισε την ισοφάριση, αλλά το VAR είχε άλλη γνώμη… ο Μουνιέ έκανε τη σέντρα, ο Ντάουντα τη βρήκε λίγο με το πόδι και στρώθηκε στον Σλίβκα, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής με δεξί πλασέ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπουσέ, ωστόσο, η γραμμή έδειξε ότι ο Μουνιέ ήταν οφσάιντ για λίγα εκατοστά!

Ο Μάντζιος είδε ότι η ομάδα του δεν τραβούσε και γύρισε το σύστημα σε 4-3-3. Έριξε στα χαφ τον Κάτσε, ο οποίος έκανε ντεμπούτο και πήγε δεξιά τον Μαντσίνι κι αριστερά τον Μπερτόλιο. Στο 78’ από πάσα του Μπεντινέλι, το σουτ του Τσιλούλη κόντραρε σε κόρνερ. Στο 81’ σουτ του Ματίγια, από πάσα του Κάτσε, απέκρουσε ο Κότσαρης. Στο 85’ ο Απόλλων ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα στον Μουνιέ, ο Καραντώνης είδε τη φάση στο VAR, αλλά πάλι ο Γάλλος ήταν οφσάιντ! Και μέχρι το τέλος δεν άλλαξε τίποτα...

Άρης (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν, Ματίγια (93’ Μπαγκαλιάνης), Τζέγκο (58’ Σάσα), Γκαρσία (75’ Μαντσίνι), Μπερτόλιο (93’ Μάνος), Γκάμα (75’ Κάτσε), Λόπεθ.

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Κότσαρης, Χουχούμης (62’ Ντάουντα), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Μπεντινέλι (90’ Κολ), Σλίβκα, Φερνάντεθ (62’ Μουνιέ), Τσιλούλης, Βιτλής (90’ Ιωαννίδης), Φατιόν (45’ λ. τρ. Τσαμπούρης).

Τα highlights του αγώνα

Το γκολ του Μπρούνο Γκάμα

 
Το γκολ του Απόλλωνα που ακυρώθηκε
 
Η ευκαιρία του Χουχούμη

 



Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved