Παναθηναϊκός: Εγκέφαλος Μαουρίτσιο στη μεσαία γραμμή (videos+photos)

Παναθηναϊκός: Εγκέφαλος Μαουρίτσιο στη μεσαία γραμμή (videos+photos)

Ο Ζοσέ Μαουρίτσιο έχει χαρακτηριστικά που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός. Ποια είναι τα στοιχεία για τα οποία ξεχωρίζει, το γκολ εναντίον του «τριφυλλιού», ο τραυματισμός και η αδυναμία του.

Ο Παναθηναϊκός ήθελε ενίσχυση στη μεσαία γραμμή και τελικά κατέληξε στον Ζοσέ Μαουρίτσιο.

 Ο Βραζιλιάνος πρώην άσος του ΠΑΟΚ σε δέκα μέρες έχει γενέθλια. Στις 21 του μήνα κλείνει τα 32 του χρόνια (γεννήθηκε στις 21/10/88 στο Σάο Ζοσέ ντος Κάμπος της Βραζιλίας) και με αυτή τη συμφωνία ο ίδιος και η οικογένειά του, θα παραμείνει στην Ελλάδα. Ο Μαουρίτσιο λατρεύει τη χώρα μας, με τη σύζυγο και τα παιδιά του έχει προσαρμοστεί πλήρως κι αυτό είναι ένα πρώτο θετικό για το «τριφύλλι». Συμφώνησε με έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής και γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα.

Το ζητούμενο βέβαια είναι αυτή η μεταγραφή ν’ αποδειχθεί επιτυχημένη και να δώσει ο Μαουρίτσιο πράγματα στον Παναθηναϊκό. Ο εσωτερικός μέσος δεν χρειάζεται συστάσεις. Τρία χρόνια ήταν στον ΠΑΟΚ και οι φίλοι του «τριφυλλιού» έχουν εικόνα του. Εκτός από την εμπειρία του, ο Μαουρίτσιο έχει στοιχεία που είναι απαραίτητα στον Παναθηναϊκό. Παίζει με μυαλό, είναι ένας εγκέφαλος στη μεσαία γραμμή.

Ο δεξιοπόδαρος Βραζιλιάνος δεν είναι φαντεζί μέσος. Είναι ένας προπονητής, όμως, στο γήπεδο. Ένας παίκτης ομάδας. Αυτός που η μπάλα θα περάσει συχνά από τα πόδια του για να κάνει παιχνίδι. Έχει την κάθετη πάσα και την κάθετη κίνηση κι αυτό είναι το πρώτο στοιχείο που μπορεί να δώσει στον Παναθηναϊκό. Θα το δείτε και σε ένα από τα βίντεο που ακολουθούν. Βοήθεια στη δημιουργία και ανάπτυξη από τον άξονα. Ας δούμε τα άλλα δυνατά του χαρακτηριστικά:

Στημένες φάσεις: Ο Παναθηναϊκός πήρε τον Καρλίτος, έχει τον Αγιούμπ που επίσης εκτελεί στημένα με το αριστερό και τώρα πρόσθεσε τον Μαουρίτσιο. Ο Βραζιλιάνος συχνά παίρνει εκτελέσεις φάουλ. Στον ΠΑΟΚ πέτυχε εννέα γκολ σε 92 ματς. Ένα γκολ, ανά δέκα αγώνες. Δεν είναι τρομερή επίδοση, αλλά ούτε και μικρή για έναν παίκτη που αντιμετώπισε κι ένα μεγάλο τραυματισμό σε μία τριετία. Το ένα απ’ αυτά ήταν με φάουλ. Επίσης, παίρνει καλές θέσεις στα στημένα.

Ο Παναθηναϊκός το βίωσε στο ΟΑΚΑ στις 3/3/19 όταν ο Μαουρίτσιο μόλις στο 2’ έκανε το 0-1 με κοντινό σουτ από εκτέλεση κόρνερ. Νωρίτερα είχε σκοράρει με κεφαλιά, πάλι μετά από κόρνερ κόντρα στην ΑΕΚ. Με σουτ έχει κάνει το ίδιο από εκτέλεση κόρνερ και σε ματς με τον Απόλλωνα, έπειτα από κομπίνα και σουτ από το ύψος του πέναλτι. Επίσης, τον Μάρτιο του 2018 αξέχαστο θα μείνει το γεγονός ότι εμπλέκεται στη πιο πολυσυζητημένη φάση του ελληνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, όταν χρεώθηκε οφσάιντ και ακυρώθηκε γκολ του Βαρέλα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Το γκολ

Ο Μαουρίτσιο, λοιπόν, έχει το γκολ για τη θέση του. Στον ΠΑΟΚ το ρεκόρ, σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα, ήταν τα πέντε γκολ τη σεζόν 2018-19. Συνολικά στην καριέρα του, όμως, έχει ρεκόρ 9 γκολ σε μία περίοδο. Εννέα γκολ πέτυχε τη σεζόν 2010-11 και έξι τη σεζόν 2013-14 και τις δύο φορές με τη πράσινη φανέλα της Γκρόζνι. Εκεί, άλλωστε, έκανε όνομα. Στη Ζενίτ, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το ένα γκολ ανά σεζόν.  

Ηρεμία στο ρυθμό: Ο Μαουρίτσιο είναι παίκτης που μπορεί να κρατήσει τη μπάλα, να παγώσει τον ρυθμό, να αλλάξει σωστά παιχνίδι. Έχει τα στοιχεία να δώσει ηρεμία σε μία ομάδα. Δεν ενθουσιάζεται εύκολα και παίζει συνήθως πειθαρχημένα και συγκεντρωμένα.

Μακρινό σουτ: Είναι σημαντικό για μία μεγάλη ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στα περισσότερα ματς συναντά κλειστές άμυνες, να έχει παίκτες που να απειλούν με μακρινό σουτ. Ο Μαουρίτσιο δεν διστάζει να δοκιμάζει το δεξί του πόδι από μακρινές αποστάσεις και συχνά με καλές προϋποθέσεις.

Ο τραυματισμός

Ο Μαουρίτσιο την πρώτη του σεζόν στον ΠΑΟΚ ξεκίνησε λίγο πιο αργά και στις 30/10/17 πέτυχε δύο γκολ στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Και τα δύο εντυπωσιακά. Στη συνέχεια υπέστη θλάση κι έλειψε έναν μήνα. Ήταν σημαντικός για την ομάδα του και ακόμα περισσότερο τη σεζόν του νταμπλ. Τον Οκτώβριο είχε πάλι έναν μυϊκό τραυματισμό κι έλειψε έναν μήνα, αλλά στη συνέχεια έγινε αναντικατάστατος και σημείωσε, όπως αναφέραμε 5 γκολ τη σεζόν 2018-19.

Στις 10/3/19, ωστόσο, στάθηκε άτυχος. Υπέστη αυτό που φοβούνται όλοι οι αθλητές. Ρήξη χιαστών. Έκανε επέμβαση στη Πορτογαλία κι έπαιξε ξανά στις 29/9/19, έπειτα από 6,5 μήνες. Μπήκε αλλαγή στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Αγωνίστηκε και μία εβδομάδα μετά με την Τρίπολη και οδηγήθηκε ξανά στα πιτς για 1,5 μήνα. Τη χρονιά που πέρασε, πάντως, δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά. Έπαιξε σε 33 ματς, αλλά δεν είχε γκολ κι ασίστ. Κινήθηκε σε ρηχά νερά.

Η αδυναμία

Ο Μαουρίτσιο δεν είναι ο χαφ που θα οργώσει το γήπεδο. Τον έχουν δει όλοι και τον γνωρίζουν. Δεν ήταν ποτέ το «μηχανάκι» στη μεσαία γραμμή. Έχει άλλα στοιχεία. Όποιος περιμένει ένα παίκτη στον Παναθηναϊκό, που στο επιθετικό κι αμυντικό transition θα έχει πάντα την ένταση και τα τρεξίματα και θα κάνει τον οπαδό να νομίζει ότι βρίσκεται παντού, τότε περιμένει να δει λάθος παίκτη. Δεν είναι ταχύς στα πόδια, αλλά στο μυαλό. Ένας εγκέφαλος στον αγωνιστικό χώρο. 

Στη photo gallery μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του Μαουρίτσιο:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Πέρασε ιατρικά ο Μαουρίσιο!

Παναθηναϊκός: Πέρασε ιατρικά ο Μαουρίσιο!

Παναθηναϊκός: Παίρνει Μαουρίσιο!

Παναθηναϊκός: Παίρνει Μαουρίσιο!

Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved