Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 3-0: Με μαέστρο τον Φορτούνη (video+photos)

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 3-0: Με μαέστρο τον Φορτούνη (video+photos)

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο νέο πρωτάθλημα της Super League επικρατώντας 3-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχοντας σε μεγάλο βραδιά τον Κώστα Φορτούνη.

Περίπου μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας για την περσινή αγωνιστική σεζόν, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με το… δεξί τις επίσημες υποχρεώσεις τους στη νέα σεζόν, μια και επιβλήθηκαν 3-0 των Αρκάδων στο φαληρικό γήπεδο, για την 2η αγωνιστική της πρώτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας.

Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς εμφανίστηκε «πιασμένο» στο πρώτο ημίχρονο, όπου δεν μπορούσε να βγάλει ένταση στο παιχνίδι του, ωστόσο, όλα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο, κυρίως με την είσοδο του Κώστα Φορτούνη. Ο Έλληνας μέσος πήρε την… μπαγκέτα του, άνοιξε το παιχνίδι των Πειραιωτών και ήταν αυτός που έβαλε τις… βάσεις για το «τρίποντο» με το όμορφο τέρμα που πέτυχε στο 59’, ενώ σημαντική συμβολή είχε και ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος σημείωσε τα δύο άλλα τέρματα της ομάδας του (64’, 88’).

Μουδιασμένη… εκκίνηση

Μάλλον γρήγορα θα ξεχαστεί το πρώτο ημίχρονο στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην έναρξη της αναμέτρησης, ωστόσο, δεν μπορούσε να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Παπαδόπουλου, την στιγμή που οι Αρκάδες δεν μπορούσαν να… πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Η πρώτη… απειλή ήρθε από τους γηπεδούχους στο 14’ με το σουτ του Καμαρά να βρίσκει σε ετοιμότητα τον πορτιέρο του Αστέρα, με τον τελευταίο να έχει μία ακόμα καλή αντίδραση σε σουτ του Ραντζέλοβιτς, λίγο μετά το πρώτο μισάωρο.

Στην συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση και να δημιουργήσουν προβλήματα στην εστία του Τζολάκη, αλλά στο 34’ η κεφαλιά του Σουάρεθ πέρασε άουτ, ενώ λίγο αργότερα, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε την απειλή του Αλί Μπαμπά. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σκόραρε από κοντά, αλλά σωστά ακυρώθηκε το τέρμα του ως οφσάιντ.

Μαέστρος ο Φορτούνης, εκτελεστής ο Μασούρας

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική, με τους Κώστα Φορτούνη και Γιώργο Μασούρα να παίρνουν τις θέσεις των Γιαν Εμβιλά και Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Οι δύο κινήσεις από τον Πορτογάλο έφεραν νέα δεδομένα στην αναμέτρηση, μια και ο Ολυμπιακός απέκτησε περισσότερη ένταση στο παιχνίδι του. Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να πιέζουν πιο ψηλά, αναγκάζοντας τους Αρκάδες να δυσκολεύονται να βγουν από την περιοχή τους, ενώ η είσοδος του Κώστα Φορτούνη «ελάφρυνε» τον άξονα των γηπεδούχων, οι οποίοι πατούσαν περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή.

Η πρώτη απειλή στο δεύτερο μέρος ήρθε από τους γηπεδούχους, με τον Ραφίνια να δοκιμάζει την… ετοιμότητα του Παπαδόπουλου, ωστόσο, λίγο πριν την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Φορτούνης βρήκε τον τρόπο να νικήσει τον πορτιέρο των Αρκάδων. Ήταν το 59ο λεπτό, όταν ο Καμαρά έκανε την κάθετη, ο Έλληνας μέσος άφησε την μπάλα να περάσει, ο Ραφίνια του την… έσπασε αμέσως και αυτός με εξαιρετικό πλασέ από το ύψος της περιοχής, έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Μάλιστα, πέντε λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν τις… βάσεις για την πρώτη νίκη στη νέα σεζόν. Στο 64’ οι αντιδράσεις της άμυνας των φιλοξενούμενων δεν ήταν σωστές, ο Καμαρά εκμεταλλεύτηκε τον… χαμό στον άξονα, βρήκε λίγο πιο πλάγια τον Μασούρα, ο οποίος με σουτ στην κίνηση, νίκησε τον Παπαδόπουλο γράφοντας το 2-0 για το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος ίσως να ένιωσε δικαιωμένος για τις επιλογές του στο ημίχρονο.

Ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε να αντιδράσει στα επόμενα λεπτά, καθώς άρχισε να βγαίνει από την περιοχή, αλά και να… απειλεί την εστία του Τζολάκη. Η πρώτη στιγμή… ανησυχίας για τον νεαρό πορτιέρο ήταν στο 73’ με τον Μπαράλες, αλλά δεν κατάφερε να προκαλέσει… προβλήματα στους γηπεδούχους, ενώ στην συνέχεια, ο Έλληνας τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά στο σουτ του Κρέσπι, διώχνοντας σε κόρνερ.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν είχε… πει την τελευταία του «λέξη», καθώς στο 88’ ο Γιώργος Μασούρας έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα. Και για μία ακόμα φορά, ο Κώστας Φορτούνης είχε συμμετοχή στην φάση, καθώς είδε την κίνηση του Χασάν στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, του πέρασε την μπάλα και αυτός με γύρισμα προς τον άξονα, πρόσφερε… ένα εύκολο γκολ στον Γιώργο Μασούρα, το δεύτερο στην αναμέτρηση.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά (46’ Φορτούνης), Καμαρά, Μπουχαλάκης (86’ Καφού), Ραντζέλοβιτς (46’ Μασούρας), Βαλμπουενά (71’ Μπρούνο), Ελ Αραμπί (67’ Χασάν).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής, Πασαλίδης, Σουάρεθ (46’ Καστάνο), Μουνάφο (83’ Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Ριέρα (68’ Φερνάντεζ), Μπαράλες, Τιλίκα (68’ Κρέσπι), Αλί Μπαμπά (56’ Σίτο).

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 3-0 Τα στιγμιότυπα



Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved