Καρυπίδης: «Η ΕΠΟ την ευθύνη για το ban του Άρη»

Καρυπίδης: «Η ΕΠΟ την ευθύνη για το ban του Άρη»

Στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης μαζί με τον Άγγελο Χαριστέα, υποστήριξε πως η ΕΠΟ φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το θέμα του ban που είχε επιβληθεί στους «κίτρινους».

Για όλους και για όλα μίλησε ο Θόδωρος Καρυπίδης στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης (04/08). Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης έκανε τον απολογισμό της σεζόν λέγοντας πως στο τέλος κρίνεται επιτυχημένη, ενώ παράλληλα έκανε σφοδρή επίθεση στην ΕΠΟ. Μάλιστα, υποστήριξε πως την ευθύνη για το ban που επιβλήθηκε στους «κίτρινους» από τη FIFA την έχει η ομοσπονδία!

«Ήταν μια πολυ δύσκολη χρονιά.  Συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν πρωτόγνωρα πράγματα. Αναφέρομαι στην Πανδημία που έχει φέρει παρενέργειες στο ποδόσφαιρο. Ευτυχώς η κυβέρνηση έχει καλά αντανακλαστικά και ήμαστε ασφαλείς.  Η σεζόν είχε έντονα συναισθηματα με ατυχίες και αφέλεια από μέρους μας. Το πρόσημο κρίνω ότι είναι θετικό. Μας αφήνει πικρίες όπως ο αποκλεισμός από την Μόλντε και ο αποκλεισμός από την την ΑΕΚ. Θεωρώ όμως ότι τον στόχο μας τον πετυχαμε. Ξεκινησε κάπως άσχημα αλλά βάλαμε στόχο να βγούμε και φέτος στην Ευρώπη και να έχουμε μια καλή πορεία στο κύπελλο. Θα μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα. Ημουνα σίγουρος ότι θα πάμε τελικό, δεν τα καταφέραμε αλλά θα προσπαθήσουμε την επόμενη χρονιά», είπε αρχικά ο Καρυπίδης και πρόσθεσε:

«Η πανδημία μας δημιούργησε μια πολύ μεγάλη ζημιά. Και έθεσε εκτός τον οικονομικό προγραμματισμό. Ο Αρης ήταν ο πιο ατυχος από τις άλλες ομάδες. Η ζημια έφτασε μαζί με την μείωση της NOVA που υπέστη μεγάλες zhmi;ew, έφτασε κοντά τα 2,5 εκ ευρώ. Μας έβγαλε εκτός προγραμματισμού αλλά με αυξήσεις κεφαλαίου καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε και να τελειώσει η σεζόν ομαλά. Δεν έφτανε ο Κορωνοιός ήρθε και το μπαν της ΦΙΦΑ. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα πληρώσουμε τα εγκλήματα προηγούμενων διοικήσεων ύψους 1,2 εκατ. ευρώ. Περάσαμε ενα δύσκολο μήνα. Ολοι εκβίαζαν, ο μόνος ήταν ο Ούμπιδες, οι υπόλοιποι ήξεραν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές. Η κυβέρνηση προσπάθησε, πίεσε την ΦΙΦΑ αλλά δεν κατάφερε -και αυτό είναι το λυπηρό- να μας βοηθήσει. Εμείς πάμε με το γράμμα του νόμου και πληρώνουμε 1,2 για μια άλλη ΠΑΕ.  Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τον κ. Γεραπετρίτη που είχαμε μια έντονη κουβέντα. Ξέφυγα κάποια στιγμή απο την πίεση και την επιθυμία να λύσω το ζήτημα και του ζητώ συγγνώμη».

Σχετικά με το ποιος είχε την ευθύνη για το ban, ανέφερε: «Για το μπαν έχει μεγαλη ευθύνη η ΕΠΟ. Οι κύριοι που διοικούν την ΕΠΟ είναι επικίνδυνοι. Στις 8 Νοεμβρίου ήρθαν τα πρώτα ban. Επισκεφθήκαμε την ΕΠΟ όταν μας τα κοινοποίησε, στις 28 Νοεμβρίου. Η ΕΠΟ είχε επικοινωνία με την FIFA κια ρωτούσαν που πρέπει να επιδώσουν τις αποφάσεις. Η ΕΠΟ απάντησε, στην ομάδα που παίζει. Ποτέ δεν μας κοινοποιήθηκε η αποφαση της FIFA. Ο νομικός μας σύμβουλος επισκέφθηκε στην ΕΠΟ τον κ. Μπάρτζή και μας είπε να μην ανησυχούμε. Οτι θα απαντήσουν στην FIFA και θα διευκρινίσουν ότι πρόκειται για άλλο νομικό πρόσωπο. Αυτό όμως για το οποίο δεν ενημερωθήκαμε, υπάρχει δόλος από πίσω. Και για αυτό η ομάδα θα κινηθεί και θα ψάξει τους υπεύθυνους για την ζημιά που έχουμε πάθει. Θα κινηθούμε νομικά προς πάσα κατεύθυνση. Για το σημείο που φτάσαμε σήμερα, φταίει ο κ. Γραμμένος, ο κ. Μπάρτζης ο Δαμβάκης. Ηξερα ότι θα πληρωθεί αλλά σε πονάει όταν πληρώνεις ένα τέτοιο ποσό αυτή την περίοδο ειδικά. Εγώ δεν έχω καμία ευθύνη. Είμαι ο τελευταίος που φταίει. Δεν μπορώ να ακούω να δηλητηριάζουν τον κόσμο, να στρέφουν τον κόσμο εναντίον μου. Δέχομαι την κριτική αλλά να είναι καλοπροαιρετη. Είμαι 6η χρονιά στον Αρη και έχω κουραστεί τα ίδια και τα ίδια».

Όσο για τον αγωνιστικό προγραμματισμό, υπογράμμισε: «Αφού τελειώσαμε με το μπαν έχουμε ξεκινήσει τον προγραμματισμό μας με τον Χαριστέα και τον προπονητή. Συνεχίζουμε με το ίδιο μπατζετ. Έχουμε ένα κορμό, κρατήσαμε αυτούς που θέλουμε και όσοι αγαπούν την ομάδα φάνηκε στα πλει-οφ και θέλω να τους ευχαριστήσω ενώ κάποιοι άλλοι επέλεξαν να με εκβιάζουν με τρελές απαιτήσεις για να παίξουν στα πλει-οφ. Για αυτό πήγαμε με 11-12 παίκτες. Οτι υποχρεώσεις έχουμε θα τις καλύψουμε και σε αυτή τη ζωή συναντιόμαστε δυο φορές».

Σε ερώτηση για τα διαρκείας, απάντησε: «Εχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη τη στήριξη του κόσμου γιατί είναι η δύναμή μας. Στον Αρη βαζουμε λεφτά η τηλεόραση, ο κόσμος και ο Καρυπίδης. Δεν υπάρχει κάποιο fund να βάζει λεφτά».

Τέλος, σχετικά με τα πλάνα ανακατασκευής του «Κλεάνθης Βικελίδης», υπογράμμισε: «Για το γήπεδο, γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια. Έγινε συνάντηση με τον κ. Τζιτζικώστα και ζητήσαμε την βοήθειά του για την ανακατασκευή του γηπέδου. Αυτό θα γίνει σε τρεις φάσεις. Επισκεφτήκαμε την ΓΓΑ, η τεχνική υπηρεσία και προχωράμε στην συλλογή των εγγράφων για να πάρουμε άδεια. Μόλις είμαστε έτοιμοι, θα κάνουμε και παρουσίαση. Πρώτα θα κάνουμε την Θύρα 2. Θα γκρεμιστεί και θα δημιουργηθεί μία σκεπαστή. Θα ακολουθήσουν τα πέταλα και στη συνέχεια η Θύρα 7 και η Θύρα 9. Θα κοστίσει περίπου 30 εκατ. Θα δούμε πόσα θα πάρουμε από την περιφέρεια και τα υπόλοιπα θα τα χρηματοδοτήσει η εταιρία μας».

Απολογιστική συνέντευξη Τύπου



ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved