Τζαβέλλας: «Στο μυαλό του Βιγιαφάνιες μόνο ο Παναθηναϊκός»

Τζαβέλλας: «Στο μυαλό του Βιγιαφάνιες μόνο ο Παναθηναϊκός»

Ο Γιώργος Τζαβέλλας μίλησε στο Onsports για τη συνύπαρξή του με τον Βιγιαφάνιες και τις σκέψεις του Αργεντινού άσου για τον Παναθηναϊκό, όταν ήταν συμπαίκτες στην Αλάνιασπορ.

Ο Γιώργος Τζαβέλλας είχε συμπαίκτη για ενάμιση χρόνο τον Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο διεθνής αριστεροπόδαρος αμυντικός συνυπήρξε με τον Αργεντινό άσο στην Αλάνιασπορ κι εκτός από συμπαίκτες οι δύο ποδοσφαιριστές έκαναν παρέα κι εκτός γηπέδου.

Ο Βιγιαφάνιες από τον Γενάρη του 2018, οπότε και παραχωρήθηκε στη τουρκική ομάδα, δεν είπε «αντίο» στον Παναθηναϊκό. Αυτό φάνηκε και με όσα δήλωσε στο Onsports ο Τζαβέλλας. Το να αναλύσει κάποιος τον Βιγιαφάνιες είναι περιττό. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού γνωρίζει ποιος είναι ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός, ο οποίος ετοιμάζεται να επιστέψει ξανά στο «τριφύλλι» έστω και με τη μορφή δανεισμού.

Ο 32χρονος Έλληνας άσος, λοιπόν, ο οποίος βρίσκεται για τέταρτη σεζόν στην Αλάνιασπορ και φέτος διεκδικεί την έξοδο στην Ευρώπη είτε μέσω του πρωταθλήματος (είναι στην έκτη θέση, που οδηγεί στο Γιουρόπα, αφού τιμωρήθηκε η Τράμπζονσπορ) είτε μέσω του τελικού του κυπέλλου, κόντρα στην ομάδα της Τραπεζούντας, ανέλυσε το πώς σκεφτόταν ο Βιγιαφάνιες.

«Όλο για τον ΠΑΟ»

«Το μυαλό του ήταν συνέχεια στον Παναθηναϊκό και στην Αθήνα, την Ελλάδα. Όλο γι’ αυτό συζητούσε. Το πίστευα ό,τι και να γίνει, πως κάποια μέρα θα γυρίσει. Έχω να μιλήσω δέκα μέρες μαζί του. Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι όσο καιρό ήμασταν εδώ μαζί, φαινόταν η αγάπη του για την Ελλάδα, την Αθήνα και φυσικά τον Παναθηναϊκό».

«Έπαιζε εσωτερικός μέσος»

Στην Αλάνιασπορ ο Βιγιαφάνιες μετακόμισε τον Γενάρη του 2018 και στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι έπαιζε στα άκρα. Όχι πάνω στη γραμμή, αλλά σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο. Το ίδιο έχει κάνει και σε ορισμένα ματς στο Μεξικό. Που αγωνιζόταν, όμως, στην Αλάνιασπορ; Ο Τζαβέλλας μας έδωσε την απάντηση: «Εμείς παίζουμε με τρεις στον άξονα. Ήταν ο ένας από τους δύο εσωτερικούς μέσους. Μπορεί να υπηρετήσει αυτόν τον ρόλο, περισσότερο νομίζω απ’ ό,τι ως δεκάρι. Του άρεσε αυτή η θέση, να δημιουργεί από πίσω. Απλώς δεν είχε αριθμούς εδώ».

Αυτή είναι και η αλήθεια. Τη σεζόν 2017-18 σε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ο Βιγιαφάνιες είχε ένα γκολ και δύο ασίστ. Την περίοδο 2018-19 έκανε μία γεμάτη σεζόν. Μέτρησε στο πρωτάθλημα 32 αγώνες, είχε έξι ασίστ, αλλά κανένα γκολ, κάτι που είναι περίεργο για τον Βιγιαφάνιες. Πέρσι είχε και πέντε γκολ στο κύπελλο και μία ασίστ, σε τέσσερα ματς, αλλά ήταν κόντρα σε αδύναμες ομάδες.  

«Πουλήθηκε στο Μεξικό»

 Είναι επίσης λογικό να έχει κάποιος απορία, γιατί έφυγε για το Μεξικό ο Βιγιαφάνιες, έπειτα από μόλις ενάμιση χρόνο στη Τουρκία κι αφού είχε πολλές συμμετοχές. «Η ομάδα δέχθηκε μία πρόταση κοντά στα δύο εκατ. δολάρια και τον παραχώρησε. Και προσφέρθηκε και στον ίδιο καλό συμβόλαιο. Είχε δώσει ένα ποσό στον Παναθηναϊκό η Αλάνια, πήρε ενάμιση χρόνο αργότερα, αρκετά περισσότερα και τον έδωσε, γι’ αυτό αποχώρησε», απάντησε ο Τζαβέλλας για τον Αργεντινό, με τον οποίο έχει εξαιρετικές σχέσεις κι επικοινωνούν τακτικά.

 

 



Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved