Η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ τίμησε Μάκη Αγγελόπουλο – Το μήνυμα Μελισσανίδη

Η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ τίμησε Μάκη Αγγελόπουλο – Το μήνυμα Μελισσανίδη

Εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια την υπογραφή της συνθήκης των Σεβρών διοργάνωσε η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ.

Σε μία όμορφη εκδήλωση, η οποία ήταν αφιερωμένη στην συμπλήρωση των 100 ετών από την υπογραφή της συνθήκης των Σεβρών, η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ έκοψε, το πρωί της Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Μεταξύ των όσων βραβεύθηκαν ήταν και ο Μάκης Αγγελόπουλος, ενώ το δικό του μήνυμα έστειλε ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης.

Εκτός του Μάκη Αγγελόπουλου βραβεύθηκαν από τη Λέσχη και οι Χρήστος Ζούπας, Παύλος Κοντογιαννίδης και Λουκάς Χριστοδούλου, ενώ το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ευάγγελος Ασλανίδης.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ παρέλαβε την τιμητική του πλακέτα και τόνισε στο λόγο του: «Είναι μεγάλη τιμή αυτή η βράβευση. Πέρα από τους τίτλους είμαι υπερήφανος για τις ατέλειωτες κοινωνικές δράσεις, μια εξ αυτών είναι και σε συνεργασία με την αρχιεπισκοπή και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι γιατί το προσφυγικό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι στα πεδία των μαχών, στα γήπεδα, να γιγαντώνουμε τον σύλλογο».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης απέστειλε χαιρετισμό στην εκδήλωση, όπου τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ΑΕΚ «διαφημίζει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, σεβόμενη τη διαφορετικότητα και την προέλευσή της», ενώ αναφορά έκανε και στην επιστροφή της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναλυτικά:

«Αγαπητέ κύριε πρόεδρε της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού,

Αγαπητά μέλη της Λέσχης, αγαπητοί φίλοι!

Από τη δική μου πλευρά θα ήθελα να χαιρετίσω τη σημερινή εκδήλωση και να σας ευχηθώ να συνεχίσετε τη μεγάλη προσπάθεια, που κάνετε, για την ανάδειξη της διαφορετικότητας της ομάδας μας σε όλα τα επίπεδα.
Σε μία εποχή που μετράμε πλέον αντίστροφα για να επιστρέψουμε στα ιερά χώματα των προγόνων και ιδρυτών μας και να μπούμε και πάλι στο γήπεδό μας στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε μια εποχή κατά την οποία η ομάδα μας ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα και να γράψει το πιο σημαντικό κεφάλαιο στη σύγχρονη ιστορία της, είναι καταλυτική η δράση της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού, είναι ιδιαίτερα σημαντική κάθε υπόμνηση των ιστορικών αλλά και πολιτισμικών αρχών που χαρακτηρίζουν αυτή την ομάδα.

Είναι ξεκάθαρο σε όλους και υπενθυμίζεται με τη στάση όλων μας απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα ότι η ΑΕΚ δεν αποτελεί απλώς και μόνο ένα αθλητικό club.

Μέσα από την ιστορική της πορεία αλλά και την καθημερινή της διαδρομή πρεσβεύει κάτι το διαφορετικό, κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό, κάτι που έχει δημιουργηθεί για να ενώνει και όχι για να χωρίζει, κάτι που -από τη φύση της ομάδας μας- είναι αναγκασμένο να διαφέρει από τους αντιπάλους μας.

Σε αυτόν τον δρόμο θα εξακολουθήσουμε να βαδίζουμε επιμένοντας σε μια διαφορετική διαδρομή μακριά από την τοξικότητα και τα κηρύγματα της άγονης και εγωκεντρικής αντιπαράθεσης, που κάποιοι επιμένουν να καλλιεργούν.

Η ΑΕΚ είναι πλέον ισχυρή σε όλα τα επίπεδα και δεν εξαρτάται από κανέναν!

Η ΑΕΚ είναι πλέον αυτόνομη, ανεξάρτητη και ικανή να επιβάλλει τους δικούς της όρους με τον δικό της τρόπο!

Η ΑΕΚ δεν χρειάζεται να καλλιεργεί το παραμικρό άλλοθι στις όποιες αστοχίες και λάθη της!

Η ΑΕΚ μπορεί να ξεπερνά μόνη της τα εμπόδια που βρίσκει μπροστά της!

Η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να διορθώνει τα λάθη της, να παλεύει μόνο με τις δικές της αδυναμίες, να στοχεύει ψηλά και να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία γιατί μπορεί και πρέπει να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις και να εμπνέεται από την υπερηφάνεια του κόσμου της.

Η ΑΕΚ μπορεί και πρέπει να ασχολείται και να διαφημίζει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, σεβόμενη τη διαφορετικότητα και την προέλευσή της.

Η ΑΕΚ δεν έχει την παραμικρή ανάγκη να παίξει στο γήπεδο των αντιπάλων της.

Η ΑΕΚ οφείλει να παραμείνει συνεπής με το όραμα των ιδρυτών της.
Σας εύχομαι να συνεχίσετε με την ίδια συνέπεια στη διαδρομή που έχετε χαράξει με απόλυτο σεβασμό και την ιστορία και στον πολιτισμό της ομάδας μας.

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες για την ομάδα μας σε όλα τα σπορ, στον αθλητικό, κοινωνικό αλλά και πολιτιστικό στίβο».



Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved