Άρης-Ξάνθη 7-2: Φινάλε με «περίπατο»

Άρης-Ξάνθη 7-2: Φινάλε με «περίπατο»

Ο Άρης σε ένα αδιάφορο ματς επικράτησε με 7-2 εντός έδρας της Ξάνθης και κλείνει μια ονειρική χρονιά όπου πήρε την πέμπτη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη τη νέα σεζόν

Ο Άρης στο τελευταίο του φετινό ματς ήταν καταιγιστικός και χάρισε πλούσιο θέαμα σε όσους παρακολούθησαν το ματς με την Ξάνθη μιας και επικράτησε εντός έδρας με 7-2 της Ξάνθης και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή χρονιά, όπου κατά την επιστροφή του στα «μεγάλα σαλόνια» πήρε μια από τις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου. Από την πλευρά της η Ξάνθη που στην ισοβαθμία γλίτωσε τη συμμετοχή της στα πλέι άουτ ήταν ανταγωνιστική ως το 50ο λεπτό καθώς στη συνέχεια ήρθε η κατάρρευση και γνώρισε την συντριβή από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Κάστρο (15 πέν.), Γκαρσία (33΄, 82΄), Ντιγκινί (69΄, 78΄), Κορχούτ (73΄) και Σιώπης (90+4΄ πέν.), ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Γιουνές (27΄) και Ντουρίτσκοβιτς (50΄).

Ο Άρης μπήκε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό στο παιχνίδι κι έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 9΄ με τον Φετφατζιδη (πλασέ στο αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς) και στο 10΄ με τον Γιουνές (σουτ που έδιωξε ο Ζίβκοβιτς σε κόρνερ), αλλά η Ξάνθη ήταν αυτή που κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Στο 14΄ ο Μπαριέντος ανατράπηκε από τον Ρόουζ μέσα στην περιοχή και ο Κάστρο που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι έκανε το 0-1 για τους Ακρίτες.

Ο Άρης πίεσε για την ισοφάριση και αφού έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 17΄ με τον Φετφατζίδη και στο 22΄ με τον Ντιγκινί τα σουτ των οποίων απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς, κατάφερε να κάνει το 1-1 στο 27΄ με κεφαλιά του Γιουνές, έπειτα από απόκρουση του τερματοφύλακα της Ξάνθης σε εκτέλεση πέναλτι του Σιώπη, το οποίο κέρδισε ο Γκαρσία σε ανατροπή του από τον Μπαξεβανίδη.

Οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να κάνουν δύο τα τέρματά τους, αφού πέντε λεπτά αργότερα (33΄) έκαναν το 2-1 με τον Γκαρσία, ο οποπίος μετά από φάση διαρκείας στην εστία της Ξάνθης, κατέβασε όμορφα την μπάλα και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 2ο 45λεπτο η Ξάνθη κατέφερε να φθάσει στην ισοφάριση στο 50΄ με τον Ντουρίτσκοβιτς, ο οποίος έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή σε μεταβίβαση του Σιλά και νίκησε τον Κουέστα.

Ακολούθησε η επιθετική έκρηξη του Άρη, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει πέντε ακόμη τέρματα. Στο 69΄ ο Ντιγκινί σκόραρε μετά από σέντρα του Γιουνές, ενώ στο 73΄ ο Κορχούτ έγραψε το 4-2 από νέα μεταβίβαση του Τυνήσιου.

Στο 78΄ο Ντιγκινί σημείωσε το δεύτερο προσωπικό τέρμα στο ματς από κοντά μετά από σέντρα του Ματίγια, όπως και ο Γκαρσία στο 82΄ για να κάνει το 6-2. Στις καθυστερήσεις (90΄+4΄) η ομάδα του Παντελίδη έκανε επτά τα τέρματά της με τον Σιώπη που αυτή τη φορά ευστόχησε στο πένατι που κέρδισε η ομάδα του σε χέρι του Μπαξεβανίδη και σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της στην ιστορία της διοργανωσης.



Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved