Οικονόμου: «Γυρίσαμε πιο αφοσιωμένοι»

Οικονόμου: «Γυρίσαμε πιο αφοσιωμένοι»

Ο έμπειρος στόπερ μίλησε για την αγορά του από τη Μπολόνια και το θετικό σημείο που βρίσκεται η ΑΕΚ.

Με μεγαλύτερη συγκέντρωση στον στόχο επέστρεψαν οι παίκτες της ΑΕΚ μετά από την άδεια των εορτών, σύμφωνα με τον Μάριο Οικονόμου. Ο διεθνής αμυντικός μίλησε στην κάμερα της Nova για την ανανέωση με την Ένωση, την αλλαγή συστήματος, το ματς με τον Πανιώνιο και τη συνέχεια.

Αναλυτικά:

«Όταν υπάρχει ένας δανεισμός ο απώτερος σκοπός να ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς. Από τι στιγμή που αυτό έγινε σημαίνει ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά και για εμένα και για την ομάδα. Όπως είπα είμαι ευγνώμων. Ευχαριστώ πολύ την ΑΕΚ, τον κόσμο και τον πρόεδρο. Τώρα μένει να τους δικαιώσω. Για να πω την αλήθεια δεν περίμενα ότι θα τελειώσει τόσο νωρίς το ζήτημα. Υπήρχε μια οψιόν με συμμετοχές που αν τις έκανα θα ενεργοποιούταν. Ήξερα ότι είναι σε επικοινωνία, τελικά τα βρήκαν, συμφώνησαν και για εμένα ήταν το καλύτερο σενάριο που μπορούσε να γίνει σε αυτή τη φάση», σημείωσε αρχικά.

Για το αν το 3-5-2 έφερε την αγωνιστική αναγέννηση της ομάδας: «Δεν συμφωνώ ότι οφείλεται τόσο στο σύστημα η αναγέννηση της ΑΕΚ, όσο στη αφοσίωση τη δική μας. Περάσαμε ένα δίμηνο περίεργο λόγω πολλών παραγόντων, Δεν ψάχνω για δικαιολογίες αλλά υπήρχαν πράγματα που μας επηρέασαν. Έμειναν εκτός ομάδας κάποια παιδιά λόγω των ανανεώσεων του, είχαμε τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Πήγαμε διακοπές και γυρίσαμε με διαφορετικά μυαλά, αφοσιωθήκαμε περισσότερο. Τώρα είμαστε σε μια φάση πολύ θετική ένα πολύ καλό μομέντουμ το οποίο προσπαθούμε να το εκμεταλλευτούμε. Η κακή περίοδος ήταν ένα συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Το σημαντικό είναι ότι πέρασε αυτή η περίοδος των πολλών προβλημάτων».

Για το 3-5-2 : «Είναι ένα ακόμα σύστημα που δουλεύουμε, μας ταιριάζει και μας βοηθάει πολύ ο Μπακάκης που μπορεί να ανταπεξέλθει, είναι γρήγορος και συμβάλει και στο επιθετικό κομμάτι. Είναι ένα σύστημα βέβαια που μπορεί να μας δημιουργήσει και προβλήματα. Οπότε προσπαθούμε να έχουμε αρμονία, δεν είναι δεδομένο ότι θα παίζουμε αυτό το σύστημα».

Για την κλήρωση: «Δεν είναι και ό,τι καλύτερο ως κλήρωση. Ο Ατρόμητος είναι πολύ καλή ομάδα που σέβομαι παρά πολύ. Εμείς θέλουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών. Η ΑΕΚ οφείλει να περάσει. Πάμε να πάρουμε το μάξιμουμ στο πρώτο παιχνίδι στο Περιστέρι και να έρθουμε στο ΟΑΚΑ και να παίξουμε όπως ξέρουμε για να πάρουμε την πρόκριση».

Για το ματς πριν το ντέρτι με τον ΠΑΟΚ: «Ναι ο στόχος είναι να πάμε στο ντέρμπι με δύο νίκες. Να παίξουμε με καθαρό μυαλό και σωστό ποδόσφαιρο και αν έρθει ένα καλό αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ, όπως το θέλουμε, θα είναι ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. Προσωπικά δεν έχω κοιτάξει ποτέ τη βαθμολογία. Κοιτάζω πολύ τις προπονήσεις, την αφοσίωση που δείχνουν οι παίκτες ακόμα και από το ζέσταμα. Νομίζω ότι όλα όσα γίνονται στης προπονήσεις η ομάδα το κουβαλάει και το βγάζει σε κάθε παιχνίδι. Η ομάδα μας είναι πολύ σοβαρή σε αυτό το κομμάτι».

Για τον Πανιώνιο: «Είναι καλή ομάδα, έχει καλούς παίκτες μπροστά. Η έδρα τους το κάνει πιο δύσκολο αλλά οφείλουμε να περάσουμε από εκεί».

Για το γεγονός ότι κάποιο σχολίασαν αρνητικά τη μεταγραφή του: «Καταλαβαίνω γιατί κάποιοι μούδιασαν, μπορεί και εγώ να το έκανα αν έβλεπα την τελευταία σεζόν μου που ήμουν έξι μήνες χωρίς παιχνίδια. Τελικά έτυχε να παίζω βασικός από την αρχή καθώς ο Τσιγκρίνσι ήταν τραυματίας και τα πράγματα πήγαν καλά. Δεν θέλω όμως να νομίζω ότι αρχίζει από εμένα γιατί είναι κάτι που δεν ισχύει. Θέλω να σκέφτομαι ομαδικά. Στην Ιταλία ένας προπονητής μου μας έλεγε ότι στα βίντεο μπορεί να φαίνεται ότι κάτι είναι τακτικά σωστό ή λάθος όμως πρέπει να κοιτάζουμε να κάνουμε όλοι μαζί το λάθος ή όλοι μαζί το σωστό».

Για το ποιος συμπαίκτης του στην άμυνα του ταιριάζει περισσότερο: «Από την αρχή έδεσα πολύ με Λαμπρόπουλο και πιστεύω ότι βγήκε και στο γήπεδο καθώς ήταν σε σημαντικά παιχνίδια για την ΑΕΚ. Μου άρεσε όταν έπαιζα με τον Βασίλη όμως παρατήρησαν ότι όταν έπαιξα με τον Τσιγκρίνσκι είχε ένα έξτρα κίνητρο. Είναι αυτός που είναι, έχει παίξει εκεί που έχει παίξει και σκεφτόμουν αυτός είναι ο Τσιγκρίνσκι και τώρα σου μιλάει. Είδα σίγουρα μια διαφορά με τον Τσιγκρίνσκι. Μου λείπει όμως και ο Βασίλης, θα δούμε τι θα γίνει».

Για την πίεση που δέχεται ο προπονητής: «Παντού ο προπονητής θέλει χρόνο και στήριξη. Δεν ήταν καθόλου εύκολο αυτό το δίμηνο λόγω αποτελεσμάτων απλώς δεν ξέρω τι γράφτηκε. Κάποτε διάβαζα όταν δεν πήγαινα καλά, τώρα είμαι πολύ αποστασιοποιημένος. Πιστεύω ότι δεν ήταν ο προπονητής που το έκανε δύσκολο. Οι προπονητές θέλουν στήριξη σε κάθε πρωτάθλημα, ξέρω ότι στις κορυφαίες ομάδες υπάρχει μεγαλύτερη πίεση και το βλέπω τώρα που παίζω εδώ καθώς είναι η πρώτη φορά που παίζω σε ομάδα που πρωταγωνιστεί».



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved