ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ κατά ΠΑΟΚ και απάντηση από τον Κυριάκο! (photo)

ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ κατά ΠΑΟΚ και απάντηση από τον Κυριάκο! (photo)

Η ΕΣΗΕΑ και ο ΠΣΑΤ με ανακοίνωσή τους αποδοκίμασαν την επιστολή του ΠΑΟΚ για τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ να απαντά!

 «Μέτωπο» άνοιξε όπως φαίνεται ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΕΣΗΑ αλλά και ΠΣΑΤ, μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις. Οι δυο φορείς με ανακοίνωσή τους αποδοκίμασαν την επιστολή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του «δικεφάλου του Βορρά», Κυριάκο Κυριάκο, να απαντά ανάλογα…

Η ανακοίνωση των ΠΣΑΤ, ΕΣΗΕΑ

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ αποδοκιμάζουν την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με την οποία στοχοποιούνται οι συνάδελφοι Γιάννης Σαντοριναίος και Αρης Γάτας. Είναι πραγματικά ανεξήγητο το πώς «μεταφράζονται» ως «υποτιμητική κριτική» προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προσωπικές απόψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια οι επιθέσεις που δέχονται οι συνάδελφοί μας και ιδιαίτερα οι αθλητικοί συντάκτες, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Επιθέσεις που αρχίζουν με ανακοινώσεις και συνεχίζονται πολλές φορές με απειλές, εξυβρίσεις, χειροδικίες και σοβαρούς τραυματισμούς.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα, για άλλη μια φορά, για την απόπειρα στοχοποίησης δημοσιογράφων. Πρέπει να γίνει κατανοητό, επιτέλους, ότι εκτός από τον σχολιασμό στα ΜΜΕ οι δημοσιογράφοι έχουν δικαίωμα σε προσωπικές απόψεις που πρέπει να γίνονται σεβαστές.

Η ΕΣΗΕΑ και ο ΠΣΑΤ αρνούνται κατηγορηματικά τη μετατροπή των συναδέλφων σε αποδιοπομπαίους τράγους και τη στοχοποίησή τους ότι δήθεν «φταίνε» για ό,τι συμβαίνει. Ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς του επαγγελματικού αθλητισμού να σταματήσει αμέσως κάθε απόπειρα στοχοποίησης και να προστατεύεται η πρόσβαση, η εργασία και η φυσική παρουσία των δημοσιογράφων στα γήπεδα της χώρας.

Ήδη, χθες, τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη καθώς και με τον Πρόεδρο του ΕΣΡ κ. Αθανάσιο Κουτρουμάνο, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που είχαν αποφασίσει σε κοινή σύσκεψη για αυτό τον σκοπό».

Η απάντηση του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

«Η ΕΣΗΕΑ και ο ΠΣΑΤ καλό θα είναι να ενημερωθούν πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση, παρά έστειλε κλειστή επιστολή στα αρμόδια όργανα, διαμαρτυρόμενη για συμπεριφορές στελεχών. Ακριβώς για να μη στοχοποιήσει ή... ηρωοποιήσει ανθρώπους με τους οποίους ουδεμία σχέση θέλει να έχει, πέρα από την προβλεπόμενη.

Η ΕΣΗΕΑ και ο ΠΣΑΤ θα ήταν καλό να διερευνήσουν τα καταγγελόμενα ακριβώς όπως καταγγέλονται και όχι όπως βολεύει στην αντανακλαστικά συνδικαλιστική απάντησή τους.

Η ΕΣΗΕΑ και ο ΠΣΑΤ καλό θα είναι να ενημερωθούν πως δουλεύουν τα μέλη τους στην Τούμπα και ποιές πρωτοβουλίες έχει πάρει το Γραφείο Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για ακόμη καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες, πριν υπαινιχθούν ότι συμβάλλουμε στο αντίθετο.

Τέλος, η ΕΣΗΕΑ και ο ΠΣΑΤ θα πρέπει να καταλάβουν πως η έλλειψη ελέγχου στο αν τηρείται η δεοντολογία από κάποια μέλη τους, είναι ένας βασικός λόγος που στοχοποιούνται από τους φιλάθλους και οι πραγματικά καλοί συνάδελφοι και όχι τα παράπονα της κάθε ΠΑΕ, ειδικά με τη διατύπωση που εγώ χρησιμοποίησα στην επιστολή (και όχι ανακοίνωση).

Σε κάθε περίπτωση, αν έστω και μετά την εντελώς άστοχη ανακοίνωσή τους, χρειάζονται διευκρινίσεις για το τι καταγγείλαμε, μπορούν να με βρουν στο ίδιο τηλέφωνο στο οποίο κατά καιρούς με ψάχνουν για εξυπηρετήσεις».



Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved