Μαρτίνς: «Θα έρθουν 3 με 4 ποδοσφαιριστές»

Μαρτίνς: «Θα έρθουν 3 με 4 ποδοσφαιριστές»

Ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ρόστερ του Ολυμπιακού… αποκάλυψε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν και έκανε τον… απολογισμό του για όσα έγιναν στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, ενώ μίλησε και για τα πλάνα του για την συνέχεια.

Αναλυτικά, η συνέντευξή του:

Τρία γκολ στο πρώτο φιλικό, πέντε στο δεύτερο. Είναι αυτό που θέλετε να βλέπετε από την ομάδα;

«Κρατάω μόνο τις νίκες. Δεν κοιτάω τα αποτελέσματα. Μπορεί να είναι φιλικά παιχνίδια αλλά θέλουμε να έχουμε την φιλοσοφία του Ολυμπιακού, που υπαγορεύει να ψάχνουμε τη νίκη σε κάθε ματς. Μιας και τελειώνει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας που είναι και το σημαντικότερο στη σεζόν, κρατάω τη δουλειά και την προσπάθεια που έκαναν όλοι οι ποδοσφαιριστές μου. Δουλέψαμε όλοι μαζί σαν ομάδα και αυτό είναι που μετράει, πέρα από τα αποτελέσματα».

Πολλά τα φιλικά στο δεύτερο στάδιο. Τέσσερα στο Βέλγιο και δύο στην Ολλανδία. Που θα επικεντρώσετε σε αυτά τα ματς;

«Ανεξάρτητα από τα πόσα παιχνίδια θα παίξουμε, μια ομάδα στην προετοιμασίας της παίζει 8-10 φιλικά ματς. Εμείς όμως φέτος ξεκινήσαμε μια εβδομάδα νωρίτερα από το συνηθισμένο την προετοιμασίας μας, για αυτό και έβαλα αρκετά παιχνίδια στο πρόγραμμα. Τα παιχνίδια αυτά είναι μέρος της δουλειάς μας, δεν έχει σημασία ο αριθμός τους. Αυτό που θέλω είναι να βλέπω σε κάθε ματς είναι να βάζουμε πράγματα που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Αν βλέπω πως οι ιδέες μας για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας βγαίνουν στα ματς θα είναι ευχαριστημένος».

Όσο καιρό είμαστε εδώ και παρακολουθούμε τον Ολυμπιακό βλέπουμε μια ομάδα που παίζει με την μπάλα κάτω, επιτίθεται από τα άκρα, αμύνεται με pressing. Τι είναι αυτό που σας αρέσει στις ομάδες σας και στον Ολυμπιακό συγκεκριμένα;

«Θέλω την ομάδα μου να είναι πολύ επιθετική και όταν χάνει την μπάλα να πρεσάρει για να την κερδίσει πάλι πίσω. Θέλουμε την κατοχή της μπάλας και πρέπει να είμαστε έξυπνοι κόντρα σε ομάδες που κλείνονται για να μπορούμε να σπάμε την άμυνά τους. Συνολικά θέλουμε μια ομάδα να πρεσάρει επιθετικά τον αντίπαλο για να κερδίζει την μπάλα και να έχουμε εμείς τον έλεγχο του αγώνα».

Τις τελευταίες 4-5 μέρες είναι εδώ (Ζέεφελντ) και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ένα μεταγραφικό «μπαμ» του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό. Βλέπετε να αλλάζει την ομάδα ο ποδοσφαιριστής αυτός; Ξέρουμε πως οι προπονητές δύσκολα μιλούν μεμονωμένα για παίκτες, αλλά ο Λάζαρος είναι ο Λάζαρος, MVP της ΑΕΚ που σίγουρα μπορεί να κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό.

«Όπως σωστά αναφέρατε, οι προπονητές δεν μιλάμε ατομικά για τους παίκτες μας. Αυτό που έχω να πω είναι πως βλέπω έναν παίκτη που δουλεύει πολύ σκληρά για την ομάδα. Από εκεί και πέρα αν οι παίκτες δουλεύουν ομαδικά και μπορούν παράλληλα να προσθέσουν ατομικές προσπάθειες, ακόμα καλύτερα. Αλλά ισχύει αυτό που ανέφερα και πριν. Τα αποτελέσματα δεν είναι αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή. Στα φιλικά μπορεί να δούμε πράγματα που μας αρέσουν και άλλα που δεν μας αρέσουν. Έχουμε αρχίσει όμως μια διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται στο τέλος της χρονιάς. Η δουλειά ξεκινάει τώρα, πρέπει να δουλέψουμε σε όλη τη σεζόν και στο τέλος θα κρίνουμε τα αποτελέσματα».

Στο Ζέεφελντ βρίσκονται περίπου 30 ποδοσφαιριστές. Καταλαβαίνουμε όλοι πως είναι δύσκολο να δουλεύετε με τόσους πολλούς ποδοσφαιριστές. Έχετε κατασταλάξει για τους παίκτες που θα πάρετε μαζί σας στο Βέλγιο;

«Σίγουρα μετά από 20 μέρες δουλειάς με την ομάδα, έχω πάρει κάποιες αποφάσεις, αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν θα το πω δημόσια τώρα, πριν το γνωστοποιήσω στους παίκτες μου που δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα. Θέλω να είναι οι πρώτοι που θα το μάθουν. Απλά να ξέρετε πως από τη Δευτέρα δεν θα έχουμε τον ίδιο αριθμό παικτών στο δεύτερο στάδιο προετοιμασίας».

Έχετε βγάλει πλέον τα συμπεράσματά σας. Σε ποια θέση περιμένετε ενίσχυση στη μεταγραφική περίοδο που τρέχει. Θέλετε κάποιον αμυντικό, κάποιον μέσο, κάποιον εξτρέμ ή κάποιον επιθετικό;

«Είμαστε συνέχεια σε επικοινωνία με τη διοίκηση για το θέμα αυτό. Εννοείται έχω δει την ομάδα και τις ελλείψεις που έχει και πιστεύω πως θα έρθουν άλλοι 3-4 ποδοσφαιριστές, που θα δώσουν περισσότερη εμπειρία στο ρόστερ. Η χρονιά είναι πολύ μεγάλη και θέλουμε παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν μέχρι το τέλος. Πιστεύω πως σύντομα θα έχουμε τους παίκτες αυτούς».

Σε ποιες θέσεις θα αγωνίζονται αυτοί οι ποδοσφαιριστές;

«Δεν μπορώ να πω. Πρέπει να προστατεύσουμε τους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ».



Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved