Επιστροφή των 3 βαθμών ζήτησε ο Ολυμπιακός από το Διαιτητικό

Επιστροφή των 3 βαθμών ζήτησε ο Ολυμπιακός από το Διαιτητικό

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απόφαση του Διαιτητικού στην προσφυγή του Ολυμπιακού για όσα έγιναν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

Εκδικάστηκε η προσφυγή του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό για την ποινή που του επιβλήθηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν από το τριτοβάθμιο όργανο της ΕΠΟ να εφαρμοστεί η αρχή της αναλογικότητας και να επιστραφούν οι τρεις που του αφαιρέθηκαν πρωτόδικα για τα επεισόδια τα οποία έγιναν μετά τη λήξη του αγώνα.

Ο εκ νομικών εκπροσώπων του Ολυμπιακού, Βασίλης Δημακόπουλος είπε προς το Δικαστήριο: «Η βλάβη που προκαλείται από την κύρωση είναι δυσανάλογα μεγάλη προς το αγαθό που επιχειρείται να υπερασπιστεί. Οι κυρώσεις των δύο αγωνιστικών και του προστίμου είναι αρκετές για να πραγματωθεί το αποτέλεσμα που ο νομοθέτης προτείνει. Η αφαίρεση των τριών βαθμών θεωρώ ότι παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας και ζητάμε να μην επιβληθεί».

Από την πλευρά του, ο Αργύρης Λίβας ανέλυσε το σκεπτικό του Ολυμπιακου και υποστήριξε: «Προκύπτει από την έκθεση του παρατηρητή ότι η οργάνωση του αγώνα ήταν άψογη και υπήρχε πάρα πολύ καλή συνεργασία με όλους τους παράγοντες του αγώνα. Αυτό το αναγράφει ο παρατηρητής στην αναλυτική του έκθεση. Το ίδιο προκύπτει και από όλες τις υπόλοιπες εκθέσεις. Αποδεικνύεται σαφέστατα ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, όταν οι συγκεκριμένοι φίλαθλοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο απλά για να διαμαρτυρηθούν προς τους ποδοσφαιριστές μας, κράτησαν την δέουσα στάση, απέναντι και στους αξιωματούχους του αγώνα και στην αντίπαλη ομάδα.

Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: Αφαίρεση τριών βαθμών για μία ομάδα που τήρησε όλα τα μέτρα τάξης που είχαν συμφωνηθεί στη σύσκεψη που είχε προηγηθεί με την αστυνομία και τους υπόλοιπους φορείς του αγώνα, που είχαν άψογη στάση κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και του συγκεκριμένου περιστατικού. Σε διαφορετική περίπτωση, που δεν τηρούσαμε κανένα μέτρο ασφάλειας, που η στάση μας δεν ήταν η επιβεβλημένη, που είχαμε αδιαφορήσει στις ενέργειες που έκαναν οι συγκεκριμένοι φίλαθλοι, θα ήταν πάλι -3; Μόνο και μόνο από αυτό προκύπτει σαφέστατα ότι πρέπει να εφαρμοστεί η αρχή της αναλογικότητας».

Η απόφαση αναμένεται τις επόμενες ήμερες με τον Ολυμπιακό να έχει καταθέσει ήδη έγγραφο υπόμνημα στην αρμόδια επιτροπή.Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Χωρίς Πίτερς οι «ερυθρόλευκοι»
Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Χωρίς Πίτερς οι «ερυθρόλευκοι»
Ιταλία: Έκλεισε η μεταγραφή του Κυριακόπουλου - Η νέα του ομάδα (video)
Ιταλία: Έκλεισε η μεταγραφή του Κυριακόπουλου - Η νέα του ομάδα (video)
Παναιτωλικός: Έκανε το «μπαμ» με Χουάνπι
Παναιτωλικός: Έκανε το «μπαμ» με Χουάνπι
Ουντινέζε: Ανακοίνωσε επίσημα Τοβέν (video)
Ουντινέζε: Ανακοίνωσε επίσημα Τοβέν (video)