ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Από… Δευτέρα η απόφαση (photos)
SHARE

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Από… Δευτέρα η απόφαση (photos)

Προθεσμία μέχρι την Δευτέρα (16/4) πήραν οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΑΕΚ προκειμένου να καταθέσουν τα υπομνήματά τους στην Επιτροπή Εφέσεων έπειτα από την μαραθώνια εκδίκαση της υπόθεσης, την Τετάρτη (11/4).

Η διαδικασία για την έφεση που έχει καταθέσει ο «Δικέφαλος του Βορρά» σε βάρος της Πρωτόδικης απόφασης ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 18:00 αλλά ξεκίνησε τελικά μετά τις 21:00 καθώς τέθηκε αίτημα από την Ένωση για την εξαίρεση του δικαστή και προέδρου της Επιτροπής, Δημήτρη Σκουτέρη. «Η ΠΑΕ ΑΕΚ δηλώνει ότι δεν έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση σας σε μια υπόθεση τέτοιας εξέχουσας σημασίας. Λυπούμαστε. Είναι η πρώτη φορά που το κάνουμε, αλλά δεν έχουμε εμπιστοσύνη...», υποστήριξε μεταξύ άλλων η Έλλη Ρίζου, νομική σύμβουλος των «κιτρινόμαυρων».

Έπειτα από περίπου μία ώρα και 40 λεπτά, τα μέλη της Επιτροπής επέστρεψαν και έκριναν ομόφωνα την απόρριψη του αιτήματος και η διαδικασία ξεκίνησε με τον Δημήτρη Σκουτέρη στην προεδρία της Επιτροπής στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο εκ των δικηγόρων του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, ο οποίος στάθηκε στην απουσία του Γιώργου Κομίνη, ενώ ο δεύτερος νομικός εκπρόσωπος των Θεσσαλονικέων, Λάμπρος Μπίρδας ζήτησε από την έδρα να εξεταστεί το υλικό από τα αποδυτήρια της Τούμπας, όπου σε πέντε λεπτά φαίνονται οι κινήσεις των παραγόντων, των παικτών και των διαιτητών. «Αποδεικνύονται και οι αναλήθειες του διαιτητή καθώς λέει στις ομάδες να βγουν να παίξουν», υποστήριξε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του.

Ακολούθησε η παρέμβαση της Έλλης Ρίζου, η οποία υποστήριξε πως δεν επιτρέπεται να προσκομίζονται στοιχεία στον δεύτερο βαθμό, τα οποία δεν είχαν κατατεθεί στον πρώτο βαθμό από αμέλεια του εγκαλούμενου. Παράλληλα, ζήτησε από την πλευρά του ΠΑΟΚ να αναφέρει πότε αιτήθηκε από την Εισαγγελία την εξασφάλιση του υλικού και απορρίφθηκε, ενώ τόνισε πως έχουν προσκομιστεί βίντεο κατά την Πρωτοβάθμια εκδίκαση της υπόθεσης που δείχνουν τον Ιβάν Σαββίδη να βρίσκεται στο κατόπι του διαιτητή Κομίνη στα αποδυτήρια.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο τρίτος νομικός εκπρόσωπος του «Δικέφαλου του Βορρά», Λάκης Σημαιοφορίδης, ο οποίος τόνισε πως δεν κατανοεί την αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς θα έπρεπε να ζητήσει την εξέταση του βίντεο για να αποδειχθεί η αλήθεια, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ένωσης, Μηνά Λυσάνδρου να του απαντά πως ο λόγος που διεκόπη το ντέρμπι ήταν όσα έγιναν στον αγωνιστικό χώρο και ο Γιώργος Κομίνης δεν ζήτησε από τις ομάδες να βγουν ξανά στον αγωνιστικό χώρο, καθώς θα το έγραφε και στο φύλλο αγώνα.

Έπειτα από τη νέα αντιδικία των δύο πλευρών για το βίντεο, ο Δημήτρης Σκουτέρης τόνισε πως θα γίνει η αξιολόγηση του υλικού, ούτως ώστε να κριθεί αν είναι αναγκαίο, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων μίλησε και για τον Γιώργο Κομίνη, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να τον καλέσει, αλλά σημείωσε πως δεν προβλέπεται μέσω εξαναγκασμού. Σ’ εκείνο το σημείο, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης ζήτησε αναβολή της εκδίκασης ή διακοπή, ούτως ώστε να εξεταστούν τα αιτήματα της ομάδας του, αλλά ο δικαστής απέρριψε το αίτημά του.

Στο επίκεντρο ο Σαββίδης

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, μεγάλο μέρος της εκδίκασης της υπόθεσης στράφηκε γύρω από τον Ιβάν Σαββίδη και την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης, νομικός εκπρόσωπος των «ασπρόμαυρων» υποστήριξε πως ο πρόεδρος της μακεδονικής ΠΑΕ δεν απείλησε κανέναν και δεν έβγαλε το μπουφάν του για να δείξει το όπλο. Παράλληλα, σημείωσε πως σε καμία από τις εκθέσεις δεν έγινε αναφορά στο συμβάν, αλλά ο διαιτητής Κομίνης ενημερώθηκε από τον Μηνά Λυσάνδρου της ΑΕΚ. Ακολούθως, ο Λάμπρος Μπίρδας σημείωσε πως θα πρέπει να τιμωρηθεί για την είσοδό του και όχι για απειλή, ενώ οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ζητούν και πάλι την εξέταση του βίντεο από τα αποδυτήρια, καθώς σ’ αυτό φαίνεται η εντολή του Γιώργου Κομίνη να βγουν και πάλι οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ο Δημητριάδης αρνήθηκε για την Ένωση και οι παίκτες της ομάδας συζητούσαν φιλικά και έβγαζαν φωτογραφίες, κάτι που δείχνει πως δεν ήταν τρομοκρατημένοι.

Παράλληλα, ο Λάμπρος Μπίρδας κατηγόρησε ευθέως τον Γιώργο Κομίνη για ψέματα, εγκληματώντας εις βάρος του ποδοσφαίρου, μια και όλοι είδαν διαφορετικά πράγματα απ’ όσα αναφέρονται στον φύλλο αγώνα, ενώ στο… τραπέζι έπεσε και η δήλωση του Παναγιώτη Κονέ «τι να βγούμε να παίξουμε; Επτά λεπτά;», κάτι που δείχνει πως κάποιος του είπε να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ στην Ισπανία, όπου τόνισε: «ο διαιτητής μας είπε να βγούμε να παίξουμε, αλλά ο πρόεδρος μας είπε να μην βγούμε».

Αποχώρησε ο Γκαγκάτσης

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης υπήρξε μία μεγάλη ένταση μεταξύ του Μάκη Γκαγκάτση και της Έλλης Ρίζου. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε λόγο για τρομοκρατία αλά καρτ και στάθηκε στον κανιβαλισμό του Ιβάν Σαββίδη. Η απάντηση της νομικής εκπροσώπου της Ένωσης ήταν… άμεση, υποστηρίζοντας: «Οι εικόνες διέσυραν τις χώρα μας διεθνώς. Μήπως θα μας πει ο κ. Γκαγκάτσης ότι ήταν και μοντάζ, ότι δεν υπήρχε όπλο;». Αυτές οι ατάκες προκάλεσαν ένταση στην αίθουσα και ο Μάκης Γκαγκάτσης αποχώρησε.

Στην συνέχεια, η Έλλη Ρίζου μίλησε για την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη που ήταν έξαλλος και είχε συνοδεία ανδρών της ασφάλειά τους, την επίθεσή του στην ΑΕΚ και τον Γιώργο Κομίνη, ενώ παράλληλα τόνισε πως ο πρόεδρος του «Δικέφαλου του Βορρά» προσπάθησε να μπει στα αποδυτήρια των διαιτητών, αλλά εμποδίστηκε από την Αστυνομία. Κατά την αγόρευσή της, η νομική εκπρόσωπος της Ένωσης υποστήριξε πως η ΑΕΚ δεν κλήθηκε ποτέ από τον διαιτητή να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες ένιωσαν προσβεβλημένοι και απροστάτευτοι, τονίζοντας πως δεν είναι μονομάχοι σε ρωμαϊκή αρένα, ενώ κατέληξε πως τα γεγονότα της Τούμπας ήταν αυτά που προκάλεσαν την απειλή του Grexit.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι αναφορές του Μηνά Λυσάνδρου, ο οποίος υποστήριξε πως τα όσα έγιναν στο ντέρμπι προκάλεσαν την διακοπή του πρωταθλήματος, την απειλή για το Grexit, την διαγραφή του ΠΑΟΚ από την ECA, ενώ αναφορικά με τον Γιώργο Κομίνη, υποστήριξε πως φώναξε τους εκπροσώπους των δύο ομάδων και τους ανακοίνωσε την απόφασή του για την οριστική διακοπή του αγώνα, μετρώντας το τέρμα που είχε σημειώσει ο Βαρέλα.

Τέλος, ακολούθησε η κατάθεση του Παντελή Κωνσταντινίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Στην καριέρα μου έζησα στιγμές με φόβο και τρομοκρατία. Και βάζαμε το κεφάλι κάτω και κοιτάζαμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας. Παράδειγμα τα όσα έγιναν στην Ριζούπολη και τα έζησα. Αυτό σημαίνει τρομοκρατία! Στην Τούμπα, είναι αστείο να συζητάμε ότι οι παίκτες της ΑΕΚ αισθάνθηκαν τρομοκρατία. Ο κ. Κομίνης μου είπε να ειδοποιήσω την ομάδα μου να βγει από τα αποδυτήρια. Του είπα ότι πρέπει να σφυρίξει για να βγουν και οι δύο ομάδες. Και αυτό έκανε ο Κομίνης».

Η εκδίκαση ολοκληρώθηκε με την κατέθεση του Ανδρέα Δημάτου, που υποστήριξε: «Εγώ σφύριγμα από τον Κομίνη δεν έχω ακούσει. Όταν ειπώθηκε για κάποιο σφύριγμα, τον ρωτήσαμε αν σφύριξε και γιατί, και είπε ότι σφύριξε για να προσέλθει στα αποδυτήρια ο κ. Λυσάνδρου» ενώ στα όσα είπε ο ΠΑΟΚ, απάντησε πως: «Ήταν ένα σοκ η εικόνα του κ. Σαββίδη να μπαίνει με το όπλο. Ήταν κάτι που δεν το είχα ξαναδει ποτέ. Τους παίκτες της ΑΕΚ εγώ δεν τους είδα σε καλή ψυχολογική κατάσταση».

5 PHOTOS
Αναλαμβάνει τον Ιωνικό ο Κούγιας!
Αναλαμβάνει τον Ιωνικό ο Κούγιας!
ΠΑΣ Γιάννινα: Φιλική ισοπαλία με Λαμία
ΠΑΣ Γιάννινα: Φιλική ισοπαλία με Λαμία
Στο Άαρχους τη Δευτέρα με φόντο το Τόκιο
Στο Άαρχους τη Δευτέρα με φόντο το Τόκιο
Αιφνιδιαστική παραίτηση από την ΠΑΕ Παναιτωλικός
Αιφνιδιαστική παραίτηση από την ΠΑΕ Παναιτωλικός
 • Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
 • Ποδόσφαιρο: Ρεάλ Μαδρίτης - Ζιρόνα
  02:20Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 29η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  03:00Μέγαρα. 4ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Μπρέσια - Αρμάνι Μιλάνο
  03:05Ιταλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. Ημιτελικοί. 3ος αγώνας. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • Ποδόσφαιρο: ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ
  03:45Κύπελλο Ελλάδας 2017-2018. Προημιτελική φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Sports Classics: 2017 Outdoor Specials
  04:05XTERRA Pan-Am Championship.
 • Ποδόσφαιρο: Βιτόρια Σετούμπαλ - Σπόρτινγκ Λισαβόνας
  04:15Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2017-18. 19η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  05:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • GP Confidential 2018 E12
  05:10Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Ντιναμό Κίεβου - ΑΕK
  05:15UEFA Europa League 2017 - 2018. Φάση των 32. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Μιχάλης Τσόχος.
 • Sports Classics: XTERRA Adventure Series 2018 E1
  05:30Outdoor Specials.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  05:50Kentucky Quaker State 400. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Sports Classics: XTERRA Adventure Series 2018 E2
  06:00Outdoor Specials.
 • Sports Classics: XTERRA Adventure Series 2018 E3
  06:30Outdoor Specials.
 • Sports Classics: XTERRA Adventure Series 2018 E4
  07:00Outdoor Specials.
 • Μπάσκετ: Ολυμπιακός - Κολοσσός H Hotels
  07:10Stoiximan.gr Basket League 2017 - 2018. 19η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Sports Classics: XTERRA Adventure Series 2018 E5
  07:30Outdoor Specials.
 • Sports Classics: XTERRA Adventure Series 2018 E6
  08:00Outdoor Specials.
 • Beach Soccer: Λιθουανία - Ελλάδα
  08:15Euro 2018. Μόσχα. Αγώνας ανδρών. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2018 E7
  08:30Αθλητική εκπομπή.
 • La Liga Specials - Πόλεις
  08:45Επεισόδιο: Έιμπαρ. Στιγμιότυπα.
 • Beach Volley: FIVB World Tour 2018
  09:15Γκστάαντ, Ελβετία. 1ος ημιτελικός ανδρών. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • GP Confidential 2018 E12
  09:20Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Μάλαγα - Μπαρτσελόνα
  09:30Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2017 - 2018. 28η αγωνιστική. Περιγραφή: Θανάσης Ασπρούλιας.
 • Bundesliga 2017-18 - Στιγμιότυπα E27
  09:45Αφιέρωμα.
 • Formula 1 2018 - Grand Prix Γερμανίας (Ζ)
  09:50Παρακολουθήστε τα ελεύθερα δοκιμαστικά 3 που διεξάγονται στο Nurburgring, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ
  10:30Κύπελλο Ελλάδας 2017-2018. Προημιτελική φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Beach Volley: FIVB World Tour 2018
  10:35Γκστάαντ, Ελβετία. 2ος ημιτελικός ανδρών. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • WRC 2018
  11:05Ιταλία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Βιτόρια Σετούμπαλ - Σπόρτινγκ Λισαβόνας
  11:30Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2017-18. 19η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Μπάσκετ: Ντάλας Γουίνγκς - Γ. Μίστικς
  11:40NBA Γυναικών 2018. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Θανάσης Ασπρούλιας.
 • Beach Volley: FIVB World Tour 2018
  11:50Γκστάαντ, Ελβετία. 1ος ημιτελικός γυναικών. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • GP Confidential 2018 E12
  12:20Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Σάλκε - Ντόρτμουντ
  12:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 30ή αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Formula 1 2018 - Grand Prix Γερμανίας (Ζ)
  12:50Παρακολουθήστε τα δοκιμαστικά που διεξάγονται στο Nurburgring, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  13:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Beach Volley: FIVB World Tour 2018
  13:05Γκστάαντ, Ελβετία. 2ος ημιτελικός γυναικών. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Ποδόσφαιρο: Μπελενένσες - Σπόρτινγκ Λισαβόνας
  13:45Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2017-18. 30ή αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Μπάσκετ: ΑΕΚ - Λαύριο MEGABOLT
  14:10Stoiximan.gr Basket League 2017 - 2018. 20ή αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  14:15Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  14:20Μαρκόπουλο.
 • Sports Classics: 2017 Outdoor Specials
  14:30Paragliding World Cup.
 • WRC Μαγκαζίνο 2018
  15:00Φινλανδία.
 • Πυγμαχία: KOTV 2018 E29
  15:30Στιγμιότυπα.
 • RBAR 2018 - Magazine
  15:45Βουδαπέστη, Ουγγαρία. Στιγμιότυπα.
 • Sports Classics: Poseidon Game 2018 E1
  16:00Outdoor Specials.
 • Formula 1 2018 - Grand Prix Γερμανίας
  16:30Παρακολουθήστε τα ελεύθερα δοκιμαστικά 3 που διεξάγονται στο Nurburgring, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Πυγμαχία: Μάνι Πακιάο - Λούκας Ματίς
  17:00Special Event 2018. Μετά από ένα χρόνο αποχής από τα ρινγκ, ο μύθος του μποξ από τις Φιλιππίνες Manny Pacquiao θα αντιμετωπίσει τον Lucas Matthysse για τον τίτλο WBA Welterweight Championship στην Κουάλα Λουμπούρ. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Ποδόσφαιρο: Άρσεναλ - Έστερσουντ
  17:15UEFA Europa League 2017 - 2018. Φάση των 32. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Formula 1 2018 - Grand Prix Γερμανίας
  18:00Παρακολουθήστε τα δοκιμαστικά που διεξάγονται στο Nurburgring, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Αφιέρωμα: Greek Freak
  18:30Παρακολουθήστε τις καλύτερες εμφανίσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν του NBA. (Μιλγουόκι Μπακς - Μπόστον Σέλτικς. NBA Playoffs 2018. 1ος γύρος. 6ος αγώνας. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.)
 • Αφιέρωμα: Stefanos Tsitsipas
  19:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις προσπάθειες του Στέφανου Τσιτσιπά στη φετινή διοργάνωση του ATP World Tour. (Στέφανος Τσιτσιπάς - Λούκας Πουίγ. 2018 ATP World Tour 500. Gerry Weber Open. Αγώνας κυρίως ταμπλό. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.)
 • Ποδόσφαιρο: Neymar Jr's Five 2018
  19:10Παγκόσμιοι Τελικοί. Περιγραφή: Πάνος Μάλαμας.
 • Ποδόσφαιρο: Λειψία - Χόφενχαϊμ
  19:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 31η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάνος Βόγλης.
 • GP Confidential 2018 E12
  19:50Στιγμιότυπα.
 • WRC Μαγκαζίνο 2018
  20:30Φινλανδία.
 • Μπάσκετ: Ουσάκ - Φενέρμπαχτσε
  20:55Τουρκικό Πρωτάθλημα 2017-18. 27η αγωνιστική. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies