ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Από… Δευτέρα η απόφαση (photos)
SHARE

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Από… Δευτέρα η απόφαση (photos)

Προθεσμία μέχρι την Δευτέρα (16/4) πήραν οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΑΕΚ προκειμένου να καταθέσουν τα υπομνήματά τους στην Επιτροπή Εφέσεων έπειτα από την μαραθώνια εκδίκαση της υπόθεσης, την Τετάρτη (11/4).

Η διαδικασία για την έφεση που έχει καταθέσει ο «Δικέφαλος του Βορρά» σε βάρος της Πρωτόδικης απόφασης ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 18:00 αλλά ξεκίνησε τελικά μετά τις 21:00 καθώς τέθηκε αίτημα από την Ένωση για την εξαίρεση του δικαστή και προέδρου της Επιτροπής, Δημήτρη Σκουτέρη. «Η ΠΑΕ ΑΕΚ δηλώνει ότι δεν έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση σας σε μια υπόθεση τέτοιας εξέχουσας σημασίας. Λυπούμαστε. Είναι η πρώτη φορά που το κάνουμε, αλλά δεν έχουμε εμπιστοσύνη...», υποστήριξε μεταξύ άλλων η Έλλη Ρίζου, νομική σύμβουλος των «κιτρινόμαυρων».

Έπειτα από περίπου μία ώρα και 40 λεπτά, τα μέλη της Επιτροπής επέστρεψαν και έκριναν ομόφωνα την απόρριψη του αιτήματος και η διαδικασία ξεκίνησε με τον Δημήτρη Σκουτέρη στην προεδρία της Επιτροπής στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο εκ των δικηγόρων του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, ο οποίος στάθηκε στην απουσία του Γιώργου Κομίνη, ενώ ο δεύτερος νομικός εκπρόσωπος των Θεσσαλονικέων, Λάμπρος Μπίρδας ζήτησε από την έδρα να εξεταστεί το υλικό από τα αποδυτήρια της Τούμπας, όπου σε πέντε λεπτά φαίνονται οι κινήσεις των παραγόντων, των παικτών και των διαιτητών. «Αποδεικνύονται και οι αναλήθειες του διαιτητή καθώς λέει στις ομάδες να βγουν να παίξουν», υποστήριξε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του.

Ακολούθησε η παρέμβαση της Έλλης Ρίζου, η οποία υποστήριξε πως δεν επιτρέπεται να προσκομίζονται στοιχεία στον δεύτερο βαθμό, τα οποία δεν είχαν κατατεθεί στον πρώτο βαθμό από αμέλεια του εγκαλούμενου. Παράλληλα, ζήτησε από την πλευρά του ΠΑΟΚ να αναφέρει πότε αιτήθηκε από την Εισαγγελία την εξασφάλιση του υλικού και απορρίφθηκε, ενώ τόνισε πως έχουν προσκομιστεί βίντεο κατά την Πρωτοβάθμια εκδίκαση της υπόθεσης που δείχνουν τον Ιβάν Σαββίδη να βρίσκεται στο κατόπι του διαιτητή Κομίνη στα αποδυτήρια.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο τρίτος νομικός εκπρόσωπος του «Δικέφαλου του Βορρά», Λάκης Σημαιοφορίδης, ο οποίος τόνισε πως δεν κατανοεί την αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς θα έπρεπε να ζητήσει την εξέταση του βίντεο για να αποδειχθεί η αλήθεια, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ένωσης, Μηνά Λυσάνδρου να του απαντά πως ο λόγος που διεκόπη το ντέρμπι ήταν όσα έγιναν στον αγωνιστικό χώρο και ο Γιώργος Κομίνης δεν ζήτησε από τις ομάδες να βγουν ξανά στον αγωνιστικό χώρο, καθώς θα το έγραφε και στο φύλλο αγώνα.

Έπειτα από τη νέα αντιδικία των δύο πλευρών για το βίντεο, ο Δημήτρης Σκουτέρης τόνισε πως θα γίνει η αξιολόγηση του υλικού, ούτως ώστε να κριθεί αν είναι αναγκαίο, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων μίλησε και για τον Γιώργο Κομίνη, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να τον καλέσει, αλλά σημείωσε πως δεν προβλέπεται μέσω εξαναγκασμού. Σ’ εκείνο το σημείο, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης ζήτησε αναβολή της εκδίκασης ή διακοπή, ούτως ώστε να εξεταστούν τα αιτήματα της ομάδας του, αλλά ο δικαστής απέρριψε το αίτημά του.

Στο επίκεντρο ο Σαββίδης

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, μεγάλο μέρος της εκδίκασης της υπόθεσης στράφηκε γύρω από τον Ιβάν Σαββίδη και την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης, νομικός εκπρόσωπος των «ασπρόμαυρων» υποστήριξε πως ο πρόεδρος της μακεδονικής ΠΑΕ δεν απείλησε κανέναν και δεν έβγαλε το μπουφάν του για να δείξει το όπλο. Παράλληλα, σημείωσε πως σε καμία από τις εκθέσεις δεν έγινε αναφορά στο συμβάν, αλλά ο διαιτητής Κομίνης ενημερώθηκε από τον Μηνά Λυσάνδρου της ΑΕΚ. Ακολούθως, ο Λάμπρος Μπίρδας σημείωσε πως θα πρέπει να τιμωρηθεί για την είσοδό του και όχι για απειλή, ενώ οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ζητούν και πάλι την εξέταση του βίντεο από τα αποδυτήρια, καθώς σ’ αυτό φαίνεται η εντολή του Γιώργου Κομίνη να βγουν και πάλι οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ο Δημητριάδης αρνήθηκε για την Ένωση και οι παίκτες της ομάδας συζητούσαν φιλικά και έβγαζαν φωτογραφίες, κάτι που δείχνει πως δεν ήταν τρομοκρατημένοι.

Παράλληλα, ο Λάμπρος Μπίρδας κατηγόρησε ευθέως τον Γιώργο Κομίνη για ψέματα, εγκληματώντας εις βάρος του ποδοσφαίρου, μια και όλοι είδαν διαφορετικά πράγματα απ’ όσα αναφέρονται στον φύλλο αγώνα, ενώ στο… τραπέζι έπεσε και η δήλωση του Παναγιώτη Κονέ «τι να βγούμε να παίξουμε; Επτά λεπτά;», κάτι που δείχνει πως κάποιος του είπε να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ στην Ισπανία, όπου τόνισε: «ο διαιτητής μας είπε να βγούμε να παίξουμε, αλλά ο πρόεδρος μας είπε να μην βγούμε».

Αποχώρησε ο Γκαγκάτσης

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης υπήρξε μία μεγάλη ένταση μεταξύ του Μάκη Γκαγκάτση και της Έλλης Ρίζου. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε λόγο για τρομοκρατία αλά καρτ και στάθηκε στον κανιβαλισμό του Ιβάν Σαββίδη. Η απάντηση της νομικής εκπροσώπου της Ένωσης ήταν… άμεση, υποστηρίζοντας: «Οι εικόνες διέσυραν τις χώρα μας διεθνώς. Μήπως θα μας πει ο κ. Γκαγκάτσης ότι ήταν και μοντάζ, ότι δεν υπήρχε όπλο;». Αυτές οι ατάκες προκάλεσαν ένταση στην αίθουσα και ο Μάκης Γκαγκάτσης αποχώρησε.

Στην συνέχεια, η Έλλη Ρίζου μίλησε για την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη που ήταν έξαλλος και είχε συνοδεία ανδρών της ασφάλειά τους, την επίθεσή του στην ΑΕΚ και τον Γιώργο Κομίνη, ενώ παράλληλα τόνισε πως ο πρόεδρος του «Δικέφαλου του Βορρά» προσπάθησε να μπει στα αποδυτήρια των διαιτητών, αλλά εμποδίστηκε από την Αστυνομία. Κατά την αγόρευσή της, η νομική εκπρόσωπος της Ένωσης υποστήριξε πως η ΑΕΚ δεν κλήθηκε ποτέ από τον διαιτητή να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες ένιωσαν προσβεβλημένοι και απροστάτευτοι, τονίζοντας πως δεν είναι μονομάχοι σε ρωμαϊκή αρένα, ενώ κατέληξε πως τα γεγονότα της Τούμπας ήταν αυτά που προκάλεσαν την απειλή του Grexit.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι αναφορές του Μηνά Λυσάνδρου, ο οποίος υποστήριξε πως τα όσα έγιναν στο ντέρμπι προκάλεσαν την διακοπή του πρωταθλήματος, την απειλή για το Grexit, την διαγραφή του ΠΑΟΚ από την ECA, ενώ αναφορικά με τον Γιώργο Κομίνη, υποστήριξε πως φώναξε τους εκπροσώπους των δύο ομάδων και τους ανακοίνωσε την απόφασή του για την οριστική διακοπή του αγώνα, μετρώντας το τέρμα που είχε σημειώσει ο Βαρέλα.

Τέλος, ακολούθησε η κατάθεση του Παντελή Κωνσταντινίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Στην καριέρα μου έζησα στιγμές με φόβο και τρομοκρατία. Και βάζαμε το κεφάλι κάτω και κοιτάζαμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας. Παράδειγμα τα όσα έγιναν στην Ριζούπολη και τα έζησα. Αυτό σημαίνει τρομοκρατία! Στην Τούμπα, είναι αστείο να συζητάμε ότι οι παίκτες της ΑΕΚ αισθάνθηκαν τρομοκρατία. Ο κ. Κομίνης μου είπε να ειδοποιήσω την ομάδα μου να βγει από τα αποδυτήρια. Του είπα ότι πρέπει να σφυρίξει για να βγουν και οι δύο ομάδες. Και αυτό έκανε ο Κομίνης».

Η εκδίκαση ολοκληρώθηκε με την κατέθεση του Ανδρέα Δημάτου, που υποστήριξε: «Εγώ σφύριγμα από τον Κομίνη δεν έχω ακούσει. Όταν ειπώθηκε για κάποιο σφύριγμα, τον ρωτήσαμε αν σφύριξε και γιατί, και είπε ότι σφύριξε για να προσέλθει στα αποδυτήρια ο κ. Λυσάνδρου» ενώ στα όσα είπε ο ΠΑΟΚ, απάντησε πως: «Ήταν ένα σοκ η εικόνα του κ. Σαββίδη να μπαίνει με το όπλο. Ήταν κάτι που δεν το είχα ξαναδει ποτέ. Τους παίκτες της ΑΕΚ εγώ δεν τους είδα σε καλή ψυχολογική κατάσταση».

5 PHOTOS
Ο νέος Superman (πρέπει να) είναι Έλληνας
Ο νέος Superman (πρέπει να) είναι Έλληνας
«Σε τρεις μέρες κάθε καλάθι είναι για τον Παύλο Γιαννακόπουλο» (video)
«Σε τρεις μέρες κάθε καλάθι είναι για τον Παύλο Γιαννακόπουλο» (video)
Η γλυκιά συνταγή της ημέρας: Donut!
Η γλυκιά συνταγή της ημέρας: Donut!
Πανιώνιος - Ολυμπιακός: Τι ποντάρουμε στη «μάχη» της Νέας Σμύρνης
Πανιώνιος - Ολυμπιακός: Τι ποντάρουμε στη «μάχη» της Νέας Σμύρνης

 • Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα E4
  07:00Αφιέρωμα.
 • WRC 2018
  07:30SS17 Marmaris 2 Power Stage, Τουρκία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Τένις: Laver Cup 2018
  08:00Η ομάδα της Ευρώπης με προπονητή τον Μπιορν Μποργκ έρχεται αντιμέτωπη με την ομάδα του Κόσμου, με προπονητή τον Τζον ΜακΕνρό, σε συναρπαστικούς αγώνες ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου τένις στο United Center του Σικάγο.
 • Μπάσκετ: Ούνικς Καζάν - Γαλατάσαραϊ
  08:153ο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ - Ηράκλειο/Κρήτη. 1ος Ημιτελικός. Το Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου Κρήτης φιλοξενεί Το Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου Κρήτης φιλοξενεί και φέτος το τουρνουά και το θέαμα αναμένεται να είναι και πάλι υψηλό. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής, Ρήγας Δάρδαλης.
 • WRC 2018
  09:20Τουρκία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • SportShow
  09:45Δείτε ενδιαφέροντα θέματα, ρεπορτάζ και highlights για και από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
 • Μπάσκετ: 3ο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ - Ηράκλειο/Κρήτη
  10:30Τελικός 3ης Θέσης. Το Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου Κρήτης φιλοξενεί και φέτος το τουρνουά και το θέαμα αναμένεται να είναι και πάλι υψηλό. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής, Ρήγας Δάρδαλης.
 • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης 2018
  10:35Λουτράκι. 1ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Red Bull MotoGP Rookies Cup 2018
  11:45Αραγκόν, Ισπανία. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Μπάσκετ: 3ο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ - Ηράκλειο/Κρήτη
  12:45Τελικός. Το Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου Κρήτης φιλοξενεί και φέτος το τουρνουά και το θέαμα αναμένεται να είναι και πάλι υψηλό. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής, Ρήγας Δάρδαλης.
 • Red Bull MotoGP Rookies Cup 2018
  12:55Αραγκόν, Ισπανία. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  13:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Moto3 2018
  14:05Gran Premio Movistar de Aragon. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Στιγμιότυπα
  14:555η αγωνιστική.
 • Μπάσκετ: Zadar Basketball Tournament 2018
  15:00Τελικός 5ης θέσης. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • Moto2 2018
  15:30Gran Premio Movistar de Aragon. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Topspin (Ζ)
  16:00Η μοναδική εκπομπή για το τένις, φιλοξενεί πλούσια αγωνιστική επικαιρότητα και θεματολογία από το χώρο του τένις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • MotoGP 2018
  17:00Gran Premio Movistar de Aragon. Αγώνας. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • Υδάτινα Σπορ: 2018 Icarus Action E6
  17:30Στιγμιότυπα.
 • SportShow (Ζ)
  18:00Δείτε ενδιαφέροντα θέματα, ρεπορτάζ και highlights για και από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
 • GP Confidential 2018 E18
  18:35Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Zadar Basketball Tournament 2018
  19:00Τελικός. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Ποδόσφαιρο: Λεβάντε - Σεβίλη
  19:05Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 5η αγωνιστική. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  19:15Richmond Federated Auto Parts 400. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Watersports: 2018 Speed Catamarans GC32 E3
  20:45Στιγμιότυπα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies