ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Από… Δευτέρα η απόφαση (photos)
SHARE

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Από… Δευτέρα η απόφαση (photos)

Προθεσμία μέχρι την Δευτέρα (16/4) πήραν οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΑΕΚ προκειμένου να καταθέσουν τα υπομνήματά τους στην Επιτροπή Εφέσεων έπειτα από την μαραθώνια εκδίκαση της υπόθεσης, την Τετάρτη (11/4).

Η διαδικασία για την έφεση που έχει καταθέσει ο «Δικέφαλος του Βορρά» σε βάρος της Πρωτόδικης απόφασης ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 18:00 αλλά ξεκίνησε τελικά μετά τις 21:00 καθώς τέθηκε αίτημα από την Ένωση για την εξαίρεση του δικαστή και προέδρου της Επιτροπής, Δημήτρη Σκουτέρη. «Η ΠΑΕ ΑΕΚ δηλώνει ότι δεν έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση σας σε μια υπόθεση τέτοιας εξέχουσας σημασίας. Λυπούμαστε. Είναι η πρώτη φορά που το κάνουμε, αλλά δεν έχουμε εμπιστοσύνη...», υποστήριξε μεταξύ άλλων η Έλλη Ρίζου, νομική σύμβουλος των «κιτρινόμαυρων».

Έπειτα από περίπου μία ώρα και 40 λεπτά, τα μέλη της Επιτροπής επέστρεψαν και έκριναν ομόφωνα την απόρριψη του αιτήματος και η διαδικασία ξεκίνησε με τον Δημήτρη Σκουτέρη στην προεδρία της Επιτροπής στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο εκ των δικηγόρων του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, ο οποίος στάθηκε στην απουσία του Γιώργου Κομίνη, ενώ ο δεύτερος νομικός εκπρόσωπος των Θεσσαλονικέων, Λάμπρος Μπίρδας ζήτησε από την έδρα να εξεταστεί το υλικό από τα αποδυτήρια της Τούμπας, όπου σε πέντε λεπτά φαίνονται οι κινήσεις των παραγόντων, των παικτών και των διαιτητών. «Αποδεικνύονται και οι αναλήθειες του διαιτητή καθώς λέει στις ομάδες να βγουν να παίξουν», υποστήριξε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του.

Ακολούθησε η παρέμβαση της Έλλης Ρίζου, η οποία υποστήριξε πως δεν επιτρέπεται να προσκομίζονται στοιχεία στον δεύτερο βαθμό, τα οποία δεν είχαν κατατεθεί στον πρώτο βαθμό από αμέλεια του εγκαλούμενου. Παράλληλα, ζήτησε από την πλευρά του ΠΑΟΚ να αναφέρει πότε αιτήθηκε από την Εισαγγελία την εξασφάλιση του υλικού και απορρίφθηκε, ενώ τόνισε πως έχουν προσκομιστεί βίντεο κατά την Πρωτοβάθμια εκδίκαση της υπόθεσης που δείχνουν τον Ιβάν Σαββίδη να βρίσκεται στο κατόπι του διαιτητή Κομίνη στα αποδυτήρια.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο τρίτος νομικός εκπρόσωπος του «Δικέφαλου του Βορρά», Λάκης Σημαιοφορίδης, ο οποίος τόνισε πως δεν κατανοεί την αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς θα έπρεπε να ζητήσει την εξέταση του βίντεο για να αποδειχθεί η αλήθεια, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ένωσης, Μηνά Λυσάνδρου να του απαντά πως ο λόγος που διεκόπη το ντέρμπι ήταν όσα έγιναν στον αγωνιστικό χώρο και ο Γιώργος Κομίνης δεν ζήτησε από τις ομάδες να βγουν ξανά στον αγωνιστικό χώρο, καθώς θα το έγραφε και στο φύλλο αγώνα.

Έπειτα από τη νέα αντιδικία των δύο πλευρών για το βίντεο, ο Δημήτρης Σκουτέρης τόνισε πως θα γίνει η αξιολόγηση του υλικού, ούτως ώστε να κριθεί αν είναι αναγκαίο, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων μίλησε και για τον Γιώργο Κομίνη, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να τον καλέσει, αλλά σημείωσε πως δεν προβλέπεται μέσω εξαναγκασμού. Σ’ εκείνο το σημείο, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης ζήτησε αναβολή της εκδίκασης ή διακοπή, ούτως ώστε να εξεταστούν τα αιτήματα της ομάδας του, αλλά ο δικαστής απέρριψε το αίτημά του.

Στο επίκεντρο ο Σαββίδης

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, μεγάλο μέρος της εκδίκασης της υπόθεσης στράφηκε γύρω από τον Ιβάν Σαββίδη και την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης, νομικός εκπρόσωπος των «ασπρόμαυρων» υποστήριξε πως ο πρόεδρος της μακεδονικής ΠΑΕ δεν απείλησε κανέναν και δεν έβγαλε το μπουφάν του για να δείξει το όπλο. Παράλληλα, σημείωσε πως σε καμία από τις εκθέσεις δεν έγινε αναφορά στο συμβάν, αλλά ο διαιτητής Κομίνης ενημερώθηκε από τον Μηνά Λυσάνδρου της ΑΕΚ. Ακολούθως, ο Λάμπρος Μπίρδας σημείωσε πως θα πρέπει να τιμωρηθεί για την είσοδό του και όχι για απειλή, ενώ οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ζητούν και πάλι την εξέταση του βίντεο από τα αποδυτήρια, καθώς σ’ αυτό φαίνεται η εντολή του Γιώργου Κομίνη να βγουν και πάλι οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ο Δημητριάδης αρνήθηκε για την Ένωση και οι παίκτες της ομάδας συζητούσαν φιλικά και έβγαζαν φωτογραφίες, κάτι που δείχνει πως δεν ήταν τρομοκρατημένοι.

Παράλληλα, ο Λάμπρος Μπίρδας κατηγόρησε ευθέως τον Γιώργο Κομίνη για ψέματα, εγκληματώντας εις βάρος του ποδοσφαίρου, μια και όλοι είδαν διαφορετικά πράγματα απ’ όσα αναφέρονται στον φύλλο αγώνα, ενώ στο… τραπέζι έπεσε και η δήλωση του Παναγιώτη Κονέ «τι να βγούμε να παίξουμε; Επτά λεπτά;», κάτι που δείχνει πως κάποιος του είπε να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ στην Ισπανία, όπου τόνισε: «ο διαιτητής μας είπε να βγούμε να παίξουμε, αλλά ο πρόεδρος μας είπε να μην βγούμε».

Αποχώρησε ο Γκαγκάτσης

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης υπήρξε μία μεγάλη ένταση μεταξύ του Μάκη Γκαγκάτση και της Έλλης Ρίζου. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε λόγο για τρομοκρατία αλά καρτ και στάθηκε στον κανιβαλισμό του Ιβάν Σαββίδη. Η απάντηση της νομικής εκπροσώπου της Ένωσης ήταν… άμεση, υποστηρίζοντας: «Οι εικόνες διέσυραν τις χώρα μας διεθνώς. Μήπως θα μας πει ο κ. Γκαγκάτσης ότι ήταν και μοντάζ, ότι δεν υπήρχε όπλο;». Αυτές οι ατάκες προκάλεσαν ένταση στην αίθουσα και ο Μάκης Γκαγκάτσης αποχώρησε.

Στην συνέχεια, η Έλλη Ρίζου μίλησε για την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη που ήταν έξαλλος και είχε συνοδεία ανδρών της ασφάλειά τους, την επίθεσή του στην ΑΕΚ και τον Γιώργο Κομίνη, ενώ παράλληλα τόνισε πως ο πρόεδρος του «Δικέφαλου του Βορρά» προσπάθησε να μπει στα αποδυτήρια των διαιτητών, αλλά εμποδίστηκε από την Αστυνομία. Κατά την αγόρευσή της, η νομική εκπρόσωπος της Ένωσης υποστήριξε πως η ΑΕΚ δεν κλήθηκε ποτέ από τον διαιτητή να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες ένιωσαν προσβεβλημένοι και απροστάτευτοι, τονίζοντας πως δεν είναι μονομάχοι σε ρωμαϊκή αρένα, ενώ κατέληξε πως τα γεγονότα της Τούμπας ήταν αυτά που προκάλεσαν την απειλή του Grexit.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι αναφορές του Μηνά Λυσάνδρου, ο οποίος υποστήριξε πως τα όσα έγιναν στο ντέρμπι προκάλεσαν την διακοπή του πρωταθλήματος, την απειλή για το Grexit, την διαγραφή του ΠΑΟΚ από την ECA, ενώ αναφορικά με τον Γιώργο Κομίνη, υποστήριξε πως φώναξε τους εκπροσώπους των δύο ομάδων και τους ανακοίνωσε την απόφασή του για την οριστική διακοπή του αγώνα, μετρώντας το τέρμα που είχε σημειώσει ο Βαρέλα.

Τέλος, ακολούθησε η κατάθεση του Παντελή Κωνσταντινίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Στην καριέρα μου έζησα στιγμές με φόβο και τρομοκρατία. Και βάζαμε το κεφάλι κάτω και κοιτάζαμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας. Παράδειγμα τα όσα έγιναν στην Ριζούπολη και τα έζησα. Αυτό σημαίνει τρομοκρατία! Στην Τούμπα, είναι αστείο να συζητάμε ότι οι παίκτες της ΑΕΚ αισθάνθηκαν τρομοκρατία. Ο κ. Κομίνης μου είπε να ειδοποιήσω την ομάδα μου να βγει από τα αποδυτήρια. Του είπα ότι πρέπει να σφυρίξει για να βγουν και οι δύο ομάδες. Και αυτό έκανε ο Κομίνης».

Η εκδίκαση ολοκληρώθηκε με την κατέθεση του Ανδρέα Δημάτου, που υποστήριξε: «Εγώ σφύριγμα από τον Κομίνη δεν έχω ακούσει. Όταν ειπώθηκε για κάποιο σφύριγμα, τον ρωτήσαμε αν σφύριξε και γιατί, και είπε ότι σφύριξε για να προσέλθει στα αποδυτήρια ο κ. Λυσάνδρου» ενώ στα όσα είπε ο ΠΑΟΚ, απάντησε πως: «Ήταν ένα σοκ η εικόνα του κ. Σαββίδη να μπαίνει με το όπλο. Ήταν κάτι που δεν το είχα ξαναδει ποτέ. Τους παίκτες της ΑΕΚ εγώ δεν τους είδα σε καλή ψυχολογική κατάσταση».

5 PHOTOS
Έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΚΑΪ
Έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΚΑΪ
Θεοδωρίδης: «Ας περάσουν πρώτα τον Άρη και μετά να μιλάνε για τον Ολυμπιακό»
Θεοδωρίδης: «Ας περάσουν πρώτα τον Άρη και μετά να μιλάνε για τον Ολυμπιακό»
Ινσούα: «Κάναμε όσα ζήτησε ο προπονητής»
Ινσούα: «Κάναμε όσα ζήτησε ο προπονητής»
Μυστική ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών ζητά ο Κοτζιάς
Μυστική ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών ζητά ο Κοτζιάς

 • Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018
 • Μπάσκετ: Λοκομοτίβ Κουμπάν - Τσμόκι Μινσκ
  04:30VTB United League 2018-19. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • Ποδόσφαιρο: Μαρίτιμο - Μπενφίκα
  04:45Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 13η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Βόλεϊ: Ντιναμό Μόσχας - Φενέρμπαχτσε
  05:45CEV Champions League Γυναικών 2018-19. League Round. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  06:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης 2018
  06:15Ζάκυνθος. 5ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Κλ. Καβαλίερς - Φιλαδέλφεια Σίξερς
  06:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • Ποδόσφαιρο: Εσπανιόλ - Μπέτις
  07:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Λάμπρος Μπαλάφας.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2017
  07:10Daytona Advance Auto Parts Clash. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος, Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Λειψία - Μάιντς
  07:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • Τένις: Next Gen ATP Finals 2018
  08:00Μιλάνο. Στιγμιότυπα.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  09:00Μαρκόπουλο.
 • Μπάσκετ: Γ. Γουίζαρντς - Λ. Α. Λέικερς
  09:15NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  09:35Άμπου Ντάμπι, ΗΑΕ. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα E10
  09:45Αφιέρωμα.
 • Κλήρωση UEFA Champions League 2018-19 (Ζ)
  10:00Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση την κλήρωση της φάσης των 16 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Παρουσίαση: Στέφανος Αβραμίδης, Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • Χάντμπολ: Φλένσμπουργκ - Μπέργκισερ
  10:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 17η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • SportShow
  10:45Η εκπομπή SPORTSHOW σας προσφέρει μια διαφορετική οπτική γωνία με κύριο άξονα την αγωνιστική δράση της εβδομάδας. Η εκπομπή περιλαμβάνει θέματα από όλα τα αθλητικά γεγονότα που έχουν θέση στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της COSMOTE TV.
 • Κλήρωση UEFA Champions League 2018-19 (Ζ)
  11:00Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση την κλήρωση της φάσης των 16 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Παρουσίαση: Αντρέα Παλομπαρίνι.
 • Κλήρωση UEFA Europa League 2018-19 - Pre Show (Ζ)
  11:25Παρακολουθήστε την pre show εκπομπή για την κλήρωση για τη φάση των 32 των ομίλων στο UEFA Europa League. Παρουσίαση: Στέφανος Αβραμίδης, Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • Ποδόσφαιρο: Σεβίλη - Ζιρόνα
  11:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Παπαδόπουλος.
 • NBA Daily
  12:00Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  12:05Κάννες, Γαλλία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Βόλεϊ: Περούτζια - Ντιναμό Μόσχας
  12:15CEV Champions League Ανδρών 2018-19. League Round. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Κλήρωση UEFA Europa League 2018-19 - Post Show (Ζ)
  12:40Παρακολουθήστε την post show εκπομπή για την κλήρωση για τα playoff των ομίλων στο UEFA Europa League. Παρουσίαση: Στέφανος Αβραμίδης, Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • Μπάσκετ: Ορλάντο Μάτζικ - Γιούτα Τζαζ
  12:45NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • Ο Κόσμος του Αγγλικού Πρωταθλήματος 2018-19
  13:3018η αγωνιστική. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, η εκπομπή παρουσιάζει όλες τις τελευταίες τροποποιήσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων καθώς και συνεντεύξεις με παίκτες και προπονητές. Δείτε επίσης, ρεπορτάζ και ανασκοπήσεις σε πρώην και νυν αθλητές από όλο τον κόσμο.
 • Ποδόσφαιρο: Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Λεβερκούζεν
  13:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2018-19
  14:1010η αγωνιστική. Στιγμιότυπα.
 • WRC 2018
  14:35Coiluna Loelle 2, Ιταλία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Τένις: Αλιξάντρα Σασνόβιτς - Ελίνα Σβιτολίνα
  14:55WTA 2018. Brisbane International. Τελικός. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Μπάσκετ: ΑΕΚ - Λαύριο Aegean Cargo
  15:30Betshop Basket League 2018-19. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • WRC 2018
  15:55Sassari Argentiera 2 - Power Stage, Ιταλία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα
  16:0015η αγωνιστική.
 • Sports Classics: 2018 Outdoor Specials
  16:30XTERRA World Championship.
 • Ποδόσφαιρο: Ο Καλύτερος Αγώνας της Εβδομάδας
  17:00Παρακολουθήστε τους καλύτερους αγώνες.
 • Sports Classics: 2018 Outdoor Specials
  17:20Resolute Cup 2018.
 • Μπάσκετ: Κλ. Καβαλίερς - Φιλαδέλφεια Σίξερς
  17:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • WRC 2018
  17:45Ιταλία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Αφιέρωμα: Sak Attack
  18:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις σημαντικότερες 'μάχες' της Μαρίας Σάκκαρη που την έφεραν στην 41η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του WTA. (Μαρία Σάκκαρη - Αράντξα Ρους. WTA 2018. Brisbane International. 1ος ημιτελικός. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.)
 • MotoGP Ανασκόπηση 2018
  19:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις καλύτερες στιγμές του φετινού πρωταθλήματος MotoGP και την κατάκτηση του τίτλου από τον Μαρκ Μαρκέθ για 3η συνεχόμενη χρονιά. (Grand Prix of Qatar).
 • Ποδόσφαιρο: Κολονία - Μαγδεβούργο (Ζ)
  19:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 17η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • MotoGP Ανασκόπηση 2018
  20:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις καλύτερες στιγμές του φετινού πρωταθλήματος MotoGP και την κατάκτηση του τίτλου από τον Μαρκ Μαρκέθ για 3η συνεχόμενη χρονιά. (Gran Premio Motul de la Republica Argentina).
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2018 E12
  20:30Αθλητική εκπομπή.
 • Μπάσκετ: Γ. Γουίζαρντς - Λ. Α. Λέικερς
  20:35NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Αφιέρωμα: UFC The Ultimate Fighter E2801
  21:00Παρακολουθήστε τις σημαντικότερες στιγμές του φετινού TUF μέχρι και τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στον Rafael Dos Anjos και τον Kamaru Usman.
 • MotoGP Ανασκόπηση 2018
  21:10Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις καλύτερες στιγμές του φετινού πρωταθλήματος MotoGP και την κατάκτηση του τίτλου από τον Μαρκ Μαρκέθ για 3η συνεχόμενη χρονιά. (Red Bull Grand Prix of The Americas).
 • COSMOTE SPORT 7HD
  21:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies