ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Τι δεν απάντησε ο Κομίνης και η «μαγική εικόνα» στο γκολ του Βαρέλα

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Τι δεν απάντησε ο Κομίνης και η «μαγική εικόνα» στο γκολ του Βαρέλα

Πέταξε την μπάλα στην... εξέδρα ο Γιώργος Κομίνης τόσο για το γκολ του Βαρέλα όσο και για τους λόγους της διακοπής στο ντέρμπι της Τούμπας

Ασάφειες αλλά και κενά περιλάμβανε η συμπληρωματική κατάθεση του Γιώργου Κομίνη στα ερωτήματα που του έθεσε ο προεδρος του πειθαρχικού οργάνου της Super League αναφορικά με τους λόγους που αποφάσισε τη διακοπή του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Κυρίως δεν ξεκαθάρισε την υπαιτιότητα της διακοπής πετώντας την μπάλα στην εξέδρα αναφέροντας πως πήρε την απόφαση μετά την εισβολή Σαββίδη στο γήπεδο και την ενημέρωση της ΑΕΚ πως αδυνατεί να επιστρέψει σε τέτοιο κλίμα στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν απάντησε δηλαδή σε βάρος ποιας ομάδας και με τίνος υπαιτιότηα διέκοψε το παιχνίδι, καταγράφοντας μόνο τα περιστατικά της εισόδου των Σαββίδη-Μίχελ στον αγωνιστικό χώρο και όσα του μετέφερε ο Μηνάς Λυσάνδρου για την ψυχολογική κατάσταση των παικτών της ΑΕΚ.

Κατέληξε έτσι στο θολό: «Κατόπιν όλων των παραπάνω, αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα ενημερώνοντας τους εκπροσώπους των ομάδων ότι τη στιγμή εκείνη το σκορ ήταν 1-0 υπέρ της γηπεδούχου ομάδος».

Ένα επιπλέον στοιχείο που προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσε αφορά και στο τι έγινε στο γκολ του Βαρέλα. Ο Κομίνης αναφέρει: «Στο 89' λεπτό του αγώνα μετά από επίτευξη τέρματος της γηπεδούχου ομάδος, αρχικά ύψωσα το χέρι μου υποδεικνύοντας παράβαση οφσάιντ και μετά από διαβουλεύσεις με τον β΄ βοηθό αν το γκολ είναι έγκυρο ή μη. Αποφάσισα την κατακύρωση του. Προτού ανακοινώσω την απόφαση μου εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο βίαια ο κ. Σαββίδης με τη συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας και ζητούσε από την ομάδα του να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο».

Η εικόνα κατά την στιγμή της επίτευξης του τέρματος δείχνει ωστόσο πως τόσο ο διαιτητής όσο και βοηθός αρχικά έδειξαν σέντρα και όχι οφσάιντ στην πρώτη πράξη της ιστορίας που τίναξε το ντέρμπι στον αέρα.

Στο gallery άλλωστε μπορείτε να δείτε πως ο Κομίνης ακύρωσε το γκολ μετά τη διαβούλευση που είχε με τον βοηθό Ποντίκη και όχι νωρίτερα όπως ισχυρίζεται κάτι το οποίο φαίνεται κι από τις αντιδράσεις των παικτών της ΑΕΚ που πανηγυρίζουν.

Η «απάντηση» του ΠΑΟΚ

Η πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο υπόμνημα που θα αποστείλει στο πειθαρχικό όργανο θα επιδιώξει να αποδομήσει την συμπληρωματική κατάθεση του Κομίνη στοχεύοντας στην απόδειξη συγκεκριμένων δεδομένων.

Μερικά από αυτά είναι:

- Ο Κομίνης λέει πως αρχικά ακύρωσε το γκολ και μετά το μέτρησε κάτι που δεν ισχύει, όπως γράψαμε και παραπάνω. Ο τηλεοπτικός φακός δείχνει το αντίθετο.

-Δεν αναφέρει πουθενά ότι ενημέρωσε τις δύο ομάδες για την πρόθεσή του να συνεχίσει το παιχνίδι, ούτε πως ο 4ος διαιτητής, Στυλιάρας πήγε να ελέγξει τον αγωνιστικό χώρο για να δει εάν μπορεί να συνεχιστεί το ματς, κάτι που αποδεικνύεται από τις δηλώσεις του Κονέ.

«Πουλάει τρελίτσα ο Κομίνης»

Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο νομικός Μάκης Στάμος μιλώντας στο Metropolis 95.5, εξαπολυοντας «κεραυνούς» κατά του Κομίνη.

Χαρακτήρισε πλήρως αναξιόπιστο τον διαιτητή Κομίνη με αφορμή την απάντησή του στις ερωτήσεις του δικαστή Καποδίστρια, ενώ δήλωσε πως ο Κομίνης «πουλάει τρέλα στον κόσμο», χαρακτήρισε «γελοία» τη συμπληρωματική του έκθεση και υποστήριξε ότι πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη στάση Κομίνη, ο οποίος, επί της ουσίας, δεν απάντησε στις ερωτήσεις του δικαστή Καποδίστρια: «Η ανεπάρκεια του διαιτητή αποδείχθηκε περίτρανα. Πιστεύω ότι οι τρεις ερωτήσεις που του έγιναν δεν απαντήθηκαν σκοπίμως. Ο Κομίνης πουλάει τρελίτσα και βγάζει χαζούς όλους τους φιλάθλους κάνοντας το άσπρο μαύρο. Από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα πρέπει να κυνηγηθεί μέχρι να πατήσει μαύρο χιόνι. Η τιμωρία του πρέπει να είναι παραδειγματική και να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή. Δεν μπορεί να κοροϊδεύει όλον τον κόσμο. Του έγιναν τρεις ερωτήσεις πάνω σε πραγματικά γεγονότα. Δεν απάντησε. Κάνει τον χαζό, ενώ τον ρωτάνε δεν απαντάει. Σε νομικό επίπεδο είναι πλήρως αναξιόπιστος».

Για το αν έχει το δικαίωμα ο Καποδίστριας να τον καλέσει ξανά: «Τα έχει 400 ο Κομίνης, απλά εδώ λειτουργεί διαφορετικά και δεν ξέρω τι θέλει. Να γλιτώσει ο ίδιος για τη συμπεριφορά του; Δεν ξέρω που αποσκοπεί η ασαφής και γελοία συμπληρωματική κατάθεση. Θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να στείλει ερώτημα στον Καποδίστρια, ο οποίος έχει το δικαίωμα να του στείλει τις ερωτήσεις και να του πει "απάντα συγκεκριμένα για ποιον λόγο δεν έβγαλες τις ομάδες στο γήπεδο". Για ποιον λόγο δεν βγήκε η ΑΕΚ στο γήπεδο ενώ έφυγε ο Σαββίδης και εξέλειπε η αιτία του κακού; Οι διαιτητές είναι ατιμώρητοι δεν τους πειράζει κανείς για τα εγκλήματα που γίνονται. Υπάρχουν και καλοί διαιτητές που λειτουργούν ευσυνείδητα αλλά και αυτοί που χειραγωγούνται με πρόσφατο παράδειγμα το Koriopolis που είδαμε πράγματα και θαύματα».



Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved