ΑΕΚ-Ατρόμητος 0-1: Ατρομητάρα... κορυφής στο ΟΑΚΑ!

ΑΕΚ-Ατρόμητος 0-1: Ατρομητάρα... κορυφής στο ΟΑΚΑ!

Ο Ατρόμητος έβγαλε νοκ άουτ την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, νίκησε με 1-0 με τέρμα του Ντάουντα και πέρασε μόνος πρώτος στην κορυφή της Super League

Η ΑΕΚ προσγειώθηκε ανώμαλα λίγες ημέρες μετά την «λευκή» ισοπαλία στο «Σαν Σίρο» με τη Μίλαν. Ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 στο ΟΑΚΑ με γκολ του Ντάουντα και σκαρφάλωσε στην κορυφή της Super League.

Το εξαιρετικό πλάνο και το στήσιμο του Νταμίρ Κάναντι απέδωσε καρπούς καθώς οι Περιστεριώτες μπλόκαραν την Ένωση μεσοπιθετικά, που δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Είτε επειδή την σταμάτησε το δοκάρι (σ.σ. 46' Μάνταλος), είτε επειδή ο Γιαννιώτης όποτε χρειάστηκε έκανε σπουδαίες επεμβάσεις.

Το «διπλό» που υπέγραψε ο Ντάουντα στο 55', τέρμα το οποίο έκρινε και την αναμέτρηση, ήταν η πρώτη νίκη του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ.

Το παιχνίδι:

Νωθρά ξεκίνησαν το ματς στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ οι γηπεδούχοι που είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Απόρροια της κόπωσης από την υπερπροσπάθεια του Μιλάνου, αλλά και του γενικότερου «θέματος» που αντιμετωπίζει τον τελευταίο μήνα στο σκοράρισμα.

Δεν ήταν καλή η ΑΕΚ, δεν την «ήθελε» κι η μπάλα όμως. Μόλις στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα του β΄ ημιχρόνου από αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων, η μπάλα έφτασε στον Μάνταλο που πλάσαρε πάνω από τον Γιαννιώτη, αλλά ο Ατρόμητος σώθηκε από το δοκάρι. Με αιχμή του δόρατος τον «μαγικό» Αμρ Ουάρντα που ταλαιπώρησε αφάνταστα τους γηπεδούχους και τον Σπύρο Ρισβάνη να δεσπόζει στο κέντρο της άμυνας, οι Περιστεριώτες έφεραν υπό τον έλεγχό τους τον αγώνα.

Ετσι, στο 55΄ από εξαιρετική προσπάθεια του Βασιλακάκη, ο Ντάουντα με σουτ πάνω στην κίνηση από το σημείο του πέναλτι έγραψε το 0-1. Η ΑΕΚ πλέον έπρεπε να τρέξει για να προλάβει. Αμέσως δημιούργησε (και έχασε) δύο καλές ευκαιρίες, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά για ποιο λόγο δεν επιτέθηκε νωρίτερα.

Οι μαχητές του Κάναντι, όμως, είχαν «κλειδώσει» την άμυνά τους. Μάταια η Ενωση προσπαθούσε να σπάσει το «φράγμα» και σ΄αυτό δεν βοήθησαν ούτε οι «αλχημείες» του Μανόλο Χιμένεθ που έβγαλε από τη... ναφθαλίνη τον Πατίτο Ροντρίγκες, ενώ νωρίτερα βιάστηκε να αποσύρει τον πιο φορμαρισμένο παίκτη τοθυ, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

Εναντίον της Ξάνθης η ΑΕΚ λυτρώθηκε στο 88΄ από γκολ του σέντερ μπακ (Βράνιες). Οταν όμως απέχουν εδώ και καιρό από το σκοράρισμα παίκτες όπως οι Λιβάγια, Αραούχο, Μάνταλος, η ήττα είναι φυσικό επακόλουθο για τους «κιτρινόμαυρους» που έχουν μπροστά τους ακόμνα πιο δύσκολες αποστολές...

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος (65΄ Γκάλο), Τσόσιτς, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (46΄ Μπακασέτας), Λιβάγια, Μάνταλος, Αραούχο (71΄ Ροντρίγκες)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Γιαννούλης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Ούμπιδες (65΄ Κυριακίδης) Μπουσουλάτζιτς (86΄ Ζησόπουλος), Ουάρντα, Βασιλακάκης, Ντιγκινί, Ντάουντα (65΄ Καρασαλίδης)

Παρακολουθήσατε το παιχνίδι στο Live Chat του Onsport:



Οι αθλητικές μεταδόσεις (24/08): Πρόβα τζενεράλε με Γαλλία η Εθνική Ελλάδας πριν το Eurobasket 2025
Οι αθλητικές μεταδόσεις (24/08): Πρόβα τζενεράλε με Γαλλία η Εθνική Ελλάδας πριν το Eurobasket 2025
Πεκίνο: Οι πρώτοι παγκόσμιοι αγώνες με ανθρωποειδή ρομπότ είναι γεγονός - Βίντεο
Πεκίνο: Οι πρώτοι παγκόσμιοι αγώνες με ανθρωποειδή ρομπότ είναι γεγονός - Βίντεο
Super League: Η ώρα των «δικεφάλων» και της επιστροφής της ΑΕΛ
Super League: Η ώρα των «δικεφάλων» και της επιστροφής της ΑΕΛ
Βαρύ πένθος για τον Ντέμη Νικολαϊδη: «Έφυγε» η Αλεξάνδρα Νικολαϊδου, σύντροφος του παλαίμαχου άσου
Βαρύ πένθος για τον Ντέμη Νικολαϊδη: «Έφυγε» η Αλεξάνδρα Νικολαϊδου, σύντροφος του παλαίμαχου άσου
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved