Ολυμπιακός: «Ο πόλεμος έχει περάσει σε άλλο επίπεδο»

Ολυμπιακός: «Ο πόλεμος έχει περάσει σε άλλο επίπεδο»

Συνάντηση όλων των φορέων του Πειραιά και του Ολυμπιακού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (4/5) στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ πολιτικών φορέων του Πειραιά και των γύρω περιοχών, με τον Ερασιτέχνη, τους Βετεράνους του συλλόγου, την ΠΕΦΟ και την Θύρα 7. Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων οι: Καμμένος Δ. (ΑΝΕΛ), Τραγάκης (ΝΔ), Αρβανιτόπουλος (ΝΔ), Δρίτσας Θ. (ΣΥΡΙΖΑ), Σαλπέας Η. (ΚΚΕ), Κατσαφάδος (ΝΔ), Κασιμάτης (Δήμαρχος Κορυδαλλού), Ιωακειμίδης (Δήμαρχος Νίκαιας), Αντωνάκου (Αντιδήμαρχος Πειραιά), Μελάς Γ. (Αντιδήμαρχος Πειραιά), Βεντούρης (εντεταλμένος σύμβουλος), Δημήτρης Διαμαντίδης (Δημοκρατική Συμπαράταξη), Κασιμάτη Ν. (ΣΥΡΙΖΑ), Αργουδέλης Α. (Αντιδήμαρχος Πειραιά), Μώραλης (Δήμαρχος Πειραιά), οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού μεταξύ των οποίων οι: Δαρίβας (πρόεδρος του συνδέσμου), Γκαϊτατζής, Κελεσίδης, Γλύκας, Καραβίτης, ενώ ακόμα στην αίθουσα του φαληρικού γηπέδου βρέθηκαν και οι Πέτρος Κόκκαλης, o Λεωνίδας Θεοδωρακάκης αλλά και η μητέρα του Παναγιώτη Τουμανίδη, θύμα της τραγωδίας της Θύρας 7 στις 8/2/81.

Αρχικά, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης, ανέφερε στην εισαγωγή του για τους λόγους που έγινε αυτή η συνάντηση, υποστηρίζοντας πως όλοι οι αντιπρόσωποι του πολιτικού χώρου είναι καλεσμένοι στο «σπίτι» του Ολυμπιακού, ενώ ο Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά, ανέλαβε το καλοσώρισμα. Παράλληλα, ο Γιώργος Δαρίβας μίλησε για την συνάντηση και στο τέλος υποστήριξε: «κάτω τα χέρια από τον γίγαντα Ολυμπιακό».

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Κώστας Καραπαπάς, Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αυτή η συνάντηση θα έπρεπε ίσως να έχει γίνει πριν από καιρό. Νιώθουμε μόνοι από ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο αλλά ίσως να μην σας είχε δοθεί η ευκαιρία να τοποθετηθείτε, ευκαιρία που έχετε σήμερα. Δεν αμφιβάλλουμε ότι μοχθείτε καθημερινά για τους πολίτες του Πειραιά, ωστόσο υπάρχουν πράγματα που μας παραξενεύουν. Ο Ολυμπιακός διαφημίζει την Ελλάδα σε όλα τα αθλήματα, διεκδικεί ευρωπαϊκούς τίτλους και είναι βασικός αιμοδότης των εθνικών ομάδων. Έχει μπει όμως στο στόχαστρο και βάλλεται από παντού.

Αν αυτά που γίνονται εδώ συνέβαιναν σε άλλη χώρα, αυτοί οι ψευδομάρτυρες θα είχαν οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Εμείς θέλουμε σε αυτό το περήφανο περπάτημα να είστε δίπλα μας. Πώς γίνεται άνθρωποι καταδικασμένοι να είναι προνομιακοί συνομιλητές της κυβέρνησης και ο Ολυμπιακός να είναι μόνος του; Οι υποθέσεις για τα παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον Πλατανιά είναι στημένες, χρησιμοποιούνται ψευδομάρτυρες.

Πώς γίνεται υπουργός της κυβέρνησης να λέει τέτοια συνθήματα στην τηλεόραση και να μην λέτε κουβέντα; Βγείτε μπροστά λοιπόν. Θα ενημερωθείτε προσωπικά με έναν φάκελο που θα εμπεριέχει όλα τα στοιχεία των υποθέσεων. Είναι μια εποχή μάχης για εμάς. Ολοκληρώνω με το εξής: "στο τέλος δεν μένουν τα λόγια των εχθρών σου αλλά η σιωπή των φίλων σου"».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μώραλης, ανέφερε: «Επιχειρείται μια πλήρη απαξίωση όσων έχει πετύχει ο Ολυμπιακός την τελευταία 20ετία. Από το 1996 μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πέντε πρόεδροι στην ΕΠΟ, δέκα πρόεδροι στην λίγκα, εννέα κυβερνήσεις... Όλοι αυτοί συνωμοτούσαν υπέρ του Ολυμπιακού; Μιλάμε για έναν σύλλογο που στον Ερασιτέχνη διεκδικεί συχνά ευρωπαϊκούς τίτλους, όπως και στο μπάσκετ, ενώ στο ποδόσφαιρο έχει προπονητή που βρίσκεται στους "4" του Champions League, έναν άλλον που τον θέλει η Μπαρτσελόνα, έναν στην Premier League και έναν ακόμη που βλέπετε τι κάνει στη Μάλαγα.

Έχει επίσης ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τις τάξεις του και έφτασαν σε πολύ μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Μιλάμε για έναν απόλυτα υγιή σύλλογο. Η προσπάθεια των αντιπάλων του να σπιλώσουν αυτόν τον σύλλογο και ο τρόπος που το επιχειρούν είναι για μικρά παιδιά ή φανατικούς. Ο πόλεμος έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Επιχειρείται σπίλωση συνειδήσεων, ανθρώπων και έλεγχος καταστάσεων μέσα από συγκεκριμένα ΜΜΕ. Γίνεται μια αγωνιώδης προσπάθεια να πληγεί ο Ολυμπιακός, μια προσπάθεια επικίνδυνη για το ποδόσφαιρο και την κοινωνία.

Στην πορεία έχει κάνει και ο Ολυμπιακός τα λάθη του, παρά τις ενέργειες της διοίκησης έχουν υπάρξει περιπτώσεις που 10-15 άνθρωποι έσφαλαν. Εδώ όμως μιλάμε για καταστάσεις αδιανόητες. Απίστευτο να διαγράφεται παρατηρητής, να αγνοείται η έκθεση του και να λαμβάνεται υπόψη μια κατάθεση.

Δεν γίνεται να αγνοούνται 4 εκθέσεις, διαιτητή, παρατηρητή, αστυνομίας και ΔΕΑΒ σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση. Το παιχνίδι να παίζεται πάντα στα γήπεδα και με κανόνες. Να λαμβάνονται αποφάσεις με βάση τους κανόνες, όχι εκτιμήσεων! Να πω συλλυπητήρια στην οικογένεια του ΠΑΟΚ για τον οπαδό που χάθηκε, στον Ολυμπιακό γνωρίζουμε καλά την ανθρώπινη απώλεια...».

Ακόμα τον λόγο πήραν και οι:

Τραγάκης: «Η επίθεση που δέχεται ο Ολυμπιακός είναι ουσιαστικά επίθεση κατά της νομιμότητας».

Δρίτσας: «Ήρθαμε για να συμμετέχουμε σε μια συζήτηση. Εγώ δηλώνω κατηγορηματικά ότι τα πρωταθλήματα κερδίζονται στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός το πήρε πανάξια και αυτό δεν αλλάζει».

Κατσαφάδος: «Ο Ολυμπιακός είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού αθλητισμού. Αυτό που καταθέτω ως πρόταση, επειδή ο Ολυμπιακός είναι πάνω από πολιτική και ιδεολογία, θα μπορούσαμε όλοι οι βουλευτές να κάνουμε επερώτηση στην κυβέρνηση και να ζητάμε ξεκάθαρες λύσεις. Ο δυνατός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και σ' αυτήν την περίπτωση ο Ολυμπιακός είναι ο πιο δυνατός όλων. Γι' αυτήν την πρόταση που κατέθεσα θα μπορούσε να γίνει μια πιο κλειστή συνάντηση ώστε να οριοθετήσουμε όλα τα ζητήματα».

Καμμένος: «Όταν αντέδρασα εγώ δημόσια για τον Ζουράρι κανένας δεν είπε μπράβο. Όταν βάζει το τρίποντο ο Σπανούλης και πανηγυρίζω μέσα στη Βουλή την άλλη μέρα είμαι στα μανταλάκια. Είμαι σύμφωνος με τον Κατσαφάδο. Άμεση στήριξη στο δίκιο, δεν θέλω χειροκρότημα... Δεν έχει ανάγκη κανέναν ο Ολυμπιακός. Κανένα φάντασμα δεν μπορεί να εμφανιστεί και να πάρει κάτι από τον Ολυμπιακό. Χτυπάνε πάντα τον πρώτο. Ποιος να μας πει και τι με 44 πρωταθλήματα; Είναι ξεκάθαρο ό,τι χτίζεται ένα σύστημα... Δεν είμαστε κατά των επενδύσεων. Όλοι εμείς οι Ολυμπιακοί, κοιταζόμαστε στα μάτια. Γίνονται διαφορά στην πολιτική ζωή για τα οποία δεν φταίει ο καθένας. Δεν θα πουλήσουμε ποτέ τον Ολυμπιακό, τα τηλέφωνα μας είναι ανοιχτά για οποιονδήποτε».

Καρύδης: «Δεν μπορούν να μένουν στην κυβέρνηση υφυπουργοί τύπου Ζουράρι. Αυτό το ερώτημα θα ήταν ένα μήνυμα από όλους τους βουλευτές Πειραιά. Και αυτή είναι η δύναμη του Πειραιά απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα».

Διαμαντίδης: «Κανείς δεν θα αφαιρέσει από τον Ολυμπιακό αυτό που κέρδισε μέσα στο γήπεδο. Τέλος συζήτησης».

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Μιχάλης Κουντούρης και ο Κώστας Καραπαπάς ευχαρίστησαν όσους βρέθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ενώ δημιουργήθηκαν πολλά «πηγαδάκια» για αρκετή ώρα.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved