Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός είναι ζωντανός θρύλος»
SHARE

Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός είναι ζωντανός θρύλος»

Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά ένας αθλητικός σύλλογος, αλλά κάτι παραπάνω από το παιχνίδι, τον ενθουσιασμό, τη νίκη, όπως τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, παρέθεσε δείπνο στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο του Ιδρυτικού Συνεδρίου Ελληνικών και Κινεζικών Δήμων, το βράδυ της Παρασκευής (11/11) και κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην δυναμική των Πειραιωτών, αλλά και τους δεσμούς μεταξύ του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και της Κίνας.

Συγκεκριμένα, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού ανέφερε: «Ο Πειραιάς είναι επίσης η γενέτειρα του Ολυμπιακού. Ο Πειραιάς είναι το σπίτι του Ολυμπιακού. Ιδρύθηκε το 1925. Είναι ο πιο επιτυχημένος ελληνικός αθλητικός σύλλογος. Και ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά club στον κόσμο. Και εκπροσωπεί σε παγκόσμιο επίπεδο τις αξίες του Ολυμπισμού. Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλώς ένας αθλητικός σύλλογος, είναι κάτι περισσότερο από το παιχνίδι, κάτι περισσότερο από τον ενθουσιασμό, κάτι περισσότερο από τη νίκη. Ο Ολυμπιακός είναι η Ελλάδα, ο Πειραιάς. Είναι ιδανικό. Ο Ολυμπιακός είναι τρόπος ζωής. Ένας ζωντανός θρύλος. Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους, την παγκόσμια αθλητική κοινότητα, να μεταδώσουμε το Πνεύμα του Ολυμπισμού. Σύμβολό μας είναι ο έφηβος Ολυμπιονίκης. Έμβλημα της νίκης. Δείγμα των χαρισματικών ανθρώπων. Αποστολή μας είναι να επιδιώκουμε τη νίκη, μέσω της αριστείας.

Για να είναι κάποιος πρωταθλητής, δεν αρκεί μόνο το ταλέντο και τα επιτεύγματα στο γήπεδο. Οι πρωταθλητές στην εποχή μας, χρειάζονται το όραμα και την επαγγελματική οργάνωση της αθλητικής προσπάθειας. Οι πρωταθλητές επενδύουν στα νέα ταλέντα, στη νέα γενιά παιδιών, στους αυριανούς πρωταγωνιστές των γηπέδων. Ο Ολυμπιακός διαθέτει μια μοναδική αξία, κουβαλώντας περήφανα στην πλούσια ιστορία του, τα ιδανικά του Ολυμπισμού και της αθλητικής προσπάθειας. Μια κληρονομιά που συνδέεται άμεσα με τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και της ηθικής της νίκης. 43 Εθνικά Πρωταθλήματα από τα 80. 18 συμμετοχές στη φάση των ομίλων του UEFA Champions League τα τελευταία 20 χρόνια. Στις 20 κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη - UEFA Ranking. Στις 15 πιο δημοφιλείς ποδοσφαιρικές ομάδες – Μια μοναδική ιστορία επιτυχίας.

Την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός είναι ένας πολυαθλητικός σύλλογος (multi-sport club), με 15 Ολυμπιακά αθλήματα, μια αθλητική κοινότητα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο εξωτερικό. Μια ομάδα με Ολυμπιονίκες. Το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι ο Ολυμπιακός ως αξία, ταυτίζεται με την Ελλάδα, με τις προσδοκίες της κοινωνίας μας. Πράγμα φυσικό, δεδομένου ότι το 40% του πληθυσμού της Ελλάδας και 10 εκατομμύρια Έλληνες σε όλο τον κόσμο είναι Ολυμπιακοί. Απόψε, είμαστε στην καρδιά του Πειραιά. Συγκεντρωμένοι σε αυτό το ιστορικό στάδιο, όπου έχουμε γιορτάσει τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές επιτυχίες, μαζί με εξαιρετικούς ανθρώπους που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, μας κάνει να αισθανόμαστε δυνατοί, δραστήριοι, δημιουργικοί, νικητές.

Είναι αδύνατον να μην αναλογιστούμε το όραμα του Προέδρου της Κίνας, Xi Jinping, να μετατρέψει την Κίνα σε μια ποδοσφαιρική υπερδύναμη. Τις δυνατότητες για την ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ του Πειραιά και της Κίνας. Ο Πειραιάς και ο Ολυμπιακός μπορούν να λειτουργήσουν ως πύλη του κινεζικού ποδοσφαίρου στην Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ελίτ. Τι τεράστιες δυνατότητες! Τι μεγάλη ευκαιρία για την κυβέρνηση, τις επιχειρήσεις να μπουν σε νέες αγορές, να δημιουργηθούν νέες επιχειρηματικές δυνατότητες! Με αφετηρία τη σημερινή ημέρα, μπορούμε να γράψουμε ιστορία. Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι ναι, όλοι μαζί, μπορούμε. Και η ιστορία άλλωστε αποδεικνύει ότι μπορούμε να είμαστε νικητές!».

Νωρίτερα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε μιλήσει για την ενδυνάμωση των σχέσεων του Πειραιά και της Κίνας: «Σας καλωσορίζω στο σπίτι μας. Στην Ελλάδα. Στον Πειραιά. Στο λιμάνι της καρδιάς μας. Στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Στο σπίτι της οικογένειας του Ολυμπιακού. Σε ένα χώρο που φιλοξένησε τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 ως ποδηλατοδρόμιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 στο ποδόσφαιρο. Φυσικά, τα τελευταία χρόνια το ανακατασκευάσαμε για να δημιουργήσουμε ένα υπερσύγχρονο στάδιο ποδοσφαίρου! Κίνα και Ελλάδα! Τα έθνη που ανέβασαν την επιστήμη, τη φιλοσοφία και την τέχνη σε πρωτόγνωρα επίπεδα ήδη αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν! Τα δύο έθνη που έχουν εξαπλώσει τα φώτα του πολιτισμού και της κουλτούρας στον κόσμο. Δύο λαοί, που για χιλιάδες χρόνια ξεχωρίζουν σαν έμποροι και θαλασσοπόροι, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.

Πολλοί από εσάς έχετε κάνει ένα μεγάλο ταξίδι για να βρίσκεστε μαζί μας σήμερα. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς που σας φιλοξενούμε σήμερα εδώ. Σπουδαία πράγματα συμβαίνουν όταν συγκεντρώνονται μαζί σπουδαία μυαλά. Και είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε το κλείσιμο των εργασιών του 1ου Φόρουμ Ελληνικών και Κινεζικών Δήμων. Μαζί μπορούμε να γράψουμε ιστορία. Γιατί κουβαλάμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες των Ελλήνων και των Κινέζων. Την ιστορία και τον πολιτισμό των εθνών μας. Τις παραδόσεις των λαών μας. Τις ομορφιές των χωρών μας. Τις προοπτικές των οικονομιών μας. Το πνεύμα των ανθρώπων μας.

Ο κόσμος αλλάζει γρήγορα. Την τελευταία δεκαετία γίναμε μάρτυρες αλλαγών που δεν είχαμε φανταστεί. Η Κίνα πρωτοπορεί σε αυτές τις αλλαγές. Η Ελλάδα αλλάζει επίσης. Προς το θετικό, με δημιουργικό και παραγωγικό τρόπο. Η Ελλάδα και η Κίνα έχουν επιζήσει μέσα στους αιώνες. Όχι μόνο από οικονομικές ή πολιτικές κρίσεις, αλλά και από πτώσεις πολιτισμών. Από σκληρές και μακρές περιόδους ξένης κατοχής, που δεν κατάφεραν να καταστρέψουν τον πολιτισμό τους ή να δαμάσουν το πνεύμα τους. Οι Έλληνες και οι Κινέζοι συμπορευόμαστε. Μοιραζόμαστε αιώνιες αξίες που παραμένουν πάντα ισχυρές. Στη ναυτιλία έχουμε πολύ στενούς δεσμούς με την Κίνα, εδώ και πολλά χρόνια. Η εταιρία μου Capital Maritime, μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρίες σε όλο τον κόσμο, μεταφέρουμε, όλα αυτά τα χρόνια, φορτία, πετρελαίου, ξηρού φορτίου και containers, από και προς την Κίνα.

Επίσης έχουμε μακρόχρονη συνεργασία με κινεζικά ναυπηγεία, τα τελευταία 25 χρόνια, τόσο για επισκευές όσο και για ναυπηγήσεις νέων πλοίων. Λειτουργούμε σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά έχω επιλέξει να ζω στον Πειραιά. Να εργάζομαι στον Πειραιά. Να επενδύω στην Ελλάδα. Μάλιστα, το 2014 κερδίσαμε με τον Γιάννη Μώραλη τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Πειραιά, και σήμερα διατελώ πρώτος τη τάξει Δημοτικός Σύμβουλος. Ο Πειραιάς είναι παγκοσμίως γνωστός για το λιμάνι του. Το αρχαίο λιμάνι της Αθήνας. Ένα από τα πιο ιστορικά μέρη της ανθρώπινης ιστορίας. Δίπλα, στο μέρος όπου οι Έλληνες, υπό την ηγεσία του Θεμιστοκλή κέρδισαν τους Πέρσες του Ξέρξη στην ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας. Το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου. Που συνδέει ανθρώπους από και προς όλο τον κόσμο. Ένα εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο για αιώνες.

Ο Πειραιάς είναι μία πύλη εξόδου προς τα πανέμορφα Ελληνικά νησιά από όπου διέρχονται περισσότερα από 10 εκατομμύρια τουρίστες. Κέντρο της ελληνικής ναυτιλίας, της ισχυρότερης ναυτιλιακής κοινότητας στον κόσμο. Ο Πειραιάς είναι ένα ιδιαίτερος, μοναδικός τόπος. Πάντα νικητής στη ζωή, στη δουλειά, στον αθλητισμό. Ένα μοναδικό μέρος που σε κάνει: Να αγαπάς. Να δημιουργείς. Να ονειρεύεσαι. Να παλεύεις. Να επιβιώνεις. Και στο τέλος, πάντα να κερδίζεις. Και φαίνεται ότι εσείς στην Κίνα μοιράζεστε την ίδια πεποίθηση. Έχετε επιλέξει το λιμάνι του Πειραιά ως την Πύλη για τα προϊόντα σας στις ευρωπαϊκές αγορές. Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε μαζί σας, να επενδύσουμε, με στόχο να μετατρέψουμε τον Πειραιά στο πιο σύγχρονο ναυτιλιακό κέντρο της Ευρώπης».

Europa League: Σούπερ «διπλά» για Λεβερκούζεν - Σάλτσμπουργκ, «ταπείνωση» Φενέρμπαχτσε
Europa League: Σούπερ «διπλά» για Λεβερκούζεν - Σάλτσμπουργκ, «ταπείνωση» Φενέρμπαχτσε
Δύσκολα η Μίλαν
Δύσκολα η Μίλαν
Δεν... κάηκε και πήρε βαθμό
Ολυμπιακός - Μπέτις 0-0
Απόλλων Σμύρνης: Ανακοίνωσε Γκαρός
Απόλλων Σμύρνης: Ανακοίνωσε Γκαρός

 • Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018
 • Μπάσκετ: Λιαόνινγκ Λέοπαρντς - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
  03:30Zadar Basketball Tournament 2018 - Κροατία. Φάση ομίλων. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Ποδόσφαιρο: Λάτσιο - Απόλλων Λεμεσού
  03:45UEFA Europa League 2018 - 2019. Φάση ομίλων. 1η αγωνιστική. 8ος όμιλος. Περιγραφή: Μάνος Σπανόπουλος.
 • Πυγμαχία: KOTV 2018 E38
  04:10Στιγμιότυπα.
 • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης 2018
  04:15Λουτράκι. 1ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Υδάτινα Σπορ: Sailing to Tokyo 2018 E3
  04:40Εκπομπή ιστιοπλοϊας.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  05:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • MotoGP 2018
  05:25Gran Premio Octo di San Marino e Della Riviera di Rimin. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Ολίμπια Μιλάνο - Μακάμπι Τελ Αβίβ
  05:45Zadar Basketball Tournament 2018 - Κροατία. Φάση ομίλων. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ Λάρνακας - Ζυρίχη
  06:00UEFA Europa League 2018 - 2019. Φάση ομίλων. 1η αγωνιστική. 1ος όμιλος. Περιγραφή: Πάνος Βόγλης.
 • Beach Volley: FIVB 2018 - Τελικοί
  06:05Αμβούργο, Γερμανία. Τρίτη θέση γυναικών. Περιγραφή: Αριάνα Παπαγιάννη.
 • MotoGP 2018
  06:40Gran Premio Movistar de Aragon 10' πίστας.
 • Moto3 2018 (Ζ)
  06:55Gran Premio Movistar de Aragon. Ελεύθερα δοκιμαστικά 1. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Beach Volley: FIVB 2018 - Τελικοί
  07:25Αμβούργο, Γερμανία. Τελικός γυναικών. Περιγραφή: Αριάνα Παπαγιάννη.
 • MotoGP 2018 (Ζ)
  07:50Gran Premio Movistar de Aragon. Ελεύθερα δοκιμαστικά 1. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ - Τσέλσι
  08:00UEFA Europa League 2018 - 2019. Φάση ομίλων. 1η αγωνιστική. 12ος όμιλος. Περιγραφή: Μιχάλης Τσόχος.
 • Ποδόσφαιρο: Άρσεναλ - Βόρσκλα
  08:15UEFA Europa League 2018 - 2019. Φάση ομίλων. 1η αγωνιστική. 5ος όμιλος. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Υδάτινα Σπορ: Sailing to Tokyo 2018 E2
  08:45Εκπομπή ιστιοπλοϊας.
 • Moto2 2018 (Ζ)
  08:50Gran Premio Movistar de Aragon. Ελεύθερα δοκιμαστικά 1. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Τένις: Κροατία - ΗΠΑ
  09:30Davis Cup 2018 by BNP Paribas. Αγώνας μονού. Περιγραφή: Πάνος Λούτας.
 • Μπάσκετ: Λιαόνινγκ Λέοπαρντς - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
  09:45Zadar Basketball Tournament 2018 - Κροατία. Φάση ομίλων. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  09:55Las Vegas South Point 400. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Κοπεγχάγη - Ζενίτ
  10:15UEFA Europa League 2018 - 2019. Φάση ομίλων. 1η αγωνιστική. 3ος όμιλος. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • Ποδόσφαιρο: Ραπίντ Βιέννης - Σπαρτάκ Μόσχας
  10:30UEFA Europa League 2018 - 2019. Φάση ομίλων. 1η αγωνιστική. 7ος όμιλος. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • MotoGP 2018
  10:50Gran Premio Movistar de Aragon 10' πίστας.
 • Moto3 2018 (Ζ)
  11:05Gran Premio Movistar de Aragon. Ελεύθερα δοκιμαστικά 2. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • MotoGP 2018 (Ζ)
  12:00Gran Premio Movistar de Aragon. Ελεύθερα δοκιμαστικά 2. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • Ποδόσφαιρο: Σλάβια Πράγας - Μπορντό
  12:30UEFA Europa League 2018 - 2019. Φάση ομίλων. 1η αγωνιστική. 3ος όμιλος. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Ποδόσφαιρο: Μπεσίκτας - Σάρπσμποργκ
  12:45UEFA Europa League 2018 - 2019. Φάση ομίλων. 1η αγωνιστική. 9ος όμιλος. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Moto2 2018 (Ζ)
  13:00Gran Premio Movistar de Aragon. Ελεύθερα δοκιμαστικά 2. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • RBAR 2018 - Magazine
  14:05Wr. Neustadt, Αυστρία. Στιγμιότυπα.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E662
  14:15Στιγμιότυπα.
 • Moto3 2018
  14:45Gran Premio Movistar de Aragon. Ελεύθερα δοκιμαστικά 1. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Μπάσκετ: Ούνικς Καζάν - Γαλατάσαραϊ (Ζ)
  15:003ο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ - Ηράκλειο/Κρήτη. 1ος Ημιτελικός. Το Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου Κρήτης φιλοξενεί και φέτος το τουρνουά και το θέαμα αναμένεται να είναι και πάλι υψηλό. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής, Ρήγας Δάρδαλης.
 • Μπάσκετ: Μακάμπι Τελ Αβίβ - Φενέρμπαχτσε (Ζ)
  15:30Zadar Basketball Tournament 2018 - Κροατία. Φάση ομίλων. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2018 E9
  15:45Αθλητική εκπομπή.
 • MotoGP 2018
  15:55Gran Premio Movistar de Aragon. Ελεύθερα δοκιμαστικά 1. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • Ποδόσφαιρο: Σάντχαουζεν - Κολονία (Ζ)
  16:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα E4
  16:50Αφιέρωμα.
 • Στιγμιότυπα
  17:00Παρακολουθήστε τις καλύτερες φάσεις από τον κόσμο των σπορ.
 • Moto2 2018
  17:10Gran Premio Movistar de Aragon. Ελεύθερα δοκιμαστικά 1. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα
  17:203η αγωνιστική.
 • Μπάσκετ: Ολυμπιακός - Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ζ)
  17:303ο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ - Ηράκλειο/Κρήτη. 2ος Ημιτελικός. Το Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου Κρήτης φιλοξενεί και φέτος το τουρνουά και το θέαμα αναμένεται να είναι και πάλι υψηλό. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής, Ρήγας Δάρδαλης.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Στιγμιότυπα
  17:454η αγωνιστική.
 • Μπάσκετ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπάγερν Μονάχου (Ζ)
  18:00Zadar Basketball Tournament 2018 - Κροατία. Φάση ομίλων. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • Moto3 2018
  18:25Gran Premio Movistar de Aragon. Ελεύθερα δοκιμαστικά 2. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  18:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  19:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E662
  19:30Στιγμιότυπα.
 • MotoGP 2018
  19:35Gran Premio Movistar de Aragon. Ελεύθερα δοκιμαστικά 2. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • Μπάσκετ: Μακάμπι Τελ Αβίβ - Φενέρμπαχτσε
  20:00Zadar Basketball Tournament 2018 - Κροατία. Φάση ομίλων. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Ποδόσφαιρο: Λουντογκόρετς - Λεβερκούζεν
  20:30UEFA Europa League 2018 - 2019. Φάση ομίλων. 1η αγωνιστική. 1ος όμιλος. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Moto2 2018
  20:50Gran Premio Movistar de Aragon. Ελεύθερα δοκιμαστικά 2. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies