Αναστασίου: «Έτοιμοι για το επόμενο βήμα»
SHARE

Αναστασίου: «Έτοιμοι για το επόμενο βήμα»

Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε απολογισμό της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού και δηλώνει πως η ομάδα είναι έτοιμη για το βήμα παραπάνω!

Το πλάνο που είχε θέσει σε λειτουργία πριν δύο καλοκαίρια ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην κορύφωσή του. Όχι στα λόγια, επειδή έτσι είχαν προαναγγείλει, αλλά και στην πράξη. Τα πρώτα μικρά βήματα έγιναν και πλέον ο Γιάννης Αναστασίου είναι έτοιμος να οδηγήσει την ομάδα του στο… άλμα της επιστροφής στην κορυφή του ελληνικού Πρωταθλήματος. Ο τεχνικός των «πράσινων» έκανε τον απολογισμό του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στην Ολλανδία και δεν φοβήθηκε να βάλει τον πήχη ψηλά.

Διαβάστε όσα είπε ο Γιάννης Αναστασίου την τελευταία ημέρα στο Όστερμπεκ…

-Τα περισσότερα παιδιά μας είπαν ότι η ομάδα έχει μεγαλώσει. Συμμερίζεστε την άποψη αυτή; Θα έρθουν οι επιτυχίες που περιμένει ο κόσμος;

«Σίγουρα όταν είσαι στον Παναθηναϊκό θέλεις να έχεις επιτυχίες. Η ομάδα δύο χρόνια έδωσε ευκαιρίες σε πολλά νέα παιδιά, ωρίμασε, δημιούργησε έναν κορμό -κάτι που είναι σημαντικό- με Έλληνες παίκτες από την ακαδημία αλλά και παίκτες όπως ο Καρέλης, ο Κλωναρίδης που δεν είχαν βρει το δρόμο τους αλλού.

Χτίσαμε έναν κορμό με σωστή νοοτροπία, προσπαθώντας να παίξουμε σωστό ποδόσφαιρο και όχι άναρχο. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι ωριμάσαμε. Είπα στα παιδιά ότι πλέον δεν είναι νέοι. Όταν ξεκινήσαμε ήταν πιτσιρίκια, ήταν νέοι, δεν είχαν εμπειρίες. Στην Ελλάδα είμαστε μαθημένοι να μην δέχεται τόσα πολλά παιδιά η πρώτη ομάδα. Τώρα είναι άντρες, έχουν κάνει όλοι 50 και παραπάνω συμμετοχές αυτά τα χρόνια, οπότε οι απαιτήσεις σίγουρα μεγαλώνουν. Αυτό ξεκινάει πρώτα από τους ίδιους. Να αναλογιστούν πού βρίσκονται γιατί πλέον δεν υπάρχουν τα περιθώρια να λέμε τα ίδια πράγματα όπως όταν ξεκινήσαμε και ο καθένας θα πρέπει να ξέρει τι πρέπει να κάνει. Τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι η ομάδα έχει προχωρήσει. Η ομάδα πλέον έχει υψηλό ανταγωνισμό και θα πρέπει να μάθουν να ζουν με αυτόν γιατί στο υψηλό επίπεδο θα παίζουν μόνο οι καλύτεροι. Ξέρουν όλοι ότι δεν αδικούμε κανέναν αλλά πλέον η ανοχή σε κάποια λάθη θα περιοριστεί. Οι απαιτήσεις μεγαλώνουν. Όπως εμείς έχουμε απαιτήσεις για τους εαυτούς μας έτσι και οι παίκτες θα πρέπει να έχουν απαιτήσεις για την ομάδα. Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι τα πράγματα άλλαξαν φέτος. Δείχνουν και δηλώνουν έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Ποιο θα είναι αυτό θα φανεί στην πορεία».

-Υπάρχουν δύο στόχοι. Η Ευρώπη και το πρωτάθλημα. Κατά πόσο θεωρείτε στην Ευρώπη ότι είναι θαύμα η πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ και στην Ελλάδα πόσο μπορεί ο Παναθηναϊκός να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με τους όρους που διεξάγεται;

«Για την Ευρώπη το σημαντικό είναι να περάσουμε τον τρίτο προκριματικό γύρο. Θα είναι σημαντικό για την ομάδα γιατί θα έχει εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή συνέχεια είτε στους ομίλους του Europa είτε του Champions League. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο αλλά μπορούμε να πούμε ότι κάποια από τις πιθανές αντιπάλους δεν θα μας διαλύσει. Αυτό μπορώ να το υπογράψω. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο για μας αλλά θα είναι και για τους αντιπάλους. Τονίζω συνεχώς τη σημασία στη λεπτομέρεια. Το γεγονός ότι το γνωρίζουμε και κάνουμε κάποια λάθη δεν θα έπρεπε να υφίσταται γιατί τα λάθη κοστίζουν. Πρώτος στόχος είναι να περάσουμε τον πρώτο προκριματικό και από εκεί και πέρα στόχος να συνεχίσουμε να παίζουμε στην Ευρώπη και μετά τον Ιανουάριο. Πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα. Για το ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι πολύ πιο δυνατό φέτος. Ανέβηκαν ΑΕΚ και Ηρακλής δύο παραδοσιακά δυνατές ομάδες με δυνατή έδρα. Για μας σημαντικό να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε. Χάνουμε το μυαλό μας πολλές φορές από άλλα πράγματα. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και εάν το πράξουμε, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε αντίπαλο. Για τα άλλα τα παρασκηνιακά δεν θα ήθελα να μιλήσω γιατί ξέρετε ότι προτιμώ να μιλάω για ποδόσφαιρο. Όσο το παιχνίδι παίζεται επί ίσοις όροις νομίζω ότι έχουμε καλές πιθανότητες να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο φέτος».

-Τι προσπαθείτε να περάσετε τακτικά στους ποδοσφαιριστές παραπάνω φέτος;

«Τον πρώτο χρόνο βάλαμε σαν βάση κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μας. Το δεύτερο χρόνο προχωρήσαμε. Τον πρώτο χρόνο είχαμε ταχύτητα και ενέργεια αλλά όχι σκέψη. Προσπαθήσαμε τη δεύτερη χρονιά να βάλουμε τη σκέψη και να είμαστε πιο ώριμοι. Φέτος στόχος είναι να βελτιώσουμε τις λεπτομέρειες γιατί εκεί κρίνονται οι στόχοι και οι τίτλοι, εκεί κάνουν τη διαφορά οι μεγάλοι παίκτες. Κάποια πράγματα φαντάζουν απλά αλλά είναι και τα πιο δύσκολα. Όσο συνεχίζουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο κατοχής και δημιουργίας, με βάση την ταχύτητα που έχουμε πιστεύω ότι στην Ελλάδα έχουμε πολλές πιθανότητες να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Για να το καταφέρουμε αυτό και αυτή είναι η μεγάλη μου ανησυχία, είναι κατά πόσο θα είμαστε συγκεντρωμένοι. Περισσότερο με τις χαμηλής δυναμικότητας ομάδας, όπου ίσως λογικά υπάρχει κάποια χαλάρωση αλλά σε μας δεν επιτρέπεται. Το ξέρουν τα παιδιά. Έχουν πάρει αρκετά μαθήματα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν χρειάζεται να λέμε τα ίδια πράγματα, τουλάχιστον για όσους είναι ήδη δυο χρόνια στην ομάδα. Κοιτάξαμε να φέρουμε κάποια παιδιά από το εξωτερικό που έχουν άλλη νοοτροπία και θα κοιτάξουν να κάνουν τη δουλειά. Σιγά σιγά θα αλλάξουμε τη νοοτροπία μέσα στην ομάδα».

- Θα θέλαμε να μας πείτε δυο κουβέντες για τους έξι νεοαποκτηθέντες και εάν υπάρχει περίπτωση απόκτησης ενός επιθετικού ακόμα.

«Ο Βέμερ είναι ένα μπακ με ταχύτητα, πολύ καλός στο αμυντικό κομμάτι, επιθετικά βγαίνει και δημιουργεί. Έχει πάρα πολύ καλή νοοτροπία. Είναι ένας σταθερός και αξιόπιστος παίκτης. Έχει εμπειρία στη Μπουντεσλίγκα, παίζει χρόνια στη Γερμανία.

Ο Τελάντερ ήταν στο ραντάρ μας. Ένα παιδί αρκετά δυνατό και aggressive. Αυτή τη στιγμή δεν είναι έτοιμος γιατί είχε την επέμβαση που έκανε και θέλει μια προσοχή. Τον πάμε λίγο συντηρητικά. Είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, είναι καλός και ήρεμος όταν έχει τη μπάλα, δεν εκβιάζει. Θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Προέρχεται από μια ομάδα, την Άαλμποργκ με σωστή φιλοσοφία σαν ομάδα. Τα reports από τους σκάουτερ ήταν θετικά και κινηθήκαμε να τον αποκτήσουμε γιατί πιστεύω ότι είναι ένα παιδί που σε βάθος χρόνου θα εξελιχθεί σε μια πολύ καλή επιλογή για την άμυνα.

Για τον Εσιέν δεν χρειάζεται να πούμε κάτι για την ποιότητά του. Θέλαμε μια προσωπικότητα στον άξονα, να μεταφέρει το παιχνίδι πιο γρήγορα και να οργανώσει καλύτερα τη μεσαία γραμμή. Δεν είναι έτοιμος στο επίπεδο που θέλουμε. Ενώ θέλει δεν μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω γιατί το σημαντικό είναι να τον έχουμε fit όλη τη σεζόν και όχι να τον έχουμε με προβλήματα. Το καταλαβαίνει και ο ίδιος. Προσπαθούμε να κάνουμε βήματα και όχι άλματα.

Ο Λουντ είναι ένας παίκτης που έχει πάρα πολύ καλά στοιχεία. Πρέπει να συνηθίσει στο τέμπο που θέλουμε να παίξουμε. Είναι διαφορετικός ο ρυθμός στη Φινλανδία. Είναι box to box μέσος, πατάει περιοχή, έχει πολύ καλή τεχνική, χρησιμοποιεί καλά το κεφάλι του, διαβάζει καλά το παιχνίδι, έχει πολύ γρήγορη σκέψη και όταν προσαρμοστεί στο τέμπο που θέλουμε θα μας δώσει πολλά.

Ο Καλτσάς ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Έπαιζε σαν ακραίος επιθετικός. Σε μας έχει λίγο πιο ελεύθερο ρόλο αλλά θέλαμε να δούμε στην προετοιμασία πώς ανταποκρίνεται και σε τέτοιο ρόλο. Ξέρουμε τι μπορεί να κάνει σαν ακραίος επιθετικός. Παράλληλα θέλουμε να εξελίξουμε το παιχνίδι του σαν πιο ελεύθερος. Εχει πάρα πολύ καλά στοιχεία και είναι αρκετά έξυπνος αγωνιστικά.

Ο Σάντσεθ παίζοντας στη Μάλαγα σε υψηλό επίπεδο είναι ένας παίκτης που έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία ζητάς από έναν κεντρικό αμυντικό. Είναι aggressive, καλός με τη μπάλα στα πόδια και το σημαντικότερο για μένα είναι ότι μιλάει και καθοδηγεί την άμυνα. Είναι αρκετά έξυπνος και διαβάζει καλά το παιχνίδι. Μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και παράλληλα να εξελίξει τους νέους παίκτες που θα έχει δίπλα του.

Προσπαθήσαμε να κινηθούμε με γνώμονα την ποιότητα, την προσωπικότητα των παικτών και να μην κάνουμε τρελές υπερβάσεις. Να κάνουμε λογικά πράγματα. Είναι λογικό τον τρίτο χρόνο να κάνει κάποια βήματα μπροστά η ομάδα οργανωτικά».

-Οι επιλογές στις μεταγραφές έγιναν με τη λογική κάποιου συστήματος ή βάσει των χαρακτηριστικών και της προσαρμοστικότητας τους;

«Πιο πολύ στα χαρακτηριστικά και στην προσαρμογή. Αν θελήσουμε να παίξουμε με ακραίους έχουμε παίκτες όπως ο Καλτσάς και ο Κλωναρίδης που έχουν δείξει ότι έχουν αποκτήσει την απαιτούμενη εκπαίδευση. Αλλάζοντας τρόπο παιχνιδιού πρέπει να αλλάξει όλη η φιλοσοφία και με βάση τα χαρακτηριστικά των παικτών που είχαμε αποκτήσει, δεδομένου ότι δεν έχουμε να διαχειριστούμε μπάτζετ 200 εκατ. ευρώ, πιστεύω ότι ήταν καλύτερο να παραμείνουμε στο ίδιο πλάνο. Για να παίξεις με έναν επιθετικό πρέπει να έχεις εξτρέμ που να πατάνε περιοχή. Ο Καλτσάς μπορεί να το κάνει, ο Καρέλης και ο Κλωναρίδης σαν εξτρέμ δεν θα σου δώσουν ακριβώς αυτό. Προσπαθούμε να έχουμε ποικιλία. Παίζουμε με τέσσερα χαφ αλλά η διάταξη διαφέρει. Το έχουμε παίξει σε πολλά παιχνίδια και τα παιδιά ξέρουν την προσαρμογή».

-Υπάρχει βάση για τη νέα χρονιά σε κάποιο σύστημα;

«Ξέρω τι σύστημα θα παίξουμε στο εντός έδρας και στο εκτός έδρας ματς στην Ευρώπη. Η προετοιμασία μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε δοκιμές. Παίξαμε 4-2-2-2 με επιτυχία στα πλέι οφ. Όλοι οι παίκτες ένιωσαν καλά με αυτό το σύστημα και είπαμε να το δοκιμάσουμε στις πρώτες δύο εβδομάδες στην προετοιμασία γιατί μπορεί να το εφαρμόσουμε κάποια στιγμή. Στην Ευρώπη ξέρουμε ότι -με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πιθανών αντιπάλων μας- το συγκεκριμένο σύστημα είναι πολύ δύσκολο και θα πρέπει να το κάνουμε πολύ καλά. Κατά της Μπριζ και του Άγιαξ λειτούργησε σαν καλή προπόνηση, βγάλαμε χιλιόμετρα, τρέξαμε και τεστάραμε πράγματα στο τακτικό κομμάτι. Βάσει της εικόνας μας στο δεκαήμερο στην Ολλανδία κάναμε τα χιλιόμετρα που θέλαμε, δεν φτάσαμε τις ταχύτητες που θέλαμε γι' αυτό την άλλη εβδομάδα θα μικρύνουμε τους χώρους στις ασκήσεις. Όλα βγαίνουν μέσα από σχέδιο. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την εικόνα των παιδιών».

-Υπολογίζετε για το πρώτο παιχνίδι των προκριματικών ότι θα έχετε στη διάθεσή σας όλους τους νεοαποκτηθέντες; Με τον Εσιέν τι ακριβώς συμβαίνει και κάνει ειδικό πρόγραμμα;

«Ο Εσιέν από το Μάρτιο δεν έχει παίξει, δεν έχει αγωνιστική παρουσία, οπότε πρέπει με βάση και την ηλικία του και μια ενόχληση στους προσαγωγούς να είμαστε επιφυλακτικοί. Πρέπει να προσέχουμε και την αγωνιστική του κατάσταση γιατί το τέμπο και το επίπεδο που έπαιζε στην Αγγλία πολλές φορές δεν είναι αυτό που θέλουμε εμείς. Προσπαθούμε αν τον φέρουμε εκεί που θέλουμε. Είναι ένας σημαντικός παίκτης για μας και πρέπει να τον έχουμε fit όλη τη σεζόν κι όχι για να παίξει στα προκριματικά και μετά να μείνει εκτός για μεγάλο διάστημα. Γίνεται μια προσπάθεια απ' όλους και από τον ίδιο. Θα πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα. Έκανε κάποια κομμάτια τακτικής. Ο βαθμός ετοιμότητας θα φανεί τις επόμενες μέρες. Μόλις επιστρέψουμε στην Αθήνα θα δούμε πώς θα ανταποκριθεί το σώμα του και τι φορτίο προπόνησης μπορεί να δεχθεί. Ο Σάντσεθ είναι fit, δεν έχει τραυματισμό. Η πρώτη του προπόνηση ήταν η πιο πιεστική μέρα προπονήσεων εδώ και ήταν λογικό να αισθανθεί βαριά τα πόδια του. Δεν θα ρισκάρω ποτέ την υγεία ενός παίκτη απλά και μόνο για να κάνει προπόνηση. Προτιμώ να χάσει μια προπόνηση και να είναι εντάξει μετά παρά να τον πιέσω και να τον χάσω για δυο εβδομάδες».

-Ο Μαρκ Όφερμαρς είπε ότι δεν θέλει τον Παναθηναϊκό ως αντίπαλο στα προκριματικά. Εσείς θέλετε τον Άγιαξ; Έχετε κάποια προτίμηση;

«Και οι πέντε ομάδες είναι δύσκολες αλλά καμία από τις πέντε δεν θα μας διαλύσει αγωνιστικά. Θα είναι παιχνίδια που θα κριθούν στη λεπτομέρεια. Δεν έχω κάποια προτίμηση. Όποια έρθει θα πρέπει να ματώσουμε στο γήπεδο. Το ίδιο ισχύει και για τον αντίπαλο μας».

-Θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να παίρνει νίκες και όταν δεν παίζει καλά; Πέρυσι πληρώσατε τον κακό πρώτο γύρο. Υπάρχει στόχος να αλλάξει αυτό;

«Πάντα έχουμε σαν στόχο να μπούμε δυνατά στο πρωτάθλημα. Τον πρώτο χρόνο δεν ήμασταν έτοιμοι και φάνηκε. Υπήρχε διάθεση και θέληση αλλά λειτουργούσαμε χωρίς μυαλό. Πέρυσι προσπαθήσαμε να βάλουμε μυαλό αλλά πετάξαμε αρκετούς βαθμούς στην αρχή και έτσι όπως είναι δομημένο το ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο μετά να επιστρέψεις. Θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά. Αλλά αυτό αφορά τη νοοτροπία και τη συγκέντρωση. Πολλές φορές όταν παίζεις πολλά παιχνίδια Ελλάδα και Ευρώπη κουράζεσαι ψυχολογικά. Εκεί πρέπει να έχουμε σωστή νοοτροπία γιατί κανείς δεν θα μας χαριστεί και το ξέρουμε. Όταν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας ξέρουμε ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Πρέπει όμως να έχουμε σωστή νοοτροπία από την αρχή γιατί πέρυσι σε αρκετά παιχνίδια δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και δεν είχαμε τη διάρκεια. Παίζαμε για 20-30 λεπτά σωστά και μετά όσο πέρναγε το παιχνίδι χάναμε τη συγκέντρωση. Δεν μας παίρνει να χάνουμε βαθμούς. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει πάντα να βρίσκουν τον τρόπο να κερδίζουν. Δεν μπορείς να παίζει συνέχεια καλά και να κερδίζεις. Το ξέρουμε. Πάντα υπάρχει πλάνο και τακτική αλλά το σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε διάρκεια».

-Είναι στο μυαλό σας το 4-3-2-1;

«Είναι ένα σύστημα που το έχουμε δουλέψει, έχει δώσει καλύτερη ισορροπία στην ομάδα. Να πω ότι δεν θα το παίξουμε; Θα το παίξουμε αρκετές φορές όπως και το 4-3-1-2 και το 4-4-1-1 αν θέλουμε να απλωθούμε σε όλο το γήπεδο. Τα παιδιά ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Έχει να κάνει και με τον αντίπαλο που θα παίξουμε και την ετοιμότητα κάποιων παικτών να παίξουν στο επίπεδο που θέλουμε. Καθημερινά αξιολογούμε το φορτίο προπόνησης, την κατάσταση του καθενός. Σαν ομάδα έχουμε ποικιλία. Σίγουρα δεν θα παίξουμε το 4-2-2-2 σε αυτόν τον προκριματικό γύρο».

-Στα πλέι οφ είχατε μια έμπνευση με τον Κουτρουμπή και τρίβαμε τα μάτια μας. Τώρα γιατί δεν τον έχουμε δει ακόμα σε αυτή τη θέση; Ο Πράνιτς έπαιξε αριστερό μπακ με τον Άγιαξ, παίζει και στην Κροατία εκεί. Το σκέφτεστε;

«Είναι παίκτες που ξέρουν τη θέση και μπορούν να παίξουν εκεί. Όταν χρειάζεται να παίξουμε με τον Πράνιτς αριστερό μπακ δεν χρειάζεται να του πω τίποτα. Ξέρει τι πρέπει να κάνει. Και στον Κουτρουμπή το ίδιο. Αν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες που θέλουμε να περάσουμε θα το δείξουμε σε βίντεο και στην προπόνηση. Για τον Πράνιτς θέλω να πω ότι αυτή τη στιγμή δείχνει να είναι μακράν ο πιο συγκεντρωμένος και πειθαρχημένος παίκτης στην ομάδα. Τουλάχιστον εμένα με έχει εκπλήξει με τη συνέπεια και τη συγκέντρωση που δείχνει και ίσως πρέπει να είναι ένα παράδειγμα για τα πιο νέα παιδιά. Ξέρει και αυτός όπως και οι άλλοι ότι φέτος θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Συζητήσαμε και μου είπε ότι θα προσπαθήσει να δείξει ότι αξίζει να παίζει στην ομάδα. Πέρυσι ο Πράνιτς έπαιξε όλη τη σεζόν με μια εβδομάδα διακοπές. Είναι η πρώτη προετοιμασία που κάνει μαζί μας».

-Σε σχέση με την πρώτη χρονιά σας στον Παναθηναϊκό που κάνατε προετοιμασία με τον Ζέκα και τα πιτσιρίκια, έχουμε δει πολλούς παίκτες από την ακαδημία. Είναι ο Αγγελόπουλος ο επόμενος που θα καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα;

«Ο Βασίλης ήδη από τον πρώτο χρόνο έκανε μια συμμετοχή και πέρυσι πήρε δύο παιχνίδια. Είναι ένα παιδί που σταδιακά θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Δείχνει ότι το θέλει, είναι συγκεντρωμένος. Το κυριότερο είναι ότι δεν φοβάται. Θέλει να πάρει τη μπάλα, να παίξει μπροστά κάτι που είναι σημαντικό. Το πιστεύει και αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι εάν την πρώτη εβδομάδα στην Αθήνα ήταν δύσκολο να συνηθίσει στην προπόνηση γιατί ήταν ένα κλικ πιο κάτω, μιλώντας μαζί του γιατί είναι ένα αρκετά έξυπνο παιδί έχει προσαρμοστεί πλήρως. Στη διάρκεια της σεζόν θα τον δούμε. Αν είναι καλός θα παίξει».

-Αν είχε απεριόριστο μπάτζετ η ομάδα τι έξτρα θα ζητάγατε;

«Δεν μου αρέσει να απαντώ υποθετικά. Πάντα στο μυαλό μας έχουμε το ιδανικό. Πάντα λείπει κάτι. Προσπαθούμε να δούμε πράγματα που δεν βλέπετε και περνούν απαρατήρητα. Έχουμε αδυναμίες ακόμα. Πρέπει να δούμε τι υπάρχει αυτή τη στιγμή. Έχουμε ένα ρόστερ που διαμορφώθηκε όπως θέλαμε και το κυριότερο είναι ότι είμαστε προετοιμασμένοι σε όλα τα σενάρια, μια πιθανή πώληση ή ένας τραυματισμός να είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε άμεσα».

-Σε περίπτωση πρόκρισης υπάρχει διαφορετικό πλάνο;

«Όχι νομίζω το ρόστερ και η ποιότητα των παικτών που έχουμε μπορεί να κάνει το παραπάνω εάν είμαστε όλοι υγιής. Έχουμε ωριμότητα και ποιότητα».

-Αν έρχονταν μια πρόταση εσείς θα πουλούσατε τον Καρέλη;

«Αυτό είναι καθαρά θέμα διοίκησης. Στόχος μας είναι να εξελίσσουμε τους παίκτες, ειδικά όταν είναι νέοι. Το κυριότερο είναι να μην ξεπουλήσει. Αν κάποιος θέλει να πάρει παίκτη μας θα πρέπει να πληρώσει αρκετά. Πλέον οι παίκτες μας έχουν τη μάθηση και την ικανότητα να παίξουν σε υψηλό επίπεδο».

-Βάζετε τα δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη; Ευρώπη και Ελλάδα;

«Υπάρχει βάθος και φάνηκε την τελευταία διετία. Πολλά παιδιά πήραν παραστάσεις. Σημαντικό ότι κερδίσαμε πολλά παιχνίδια χωρίς τον Μπεργκ. Οι Καρέλης, Κλωναρίδης και στο τέλος Μαυρίας έδειξαν ότι η ομάδα έχει βάθος. Και στη μεσαία γραμμή και στην άμυνα προσπαθούμε να εμπιστευόμαστε τα παιδιά και ξέρουμε ότι θα κάνουν τη δουλειά τους στο βαθμό που πρέπει. Ευρώπη και Ελλάδα δεν είναι εύκολο ειδικά όταν θέλεις να πρωταγωνιστήσεις. Από την άλλη είναι μια πρόκληση για μας και τους ίδιους τους παίκτες για το κατά πόσο θα αντέξουμε ως το τέλος να πάμε ψηλά σε δύο διοργανώσεις. Χρειάζεται και τύχη να μην έχεις τραυματισμούς, τιμωρίες. Όλα παίζουν ρόλο».

-Η διοίκηση έκανε εντυπωσιακές κινήσεις όπως η μεταγραφή του Εσιέν και του Σάντσεθ. Αυτό αυξάνει και τη δική σας πίεση ως προπονητή;

«Πάντα από τη στιγμή που κάθεσαι σε αυτή τη θέση έχεις πίεση. Όταν δεν έχεις πίεση σημαίνει ότι δεν έχεις στόχους ούτε φιλοδοξίες. Η διοίκηση κινήθηκε όπως πρέπει και σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις όπως του Σάντσεθ και του Εσιέν έκανε την υπέρβαση. Από εκεί και πέρα έγκειται σε μένα και στους συνεργάτες μου και στους παίκτες να δείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι είμαστε καλύτερη ομάδα».

-Σας έχει ξανασυμβεί τέτοια ταχύτητα σε μεταγραφές καλοκαιριού;

«Είχα πει από την αρχή ότι θέλαμε ο Παναθηναϊκός να γίνει μια ομάδα που θα λειτουργεί διαφορετικά. Εσείς είσαστε εδώ καθημερινά, βλέπετε πώς λειτουργεί η ομάδα και έχετε δει στο παρελθόν και άλλες προετοιμασίες, μπορείτε να το καταλάβετε. Για μένα που συνεργάζομαι με αυτούς τους ανθρώπους, είναι κάτι που σε ικανοποιεί. Ζητάς κάποια πράγματα και προσπαθούν να το κάνουν εφικτό στα επιτρεπτά όρια. Το πλάνο εφαρμόστηκε όπως το είχαμε σχεδιάσει. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια πρώτα απ' όλα στον πρόεδρο γιατί έδωσε την έγκριση και μετά στον Τάκη και στον Λεωνίδα που κινήθηκαν αρκετά γρήγορα και μερικές φορές ήταν κουραστικές και επίπονες οι διαπραγματεύσεις. Κινήθηκαν έξυπνα και οργανωμένα. Φάνηκε ότι η ομάδα έχει πλάνο και τίποτα δεν γίνεται στην τύχη. Το σημαντικό είναι ότι όλα τα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα, ήθελαν να έρθουν. Δεν παρακαλέσαμε κανέναν. Μιλώντας με τα παιδιά και εξηγώντας το πλάνο και τη φιλοσοφία μας, όλοι πίεσαν τους ατζέντηδες να βρουν λύση για να έρθουν στην ομάδα.

Αυτό δείχνει το κύρος και το σεβασμό που τρέφουν στο όνομα του Παναθηναϊκού. Τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα ήταν ο Σάντσεθ και ο Εσιέν που έχουν παίξει στο υψηλότερο επίπεδο και έχουν εντυπωσιαστεί με την οργάνωση, την ποιότητα και το κλίμα στην ομάδα. Αυτό ικανοποιεί τη διοίκηση και εμάς για την προσπάθεια που κάνουμε».

Καμπετσής: «Τρόπαιο με τον Παναθηναϊκό σε δύο χρόνια από τώρα» (photos)
Καμπετσής: «Τρόπαιο με τον Παναθηναϊκό σε δύο χρόνια από τώρα» (photos)
Απόλλων Σμύρνης: Εκτός αποστολής ο Τριάδης
Απόλλων Σμύρνης: Εκτός αποστολής ο Τριάδης
Τρόμος στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Σκότωσαν δύο τζάγκουαρ που δραπέτευσαν ενώ ήταν μέσα επισκέπτες
Τρόμος στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Σκότωσαν δύο τζάγκουαρ που δραπέτευσαν ενώ ήταν μέσα επισκέπτες
Ξάνθη: Για το «διπλό» στη Ριζούπολη
Ξάνθη: Για το «διπλό» στη Ριζούπολη

 • Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
 • Ποδόσφαιρο: Ντόρτμουντ - Βέρντερ Βρέμης (Ζ)
  17:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • Μπάσκετ: Φιλαδέλφεια Σίξερς - Ιντιάνα Πέισερς
  17:35NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • RBAR 2018
  17:45Τέξας, ΗΠΑ. Στιγμιότυπα.
 • GP Confidential 2018 E25
  19:00Στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  19:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  19:45Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: ΑΕΚ - Λαύριο Aegean Cargo
  20:00Betshop Basket League 2018-19. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Ποδόσφαιρο: Σάντα Κλάρα - Πόρτο (Ζ)
  20:30Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 13η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  21:15Μαρκόπουλο.
 • Ποδόσφαιρο: Χόφενχαϊμ - Γκλάντμπαχ
  21:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Θαναηλάκης.
 • Ποδόσφαιρο: Βαγιαδολίδ - Ατλέτικο Μαδρίτης
  21:45Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Μπάσκετ: Ορλάντο Μάτζικ - Γιούτα Τζαζ (Ζ)
  22:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  22:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Αφιέρωμα: UFC The Ultimate Fighter E2812
  23:00Παρακολουθήστε τις σημαντικότερες στιγμές του φετινού TUF μέχρι και τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στον Rafael Dos Anjos και τον Kamaru Usman.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  23:15Τέξας, ΗΠΑ. Αγώνας. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Άουγκσμπουργκ - Σάλκε
  23:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • Ποδόσφαιρο: Ρεάλ Μαδρίτης - Ράγιο Βαγιεκάνο
  23:45Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018
 • COSMOTE SPORT 7HD
  00:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Τένις: Fed Cup 2018 by BNP Paribas
  00:30Τα καλύτερα στιγμιότυπα του 2018.
 • NBA Daily
  01:00Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Πυγμαχία: KOTV 2018 E50
  01:30Στιγμιότυπα.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E674
  01:35Στιγμιότυπα.
 • La Liga Specials - Files E4
  01:40Στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  01:45Μέγαρα. 5ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Πυγμαχία: Κανέλο Άλβαρες - Ρόκι Φίλντινγκ (Ζ)
  02:00WBA Super Middleweight Title. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Μπάσκετ: Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης - Ούνικς Καζάν
  02:05VTB United League 2018-19. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Χετάφε - Ρεάλ Σοσιεδάδ
  02:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Λάμπρος Μπαλάφας.
 • Ποδόσφαιρο: Σαν Πάουλι - Γκρόιτερ Φιρτ
  02:55Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 17η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  03:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • GP Confidential 2018 E25
  04:00Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Έιμπαρ - Βαλένθια
  04:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • RBAR 2018
  04:45Τέξας, ΗΠΑ. Στιγμιότυπα.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα E10
  04:55Αφιέρωμα.
 • Πυγμαχία: KOTV 2018 E50
  05:30Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Φορτούνα Ντίσελντορφ - Φράιμπουργκ
  05:40Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • WRC 2018
  06:00Ανασκόπηση της σεζόν.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E674
  06:05Στιγμιότυπα.
 • Βόλεϊ: Τσιβιτανόβα - Μόντενα
  06:15CEV Champions League Ανδρών 2018-19. League Round. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Μπάσκετ: ΑΕΚ - Λαύριο Aegean Cargo
  06:35Betshop Basket League 2018-19. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Ποδόσφαιρο: Σάντα Κλάρα - Πόρτο
  06:40Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 13η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • GP Confidential 2018 E25
  07:15Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Στουτγκάρδη - Χέρτα Βερολίνου
  07:55Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • Sports Classics: ABC of Rally Raid
  08:00Ο στόχος για τους οδηγούς απλός: να βρουν την πιο γρήγορη διαδρομή σε ανώμαλο έδαφος και να την ολοκληρώσουν πριν από τους αντιπάλους. Αυτό που χρειάζονται είναι ικανότητα στον προσανατολισμό, ομαδικότητα και εντυπωσιακές ικανότητες στην οδήγηση.
 • Beach Volley: FIVB 2018
  08:15Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Χάντερσφιλντ - Νιουκάστλ
  08:30Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 17η αγωνιστική. Περιγραφή: Μάνος Σπανόπουλος.
 • Sports Classics: ABC of Hard Enduro
  08:45Το Hard Enduro είναι το πιο πειθαρχημένο άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και απαιτεί μια ιδιαίτερη 'τρέλα' από τους οδηγούς. Μάθετε την ορολογία τους και τα πάντα για τους επαγγελματίες οδηγούς και βιώστε ένα άθλημα που και μόνο ο τερματισμός αποτελεί άθλο.
 • Μπάσκετ: Ορλάντο Μάτζικ - Γιούτα Τζαζ
  08:50NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • Ποδόσφαιρο: Βαγιαδολίδ - Ατλέτικο Μαδρίτης
  08:55Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Ιππασία: 71οι Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων
  09:25Περιγραφή: Μάνος Σπανόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Ανόβερο - Μπάγερν Μονάχου
  10:10Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  10:35Μαρκόπουλο.
 • Υδάτινα Σπορ: ISA World Surfing Games
  10:45Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Σεβίλη - Ζιρόνα (Ζ)
  11:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Παπαδόπουλος.
 • RBAR 2018 - Magazine
  11:05Τέξας, ΗΠΑ. Στιγμιότυπα.
 • NBA Action 2018-19 E2811
  11:35H αθλητική εκπομπή μεταφέρει στους Έλληνες φιλάθλους όλα τα νέα για το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, με συνεντεύξεις και αφιερώματα.
 • GP Confidential 2018 E25
  11:50Στιγμιότυπα.
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2018 E11
  12:00Αθλητική εκπομπή.
 • NBA Daily
  12:15Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Ποδόσφαιρο: Ντόρτμουντ - Βέρντερ Βρέμης
  12:25Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • Ποδόσφαιρο: Ίνγκολσταντ - Χάιντενχαϊμ (Ζ)
  12:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 17η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • WRC 2018
  12:35SS21 Wedding Bells 1, Αυστραλία. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Μπάσκετ: Λοκομοτίβ Κουμπάν - Τσμόκι Μινσκ (Ζ)
  13:00VTB United League 2018-19. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • Ποδόσφαιρο: Σαουθάμπτον - Άρσεναλ (Ζ)
  13:30Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 17η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • WRC 2018
  13:55SS24 Wedding Bells 2 Power Stage, Αυστραλία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  14:15Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  14:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μπάσκετ: Φιλαδέλφεια Σίξερς - Ιντιάνα Πέισερς
  15:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Ποδόσφαιρο: Εσπανιόλ - Μπέτις (Ζ)
  15:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Λάμπρος Μπαλάφας.
 • Ποδόσφαιρο: Ρεάλ Μαδρίτης - Ράγιο Βαγιεκάνο
  15:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • WRC 2018
  15:45Αυστραλία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζ)
  16:00Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 17η αγωνιστική. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • Στιγμιότυπα
  16:30Παρακολουθήστε τις καλύτερες φάσεις από τον κόσμο των σπορ.
 • Πυγμαχία: KOTV 2018 E50
  16:45Στιγμιότυπα.
 • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης 2018
  17:00Ζάκυνθος. 5ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  17:15Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • NBA Daily
  17:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • RBAR 2018
  17:45Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • Στον Ρυθμό των Ντέρμπι 2018-19 (Ζ)
  18:00Postgame. Αθλητική εκπομπή.
 • Μπάσκετ: Ορλάντο Μάτζικ - Γιούτα Τζαζ
  18:05NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • Μπάσκετ: Μάλαγα - Μπαρτσελόνα (Ζ)
  18:30Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2018 - 2019. 12η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Moto 2 και 3
  19:00Ανασκόπηση της σεζόν 2018. Στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  19:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ποδόσφαιρο: Λεβάντε - Μπαρτσελόνα (Ζ)
  19:45Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Ποδόσφαιρο: Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Νασιονάλ (Ζ)
  20:00Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 13η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • MotoGP 2018
  20:15Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Κλ. Καβαλίερς - Φιλαδέλφεια Σίξερς (Ζ)
  20:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • GP Confidential 2018 E25
  21:30Στιγμιότυπα.
 • Πολεμικές Τέχνες: UFC Fight Night 2018
  21:45Κέβιν Λι 'The Motowon Phenom' - Αλ Ιακίντα 'Raging''. Μιλγουόκι, ΗΠΑ. Το καράτε ανταγωνίζεται το κουνγκ φου και το μποξ το ζίου ζίτσου. Το κικ μποξ έρχεται αντιμέτωπο με το τζούντο και η πάλη με το μάι τάι. Η 'μάχη' μεταξύ των πολεμικών τεχνών και η ανάδειξη του 'απόλυτου πρωταθλητή' μόνο στα κανάλια COSMOTE SPORT.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies