Μάρκο Σίλβα: «Τίτλοι και όμορφο ποδόσφαιρο»
SHARE

Μάρκο Σίλβα: «Τίτλοι και όμορφο ποδόσφαιρο»

Υψηλούς στόχους έθεσε ο Μάρκο Σίλβα κατά την επίσημη παρουσίασή του από την ΠΑΕ Ολυμπιακός τονίζοντας πως θέλει να κατακτήσει τίτλους, αλλά και να τους συνδυάσει με όμορφο ποδόσφαιρο.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Βρέντζος πήρε πρώτος τον λόγο και παρουσίασε τον Πορτογάλο τεχνικό: «Ο Μάρκο Σίλβα είναι ένας από τους σημαντικότερους προπονητές στην Πορτογαλία και ένας από τους πλέον ανερχόμενους στην Ευρώπη. Ήταν εξ αρχής η πρώτη μας επιλογή. Η μέχρι τώρα καριέρα του, οι επιτυχίες του, το προφίλ του, οι φιλοδοξίες του, ταιριάζουν απόλυτα στο πρότζεκτ του Ολυμπιακού».

Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, Μιχάλης Κουντούρης, σημείωσε: «Θα ήθελα να καλωσορίσω τον νέο προπονητή και να του ευχηθώ καλή επιτυχία. Μου δείχνει ότι είναι έξυπνος, μοντέρνος και εργατικός προπονητής. Εμείς με τη σειρά μας θα τον βοηθήσουμε και στην προετοιμασία της ομάδας και να του δώσουμε τα κατάλληλα εργαλεία για να φτιάξει την ομάδα που θέλουμε».

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος στην πρώτη του παρουσία ως αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, ανέφερε: «Του εύχομαι κι εγώ κάθε επιτυχία. Είναι σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε αυτό τον σύλλογο και σε κάνει να βλέπεις τη διαφορά. Καταλαβαίνεις είτε μπαίνεις στο Καραϊσκάκη, είτε στο Ρέντη, σου δημιουργείται μια δύναμη, μια υπερηφάνεια. Δυο χρόνια στην ακαδημία έβλεπα να γίνονται τεράστια έργα για να μεγαλώνει ο σύλλογος. Και αυτά συνεχίζονται. Αυτό είναι το σημαντικό, πόσο θέλει η διοίκηση να μεγαλώνει ο σύλλογος. Ο προπονητής θα έχει την απόλυτη στήριξη και βοήθεια από εμάς. Αν είμαι σε αυτή τη θέση είναι επειδή όλοι μου έδειξαν από την αρχή πόσο με θέλουν και με βοήθησαν. Έχουμε ξεκινήσει ήδη τη δουλειά και μόνο με τη δουλειά, με λάθη και με σωστά, για το καλό του Ολυμπιακού».

Παίρνοντας τον λόγο ο Μάρκο Σίλβα τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση: «Θα ήθελα να απολογηθώ που δεν μιλάω στα ελληνικά. Δεν ξέρω ακόμα οπότε θα μιλήσω στη γλώσσα μου τα πορτογαλικά. Είμαι χαρούμενος και περήφανος που ήρθα να εργαστώ εδώ. Είναι σπουδαίο κλαμπ ο Ολυμπιακός. Ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα και ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και όλους όσους μου έδειξαν εμπιστοσύνη. Θέλω να ανταποδώσω με τη δουλειά μου και τα αποτελέσματα στο γήπεδο.

Γνωρίζω ότι αναλαμβάνω μια μεγάλη ευθύνη, ότι έχουμε πολύ θερμό κοινό, θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο για να βελτιωθεί ο σύλλογος. Θα δουλεύουμε καθημερινά για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου και να έχουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη.

Επίσης γνωρίζω ότι το σημαντικό δεν είναι να κλείσουμε τη χρονιά κατακτώντας μόνο τίτλους. Αλλά παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο. Αυτό που θέλουμε είναι ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο να βλέπει όμορφο, επιθετικό ποδόσφαιρο για να ικανοποιήσουμε τους φίλους του Ολυμπιακού.

Πιστεύω πως όσοι εργάζονται και αγαπάνε τον Ολυμπιακό, δηλαδή και οι φίλαθλοι, θέλουν να βλέπουν μεγάλους ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Αλλά και καλούς παίκτες που θα είναι ακόμη πιο διάσημοι όταν φύγουν από την ομάδα.

Αυτό που έχω σκοπό να κάνω δεν είναι κάτι διαφορετικό από τη νοοτροπία του συλλόγου. Θέλω κι εγώ να βγαίνω νικητής από το γήπεδο έχοντας προσφέρει γρήγορο και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε. Όσον αφορά τον αριθμό των ποδοσφαιριστών που θα δουλέψουμε είναι κάτι που θα το δούμε και με τους συνεργάτες μου, αλλά και έχοντας μια εικόνα από την δεύτερη ομάδα. Δεν μπορώ να σας πω τώρα με πόσους παίκτες. Σίγουρα με τους καλύτερους.

Αυτό που θα ζητήσω από τους παίκτες μου είναι να συνεχίσουν να δουλεύουν με ένταση καθημερινά, να τα δίνουν όλα. Νιώθω τυχερός που έρχομαι σε μια ομάδα που έχει νοοτροπία νικητή. Για να τελειώσουμε με θετικό τρόπο τη χρονιά αυτή».

Ακολούθως ο Βρέντζος αναφέρθηκε στο μπάτζετ της ομάδας, αλλά και στις δυσκολίες των τελευταίων ημερών, λόγω της κατάστασης στη χώρα. «Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια δυσκολία στις συζητήσεις, γιατί υπάρχει αβεβαιότητα. Παρόλα αυτά εμείς είμαστε σίγουροι ότι ο Ολυμπιακός έχει όλα τα εχέγγυα για να προχωρήσει. Η πιο τρανή απόδειξη είναι ότι ο Μάρκο Σίλβα βρίσκεται εδώ μαζί μας. Η κρίση, ειδικά τις τελευταίες δέκα ημέρες, και η κρίση των υπολοίπων ομάδων κάνει λιγότερο ελκυστικό προορισμό την Ελλάδα. Η μικρότερη αγγλική ομάδα έχει μεγαλύτερα έσοδα από όλες στη χώρα μας. Ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι είναι αυτό της φορολογίας. Πλέον φτάνει στο 50%. Το μισό αγωνιστικό μπάτζετ πηγαίνει στους φόρους. Δεν είναι η ίδια κατάσταση με πριν από πέντε χρόνια. Τότε ήταν 20%. Ο Ολυμπιακός -και είναι περήφανος γι’ αυτό- έχει πληρώσει 90 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους. Και καλό είναι κάποια στιγμή οι αρχές να ψάξουν πόσα πληρώνουν οι άλλες ομάδες…», υπογράμμισε.

Για τη σχέση που θα έχει με τα τμήματα υποδομής, ο Σίλβα ανέφερε: «Είμαι υποχρεωμένος να παρακολουθώ την δεύτερη ομάδα του συλλόγου. Τις προπονήσεις, τη δουλειά που γίνεται, παίκτες που ενδεχομένως να είναι έτοιμοι για την πρώτη ομάδα. Είναι κάτι το οποίο θέλω να κάνω. Είναι υποχρέωση κάθε συλλόγου να κοιτάει τα παιδιά της, τις ακαδημίες της, να προσέχει παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν επαγγελματικά. Είναι ένα στοίχημα που είχα στην Σπόρτινγκ και φυσικά θα το έχω και εδώ. Φυσικά δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη».

Για το ότι είναι ο τρίτος Πορτογάλος τεχνικός στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια είπε: «Οι δύο περιπτώσεις του Περέιρα και του Ζαρντίμ είναι εντελώς διαφορετικές. Όλοι προσπαθούν για το καλύτερο, αλλά και με τον δικό τους τρόπο. Εμείς θέλουμε να δουλεύουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα τη νίκη, αλλά και αυτό που απαιτεί ο κόσμος -να παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας».

 

Μάρκο Σίλβα: «Τίτλοι και όμορφο ποδόσφαιρο»

Επιλεκτική ευαισθησία από ΕΟΠΕ!
Επιλεκτική ευαισθησία από ΕΟΠΕ!
Basketball Champions League: Το απόλυτο η Βενέτσια του Μπράμος
Basketball Champions League: Το απόλυτο η Βενέτσια του Μπράμος
Eurocup: Η Μάλαγα έβαλε “stop” στην... ελληνική Ούνικς!
Eurocup: Η Μάλαγα έβαλε “stop” στην... ελληνική Ούνικς!
UEFA: Στην 14η θέση η Ελλάδα
UEFA: Στην 14η θέση η Ελλάδα

 • Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018
 • COSMOTE SPORT 9HD
  05:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μπάσκετ: Ολυμπιακός - Ήφαιστος Λήμνου
  05:30Betshop Basket League 2018-19. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Ποδόσφαιρο: Χόλσταϊν Κίελo - Κολονία
  05:40Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 10η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • Ποδόσφαιρο: Ρόμα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
  05:45UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 3η αγωνιστική. 7ος όμιλος. Περιγραφή: Μάνος Σπανόπουλος.
 • Formula 1 2018 - Grand Prix ΗΠΑ
  05:55Παρακολουθήστε τον αγώνα που διεξάγεται στο Όστιν του Τέξας, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Τένις: 2018 ATP World Tour 500
  07:10Swiss Indoors Basel. Αγώνες κυρίως ταμπλό.
 • Μπάσκετ: Ντένβερ Νάγκετς - Σακραμέντο Κινγκς
  07:45NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ - Μπάγερν Μονάχου
  07:55UEFA Πρωτάθλημα Νέων 2018-19. Φάση ομίλων. 3η μέρα αγώνων. 5ος όμιλος. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • Ποδόσφαιρο: Ρεάλ Μαδρίτης - Βικτόρια Πλζεν
  08:00UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 3η αγωνιστική. 7ος όμιλος. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • WRC 2018
  08:25Μεγάλη Βρετανία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  09:40Kansas Hollywood Casino 400. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Βιγιαρεάλ - Ατλέτικο Μαδρίτης
  10:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Ποδόσφαιρο: Σάλκε - Βέρντερ Βρέμης
  10:10Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 8η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Θαναηλάκης.
 • Ποδόσφαιρο: Άγιαξ - Μπενφίκα
  10:15UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 3η αγωνιστική. 5ος όμιλος. Περιγραφή: Πέτρος Δριτσάκος.
 • NBA Daily
  10:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Moto3 2018
  10:55Motul Grand Prix of Japan. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Τένις: 2018 ATP World Tour 500 (Ζ)
  11:00Erste Bank Open. Αγώνας κυρίως ταμπλό. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Pick n' Roll
  11:15Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Υδάτινα Σπορ: 2018 Icarus Action E7
  11:20Στιγμιότυπα.
 • Surfing ISA World Surfing Games
  11:45Υδάτινα σπορ.
 • Ποδόσφαιρο: Μπαρτσελόνα - Σεβίλη
  12:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • Moto2 2018
  12:20Motul Grand Prix of Japan. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Ποδόσφαιρο: Μπράγκα - Ρίο Άβε
  12:25Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 7η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Ποδόσφαιρο: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γιουβέντους
  12:30UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 3η αγωνιστική. 8ος όμιλος. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • Μπάσκετ: Λ. Α. Λέικερς - Σαν Αντόνιο Σπερς
  13:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • MotoGP 2018
  13:50Motul Grand Prix of Japan. Αγώνας. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • UEFA Champions League 2018-19 - Στιγμιότυπα
  14:30Φάση ομίλων. 3η αγωνιστική. Τα καλύτερα στιγμιότυπα της αγωνιστικής του UEFA Champions League. Στιγμές γεμάτες πάθος, δυνατές μάχες και τα καλύτερα γκολ που ξεχώρισαν ανά αγωνιστική ημέρα αφιερωμένα στην κορυφαία διοργάνωση.
 • Ποδόσφαιρο: Στουτγκάρδη - Ντόρτμουντ
  14:40Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 8η αγωνιστική. Περιγραφή: Πέτρος Δριτσάκος.
 • Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ - Μπάγερν Μονάχου
  14:45UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 3η αγωνιστική. 5ος όμιλος. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • Τένις: 2018 ATP World Tour 500 (Ζ)
  15:00Erste Bank Open. Αγώνας κυρίως ταμπλό. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • UEFA Champions League Show 2018-19 (Ζ)
  15:30Δείτε όλη τη δράση των αγώνων του UEFA Champions League.
 • Μηχανοκίνητα: IDEMITSUI Asia Talent Cup 2018
  15:35Moto GP Grand Prix Ιαπωνίας. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - 5η Περίοδος E4
  15:45Στιγμιότυπα.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E667
  16:15Στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: IDEMITSUI Asia Talent Cup 2018
  16:40Moto GP Grand Prix Ιαπωνίας. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Μπάσκετ: Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Λαύριο Aegean Cargo
  16:45Betshop Basket League 2018-19. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Ποδόσφαιρο: Μπριζ - Μονακό (Ζ)
  16:55UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 3η αγωνιστική. 1ος όμιλος. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • Ποδόσφαιρο: Ράγιο Βαγιεκάνο - Μπιλμπάο (Ζ)
  17:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  17:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • MotoGP 2018
  17:45Motul Grand Prix of Japan. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Παρί Σεν Ζερμέν - Νάπολι (Ζ)
  19:00UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 3η αγωνιστική. 3ος όμιλος. Περιγραφή: Πέτρος Δριτσάκος.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  19:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies