Ξάνθης: «Θα επιδιώξουμε συνεργασία της Νίκης με τον ΠΑΟΚ»
SHARE

Ξάνθης: «Θα επιδιώξουμε συνεργασία της Νίκης με τον ΠΑΟΚ»

«Γέφυρες» επικοινωνίας προσπαθούν να ρίξουν με τον «Δικέφαλο» οι ιθύνοντες των Θεσσαλών σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής

Αισιόδοξος πως ο ΠΑΟΚ θα ανταποκριθεί στο «άνοιγμα» της Νίκης Βόλου για συνεργασία εμφανίζεται ο Γιάννης Ξάνθης. Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής επεσήμανε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Volos 9.86» ότι ήθελε έναν προπονητή-εργάτη για την ομάδα, αναφερόμενος στην πρόσληψη του Μπίλη, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για την εκκαθάριση της ΠΑΕ και το θέμα του γηπέδου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του, όπως φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα «goalpost.gr»:

Για την επιλογή του Λεωνίδα Μπίλη για τον πάγκο της ομάδας: «Πιστεύω πως είναι μία καλή επιλογή γιατί ήθελα έναν προπονητή, ο οποίος θα μπορεί να δουλέψει με νέα παιδιά. Δεν ήθελα έναν προπονητή "βιτρίνα" που θα μου πει φέρε μου και δέκα ποδοσφαιριστές για να διεκδικήσω την κατηγορία και να οικονομήσουν οι παρατρεχάμενοι. Σκοπός ενός ερασιτεχνικού σωματείου είναι να παράγει αθλητές και όχι να αγοράζει. Δεν θα έρθει με τεχνικό επιτελείο. Θα έρθει μόνος και το υπόλοιπο τιμ θα στελεχωθεί εδώ. Στα προτεινόμενα ονόματα είναι και το όνομα του Βαζέχα αλλά θεώρησα πως δεν ήταν ικανός να βοηθήσει τη Νίκη. Εγώ ήθελα προπονητή εργάτη».

Για το ενδεχόμενο να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές της ομάδας που κέρδισε την άνοδο στη Α’ Εθνική: «Υπάρχουν συζητήσεις. Όλα είναι θέμα διαπραγμάτευσης. Υπάρχουν τρεις τέσσερις ποδοσφαιριστές οι οποίοι ήταν και αξιόλογοι χαρακτήρες που θέλουμε να τους ξαναφέρουμε στη Νίκη. Δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στο θέμα του χαρακτήρα».

Για το θέμα της εκκαθάρισης της ΠΑΕ: «Η εκκαθάριση είναι μία εκκρεμότητα που στην παρούσα φάση δεν επηρεάζει την λειτουργία και τον σχεδιασμό της ομάδας που θα στελεχώσουμε για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Θα πρέπει να πούμε πως ακόμα και με αίτηση εκκαθάρισης λύνεται το πρόβλημα. Δεν χρειάζεται δηλαδή να περιμένεις να γίνει η εκκαθάριση, η οποία συνήθως είναι χρονοβόρα. Η Νίκη στη Γ’ Εθνική θα παίξει με το ΑΦΜ του Ερασιτέχνη. Αν η ομάδα ανέβει κατηγορία θα πρέπει να γίνει μία νέα ΠΑΕ. Αν η ΠΑΕ έχει κάνει αίτηση εκκαθάρισης, τότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Στην έσχατη περίπτωση υπάρχει το δικαίωμα της δικαστικής οδού, όπου ζητάς να μην χρησιμοποιεί η ΠΑΕ το έμβλημα και το όνομα της ομάδας. Βέβαια, αυτό το σενάριο είναι τραβηγμένο γιατί ο κ. Πάτσης δεν έχει κανέναν λόγο να μην κάνει εκκαθάριση».

Για το γήπεδο: «Έχουμε κάνει έναν σχεδιασμό για το γήπεδο ο οποίος περιλαμβάνει τρεις φάσεις. Η πρώτη είναι να αναπλάσουμε τους αγωνιστικούς χώρους με χόρτο. Η δεύτερη να γκρεμίσουμε την πίσω κερκίδα (Θύρα 3) και η τρίτη να βάλουμε καθισματάκια και να επεκτείνουμε την κερκίδα της Μαιάνδρου. Αυτό είναι το πλάνο. Μας έχουν υποσχεθεί πως θα μας βοηθήσουν. Αν δεν μας βοηθήσουν θα αναγκαστούμε να στηριχθούμε στις πλάτες τις δικές μας και θα κάνουμε τα βασικά. Θα φτιάξουμε τους αγωνιστικούς χώρους στο κυρίως γήπεδο και στους δύο βοηθητικούς. Ο χλοοτάπητας θα γίνει με σπορά και υπολογίζεται πως χρειάζονται περίπου 70 μέρες. Το κόστος το υπολογίζουμε στις 50-60.000€».

Για το μπάτζετ της ομάδας στη Γ’ Εθνική: «Στόχος δεν είναι εξ αρχής ο πρωταθλητισμός στην κατηγορία. Όμως αυτό θα το αποφασίσει ο κόσμος στη επόμενη Γενική Συνέλευση. Πρέπει να καταλάβουμε πως δεν υπάρχουν επενδυτές. Μέχρι τώρα τι σήμαινε επενδυτής; Φέσι. Στη Γενική Συνέλευση θα απευθυνθώ στον κόσμο και θα πω το εξής: Για να κάνουμε μία ομάδα που θα πρωταγωνιστεί μαζί με τα χρήματα που χρειάζονται για το γήπεδο χρειαζόμαστε “πέντε δραχμές”. Τι θέλετε να κάνουμε; Επενδυτές είμαστε εμείς. Εγώ δεν έχω την παράλογη απαίτηση ο 20χρονος να συμμετάσχει με τα ίδια χρήματα με εμένα ή με τον Στέλιο Βούλγαρη ή με τον Σταμάτη Μακρόπουλο. Εμείς θα σηκώσουμε το κύριο βάρος. Αλλά τονίζω εμείς δεν είμαστε επενδυτές. Δεν ευελπιστούμε να κερδίσουμε. Απλά θα συμμετέχουμε με “δύο δραχμές” παραπάνω. Το μπάτζετ της ομάδας, μαζί με το γήπεδο θα βγει περίπου 350.000€. Εμείς σκοπεύουμε να βάλουμε το ποσό το οποίο θα λείπει. Βέβαια εξαρτάται και από το ποσό το οποίο θα λείπει. Αν λείπει ένα ποσό της τάξης των 100.000€ θα τα βάλουμε, αν λείπουν 300.000€ δεν μπορούμε να τα βάλουμε».

Για το αν υπάρχει βοήθεια από Δήμο και Περιφέρεια: «Μιλήσαμε πρωτίστως με τον κ. Αγοραστό αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα. Μας είπε πως η βοήθεια μπορεί να είναι της τάξης των 3.000€. Δεν αξίζει να μπεις καν στη γραφειοκρατική διαδικασία. Με το Δήμαρχο είχα μία συνάντηση όταν πρωτοανέλαβε, για να τον συγχαρώ πιο πολύ, και μου είπε πως ότι χρειαστώ είναι διατεθειμένος να βοηθήσει, πάντα στο μέτρο του δυνατού».

Για τα διαρκείας που πρόκειται να κυκλοφορήσει η ΠΑΕ: «Εμένα δεν μου αρέσει να βγαίνει η ομάδα και να ζητιανεύει. Γι’ αυτό στη Γενική Συνέλευση θα πω στα μέλη και στον κόσμο πως ο τρόπος που μπορεί κάποιος να βοηθήσει είναι με την αγορά ενός διαρκείας. Τα διαρκείας θα είναι με τέσσερις τιμές: 70€, 100€, 150€ και θα υπάρξουν και 200 εισιτήρια των 250€. Τα 70άρια θα είναι για τους οργανωμένους και τις ευπαθείς ομάδες. Ελπίζω από τα διαρκείας να μπει στο ταμείο στη χειρότερη περίπτωση ένα ποσό των 150.000€».

Για την επικείμενη επαφή με ιθύνοντες του ΠΑΟΚ: «Την ερχόμενη εβδομάδα θα έχω επαφή με ιθύνοντες του ΠΑΟΚ. Θα επιδιώξουμε μία συνεργασία. Ευελπιστούμε πως ο κ. Σαββίδης θα βοηθήσει οικονομικά, με έμψυχο υλικό αλλά και με τεχνογνωσία. Υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να βοηθήσει».

Για τις προπονητικές ανάγκες της νέας ομάδας και των υποδομών: «Εκτός των βοηθητικών γηπέδων που ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για χλοοτάπητα έχουμε εξασφαλίσει και δύο γήπεδα στο Διμήνι. Γιατί όπως θα ξέρετε στο κυρίως γήπεδο δεν θα μπορούν να γίνονται προπονήσεις. Θα είναι μόνο για αγώνες και το πολύ μία προπόνηση την εβδομάδα».

Για το θέμα της ΠΑΕ και την πιθανότητα να δηλωθεί η ομάδα στη Β’ Εθνική: «Θα πρέπει ο κόσμος να ξέρει την αλήθεια. Υπάρχει η πιθανότητα να δηλώσει ο κ. Πάτσης την ομάδα στη Β’ Εθνική. Είναι δικαίωμά του αυτό και δεν μπορεί να του το αφαιρέσει κανένας. Θα πρέπει να καταθέσει φάκελο όμως πρώτα. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Βέβαια το σενάριο αυτό είναι πολύ τραβηγμένο. Ο κ. Πάτσης δεν έχει την πρόθεση να καταστρέψει την ομάδα».

Με κεκτημένη ταχύτητα στο ΟΑΚΑ η Ζαλγκίρις (photos)
Με κεκτημένη ταχύτητα στο ΟΑΚΑ η Ζαλγκίρις (photos)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-3: Ούτε τα τυπικά οι διαιτητές
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-3: Ούτε τα τυπικά οι διαιτητές
Αποθέωσε Δ. Γιαννακόπουλο ο Γ. Σαββίδης - Τι είπε για Παναθηναϊκό και την ξεφτίλα στο βολεϊ (photo)
Αποθέωσε Δ. Γιαννακόπουλο ο Γ. Σαββίδης - Τι είπε για Παναθηναϊκό και την ξεφτίλα στο βολεϊ (photo)
Δεν παίζει με ΑΕΚ ο Ζήσης
Δεν παίζει με ΑΕΚ ο Ζήσης

 • Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
 • MotoGP 2018
  20:10Motul Grand Prix of Japan. Αγώνας. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  20:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  21:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • NBA Daily
  21:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • WRC Μαγκαζίνο 2018
  21:55Ισπανία.
 • Μπάσκετ: Μπάνβιτ - Αναντολού Εφές
  22:05Τουρκικό Πρωτάθλημα 2018-19. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης 2018
  22:40Μαραθώνας. 3ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Τένις: 2018 ATP World Tour 500
  22:45Swiss Indoors Basel. Αγώνες κυρίως ταμπλό.
 • Ποδόσφαιρο: Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ζιρόνα
  22:55Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Ποδόσφαιρο: Άρσεναλ - Λέστερ
  23:00Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  23:55Τρίπολη. 2ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
 • Μπάσκετ: Βαλένθια - Μπαρτσελόνα
  00:00Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2018 - 2019. 5η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • UEFA Champions League Magazine 2018-19 E7
  00:50Μια σειρά εκπομπών αφιερωμένη στο UEFA Champions League με συνεντεύξεις παικτών και προπονητών, παρουσίαση προφίλ των ομάδων και αποκλειστικά πλάνα από την κορυφαία διοργάνωση.
 • Τένις: 2018 ATP World Tour 500
  00:55Erste Bank Open. Αγώνες κυρίως ταμπλό.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα E6
  01:00Αφιέρωμα.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  01:10Σέρρες. 3ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Έιμπαρ - Μπιλμπάο
  01:20Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Ποδόσφαιρο: Ντούισμπουργκ - Σαν Πάουλι
  01:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 10η αγωνιστική. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • NBA Daily
  02:00Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Μπάσκετ: Λ. Α. Λέικερς - Σαν Αντόνιο Σπερς (Ζ)
  02:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  03:00Μέγαρα. 4ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Μπενφίκα - Πόρτο
  03:20Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 7η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • SportShow
  03:30Δείτε ενδιαφέροντα θέματα, ρεπορτάζ και highlights για και από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
 • Ποδόσφαιρο: Κάρντιφ Σίτι - Φούλαμ
  04:00Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Χρήστος Κυριαζής.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  05:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • WRC 2018
  05:20Μεγάλη Βρετανία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Βαλένθια - Μπαρτσελόνα
  05:30Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2018 - 2019. 5η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Ποδόσφαιρο: Χάντερσφιλντ - Λίβερπουλ
  06:15Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης 2018
  06:20Μαραθώνας. 3ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα E6
  06:30Αφιέρωμα.
 • Topspin
  07:10Η μοναδική εκπομπή για το τένις, φιλοξενεί πλούσια αγωνιστική επικαιρότητα και θεματολογία από το χώρο του τένις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Μπάσκετ: Λ. Α. Λέικερς - Σαν Αντόνιο Σπερς
  07:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος.
 • Moto3 2018
  07:35Motul Grand Prix of Japan. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Ποδόσφαιρο: Έιμπαρ - Μπιλμπάο
  07:45Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Τένις: 2018 ATP World Tour 500
  08:20Swiss Indoors Basel. Αγώνες κυρίως ταμπλό.
 • Ποδόσφαιρο: Γουέστ Χαμ - Τότεναμ
  08:30Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • Moto2 2018
  09:00Motul Grand Prix of Japan. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • SportShow
  09:25Δείτε ενδιαφέροντα θέματα, ρεπορτάζ και highlights για και από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
 • Ποδόσφαιρο: Βαλένθια - Λεγανές
  10:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • NBA Daily
  10:15Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • MotoGP 2018
  10:30Motul Grand Prix of Japan. Αγώνας. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • Ποδόσφαιρο: Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  10:45Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • Μπάσκετ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Κάλεφ
  11:00VTB United League 2018-19. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ - Μπάγερν Μονάχου (Ζ)
  12:00UEFA Πρωτάθλημα Νέων 2018-19. Φάση ομίλων. 3η μέρα αγώνων. 5ος όμιλος.
 • WRC Μαγκαζίνο 2018
  12:15Ισπανία.
 • Ποδόσφαιρο: Μπενφίκα - Πόρτο
  12:25Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 7η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Υδάτινα Σπορ: Sailing to Tokyo 2018 E4
  12:30Εκπομπή ιστιοπλοϊας.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  13:00Kansas Hollywood Casino 400. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Μπάσκετ: Κλ. Καβαλίερς - Ατλάντα Χοκς
  13:10NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Στιγμιότυπα
  14:259η αγωνιστική.
 • Ποδόσφαιρο: Βόλφσμπουργκ - Μπάγερν Μονάχου
  14:40Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 8η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Τένις: 2018 ATP World Tour 500 (Ζ)
  15:00Erste Bank Open. Αγώνας κυρίως ταμπλό.
 • Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Ανασκόπηση της Δευτέρας
  15:159η αγωνιστική. Παρακολουθήστε την αγωνιστική δράση της Δευτέρας στο Αγγλικό Πρωτάθλημα.
 • UEFA Champions League Show 2018-19 (Ζ)
  15:30Δείτε όλη τη δράση των αγώνων του UEFA Champions League.
 • NBA Daily
  15:50Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • UEFA Champions League Magazine 2018-19 E7
  16:15Μια σειρά εκπομπών αφιερωμένη στο UEFA Champions League με συνεντεύξεις παικτών και προπονητών, παρουσίαση προφίλ των ομάδων και αποκλειστικά πλάνα από την κορυφαία διοργάνωση.
 • NBA Action 2018-19 E2803
  16:25H αθλητική εκπομπή μεταφέρει στους Έλληνες φιλάθλους όλα τα νέα για το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, με συνεντεύξεις και αφιερώματα.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  16:30Kansas Hollywood Casino 400, Στιγμιότυπα.
 • UEFA Champions League 2018-19 - Λεπτό προς Λεπτό (Ζ)
  16:45Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλη την αγωνιστική δράση από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.
 • Ποδόσφαιρο: Γιουνγκ Μπόις - Βαλένθια (Ζ)
  16:55UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 3η αγωνιστική. 8ος όμιλος.
 • Pick n' Roll (Ζ)
  17:00Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  17:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • MotoGP 2018
  17:45Motul Grand Prix of Japan. Στιγμιότυπα.
 • Στιγμιότυπα
  18:30Παρακολουθήστε τις καλύτερες φάσεις από τον κόσμο των σπορ.
 • Postgame Show (Ζ)
  18:55ΑΕΚ - Μπάγερν Μονάχου. Παρουσίαση: Αντρέα Παλομπαρίνι.
 • Ποδόσφαιρο: Ρεάλ Μαδρίτης - Βικτόρια Πλζεν (Ζ)
  19:00UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 3η αγωνιστική. 7ος όμιλος.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies