Μεχία: «Ευκαιρία για εμένα ο Πανθρακικός»

Μεχία: «Ευκαιρία για εμένα ο Πανθρακικός»

Ο Αλφρέντο Μεχία μίλησε στον Τύπο της πατρίδας του για τον Πανθρακικό, την προσαρμογή του στην Ελλάδα και την πιθανότητα να κληθεί στην Εθνική Ονδούρας.

Για όλους και για όλα μίλησε ο άσος από την Ονδούρα στην ιστοσελίδα «laprensa.hn». Ο Αλφρέντο Μεχία υποστήριξε πως ο Πανθρακικός του έδωσε την ευκαιρία να παίξει ποδόσφαιρο στην Ευρώπη σε υψηλό επίπεδο. Παράλληλα, αναφορικά με τα μελλοντικά του σχέδια ανέφερε πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μείνει η ομάδα της Κομοτηνής στη Σούπερ Λίγκα και στη συνέχεια θα εξετάσει προτάσεις που πιθανόν να έρθουν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Αλφρέντο έχεις καταφέρει να είσαι βασικό στέλεχος της ομάδας σου, πως αισθάνεσαι για αυτό;

«Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε τη δυνατότητα να έχω συνέπεια στην ομάδα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για έναν ξένο παίκτη. Οι στόχοι μου ήταν ξεκάθαροι από την αρχή και γνωρίζω πως χρειάζεται να κάνεις σταθερά βήματα προς αυτούς».

Ποιοι τομείς σε δυσκόλεψαν στην αρχή, στην Ελλάδα;

«Το πρώτο ήταν η γλώσσα. Πολύ δύσκολη για εμένα. Το φαγητό επίσης, εκτός από τη γλώσσα, αλλά τώρα γενικά είμαι αρκετά καλύτερα. Όλα είναι πιο εύκολα όταν μπαίνεις στο γήπεδο για να εκτελέσεις τις οδηγίες του προπονητή».

Πως είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα;

«Εδώ οι οπαδοί είναι… των άκρων. Ένα μήνα πριν, το πρωτάθλημα σταμάτησε γιατί έγιναν επεισόδια με οπαδούς, με διαιτητές που εισέβαλαν στα παιχνίδια. Εμείς πήγαμε στην Τουρκία και παίξαμε φιλικό με τη Γαλατάσαραϊ, σε ένα γεμάτο γήπεδο στο οποίο το κοινό απλά υποστήριζε την ομάδα του. Σε ένα άλλο παιχνίδι εδώ, μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, οι οπαδοί στο τελευταίο λεπτό άρχισαν να πετούν αντικείμενα και έτσι όλοι έτρεξαν στα αποδυτήρια. Είναι ακραία τα πράγματα εδώ»!

Τι ποδοσφαιριστές αντιμετώπισες;

«Είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Αφελάι και τον Αμπιντάλ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Σημαντικοί παίκτες που χάρηκα να τους δω από κοντά και να τους αντιμετωπίσω. Επίσης, αντιμετώπισα τον Τζενάρο Γκατούζο που ήταν προπονητής στον ΟΦΗ. Μια ωραία εμπειρία. Δεν έχω μετανιώσει καθόλου που ήρθα στην Ελλάδα, ήταν σημαντικό βήμα για εμένα».

Αισθάνθηκες ποτέ ρατσισμό στην Ελλάδα;

«Όχι. Το πολύ-πολύ να με ρωτήσει κανείς από πού είμαι. Πιστεύω πως εδώ η πόρτα είναι ανοιχτή και για άλλους ποδοσφαιριστές από την Ονδούρα».

Ακούγονται πολλά για την κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι αλήθεια;

«Είναι αλλήθεια. Υπάρχουν ομάδες που δεν πληρώνουν τους παίκτες και υποβιβάζονται στη Γ’ Εθνική. Όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, εκτός της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας. Υπάρχουν πολλές ομάδες στην Ευρώπη που έχουν τέτοια προβλήματα. Υπάρχουν κι άλλες που συμβιβάζονται με τους παίκτες. Γενικά είναι φυσιολογικά τα πράγματα στην ομάδα μου. Είμαι ήρεμος».

Έχουμε μάθει πως υπάρχουν ομάδες οι οποίες ενδιαφέρονται για εσένα…

«Ο στόχος μου είναι να παραμείνει στον Πανθρακικό, γιατί είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση καθώς προσπαθούμε να σωθούμε. Θα ήταν ψέμα να πω πως δεν με ενδιαφέρει το βήμα παραπάνω, αλλά αυτή τη στιγμή πρώτα με ενδιαφέρει να σωθεί ο Πανθρακικός».

Θα έχει λόγο και η ομάδα σου σε αυτό;

«Οι άνθρωποι εδώ με αγκάλιασαν αμέσως. Καταλαβαίνω πολλά πράγματα που δεν καταλάβαινα στην αρχή. Είμαι ήρεμος γιατί μου έχουν δώσει μια μεγάλη ευκαιρία. Ο δρόμος δεν ήταν εύκολος, αλλά με τη δουλειά έγινε».

Αν φύγεις από τον Πανθρακικό, θα πας σε άλλη ελληνική ομάδα ή θα σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα;

«Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι πως απομένουν πέντε παιχνίδια και πρέπει να σωθεί η ομάδα. Μετά θα δω τι επιλογές έχω, καθώς έχω κι έναν χρόνο ακόμα στο συμβόλαιό μου με τον Πανθρακικό και θέλουν να μου το ανανεώσουν. Αλλά δεν είναι η ώρα για να το συζητήσουμε».

Πέτυχες το πρώτο σου γκολ, πως αισθάνεσαι;

«Ήταν κάτι σαν… απελευθέρωση γιατί οι συμπαίκτες μου διαρκώς μου έλεγαν ‘πρέπει να βάλεις ένα φάουλ’. Δεν είναι… ελεύθερος βολές, αλλά ένα κομμάτι στο οποίο έχω δουλέψει. Ένιωσα μεγάλη χαρά γιατί ήρθε σε μια καλή στιγμή για εμένα».

Πιστεύεις πως το να είσαι μακριά από τη χώρα, μειώνει τις πιθανότητές σου να παίξεις στην Εθνική;

«Δεν μετανιώνω που ήρθα εδώ, είναι μια ευκαιρία που μου έδωσε ο Θεός. Ειμαι χαρούμενος με το υψηλό επίπεδο εδώ. Δεν ξέρω αν αυτό επηρεάζει κάτι σχετικά με την Εθνική αλλά προσπαθώ να είμαι σε υψηλό επίπεδο πάντα. Θυμάμαι και τον Κόστλι που έπαιζε στη Βέροια και ήταν στις επιλογές για την Εθνική. Κάθε στιγμή μπορεί να έχεις μια καλύτερη ευκαιρία».



Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Η ενημέρωση του Κάτας για Μπόλντγουιν, Σόρκιν και Ντι Μπαρτολομέο
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Η ενημέρωση του Κάτας για Μπόλντγουιν, Σόρκιν και Ντι Μπαρτολομέο
Τένις: Θρίαμβος της Σβιάτεκ στη Μαδρίτη - Λύγισε τη Σαμπαλένκα σε... μαραθώνιο τελικό!
Τένις: Θρίαμβος της Σβιάτεκ στη Μαδρίτη - Λύγισε τη Σαμπαλένκα σε... μαραθώνιο τελικό!
Άστον Βίλα: Πιθανή η συμμετοχή Μαρτίνες και Τίλεμανς στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Άστον Βίλα: Πιθανή η συμμετοχή Μαρτίνες και Τίλεμανς στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Το πασχαλινό post του Φώτη Ιωαννίδη με την Ελένη Βουλγαράκη
Το πασχαλινό post του Φώτη Ιωαννίδη με την Ελένη Βουλγαράκη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved