Μαχλάς: «Μπορούμε να αποσυρθούμε ελεύθεροι»
SHARE

Μαχλάς: «Μπορούμε να αποσυρθούμε ελεύθεροι»

Την αποχώρηση του ΟΦΗ από το πρωτάθλημα ανακοίνωσε ο Νίκος Μαχλάς, σε έκτακτη συνέντευξη που έδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου (21/3).

Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής των Κρητικών ανακοίνωσε την απόφαση της οικογένειας του ΟΦΗ να αποσυρθεί ελεύθερος από τη... σαπίλα της Super League, ενώ άφησε αιχμές κατά του συνεταιρισμού που φοβούμενος τη Nova όρισε το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι δηλώσεις του Μαχλά:

«Βλέπουμε νόμους να τηρούνται σε άλλες περιπτώσεις και σε άλλες όχι. Βλέπουμε να υπάρχουν αποφάσεις που θα έχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Έπεσαν οι μάσκες στον πόλεμο κατά της ομάδας μας.

Τελευταίο παράδειγμα ο ορισμός του αγώνα με τον ΠΑΣ. Είδαμε ότι με τον Ατρόμητο εκτέλεσαν αυτόματα την ποινή αφαίρεσης των 4 βαθμών και δεν όρισαν το παιχνίδι. Βλέπουμε ότι ακριβώς το ίδιο γεγονός, την Τετάρτη μετά το ματς με τον Πανθρακικό, δεν έγινε το ίδιο και δεν εκτέλεσαν το παιχνίδι. Είχα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Λίγκας και μου είπε ότι το παίρνει πάνω του και ότι το ματς γίνεται κανονικά. Γιατί δεν έγινε το ίδιο και με τον Ατρόμητο;

Ο ΟΦΗ ήταν το εύκολο θύμα γιατί ήθελαν κάποιοι να έχουν μια άνετη παραμονή. Είδαμε αποφάσεις όπως με την ΕΠΟ να μην βγάζει δελτία σε 20χρονα παιδιά για να τελειώσουμε αξιοπρεπώς το πρωτάθλημα. Η διοίκηση έκανε έναν αγώνα ώστε να τελειώσει το πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια και βλέπουμε μια απόφαση δικαστηρίου που ενώ έχει κερδηθεί για να γίνει το παιχνίδι και έπρεπε να επιστραφούν οι βαθμοί, το μόνο που έκαναν ήταν να γίνει το ματς και να μην επιστρέψουν το παιχνίδι.

Η ρήτρα της Nova με την Λίγκα να μην εκτελεστεί αλλά να εκτελεστεί η εξαθλίωση του ΟΦΗ. Φοβούνταν τον ΟΦΗ με 12 και 13 παίκτες.

Είδαμε ανθρώπους να παίρνουν αποφάσεις που κατακρεούργησαν την ομάδα όλο αυτό το διάστημα. Η απόφαση που πήραμε είναι να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. Είδαμε διαφορετική αντιμετώπιση και όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει η κρίση αλλά δεν είναι η ίδια αντιμετώπιση. Μπορούμε να αποσυρθούμε ελεύθεροι. Η οικογένεια του ΟΦΗ να πάρει μόνη της τις αποφάσεις μας. Να φύγουμε από την σαπίλα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο για να μπορέσουμε να ξαναγίνουμε πάλι η ομάδα που όλοι θέλουμε και που όλοι χαίρονται και όχι να μας αντιμετωπίζουν σαν να μην πω τι.

Τον ΟΦΗ δεν τον σκότωσαν αλλά ήθελαν να τον διασύρουν μόνο και μόνο υπάρχει η ρήτρα της Nova. Το μόνο που ήθελαν ήταν να μην χάσει η Λίγκα ένα ποσό της τάξης των 2,5 εκατ. ευρώ και δεν είχαν υπολογίσει ότι αυτό θα τους κοστίσει. Τώρα και καλά ενδιαφέρθηκαν για τον ΟΦΗ. Είναι ντροπή για όλους τους, είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήταν δίπλα μας, τους προπονητές που έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Θέλαμε να παραμείνει ψηλά η ομάδα όμως τα τελευταία γεγονότα μας γυρνάνε πίσω. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου για την προσπάθεια που έκαναν ώστε να μην διασύρεται η ομάδα. Μάλλον ήταν πολύ ευάλωτη και δεν μπορούσαμε να την βλέπουμε έτσι.

Θέλω πλέον να κοιτάξουμε το μέλλον της ομάδας. Ο ΟΦΗ έχει μέλλον, ιστορία και κανένας δεν μπορεί να τον συμπονεί. Η ομάδα αυτή είναι περήφανη και περήφανη θα μείνει.

Είναι μια δύσκολη στιγμή αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα, έχει κάνει υπερήφανους όλους τους Κρητικούς και θέλουμε να την δούμε ξανά περήφανη. Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι, έχουμε κάνει λάθη και εμείς. Όμως μας διέλυσαν οι καταστάσεις και τα κέντρα αποφάσεων. Για εμένα ήταν προαποφασισμένο. Είδαμε να ενεργοποιούνται ποινές για λίγες ώρες.

Είδαμε νόμους όπως με την προσωρινή διαταγή. Μας υποχρέωσαν να αποσυρθούμε ενώ πέρυσι ο Άρης έπαιζε όλη την χρονιά με την προσωρινή διαταγή. Εκτελούν τις ποινές με το άψε σβήσε. Είναι κρίμα που φεύγει η ομάδα από το πρωτάθλημα αλλά από την άλλη βλέπουμε με ικανοποίηση γιατί αποχωρεί μια ομάδα από ένα άθλιο ποδόσφαιρο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες και τον κόσμο της ομάδας γιατί ο κόσμος είναι η δύναμη και η ψυχή του».

Στη συνέχεια, ο Νίκος Μαχλάς απάντησε σε ερωτήσεις:

Για τις ευθύνες που έφεραν τον ΟΦΗ σε αυτό το σημείο: «Οι ευθύνες βαραίνουν όλους. Όταν δεν έχεις κάποιον επενδυτή που μπορεί να επενδύσει στο ποδόσφαιρο, τότε πάντα θα υπάρχουν ευκολίες. Αυτή η ομάδα είναι πολυμετοχική και δεν ανήκει σε κανέναν. Είμαστε ομάδα του λαού όπου ο καθένας γνωρίζει τι συμβαίνει όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν έτσι από την στιγμή που δεν έχουμε οικονομικούς πόρους. Όμως δεν είναι αιτία για να μας φέρονται απαξιωτικά. Είναι απάνθρωπο και άσχημο να γίνονται αυτά τα πράγματα. Οι αιτίες για το ότι η ομάδα έχει φτάσει η ομάδα μέχρι εδώ είναι αρκετές και μεγάλες. Αλλά νομίζω ότι μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Είναι άσχημο να μιλάμε για την ομάδα να βρίσκεται σε αυτό το σημείο. Να είστε σίγουροι ότι η ομάδα θα επιστρέψει δυνατή».

Για το τηλεφώνημα του Γιώργου Μποροβήλου: «Δεν θέλω να πω κάτι εναντίον του κυρίου Μποροβήλου όμως έχει έναν θεσμικό ρόλο με τον οποίο οφείλει να τον λειτουργεί σωστά. Αυτός ο λόγος έχει να κάνει καθαρά με τη Nova και αν ήθελε θα είχε κάνει το ίδιο και με τον Ατρόμητο. Δεν είναι δυνατόν το δικαστήριο να ορίζει το ματς με τον Ατρόμητο και να μην επιστρέφει τους τέσσερις βαθμούς. Βλέπουμε ότι όλα γίνονται επιφανειακά και ότι συμφέρει τον καθένα. Δηλαδή, είναι δυνατόν ο πρόεδρος της Λίγκας να λέει ότι το παίρνει πάνω του; Ηθική ικανοποίηση είναι αν θέλουν να μας έδιναν τα δελτία. Πρώτη φορά έψαξε η ΕΙΜ αν χρωστάει σε πρώην παίκτες.

Δεν έψαξαν ποτέ άλλη ομάδα. Ότι έγινε, είναι στοχευμένο. Ήταν προμελετημένο να ρίξουν τον ΟΦΗ. Ήθελαν να μας τελειώσουν και να ισοπεδώσουν. Από τα συρτάρια της ΕΠΟ βγήκαν όλες οι ενεργοποιήσεις για τον ΟΦΗ. Που ήταν οι ενεργοποιήσεις όλων των άλλων ομάδων;

Πως μπορεί μια ομάδα που είναι σε κίνδυνο να μην κυνηγήσει τον ΟΦΗ που έχει τον ίδιο στόχο; Η Σούπερ Λιγκ άρχισε να εκτελεί μια ομάδα και όταν την τελείωσε, της λέει άρχισε να παίζεις. Είμαστε από τις μοναδικές ομάδες που πληρώσαμε εφορία, ΙΚΑ, πληρώσαμε ΠΣΑΠ, ΕΠΟ και φτάνουμε στην εξαθλίωση. Σου βγάζουν ένα χαρτί και σου λένε ότι χρωστάς στην ΦΙΦΑ. Άλλες ομάδες υπάρχουν που χρωστούν πολλά περισσότερα.

Αν θέλουμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο, πρέπει να φτιάξουμε ένα ποδόσφαιρο που θα χαρακτηρίζεται από την ισονομία. Έχουμε προσφέρει πάρα πολλά για να μας φέρονται με αυτόν τον τρόπο. Ακόμα και με αυτές τις καταστάσεις, η ομάδα ήταν τέταρτη στα εισιτήρια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι πολύ δύσκολο σε περίοδο πολυμετοχικότητας. Είναι σημαντικό να υπάρχει ένας επενδυτής και να κάνει κουμάντο ο ένας. Ουσιαστικά εξοντώνουν μια ομάδα που είναι περήφανη. Είναι εκχωρημένα τα έσοδα και είχαν εκχωρηθεί τα χρήματα. Αυτά τα λίγα, πενιχρά έσοδα που είχαμε από την Λίγκα μας τα πήραν με τον τρόπο τους».

Για την απόφαση της αποχώρησης: «Δεν φοβόμαστε τίποτα και όταν παίρνουμε μια απόφαση που στο σύνολο της είναι αποδεκτή, το Δ.Σ. είναι σύσσωμο. Η εξαθλίωση που έζησαν όλοι ήταν κάτι το απάνθρωπο και βλέπουμε ότι έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες με την χθεσινή απόφαση. Σκοπός του Δ.Σ. ήταν να παραμείνουμε στο πρωτάθλημα αλλά με αξιοπρέπεια. Δεν το δέχτηκαμε, νιώσαμε την απαξίωση όλο αυτό το διάστημα. Σκοπός του Δ.Σ. ήταν να παραμείνουμε στο πρωτάθλημα αλλά με αξιοπρέπεια. Δεν το δέχτηκαμε, νιώσαμε την απαξίωση όλο αυτό το διάστημα.

Είχαμε μια συνάντηση (σημ. της προηγούμενης Πέμπτης) και βγάλαμε πολλά συμπεράσματα. Βγήκαν πολλά συμπεράσματα μέσα από αυτήν την συζήτηση. Υπάρχουν πολλά σενάρια που μπορούν να γίνουν για την επόμενη μέρα. Τώρα έχουμε τον χρόνο ώστε να δούμε ποιο είναι το καλύτερο σενάριο για την ομάδα και ποιο είναι το μέλλον του συλλόγου.

Όταν η ομάδα έχει δυναμική και ιστορία τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Μέσα από τις εκ των έσω κόντρες, θα φανεί ότι η ομάδα έχει μέλλον. Είναι δύσκολη η κατάσταση όμως από την άλλη μεριά αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η ομάδα πρέπει να προχωρήσει με έναν άνθρωπο. Όχι πολυμετοχικότητα ή ανθρώπους διαχειριστές. Αυτή η ομάδα δεν χρειάζεται διαχειριστές. Χρειάζεται έναν επενδυτή.

Αυτό έγινε και με την ΑΕΚ. Υπάρχει και το παράδειγμα της ΑΕΚ. Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν ανθρώποι που θα αναλάβουν την ομάδα. Μέσα από τα λάθη που έχουμε παραδειγματιστεί και από την στιγμή που δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι, τότε μπορούν να γίνουν λάθη από όλους.

Δεν νομίζω ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορείς να επενδύεις. Χρειάζεται να έχεις αγάπη και μεράκι. Πρέπει να αναλάβεις μια ευθύνη και όταν χρειαστεί να βάλεις το χέρι στην τσέπη. Δεν είναι θέμα επενδυτή. Ο επενδυτής επενδύει για να βγάλει. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι δύσκολο όμως στον ΟΦΗ είναι εφικτό να γίνει. Υπάρχει ένα αθλητικό κέντρο - κόσμημα, υπάρχει ένα γήπεδο που μπορεί να αξιοποιηθεί. Άρα, πρέπει να βρεθεί ο σωστός άνθρωπος για να τρέξει την κατάλληλη κατάσταση.

Ο χρόνος θα δείξει ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Όποιος και αν είναι αυτός ο άνθρωπος, πρέπει να πάρει πάνω του την ευθύνη και να καθοδηγήσει τους υπόλοιπους. Δεν είναι θέμα να ασχοληθούμε με ονόματα. Σημασία έχει ότι πρέπει να δρομολογηθούν οι εξελίξεις. Και τα ονόματα δεν παίζουν ρόλο. Όποιος και αν είναι αυτός, θα πρέπει να αναλάβει ευθύνη».

 Για το μέλλον των ποδοσφαιριστών: «Αυτούς τους παίκτες δεν θα τους αφήσω. Και το επόμενο διάστημα θα κάνω ότι μπορώ για να πάρουν κάποια χρήματα. Το θέμα είναι πως θα δρομολογηθεί η επόμενη μέρα. Όταν λέμε οι "επόμενες ημέρες" δεν είναι κάτι αόριστο. Εμείς σαν διοίκηση που θα παραμείνουμε για το επόμενο διάστημα, θα μείνουμε ώστε να δρομολογηθούν σωστά οι επόμενες καταστάσεις προκειμένου ο καθένας να μην λέει το μακρύ του και το κοντό του.

Η Γενική Συνέλευση έχει να κάνει με τους μετόχους της ΠΑΕ ΟΦΗ. Όμως επειδή δεν μπορούν να δώσουν το παρόν όλοι οι μέτοχοι, τα όργανα είναι εκείνα που θα δρομολογήσουν την επόμενη μέρα. Δηλαδή, οι πρόεδροι της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη».

Για το αν θα έγινε λύσεις η προσωρινή διαταγή: «Δεν μπορείς να παραμείνεις όλη την χρονιά καθώς η προσωρινή διαταγή δεν έχει ισχύ όλη την χρονιά. Τους πείραξε γιατί είναι θέμα της Λίγκας. Ψήφισαν να αποχωρήσουμε από την προσωρινή διαταγή. Την ίδια στιγμή είχαν αποφασίσει ότι αν δεν είχαμε αποσυρθεί από την προσωρινή διαταγή, θα μας είχαν αποβάλει από το πρωτάθλημα. Είχα πει στην Λίγκα ότι πρόθεση μας είναι να πληρώνουμε αλλά όχι βάζοντας μας το μαχαίρι στον λαιμό.

Πολλοί πιστεύουν ότι εγώ μπήκα ξανά σε αυτήν την προσπάθεια, μόνο και μόνο για να διαφυλάξω την προσωπική μου περιουσία. Όλα τα έχει δεσμεύσει η εφορία και το κράτος. Ο μοναδικός λόγος που μπήκα σε αυτήν την προσπάθεια έιναι να τελειώσει το πρωτάθλημα και να το παλέψει.

Αν είσαι οικογένεια, μπορείς να βρεις λύση και με τα άτομα που έχουν τέτοια προβλήματα γιατί είναι άδικο να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Η ομάδα χρειάζεται να επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Οι επόμενες ημέρες, οι επόμενες εβδομάδες είναι αυτές που θα δείξουν το μέλλον. Με λίγα λόγια έπεσαν οι μάσκες και για αυτό δεν πήραμε νωρίτερα τέτοιες αποφάσεις. Ίσως με την προσωρινή διαταγή να μπορούσαμε να προστατευτούμε ώστε να βρίσκαμε τον χρόνο και να ρυθμίζαμε τα χρέη της ομάδας».Κράτησε Γελαδάρη ο Γιούχτας
Κράτησε Γελαδάρη ο Γιούχτας
ΕΕ: Το Συμβούλιο Υπουργών υιοθέτησε κανονισμό για την αποθήκευση φυσικού αερίου
ΕΕ: Το Συμβούλιο Υπουργών υιοθέτησε κανονισμό για την αποθήκευση φυσικού αερίου
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων: Στο Αλικάντε η Εθνική ομάδα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων: Στο Αλικάντε η Εθνική ομάδα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης
Πότε δεν θα απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ σε τροποποιήσεις συμβολαίων ακινήτων
Πότε δεν θα απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ σε τροποποιήσεις συμβολαίων ακινήτων

DPG Network

Γιατί η Σύνοδος του ΝΑΤΟ είναι «παγίδα»; Τι θα επιδιώξει ο Ταγίπ Ερντογάν;

Γιατί η Σύνοδος του ΝΑΤΟ είναι «παγίδα»; Τι θα επιδιώξει ο Ταγίπ Ερντογάν;

Πανελλήνιες 2022 - results.it.minedu.gov.gr: Αναρτώνται οι βαθμοί - Δείτε εδώ τα αποτελέσματα

Πανελλήνιες 2022 - results.it.minedu.gov.gr: Αναρτώνται οι βαθμοί - Δείτε εδώ τα αποτελέσματα

Έγκλημα στη Ραφήνα: Η κατάθεση που «καίει» τους δράστες και η σιδερογροθιά

Έγκλημα στη Ραφήνα: Η κατάθεση που «καίει» τους δράστες και η σιδερογροθιά

Τι ισχύει στην Ελλάδα με το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ των μικρών επιχειρήσεων, τι αλλάζει στην ΕΕ

Τι ισχύει στην Ελλάδα με το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ των μικρών επιχειρήσεων, τι αλλάζει στην ΕΕ

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Τουλάχιστον 46 μετανάστες βρέθηκαν νεκροί σε καρότσα φορτηγού

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Τουλάχιστον 46 μετανάστες βρέθηκαν νεκροί σε καρότσα φορτηγού

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Σήμερα η απόφαση για το ελαφρυντικό Κορκονέα

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Σήμερα η απόφαση για το ελαφρυντικό Κορκονέα

Απο τον Τζέφ Μπέζος στον Ρούπερτ Μέρντοχ: Tα πιο ακριβά διαζύγια στο Infographic του Newsbomb.gr

Απο τον Τζέφ Μπέζος στον Ρούπερτ Μέρντοχ: Tα πιο ακριβά διαζύγια στο Infographic του Newsbomb.gr

Survivor: Μεγάλο ντέρμπι λίγο πριν το Γαλάτσι - Ανατροπή και τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση

Survivor: Μεγάλο ντέρμπι λίγο πριν το Γαλάτσι - Ανατροπή και τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση