Τιε Μπι: «Μπορούμε μεγάλα πράγματα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο»

Τιε Μπι: «Μπορούμε μεγάλα πράγματα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο»

Την αισιοδοξία του ότι ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να πετύχει πολλά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο εξέφρασε ο Ερίκ Τιε Μπι.

Ο 24χρονος αμυντικός χαφ από την Ακτή Ελεφαντοστού μίλησε στο match program των Αρκάδων για το σημερινό ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, για τους στόχους της ομάδας και τις δικές του φιλοδοξίες.

Μία ημέρα μετά την ιστορική πρόκριση εις βάρος της Γερμανικής Μάιντς, στα πλέι οφ του EUROPA LEAGUE, ο Αστέρας απέκτησε για τα επόμενα τρία χρόνια τον αμυντικό χαφ Ερίκ Τιε Μπι.

O Tιε Μπι φοράει το Νο4 στον Αστέρα και αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς ένας από τους αγαπημένους του ποδοσφαιριστές, ο Μίκαελ Εσσιέν είχε τον ίδιο αριθμό στις ομάδες που αγωνιζόταν.

Ο αμυντικός χαφ από την Ακτή Ελεφαντοστού, γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1990 και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Λυών, παίρνοντας όμως την έμπνευση να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο  παρακολουθώντας τα μεγαλύτερα παιδιά που έπαιζαν στην αυλή του σχολείου του.

Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια ο Τιε Μπι αγωνιζόταν στην Εβιάν (Α’ κατηγορία Γαλλίας) με την οποία είχε 74 συμμετοχές, έχοντας μάλιστα ως καλύτερη στιγμή τη συμμετοχή στον τελικό του Γαλλικού κυπέλλου το 2013 με αντίπαλο την Μπορντό, αλλά και τις μεγάλες νίκες επί της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μαρσέιγ.

Ο Τιε Μπι έχει αγωνιστεί πέντε φορές και με την εθνική Κ-20 της χώρας του και στον Αστέρα θέλει να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί, μεταφέροντας τις εμπειρίες που κουβαλάει μαζί του από το Γαλλικό πρωτάθλημα, έχοντας ως στόχο να συνδυαστούν με νέες μεγάλες επιτυχίες του Αστέρα.

- Ο Αστέρας αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πώς περιμένεις το σημερινό παιχνίδι του πρωταθλήματος...

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Θυμάμαι τον πρώτο αγώνα που δώσαμε. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Πιστεύω πώς μπορούμε να κερδίσουμε. Γνωρίζουμε πλέον καλά, ο ένας το παιχνίδι του άλλου και έχουμε πολύ καλή ομάδα».

- Πώς περιμένεις την πορεία της ομάδας σε πρωτάθλημα και κύπελλο;

«Έχουμε πολύ καλή ομάδα στη Σούπερ Λιγκ και βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο με τις άλλες μεγάλες ομάδες. Μπορούμε να πετύχουμε μεγάλα πράγματα και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Το πιστεύουμε όλοι».

- Καλύτερη στιγμή της καριέρας σου;

«Θα ξεχωρίσω αρκετές στιγμές και σίγουρα είναι ο τελικός του κυπέλλου με την Εβιάν μέσα σε αυτές. Όμως ξεχωριστή στιγμή είναι οι δύο νίκες την ίδια σαιζόν επί της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μαρσέιγ. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμηθώ και την άνοδο στην Α’ Εθνική που ήταν ιστορική στιγμή για το σύλλογο».

- Τι σήμαινε για σένα η συμμετοχή σου στο EUROPA LEAGUE...

«Τόσο για μένα, όσο και για τον Αστέρα είναι πολύ σημαντικό η συμμετοχή σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Απλά, σε προσωπικό επίπεδο δεν ήμουν τόσο έτοιμος, όσο θα ήθελα για να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα. Ο Αστέρας έπαιξε καλή μπάλα και έκανε μεγάλες εμφανίσεις στην Ευρώπη».

- Γιατί φοράς το Νο4;

«Το Νο4 είναι ο αγαπημένος μου αριθμός και μου αρέσει να το φοράω, γιατί το φορούσε παλιότερα στην Λυών ένας ποδοσφαιριστής που  θαύμαζα ο Μίκαελ Εσσιέν».

- Ξεκινώντας το ποδόσφαιρο είχες κάποιο ίνδαλμα;

«Τον Ολλανδό Έντγκαρ Ντάβιντς, γιατί έβγαζε πολύ ενέργεια σε κάθε παιχνίδι. Ήταν παντού στο γήπεδο και σίγουρα με έχει επηρεάσει το παιχνίδι του. Ο Ντάβιντς με ενέπνευσε να αγωνίζομαι σε αυτή τη θέση».

- Ποιος είναι αυτός που σε ενέπνευσε να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;

«Ξεκίνησα από ηλικία πέντε ετών να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο και η έμπνευση μου ήταν τα μεγαλύτερα παιδιά που έπαιζαν ποδόσφαιρο στο σχολείο. Σιγά-σιγά άρχισα να μαθαίνω τα μυστικά του αθλήματος και να μεγαλώνω μαζί με μία μπάλα».

- Τι σημαίνει για σένα να παίζεις για την εθνική ομάδα της χώρας σου;

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να με καλούν στην εθνική ομάδα, ωστόσο θέλω να προσφέρω στον Αστέρα αυτή την στιγμή ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου η ομάδα. Πιστεύω πώς μέσα από τις επιτυχίες του Αστέρα, μπορεί να έρθει και η δική μου καθιέρωση στην εθνική ομάδα».

- Δυσκολότερος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα;

«Ο Κλεμέντ Σαντόμ της Παρί Σεν Ζερμέν, διότι είχε πολύ καλή τεχνική, ήταν πολύ γρήγορος με την μπάλα και παράλληλα έξυπνος την ώρα του παιχνιδιού».

- Ποιο μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στους φίλους της ομάδας στο ξεκίνημα του 2015...

«Θέλουμε να κάνουμε κάτι μεγάλο φέτος και σε αυτή την προσπάθειά μας, θέλουμε να τους έχουμε κοντά μας σε όλα τα παιχνίδια».



Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
Μαρία Σάκκαρη: Επιβλητική εμφάνιση στη Ρώμη και πρόκριση στον τρίτο γύρο
Μαρία Σάκκαρη: Επιβλητική εμφάνιση στη Ρώμη και πρόκριση στον τρίτο γύρο
Η Euroleague τιμώρησε τους πανηγυρισμούς του Παναθηναϊκού AKTOR
Η Euroleague τιμώρησε τους πανηγυρισμούς του Παναθηναϊκού AKTOR
Μαρινάκης: «Όλοι να εργαστούν για να διοργανώσει η Ελλάδα λαμπρό τελικό»
Μαρινάκης: «Όλοι να εργαστούν για να διοργανώσει η Ελλάδα λαμπρό τελικό»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved