Ανασκόπηση: Οι «ερυθρόλευκες» μεταγραφές του 2014 (photos)

Ανασκόπηση: Οι «ερυθρόλευκες» μεταγραφές του 2014 (photos)

Σε μεταγραφικό ρυθμό κινούνται και… επίσημα άπαντες στον Ολυμπιακό, καθώς ανοίγει σε λίγες ώρες το «παράθυρο» της χειμερινής περιόδου και το Onsports σας παρουσιάζει τις «ερυθρόλευκες» κινήσεις κατά τη διάρκεια του 2014.

Αναμφίβολα η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου δεν προσφέρεται για πολλές λύσεις, μια και οι επιλογές είναι σαφώς λιγότερες από την αντίστοιχη του καλοκαιριού, όπου οι σύλλογοι προχωρούν σε μεγαλύτερες αλλαγές, μια και διαθέτουν και τον χρόνο για το «χτίσιμο» της νέας ομάδας. Κάπως… έτσι, κινήθηκαν και οι Πειραιώτες στις δύο μεταγραφικές περιόδους του 2014, μια και οι κινήσεις τον Γενάρη ήταν λίγες, όπως ήταν και οι αποχωρήσεις, ενώ τα πράγματα άλλαξαν άρδην, το καλοκαίρι. Αυτό άλλωστε, φαίνεται και από τους αριθμούς, μια και τον Ιανουάριο 4 ποδοσφαιριστές έφτασαν στο Λιμάνι και τέσσερις αποχώρησαν. Το καλοκαίρι, ο αριθμός των νέων προσθηκών έφτασε στις 17 και οι αποχωρήσεις ήταν 26, υπολογίζοντας και τους παίκτες που αποχώρησαν ως δανεικοί από τον Ολυμπιακό.

Ιανουάριος 2014: Ηχηρές αποχωρήσεις…

MitroglouMesaMetagrafes

Τέσσερις ποδοσφαιριστές κούνησαν… μαντήλι στους Πειραιώτες τον πρώτο μήνα του 2014, μια και οι Μεντζανί και Γιαταμπαρέ δεν ήταν στα άμεσα πλάνα του Μίτσελ, ενώ οι Βάις και Μήτρογλου… εξαργύρωσαν τις εμφανίσεις τους στο Champions League. Μάλιστα, η μεταγραφή του Έλληνα επιθετικού στην Φούλαμ, αποτέλεσε ρεκόρ για τη νέα διοίκηση των «ερυθρόλευκων», καθώς το ποσό ξεπέρασε τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Στο καρέ των παικτών που αποχώρησαν, δεν υπολογίζεται ο Βλαχοδήμος, μια και ο νεαρός άσος, δεν είχε καταφέρει να ξεκινήσει στο πρώτο μισό, αγωνιζόμενος ως δανεικός στην Άουσμπουργκ. Η… συνέχεια, τον βρήκε στον Πλατανιά.

Οι αποχωρήσεις από το ρόστερ, έφεραν… κενά στον Ολυμπιακό, ο οποίος τα κάλυψε με προσθήκες, καθώς τη θέση του Μεντζανί πήρε ο Μαρκάνο, του Γιαταμπαρέ ο Πελέ, του Βάις ο Πέρεζ, ενώ αντί του Μήτρογλου, αποκτήθηκε ο Βαλντέζ. Ωστόσο, πέραν τον Βραζιλιάνου, ο οποίος παραμένει στο ρόστερ, αλλά δεν υπολογίζεται τον Μίτσελ, τόσο ο Ισπανός αμυντικός, όσο και οι δύο Παραγουανοί, δεν κατάφεραν να παραμείνουν στον Πειραιά. Μάλιστα και οι τρεις ήταν δανεικοί και το καλοκαίρι δεν ενεργοποιήθηκαν οι ρήτρες για την απόκτησή τους.

Ήρθαν: Πελέ, Μαρκάνο, Βαλντές, Πέρεζ.

Έφυγαν: Μεντζανί, Βλαχοδήμος*, Γιαταμπαρέ, Βάις, Μήτρογλου.
* Στο πρώτο μισό της σεζόν 2013-’14 (πρώτο… εξάμηνο του 2014) δεν ήταν στο ρόστερ του Ολυμπιακού ο: Βλαχοδήμος

Έντονο καλοκαίρι με… ήξεις και αφίξεις

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός του Μίτσελ ανέφερε πως οι μεταγραφές για την ενίσχυση της ομάδας θα ήταν λίγες, θέλοντας να κρατήσει έναν βασικό κορμό, οι εξελίξεις δεν τον δικαίωσαν. Ο Ισπανός δεν υπολόγιζε τους Μασάντο, Κάρολ και Τόρες που έλυσαν τη συνεργασία τους. Στους Τάτο και Ντε Βινσέντι που ήταν δανεικοί αλλά αποχώρησαν το καλοκαίρι με μεταγραφές, όπως και τους Ιωαννίδη, Κατάι, Γιαταμπαρέ, Λεάντρο και Τζανακάκη, ο δανεισμός των οποίων συνεχίστηκε.

ManolasMesaMetagrafes

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας… κόπηκαν οι Κολοβός και Παπάζογλου που παραχωρήθηκαν με την μορφή του… δανείου σε ομάδες, κάτι που συνέβη και με τους Καραγκούνη, Ρουγκάλα, Σέποβιτς και Σιώπη. Στους παίκτες που αποχώρησαν προστίθενται και οι Σαβιόλα, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Κάμπελ, με τον τελευταίο να επιστρέφει στην Άρσεναλ. Ωστόσο, ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού επηρεάστηκε και από το Μουντιάλ, καθώς οι Χολέμπας, Μανωλάς και Σάμαρης, κέρδισαν συμβόλαια εκτός Ελλάδας, λόγω των εμφανίσεών τους με το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Πάντως, πέραν από τις αποχωρήσεις, σημαντικό… κομμάτι συμπεριέλαβαν και οι αφίξεις. Σημαντικότερη ήταν αναμφίβολα αυτή του Ερίκ Αμπιντάλ. Ο Γάλλος σούπερ σταρ, έχοντας εξαιρετική πορεία στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα – κυρίως με την Μπαρτσελόνα όπου σήκωσε και Champions League – και την εθνική ομάδα της χώρας του, άφησε την Μονακό και συνέχισε στον Πειραιά. Στο ίδιο… μήκος ήταν και η άφιξη του Ιμπραΐμ Αφελάι, ο οποίος είχε και αυτός… καταλανικό «παρελθόν».

AbidalMesaMetagrafes

Λίγο χαμηλότερα… σηκώθηκαν τα… νερά από την μεταγραφή των Κασάμι και Φορτούνη, ενώ σχεδόν στα… ρηχά ήρθαν οι Γκαζαριάν – άνοιξε τον… χορό των μεταγραφών – Ελαμπντελαουί, Ντουρμάζ, Μαζουάκου, Ντοσεβί, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Μπενίτες και Μπουχαλάκης. Βέβαια, ο τελευταίος άνηκε στον Ολυμπιακό, αλλά ήταν η πρώτη φορά που κέρδισε θέση στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ μέσα στην σεζόν.

Κατηγορίες… μόνοι τους αποτελούν οι Παπάζογλου και Μήτρογλου. Ο δυναμικός επιθετικός του Ατρόμητου, έφτασε στον Πειραιά από τον ΟΦΗ, αλλά δόθηκε δανεικός στους Περιστεριώτες, ως αντάλλαγμα για την μεταγραφή του Καραμάνου, που παρέμεινε κι αυτός στο «αστέρι», ενώ ο «Μητρογκόλ», επέστρεψε από την Φούλαμ, με τη μορφή του… δανείου, στην τελευταία και ηχηρή μεταγραφή των Πειραιωτών το καλοκαίρι.

Ήρθαν: Κασάμι, Γκαζαριάν, Ελαμπντελαουί, Ντουρμάζ, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Ντοσεβί, Μποτία, Αφελάι, Μιλιβόγεβιτς, Μήτρογλου, Παπάζογλου, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Φορτούνης, Μπενίτες, Μπουχαλάκης*.
* Άνηκε από πριν στον σύλλογο.

Έφυγαν: Μασάντο, Κάρολ, Τάτος, Χολέμπας, Μανωλάς, Σάμαρης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σαβιόλα, Ντε Βινσέντι, Κάμπελ, Παπάζογλου*, Καραγκούνης*, Ρουγκάλας*, Γιαταμπαρέ*, Τόρες, Σέποβιτς*, Βλαχοδήμος*, Λεάντρο*, Ιωαννίδης*, Κατάι*, Σιώπης*, Τζανακάκης*, Κολοβός*.
* Παραχωρήθηκαν δανεικοί
* Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2013-’14 (πρώτο… εξάμηνο του 2014) δεν ήταν στο ρόστερ του Ολυμπιακού οι: Τάτος, Ντε Βινσέντι, Καραγκούνης, Ρουγκάλας, Γιαταμπαρέ, Βλαχοδήμος, Λεάντρο, Ιωαννίδης, Κατάι, Σιώπης, Τζανακάκης και Κολοβός.



Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
Μαρία Σάκκαρη: Επιβλητική εμφάνιση στη Ρώμη και πρόκριση στον τρίτο γύρο
Μαρία Σάκκαρη: Επιβλητική εμφάνιση στη Ρώμη και πρόκριση στον τρίτο γύρο
Η Euroleague τιμώρησε τους πανηγυρισμούς του Παναθηναϊκού AKTOR
Η Euroleague τιμώρησε τους πανηγυρισμούς του Παναθηναϊκού AKTOR
Μαρινάκης: «Όλοι να εργαστούν για να διοργανώσει η Ελλάδα λαμπρό τελικό»
Μαρινάκης: «Όλοι να εργαστούν για να διοργανώσει η Ελλάδα λαμπρό τελικό»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved