Αναστασίου: «Θέμα νοοτροπίας, όχι ποιότητας»

Αναστασίου: «Θέμα νοοτροπίας, όχι ποιότητας»

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 2-0 της Κέρκυρας στη Λεωφόρο και ο Γιάννης Αναστασίου αναφέρθηκε στη σωστή νοοτροπία των παικτών του.

Παράλληλα ο τεχνικός του «τριφυλλιού» μίλησε για τη δουλειά που γίνεται στο Κορωπί αναφορικά με την παραγωγή παικτών.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο 41χρονος προπονητής στη συνέντευξη Τύπου:

«Τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς. Θέλαμε να κλείσουμε με μία καλή εμφάνιση και με μία καλή νίκη με το μηδέν πίσω. Είχαμε αρκετές αλλαγές στην ομάδα. Το σημαντικό είναι ότι αυτή η ομάδα συνεχίζει να κερδίζει παίκτες και να γίνεται καλύτερη και το 2015 ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να κερδίζουμε παίκτες και να γινόμαστε πιο ανταγωνιστικοί και πειστικοί στις εμφανίσεις μας».

Για το τι κρατάει από το παιχνίδι: «Ήταν σημαντικό να παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι με σωστή νοοτροπία. Είχα πει ότι τα τρία τελευταία παιχνίδια ήταν θέμα νοοτροπίας και όχι ποιότητας. Στα δύο εντός δείξαμε τη σωστή νοοτροπία. Είχαμε ένα κενό διάστημα ενδιάμεσα. Το σημαντικό είναι να έχουμε διάρκεια. Στο υψηλό επίπεδο θα πρέπει να έχουμε διάρκεια και εντός και εκτός. Δεν μπορεί να έχουμε πάντα την ίδια απόδοση, αλλά να κάνουμε τα βασικά σωστά και σήμερα τα κάναμε καλά».

Για το παρόν και το μέλλον του Παναθηναϊκού: «Ευχαριστώ τον προπονητή της Κέρκυρας για τα καλά του λόγια. Είναι πολύ τιμητικό. Και ο προπονητής της Ξάνθης μου έδωσε συγχαρητήρια για την ομάδα μας. Είναι σημαντικό, αλλά θα πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι και ταπεινοί. Ήταν μία χρονιά για μας το 2014, όπου από πλευράς απόδοσης και εξέλιξης της ομάδας ήταν καλή και δημιουργική και θέλουμε να γίνουμε καλύτερη».

Για τη μεταγραφική ενίσχυση: «Έχει δοθεί η έκθεση ξέρουμε τι κοιτάμε. Δεν θα ήθελα να μπω σε κάποιο όνομα. Έχω κάνει συγκεκριμένες εισηγήσεις. Η ομάδα παράγει παίκτες και γίνεται καλύτερη. Θέλουμε το κάτι διαφορετικό στο παιχνίδι μας από τις προσθήκες για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Τις επόμενες βδομάδες και μέρες θα ενημερωθείτε για τις εξελίξεις. Το θέμα είναι ότι η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι δύσκολη για να βρεις παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Το σημαντικό είναι ποιοι θα έρθουν. Έχουμε βάλει προτεραιότητες. Δεν θα ήθελα να πω κάτι συγκεκριμένο, γιατί δεν υπάρχει κάτι άμεσο».

Για τις αλλαγές και τη διαχείριση του παιχνιδιού: «Νομίζω ότι για μας είναι σημαντικό να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Αφού έχουμε τον έλεγχο του σκορ, μας έλειψε η σύνεση και το μυαλό. Υπάρχει η κατεύθυνση από τον πάγκο. Και με τον Ατρόμητο είχα βγάλει τον Πέτριτς και είχα βάλει τον Ατζαγκούν και είχαμε αλλάξει την τακτική μας. Πάντα είναι το τελευταίο παιχνίδι. Υπάρχει η κακιά στιγμή που για μας δεν έχει σταθεί δίκαιη απέναντι μας φέτος. Θέλαμε να κλείσουμε τους χώρους. Θα θέλαμε να έχουμε πετύχει κι άλλα γκολ. Σημειώσαμε δύο γκολ με μακρινά σουτ. Πολλοί λένε ότι δεν σουτάρουμε από μακριά, αλλά σήμερα βάλαμε δύο. Άγχος δεν είχαμε, αλλά το σημαντικό ήταν να υπάρξει σωστή διαχείριση για να μην συμβεί κάτι που μας κόστισε».

Για τον Μπερίσα και ότι βρέθηκε στον πάγκο: «Δεν είχαμε αρκετές επιλογές στην επίθεση, ο Μπεργκ ήταν άρρωστος, ο Ατζαγκούν είχε προγραμματίσει να φύγει εδώ και τρεις μήνες. Θέλαμε να είχαμε μία επιθετική επιλογή στον πάγκο, αν στράβωνε κάτι να μας έδινε λύσεις. Για τον Μπερίσα ήταν μεταβατική περίοδος σε μία ομάδα για να δουλέψει και να γίνει καλύτερος. Ακόμα δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο σε βαθμό ετοιμότητας. Θα δούμε πως θα πάει και αν πιάσει τα στάνταρ που θέλουμε θα του δοθεί η ευκαιρία».



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (30/04) - Με Game 3 για Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (30/04) - Με Game 3 για Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved