Κέρκυρα – Εργοτέλης 3-1 (photos)
Αν κι έμειναν πίσω στο σκορ οι Φαίακες κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν το τρίποντο με πρωταγωνιστή τον Καϊκούτ
Αν και κατάφερε να προηγηθεί πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου με 1-0 χάρη στο γκολ του Φιντέλεφ, ο Εργοτέλης δεν κράτησε το προβάδισμα και η «αντεπίθεση» της Κέρκυρας στο δεύτερο 45λεπτο έφερε την ανατροπή και τη νίκη για τους Φαίακες με τον Καίκούτ να σημειώνει 2 γκολ.
«Μπαλωθιά» του Φιντέλεφ
Με το Εργοτέλη να… πατάει καλύτερο στο γήπεδο ξεκίνησε το ματς στο νησί των Φαιάκων όπου η Κέρκυρα έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου 45λέπτου. Ενδεικτικό είναι πως οι γηπεδούχοι «απείλησαν» πρώτη φορά με τον Κόντο στο 13’ και η επόμενη αξιόλογη «επίσκεψή» τους στα καρέ του Καβουσάκη έγινε στο 32’ με το σουτ του Μαρκόφσκι να καταλήγει στην αγκαλιά του δεύτερου. Στην αντίπερα όχθη οι Κρητικοί διατηρούσαν χωρίς δυσκολία τους «κινδύνους» μακριά από την εστία του Καβουσάκη και κατάφεραν στο 38’ με τον Φιντέλεφ να νικήσουν τον Σέτκους για το 1-0, σκορ που έμεινε ως την ανάπαυλα του πρώτου μέρους.
Η αντεπίθεση των Φαιάκων
Η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε άρδην καθώς ο Γρηγορίου προχώρησε σε δυο αλλαγές, με τον Ζορμπά μάλιστα να παίζει καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της ομάδας του. Το αποτέλεσμα δεν άργησε να έρθει για τους γηπεδούχους καθώς στο 51’ ο Καϊκούτ μετά την ασίστ του Κόντου νίκησε τον Καβουσάκη φέρνοντας το ματς στα ίσια. Ο ρυθμός που είχαν αποκτήσει οι γηπεδούχοι τους βοήθησε στο να σημειώσουν ακόμα δυο γκολ ολοκληρώνοντας την ανατροπή. Συγκεκριμένα, στο 63’ ο Μαρκόφσκι με κεφαλιά έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Εργοτέλη, ενώ 4 λεπτά αργότερα ο Καϊκούτ «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του καθώς επίσης με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Μάλιστα, στα τελευταία λεπτά το έργο των Κρητικών έγινε ακόμη πιο δύσκολο καθώς ο Χαντί στο 89’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Κορυφαίος του αγώνα
Έχοντας πετύχει δυο τέρματα και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανατροπή που έφερε τη νίκη για την Κέρκυρα, ο Καϊκούτ δικαίως μπορεί να αναδειχθεί ως MVP της αναμέτρησης.
Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Μαραγκός, Βενέτης (46' Ζορμπάς), Καϊκούτ, Γκόμες, Καρντόζο (46' Ανδρεόπουλος), Μαρκόβσκι, Κόντος (65' Ρόχας), Χαβίτο, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο
Εργοτέλης (Ταουσιάνης): Καβουσάκης, Πίτσος, Φίντελεφ, Γκέντσογλου, Τζανακάκης, Κοζορώνης, Καζναφέρης, Γιουσούφ (77' Μπουρσέλης), Ρέντζας (62' Κούρτης), Χαντί, Χαλκιαδάκης (12' λ.τρ. Χαλκιαδάκης)