Τζεμπούρ: «Στην ΑΕΚ άφησα κάτι στη μέση»

Τζεμπούρ: «Στην ΑΕΚ άφησα κάτι στη μέση»

Ο Ράφικ Τζεμπούρ σε τηλεοπτική του συνέντευξη χαρακτήρισε την ΑΕΚ ως την πρώτη του αγάπη, τόνισε πως κέρδισε τον κόσμο με την παρουσία του στον Ολυμπιακό ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τα είχε ποτέ καλά με τον Τύπο.

Για όλους και για όλα μίλησε ο Ράφικ Τζεμπούρ στην τηλεοπτική εκπομπή «Καρντάσιανς», του ΑΝΤ1. Ο πρώην φορ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, νυν του ΑΠΟΕΛ, αναφέρθηκε στην παρουσία του στα ελληνικά γήπεδα αλλά και στις σχέσεις του με φιλάθλους και Τύπο. Όπως τόνισε ο Αλγερινός στράικερ, η πρώτη του αγάπη στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν η ΑΕΚ, στην οποία έχει αφήσει… μισή τη δουλειά του και ήθελε πολύ να επιστρέψει, ωστόσο, δεν τα βρήκε με τη διοίκηση το καλοκαίρι του 2014 με αποτέλεσμα να καταλήξει στον ΑΠΟΕΛ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην παρουσία του στον Ολυμπιακό λέγοντας πως εκεί κατάφερε να καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου, ενώ για τη σχέση με τους δημοσιογράφους, υποστήριξε πως τον παρουσίαζαν ως το «μαύρο πρόβατο» γιατί ποτέ δεν έδινε… ειδήσεις. Επίσης, μίλησε για την προσωπική του ζωή και για το πώς επηρεάζεται έντονα στο ψυχολογικό κομμάτι. Τέλος, ο Τζεμπούρ εμφανίστηκε αρκετά ταπεινός και επεσήμανε πως δεν θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να είναι κακομαθημένοι και να μιλούν για κρίση, τη στιγμή που αμείβονται με πολλά χρήματα και γύρω τους επικρατεί μεγάλη κρίση…

«Η ΑΕΚ είναι η πρώτη μου αγάπη. Ήμουν πολύ κοντά το καλοκαίρι, μιλήσαμε με τον πρόεδρο, αλλά δεν τα βρήκαμε στο τέλος. Στην ΑΕΚ κάτι δεν έχω τελειώσει καλά. Θέλω να γυρίσω και να τελειώσω την δουλειά. Πίστεψα πως τώρα θα μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα», είπε αναφορικά με την Ένωση ο Ράφικ Τζεμπούρ.

Για το γιατί έφυγε από τον Ολυμπιακό, σχολίασε: «Είναι μεγάλη ιστορία, δεν μπορώ να τα πω όλα. Πίστευα ότι είχα κάνει το γύρο της ελλάδας στα επτά χρόνια που ήμουν εδώ, πέρασε καλές και κακές στιγμές κι έπρεπε να φύγω, να γνωρίσω κάτι άλλο. Δεν είχα πολλά χρόνια μπροστά μου για να το κάνω. Ήταν η καλύτερη στιγμή για να πάω στο εξωτερικό και να δοκιμάσω κάτι άλλο».

Ενώ πρόσθεσε στη συνέχεια: «Εγώ ένιωσα ότι έκανα τη δουλειά μου. Και στον Ολυμπιακό όταν πήγα έλεγαν ότι θα κάνω κακό στην ομάδα γιατί δεν είμαι καλό παιδί. Εγώ νομίζω ότι έκανα τη δουλειά μου στο γήπεδο, βοήθησα τον Ολυμπιακό κι αγάπησα την ομάδα. Η ομάδα επίσης μου έδωσε πολλά, μου έδωσε αγάπη, έπαιξα στο Champions League και πήρα τίτλους. Σέβομαι τον Ολυμπιακό, είναι μεγάλη ομάδα, αλλά πίστεψα πως έπρεπε να δοκιμάσω κάτι άλλο. Και δυο-τρεις λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά σε αυτή την απόφαση».

Για το αν είχε πρόταση από τον ΠΑΟΚ, απάντησε: «Εγώ σέβομαι τον ΠΑΟΚ σαν ομάδα. Έχει μεγάλη ομάδα και έχει κόσμο με πολύ τρέλα. Είναι... καμικάζι σαν κι εμένα. Αλλά μεγάλωσα στην Αθήνα, αγαπώ πολύ την Αθήνα. Εκεί έγραψα την ιστορία μου. Δεν θα πω τη λέξη ποτέ. Μίλησα κάποιες στιγμές με τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν προχώρησε».

Για τη σχέση του με τους δημοσιογράφους, σχολίασε: «Δεν τα είχα ποτέ καλά με τις εφημερίδες. Δεν ήμουν αυτός που θα σηκώσει το τηλέφωνο για να πει τα παρασκήνια της ομάδας. Για αυτό και με παρουσίαζαν πάντα σαν το κακό παιδί. Ότι γινόταν, εγώ ήμουν το μαύρο πρόβατο της ομάδας».

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ίσως φταίει κι ο χαρακτήρας μου. Έτσι είμαι. Όταν έχω κάτι μέσα μου, στην καρδιά μου, θα το πω. Δεν μπορώ να το κρατήσω μέσα μου. Όταν τσακώθηκα κι έφυγα από την ΑΕΚ, μίλησα με τη μητέρα μου. Μου είπε να μην το βάλω στα πόδια. Μου είπε να δείξω ότι είμαι άντρας, Αλγερινός και να κερδίσω τον κόσμο. Πιστεύω όταν πήγα στον Ολυμπιακό, κέρδισα τον κόσμο».

Για τα παιδικά του χρόνια, ανέφερε: «Δυστυχώς μεγάλωσα πάρα πολύ δύσκολα. Σήμερα είμαι σε άλλη φάση της ζωής μου. Τώρα περνάω πολύ καλά, είμαι με άλλο κόσμο, φοράω άλλα ρούχα, έχω χρήματα. Πλέον, ετοιμάζω την ζωή μου για να μην επιστρέψω ποτέ στα δύσκολα».

Για τη σχέση του με τους φιλάθλους, επεσήμανε: «Έχω παράπονα από τον κόσμο. Είναι δύσκολα πολλά πράγματα στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Η ψυχολογία μου πολλές φορές επηρεάζεται και δεν μου δίνει την ίδια όρεξη για να παίξω όπως παλαιότερα. Έχω φίλους από το ποδόσφαιρο, κι εδώ και στη χώρα μου, αλλά δεν έχει σχέση αυτό. Είναι κάτι ανάμεσα σε εμένα και στη μπάλα. Όρεξη για μπάλα έχω, αλλά επηρεάστηκα από το γύρω-γύρω της μπάλας».

Για το αν έχει εξασφαλίσει το μέλλον του από το ποδόσφαιρο, απάντησε: «Δεν μπορούμε να πούμε οι ποδοσφαιριστές που κερδίζουμε λεφτά με δυο ώρες προπόνηση την ημέρα ότι κάνουμε κάτι δύσκολο. Δεν είναι δύσκολο. Δεν πρέπει να είμαστε κακομαθημένοι. Πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε, σήμερα υπάρχει κρίση και μιζέρια παντού. Δεν μπορούμε να μιλάμε για δυσκολίες. Πρέπει να σεβόμαστε αυτούς που πραγματικά περνούν δύσκολα».

Τέλος, για το γεγονός ότι δεν πήγε στο Μουντιάλ, υποστήριξε: «Είμαι νικητής. Συνέχεια πίστευα ότι μπορούσα να πάω στο Μουντιάλ και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Δεν με κάλεσε ο προπονητής, σέβομαι την επιλογή του».



Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved