Φαΐσκα: «Μοιάζει με την Κιέβο ο Πλατανιάς»

Φαΐσκα: «Μοιάζει με την Κιέβο ο Πλατανιάς»

Ικανοποιημένος από την παρουσία του στους Κρητικούς εμφανίζεται ο 34χρονος Πορτογάλος αμυντικός

Το επίπεδο του Πλατανιά αλλά και η ζωή στην Κρήτη έχουν αφήσει ικανοποιημένο τον Βάσκο Φαΐσκα, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του σε ιταλική ιστοσελίδα. Ο Πορτογάλος αμυντικός επεσήμανε πως η ομάδα των Χανίων μοιάζει με την Κιέβο στην Ιταλία, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την επιθυμία του να επιστρέψει κάποια στιγμή στο ιταλικό πρωτάθλημα όπου αγωνίστηκε για 11 χρόνια.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την συνέντευξή του στην picenotime.it:

Βάσκο, πώς ήταν στην Ελλάδα ύστερα από 11 σεζόν στην Ιταλία; «Ήταν μια θετική εμπειρία. Αντιμετώπισα μια καινούρια πραγματικότητα που δεν την ήξερα. Καταταγήκαμε 14οι με 38 βαθμούς σε 34 ματς. Σε προσωπικό επίπεδο ήμουν τυχερός κι έπαιζα σχεδόν πάντα ως αριστερός σέντερ μπακ, με 27 συμμετοχές και 1 γκολ. Έχασα μόλις λίγα παιχνίδια λόγω τραυματισμών και τιμωριών. Βρήκα το μεγάλο νησί της Κρήτης ένα υπέροχο μέρος όπου η ζωή είναι καλή και πρακτικά δεν κάνει ποτέ κρύο. Η ελληνική γλώσσα είναι πολύ δύσκολη αλλά γνωρίζοντας καλά Αγγλικά δεν είχα προβλήματα. Υπήρχαν και πολλοί συμπαίκτες που μιλούσαν Ισπανικά ή Πορτογαλικά κι ένιωθα οικεία».

Τι ομάδα είναι ο Πλατανιάς; «Είναι μια μικρή ομάδα αλλά σοβαρή και με διάθεση για επιτυχίες. Θα μπορούσε να συγκριθεί με την Κιέβο. Είναι ένα χωριό περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από τα Χανιά. Εξαιτίας των κακοτυχιών άλλων ομάδων βρέθηκε πριν τρία χρόνια από την Γ’ στη Β’ Εθνική όπου κέρδισε το πρωτάθλημα στην πρώτη της χρονιά πετυχαίνοντας δυο σερί προβιβασμούς. Το γήπεδο είναι μικρό και συνήθως έχουμε τη στήριξη 300-400 θεατών. Όμως όταν παίζουμε με τις μεγάλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτάσουν τους 800-900».

Η καλύτερη στιγμή τη φετινής σεζόν; «Παίζοντας στις έδρες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες "άγριων" οπαδών, ήταν πραγματικά ωραία. Η πρώτη κατηγορία στην Ελλάδα δεν είναι στο επίπεδο της Ιταλίας αλλά το ποδόσφαιρο στις μεγάλες πόλεις προκαλεί ένθερμο ενδιαφέρον. Η στιγμή που θυμάμαι με χαρά σε προσωπικό επίπεδο είναι αναμφισβήτητα το γκολ μου που έκρινε την εντός έδρας νίκη με 2-1 επί του Άρη σε ένα ματς σαν τελικό. Συνέβη και φασαρία σε εκείνο το ματς γιατί παίρνοντας την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι την έστειλα προς την εστία με τον τερματοφύλακα να την σταματάει ίσως και πάνω στη γραμμή. Ο επόπτης θεώρησε πως είχε περάσει τη γραμμή ωθώντας τους παίκτες του Άρη σε βιαιότητες καθώς του επιτέθηκαν ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Αυτό έδωσε το έναυσμα για απίστευτες αποβολές καθώς έφυγαν 4 παίκτες από το ματς που διεκόπη για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεκίνησε πάλι και καταφέραμε να πάρουμε την εντός έδρας νίκη χάρη στο γκολ μου, μια νίκη που ήταν ζωτικής σημασίας. Την επόμενη ημέρα οι ελληνικές εφημερίδες δεν μιλούσαν για τίποτα άλλο».

Είναι πιθανό να σε δούμε να παίζεις ξανά στην Άσκολι; «Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι απίθανο αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες. Έχω ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με τον Πλατανιά αλλά δεν μπορώ να κρύψω την επιθυμία του να γυρίσω στην Ιταλία την οποία θεωρώ δεύτερη πατρίδα μου μετά την Πορτογαλία».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved