Ηλιάδης: «Έντιμος επιχειρηματίας ο Κωνσταντινίδης»

Ηλιάδης: «Έντιμος επιχειρηματίας ο Κωνσταντινίδης»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, επιβεβαίωσε πως ο Γιάννης Κωνσταντινίδης είναι ο άνθρωπος με τον οποίο συζητά για την επόμενη ημέρα στους «κίτρινους».

Επιβεβαιώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη το ποιος είναι ο υποψήφιος επενδυτής. Ο Δημήτρης Ηλιάδης, μίλησε στον αθλητικό Metropolis και επιβεβαίωσε πως ο Γιάννης Κωνσταντινίδης είναι ο άνθρωπος με τον οποίο συζητά. Μάλιστα, τον χαρακτήρισε έντιμο επιχειρηματία και ικανό να σηκώσει το «βάρος» της επένδυσης που απαιτείται στον Άρη, ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα «καυτά» θέματα που απασχολούν την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Όπως γνωρίζει ο κόσμος του Άρη, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ομάδα, η άποψη μου ήταν ότι χρειάζεται επενδυτής. Τα προβλήματα της ΠΑΕ διογκώθηκαν την τελευταία δεκαετία και πιστεύω ακράδαντα πως χωρίς επενδυτής, ο Άρης δεν μπορεί να γίνει μεγάλος. Έτσι προσπάθησα να προσελκύσω έναν επενδυτή για την ΠΑΕ. Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα και με την απόρριψη της αίτησης του άρθρου 99, η μόνη λύση είναι η εξεύρεση επενδυτή. Όπως είχα πει πριν δύο μήνες, υπάρχει επενδυτής.  Στόχος μας ήταν η είσοδος στο άρθρο 99. Παλέψαμε για αυτό όλο το καλοκαίρι. Εσφαλμένα δημιουργήθηκαν οι εντυπώσεις, ότι πραγματικά θα τα καταφέρναμε».

Για την ανάδειξη του θέματος του επενδυτή, μία μέρα μετά την απόρριψη της αίτησης για το άρθρο 99: «Πιστεύω ότι προσυμφωνία υπάρχει με την υπαγωγή στο άρθρο 99, για την έλευση επενδυτή. Η απόρριψη όμως μας ανάγκασε να επισπεύσουμε την προσέλευση επενδυτή. Καλέσαμε τον συγκεκριμένο με τον οποίο είχαμε συζητήσεις, για να δούμε τα δεδομένα. Τα είδαμε και είπαμε ότι ενδεχομένως και χωρίς το άρθρο 99, ο Άρης θα μπορούσε να προχωρήσει. Για αυτό είχαμε γρήγορες επαφές, που είχε συμφωνήσει για την επένδυση, εφόσον μπει ο Άρης στο άρθρο 99. Πάντα υπάρχουν καινούργια δεδομένα. Όλα μπορούν να λυθούν. Επομένως να γίνει έφεση, τα χρέη του Άρη όμως είναι διαχειρίσιμα, αρκεί οι πιστωτές να βάλουν νερό στο κρασί τους. Ώστε να προχωρήσει η επένδυση στον Άρη, και χωρίς το άρθρο 99. Με έφεση., δεν θα έχουμε δικαίωμα μεταγραφών τον Γενάρη και το επόμενο καλοκαίρι. Για αυτό επισπεύσαμε και τις κινήσεις μας. Προσπαθούμε για το καλό του συλλόγου να πείσουμε τον επενδυτή, ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα, είναι υλοποιήσιμο το πλάνο μας».

Για τις συζητήσεις με τον επενδυτή: «Οι συζητήσεις που άρχισαν την προηγούμενη Πέμπτη, αποδεικνύουν ότι υπάρχει επενδυτής. Άνθρωποι που ενδιαφέρονται για επένδυση στον Άρη. Ήρθε στο προκαθορισμένο ραντεβού, ανταλλάξαμε απόψεις. Πληροφορώ τον κόσμο πως παραμένει η θετική του διάθεση για επένδυση στον ΑΡΗ, Πιστεύω πως θα υλοποιηθεί σύντομα. Πιεζόμαστε από το κλείσιμο της ΑΜΚ και στόχος μας είναι να προλάβουμε αυτή την εξέλιξη. Πρέπει να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του συλλόγου και δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε μέσα σε μία μέρα την πώληση του συλλόγου».

Για το πότε θα τελειώσει το θέμα: «Προσπαθούμε να λήξει θετικά το θέμα μέχρι αύριο. Η διακίνηση τέτοιων κεφαλαίων δεν είναι πάρα πολύ εύκολη. Ο συγκεκριμένος επενδυτής θα καλύψει όλη την ΑΜΚ. Θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα αύριο. Γίνεται προσπάθεια να προλάβουμε τον χρόνο και θέλω να πιστεύω πως θα τελειώσει θετικά αύριο. Πάμε μια υλοποιήσουμε μια επένδυση στην ΠΑΕ. Δεν αγοράζουμε περίπτερο. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Έχουμε καταλήξει στο ότι θέλουμε να γίνει η επένδυση και έχει τη διάθεση ο επενδυτής για να γίνει αυτό».

Για τον λόγο που ο επενδυτής θέλει να μπει στον Άρη: «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος σε συνεργασία μαζί μας, προχωράει σε κάποιες επενδύσεις στην Ελλάδα. Πιστεύει πως ο Άρης θα βοηθήσει στην υλοποίηση των σχεδίων του. Έχει παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια της ομάδας και την έχει συμπαθήσει. Έχουμε όλοι μαζί ένα όραμα, για να αλλάξουμε τη ροή του Άρη. Να γευόμαστε χαρές και όχι στεναχώριες».

Για το ότι δεν έχει βγει μέχρι στιγμής κάποιο όνομα: «Δεν ζήτησε ούτε διαφήμιση, ούτε να βγει μπροστά. Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και πάνω από 15 ραντεβού, και ποτέ δεν εκδήλωσε την επιθυμία του, να ανακοινωθεί το όνομα του. Αφού ολοκληρωθούν οι διοικήσεις, θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση. Ποτέ δεν θέσαμε ρήτρα εμπιστευτικότητας, γιατί υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη».

Για το αν υπάρχει μεσολαβητής και αν αυτός είναι ο Γιάννης Κωνσταντινίδης: «Δεν είναι μεσολαβητής. Είναι υπαρκτό πρόσωπο με τον οποίο συζητάμε για αυτή την επένδυση. Έχει διαρρεύσει, αλλά φτάνουμε στο τέλος. Είναι ένας έντιμος μεγάλος επιχειρηματίας. Υπάρχει ενδιαφέρον για να βοηθήσει στην αναγέννηση της μεγάλης ομάδας, που λέγεται Άρη. Απ’ ότι ξέρω δεν είναι διαχειριστής. Έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στην ΑΜΚ, αλλά υπάρχουν μαζί και εταιρίες, που μπορούν να συμμετάσχουν και αυτές».

Για τον στόχο των υποψήφιων επενδυτών: «Δεν μπορώ να είμαι μέσα στους στόχους. Αλλά αυτό που έχω υποχρέωση να κάνω, είναι να διαφυλάξω τα συμφέροντα του Άρη, και να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια δυνατοί και αξιοπρεπείς».

Για το αν αύριο τα λεφτά θα κατατεθούν για την ΑΜΚ: «Αυτή είναι η αγωνία μου. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα, είναι ότι στα στοιχεία που έχω δει, υπάρχει δυνατότητα να προχωρήσουμε σε αυτή την επένδυση. Για τα λεφτά και αν θα είναι αύριο εδώ, ενδεχομένως ναι, ενδεχομένως όχι. Μιλάμε με τον άνθρωπο, που βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Γενεύη. Υπάρχει μια σχετική διαδικασία μέσω τραπεζών. Αν προκύψει θέμα, θα υπάρξει ανακοίνωση».

Για την αμφισβήτηση που υπάρχει από μερίδα του κόσμου και για το ενδεχόμενο αρνητικής τροπής αν αύριο δεν κατατεθούν τα λεφτά: «Μιλώντας με την ΚΜΑ, επειδή ξέρουν τους χειρισμούς, στηρίζουν αυτή την προσπάθεια και δεν νομίζω να καταθέσουν πρόταση μομφής. Η παθογένεια και η εσωστρέφεια που υπάρχει σε αυτό τον σύλλογο, δεν είναι καινούργια. Κάποιοι διακινούν συνεχώς σενάρια, που δυστυχώς για τον Άρη, μόνο κακό μπορούν να κάνουν. Δεν βοηθάει τίποτα λοιπόν με το να βγαίνουν να κατηγορούν, να λένε πράγματα ανυπόστατα, με στόχο να καταστρέψουν τις μελλοντικές προσπάθειες της οποιαδήποτε διοίκησης για ανάπτυξη του συλλόγου. Υπάρχουν άνθρωποι που επενδύουν στην αποτυχία της επένδυσης, στην ΠΑΕ Άρης. Όλα αυτά επηρεάζουν αρνητικά τον σύλλογο».

Για την ΚΜΑ: «Υπάρχει καθημερινή συνεννόηση με τον Πάνο Στεφανίδη. Γνωρίζει αρκετά και ελπίζει πως θα προχωρήσει η συγκεκριμένη επένδυση για την ΠΑΕ».

Για το θέμα των χορηγιών: «Είπα αρκετά πράγματα πέρυσι το καλοκαίρι, στα οποία είμαι συνεπής. Ακόμα και στις χορηγίες, όχι όμως όσον αφορά το χρηματικό. Το καλοκαίρι ήταν διαφορετικά τα δεδομένα. Τρέχαμε για το άρθρο 99. Ενώ είχαμε τις διαβεβαιώσει από τους χορηγούς, ήταν δίλλημα να τις παρουσιάσουμε, ενώ υπήρχε το 99. Με την απόρριψη του, η ψυχολογία όλων των εταιριών είναι διαφορετική. Επειδή όμως οι περισσότεροι από αυτούς είναι φίλοι, θα βοηθήσουν στην υλοποίηση των υποσχέσεων τους και πρώτο μέλημα μας είναι αυτό. Δεν έχει σημασία πότε θα ξεκινήσουν, γιατί μπορεί να γίνει μια καινούργια χορηγία για 1,5 χρόνο. Το θέμα είναι να υπάρξουν έσοδα, για να είναι η ομάδα συνεπής στις υποχρεώσεις της. Οι οποίες ξεκίνησαν από το 2004. Όταν η ομάδα ξεκίνησε με μηδέν χρέη, και κατέληξε να χρωστάει 32 εκατ. Διακινήθηκαν πολλά λεφτά, που έχουν πάει δεξιά και αριστερά, με περίεργες διαδρομές. Υπάρχουν ενδείξεις»

Για το πόρισμα: «Ένα από τα θέματα που είχα αναφέρει στη ΓΣ της ΚΜΑ, ήταν ότι ύστερα από το πόρισμα της ΝΕΧΙΑ, θα παραδώσω όλα τα στοιχεία στον εισαγγελέα Αυτή η εξαγγελία ισχύει. Πιστεύω σήμερα αύριο το πόρισμα θα είναι στην κατοχή της ΚΜΑ. Θα ανακοινωθεί στον κόσμο».

Για την πρόθεση του να συμμετάσχει και ο ίδιος στην ΑΜΚ: «Πριν την εκδίκαση του άρθρου 99, κανένας από τους νομικούς δεν μας είπε ότι πρέπει να κλείσει το μετοχικό κεφάλαιο, πριν την απόφαση. Αυτή τη στιγμή πρέπει να σκεφτούμε πως θα λειτουργήσει ο σύλλογος. Μέχρι τέλη Νοεμβρίου, αυτό έγινε πάρα πολύ καλά. Συνέχισα τη διαδικασία όπως τη βρήκα. Είχα απόλυτη εμπιστοσύνη στο επιτελείο που προϋπήρχε. Έκανα ότι μου υπέδειξαν. Συνέχισα με τους κύριους που το είχαν αναλάβει και κάναμε ότι μας ζητήθηκε. Δεν έχω την εντύπωση ότι η αίτηση απορρίφθηκε λόγω του πλάνου βιωσιμότητας. Υπάρχουν και άλλα θέματα. Υο πιο βασικό είναι ότι το 2004 ο Άρης μπήκε στο άρθρο 44 με μηδέν χρέη και μετά από εννιά χρόνια, έχει 32 εκατ. Πρέπει να σοβαρευτούμε και να κάνουμε πραγματική εξυγίανση στην ΠΑΕ».

Για την ΑΜΚ: «Με την ΑΜΚ, η οποία θα υλοποιηθεί, ο προϋπολογισμός θα έχει έσοδα. Μέρος της ΑΜΚ να πηγαίνει στο άρθρο 99 και μεγάλο μέρος στην ανάπτυξη του συλλόγου».

Για τον σχεδιασμό του αγωνιστικού τμήματος και την επιλογή των ξένων:  «Έγιναν προσπάθειες για μία αγωνιστική αξιοπιστία και μια σωστή ομάδα. Από τις μεταγραφές που έγιναν δεν βγήκαν αρκετές από αυτές αλλά δεν είναι λόγος να περιοριζόμαστε σε αυτό. Με τα οικονομικά δεδομένα που υπήρχαν στον Άρη, ήταν ενδεδειγμένη για την ομάδα η εισήγηση που δέχθηκα από τον τότε τεχνικό διευθυντή, για τους Ουντότζι, Έλσνερ και Ίμπε. Ο τελευταίος δεν μας βγήκε, αλλά οι άλλοι τα πάνε καλά και βοηθούν τα μέγιστα».

Για τους Αγκάνθο και Πουλίδο: «Προσωπικά σαν διοίκηση, είπα στον προπονητή πως όλοι οι παίκτες υπολογίζονται και πρέπει να αξιολογηθούν στο γήπεδο. Είναι θέμα δικό του αν θα τους χρησιμοποιήσει. Υπάρχουν προβλήματα. Βλέπω πως ο Αγκάνθο έχει κάποια και ελπίζω σύντομα να αποκατασταθούν, για να βοηθήσει την ομάδα. Ο Πουλίδο, που είναι έμπειρος, έχει μια αγωνιστική συμπεριφορά που δεν ανταποκρίνεται στα προσδοκώμενα. Είναι καθαρά αγωνιστικό θέμα. Δεν έχουμε ανάμειξη σε αυτό».

Για την ενίσχυση της ομάδας: «Ήδη ξεκινήσαμε σκάουτινγκ. Έχουμε κάποια αποτελέσματα και σύμφωνα με τις δυνατότητες μας, θα ενισχύσουμε την ομάδα και ελπίζω οι παίκτες που θα έρθουν, να ανταποκριθούν. Θα κάνουμε ό,τι θυσία χρειαστεί να γίνει. Οι εννέα βαθμοί δεν χαροποιούν κανέναν και ιδιαίτερα εμένα. Η κατάσταση όμως είναι αναστρέψιμη. Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει αυτό, αρκεί να καταλάβουμε όλοι ότι η ομάδα χρειάζεται στήριξη και να δώσουμε τα μέγιστα,. Για να τη βοηθήσουμε πραγματικά. Όχι να στήνουμε «μηχανές» και να λέμε από την 1η αγωνιστική ότι η ομάδα πέφτει. Αυτί που το κάνουν, θέλουν να δημιουργούν θέματα».

Για τους εορτασμούς των 100 χρόνων: «Αλήθεια είναι ότι όλοι οι φορείς κάναμε μια συζήτηση και αποφασίσαμε για κάποια θέματα. Δεν κρύβω ότι με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο ΑΣ όρισε τρία μέλη για τον εορτασμό των χρόνων και ζητάει ένα μέλος από ΠΑΕ και ΚΑΕ. Θα ήθελα να κάνω μια συζήτηση με τον πρόεδρο του ΑΣ, για να δούμε πως θα το δουλέψουμε όλοι μαζί. Έπρεπε να συζητηθεί αυτή η επιλογή, προτού γίνει. Υπάρχει η διάθεση από την ΠΑΕ, να γιορταστεί αυτό το γεγονός, απ όλους τους φορείς. Αρκεί να γίνει από κοινού».

Για το μέλλον του ίδιου, εφόσον έρθει ο επενδυτής: «Αυτή είναι η καταρχήν συμφωνία, ενώ θα συμμετέχω και προσωπικά στην ΑΜΚ. Αν όλα πάνε καλά, αυτό θα υλοποιηθεί και θα παραμείνω στη θέση που είμαι».

Για το αν είναι έτοιμος να διαχειριστεί την αποτυχία στο θέμα του επενδυτή: «Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα, μπορούμε να δεχτούμε προτάσεις για την ΠΑΕ. Είχα πει πως τα κλειδιά της ΠΑΕ είναι κάτω από το πατάκι. Αν υπάρχει πρόταση από κάποιον που πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει, είμαστε στη διάθεση του. Μετά την απόφαση του άρθρου 99, περίμενα τηλεφωνήματα από Αρειανούς, για να δούμε τι θα κάνουμε με την ομάδα. Αντί για αυτό δεχόμαστε πόλεμο από αυτούς που έριξαν τον Άρη στη Β’ Εθνική και δημιούργησαν χρέη. Άφησαν ορφανά δάνεια. Έγιναν ύποπτες μεταγραφές. Πληρώνουμε παίκτες που δεν είχαν δικαίωμα να παίξουν στον Άρη. Ο Άρης χρειάζεται συναίνεση, σύμπνοια, όλοι οι Αρειανοί να ενωθούμε μαζί. Δεν είναι δυνατό να κυνηγούν τον Ηλιάδη από την πρώτη στιγμή. Όσο υπάρχει εσωστρέφεια, δεν θα πετύχει ο σύλλογος».

Για το πώς θα αλλάξει κατεύθυνση ο Άρης, ώστε να μπει σε μια άλλη εποχή: «Από την πρώτη στιγμή είπα πως ο πιο εύκολος δρόμος για γρήγορη ανάπτυξη, είναι η επένδυση. Δεν βλέπω πως υπάρχουν οι ψυχικές αντοχές, για μα κατάσταση μιζέριας και εξυγίανσης, τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αν δουλέψουμε όμως όλοι μαζί σκληρά και καταθέτουμε προτάσεις, πιστεύω πως θα μπούμε σε μια καινούργια μέρα και ο σύλλογος θα πάρει το καλύτερο. Καμία διοίκηση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν σε πέντε μήνες. Ό, τι και να γίνει, χωρίς χρήματα δύσκολα να ανατραπούν τα δεδομένα, Χρειάζεται χρόνος, μάνατζμεντ, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

Κλείνοντας τη συνέντευξη του, ο κ. Ηλιάδης έστειλε το δικό του μήνυμα: «Το μόνο που θέλω να ζητήσω, είναι όλοι να στηρίξουν την ομάδα και όχι προσωπικά τον Ηλιάδη. Θα έρθουν πολύ γρήγορα καλύτερες μέρες στον Άρη, αρκεί να καταλάβουμε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με βεβιασμένες κινήσεις και λάθη που μπορούν να δημιουργήσουν μεγαλύτερο πρόβλημα στην ιστορία του συλλόγου».Βίρτους Μπολόνια: «Έτρεχε» με 108 πριν τον Ολυμπιακό
Βίρτους Μπολόνια: «Έτρεχε» με 108 πριν τον Ολυμπιακό
Στο κυνήγι των προσφορών οι καταναλωτές – Έρχεται το «γιορτινό καλάθι»
Στο κυνήγι των προσφορών οι καταναλωτές – Έρχεται το «γιορτινό καλάθι»
Μουντιάλ 2022 – Σιμάνσκι: «Περήφανος που είμαι μέλος της ομάδας»
Μουντιάλ 2022 – Σιμάνσκι: «Περήφανος που είμαι μέλος της ομάδας»
Μουντιάλ 2022: Ολλανδοί έξω καρδιά στο ξενοδοχείο (Video)
Μουντιάλ 2022: Ολλανδοί έξω καρδιά στο ξενοδοχείο (Video)