Φάμπρι: «Μπορούμε να βγούμε στο Champions League»

Φάμπρι: «Μπορούμε να βγούμε στο Champions League»

Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει πως μπορεί να ανταγωνιστεί οποιονδήποτε αντίπαλο και μπορεί να τερματίσει στην πρώτη θέση των play offs, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Φάμπρι.

Ο Ισπανός τεχνικός ηγέτης των «πράσινων» παραχώρησε συνέντευξη στην συνδρομητική τηλεόραση και αναφέρθηκε στη νίκη του «τριφυλλιού» στο αθηναϊκό ντέρμπι, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος και κατά συνέπεια στις θέσεις που οδηγούν στα play offs, αλλά και στην καθημερινότητά του στην ομάδα.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του έμπειρου κόουτς:

Ο Παναθηναϊκός έπιασε για πρώτη φορά το στόχο που είχε, δηλαδή την είσοδο στα πλέι οφ...

«Όταν ανέλαβα είχαμε δύο στόχους, το Κύπελλο και τα πλέι οφ. Ο πρώτος μας ξέφυγε και έχουμε επικεντρωθεί στον δεύτερο. Τώρα μπαίνουμε στα πλέι οφ αλλά έχουμε ακόμα έξι αγώνες και πρέπει να παραμείνουμε εκεί μέχρι το τέλος».

Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι ευνοϊκό για τον Παναθηναϊκό που έχει τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια. Εσείς το θεωρείται ευνοϊκό δεδομένου ότι η ομάδα δείχνει να δυσκολεύεται στα εντός έδρας ματς;

«Όπως είπα και χθες (σ.σ. Κυριακή) το μέλλον χτίζεται με τα αποτελέσματα του παρόντος στο ποδόσφαιρο. Αυτό που κοιτάμε λοιπόν είναι να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι που έχουμε το Σαββάτο».

Δείχνει κάτι όλο αυτό;

«Νομίζω ότι η ομάδα ανεβαίνει και κάθε φορά έχουμε περισσότερη προσωπικότητα και ψυχή. Ξέρουμε καλύτερα τι να κάνουμε, πώς να παίζουμε στην άμυνα και την επίθεση και θα έλεγα ότι η ψυχολογική κατάσταση της ομάδας είναι πολύ καλύτερη. Οι παίκτες κατάλαβαν ότι πλέον οι ευκαιρίες ήταν λίγες και έπρεπε να τα δώσουν όλα».

Πόσους βαθμούς χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να εξασφαλίσει την είσοδο στα πλέι οφ; Πιστεύεται ότι μπορεί να πάρει την πρώτη θέση στα πλέι οφ;

«Ο πρώτος στόχος είναι να είμαστε μέσα στους πέντε. Θέλουμε να βλέπουμε τη συνέχεια αγώνα αγώνα. Πλέον εξαρτώμεθα από εμάς αποκλειστικά. Έχουμε τέσσερις αγώνες εντός έδρας, θα τα δώσουμε όλα. βέβαια και οι φίλαθλοι θα πρέπει να μας βοηθήσουν. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να μπούμε και να τερματίσουμε επικεφαλής στα πλέι οφ. Έχει αποδείξει η ομάδα ότι μπορεί να ανταγωνιστεί οποιονδήποτε αντίπαλο. Επίσης θέλω να πω ότι οι διοργανώσεις αυτές όπως τα πλει οφ μ’ αρέσουν».

Θεωρείτε ότι το ντέρμπι της Κυριακής κρίθηκε περισσότερο στην τακτική;

«Προσπαθήσαμε να προετοιμάσουμε τον αγώνα όσο το δυνατόν καλύτερα . Τα πρώτα 20—25 λεπτά ξέραμε ότι θα είναι σημαντικά. Η ΑΕΚ βγήκε πολύ δυνατά με τη βοήθεια που είχε απ’ τους φιλάθλους της. Εμείς αντιστάθηκε καλά, οριοθετήσαμε το χώρο και πήγαμε τον αγώνα εκεί που μας συνέφερε. Έτσι λοιπόν πετύχαμε το πρώτο γκολ. Μετά βεβαίως σταθήκαμε τυχεροί όταν κάναμε ένα λάθος αλλά δεν μας κόστισε. Νομίζω ότι από κει και πέρα ελέγξαμε πολύ καλά τον αγώνα. Ήμασταν άξιοι νικητές».

Πιστεύετε ότι έχετε βρει την κατάλληλη χημεία στον άξονα με Βιτόλο, Σο και Ζέκα;

«Θα έλεγα ότι όλη η ομάδα είναι σημαντική συνολικά. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι αρκετά ισορροπημένα. Με δυσκολία φτάσαμε σ’ αυτό το επίπεδο, αλλά πλέον είμαστε ισορροπημένοι στον άξονα, στα εξτρέμ, στις πτέρυγες. Νομίζω ότι κερδίσαμε γιατί οι παίκτες που παίζουν ψηλά, όπως ο Ζέκα, ο Σισκοό, Μαυρίας, ο Γιοκίν είναι πάντα έτοιμοι αν αμυνθούν και να κάνουν γρήγορα μεταβάσεις από την άμυνα στην επίθεση και αντίστροφα».

Νιώθετε απαλλαγμένος απ’ το άγχος και την πίεση;

«Είμαι ήρεμος, το βασικό είναι να έχεις τη συνείδησή σου ήσυχη με τη δουλειά που κάνεις. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι νίκες πρέπει να αποτελούν τον στόχο.

Έχετε σκοπό να δώσετε περισσότερο χρόνο στον Φιγκερόα και αν είναι έτοιμος θα προτιμηθεί έναντι του Τοτσέ;

«Ο Φιγκερόα ήρθε τραυματίας. Πρέπει να πω όμως ότι δουλεύει πολύ καλά, όπως και το τιμ. Τα δίνει όλα είναι έτοιμος. Χθες που έλειπε ο Τοτσέ στο ημίχρονο μίλησα του τον ρώτησα και μου είπε ότι ήθελε πολύ να παίξει. Αν και σκέφτηκε ότι ήταν κάπως πρώιμο. Διερωτώμαι γιατί όχι και οι δύο μαζί».

Έχετε ξεχωρίσει κάποιον από τις Ακαδημίες;

«Δεν είμαι πολύ καιρό εδώ και δε γνωρίζω πολύ καλά την Ακαδημία και τους νεαρούς. Θα σας μιλήσω για τους νέους. Ότι είμαι πεπεισμένος ότι σε λίγο καιρό εάν δύο ή τρία χρόνια θα μιλάμε για την άμυνα της Εθνικής ομάδας. Τερματοφύλακα, αριστερό, δεξί αμυντικό , κεντρικό αμυντικό από τον Παναθηναϊκό αυτοί οι παίκτες αποτελούν μέλος του ρόστερ».

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στον Παναθηναϊκό;

«Βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση, ένας προπονητής έχει στη διάθεση του κάποιους παίκτες και κάποιες καταστάσεις να διαχειριστεί. Πρέπει να βγάλουμε τη μεγαλύτερη απόδοση με αυτά που διαθέτουμε. Ουσιαστικά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι σε ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Είμαι ειλικρινής άνθρωπος είναι δύσκολο το σκηνικό , σε κάποια φάση υπήρχαν 4-5 παίκτες που δεν ήξερα αν θα φύγουν η θα μείνουν στην ομάδα».

Λύθηκαν κάποια από τα προβλήματα;

«Είμαστε άνθρωποι όχι μηχανήματα. Κάποια από τα προβλήματα λύθηκαν και μείναμε αυτοί που μείναμε. Κατά τη διάρκεια της σεζόν η ομάδα ήταν κατώτερη των δυνατοτήτων της. Είμαι πεπεισμένος όμως ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πάει ακόμα καλύτερα και βεβαίως θα επιθυμούσα να ήμουν από την αρχή και να είχα κάνει τη προετοιμασία».

Γιατί δεν παίζει περισσότερο ο Τριανταφυλλόπουλος;

«Θεωρώ ότι ο Τριανταφυλλόπουλος είναι από τους καλύτερους παίκτες που έχει ο Παναθηναϊκός και από τους παίκτες που έχει περισσότερο μέλλον. Και νομίζω ότι μπορεί να σταθεί στις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Είναι ένας παίκτης με τον οποίο μιλάω καθημερινά του έχω μεγάλη αγάπη και πολύ γρήγορα θα μπορέσει να αποδείξει όλα όσα έχει».

Τι σκέφτεστε για το μέλλον στον Παναθηναϊκό;

«Πρέπει να βιώσω το παρόν και να σκεφτώ αυτή τη περίοδο. Εγώ ήρθα για το υπόλοιπο της σεζόν και θα προσπαθήσω να βιώσω αυτές τις στιγμές με τη μεγαλύτερη αφοσίωση και τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Σας επηρέασαν όλα όσα ακούστηκαν για γεγονότα που φέρεται ότι έγιναν στη Παιανία;

«Έχω ένα πλεονέκτημα ότι δεν καταλαβαίνω ελληνικά και δεν μπορώ να διαβάσω τις ελληνικές εφημερίδες και έτσι βρίσκομαι λίγο στο περιθώριο. Εγώ θα έλεγα ότι δεν είχα πολλά προβλήματα και αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι κανένας και ποτέ από τον σύλλογο δεν μου μετέδωσαν κάτι το αρνητικό ή αμφέβαλλαν για μένα. Τουλάχιστον από όσο ξέρω. Εμφανίστηκαν κάποια πράγματα στις προπονήσεις τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στη πραγματικότητα. Κάνουν ζημιά και στεναχωρούν . Η ομάδα πηγαίνει καλύτερα έχουμε ψηλά το ηθικό μας. Η ομάδα αποδεικνύει όλα όσα κάνουμε στις προπονήσεις. Η ομάδα ξέρει πως παίζει , ξέρει τι να κάνει στον αγωνιστικό χώρο».

Οι ταινίες είναι ένας τρόπος να κεντρίσετε τη προσοχή των παικτών;

«Αυτό που προσπαθούμε οι προπονητές είναι να βάλουμε στο μυαλό των παικτών οτιδήποτε για να τους δώσουμε κίνητρα και να είναι συγκεντρωμένοι . Προσπαθούμε να βρούμε διάφορα πράγματα και παραλληλισμούς, για να μιλήσουν στους παίκτες. Έτσι προσπαθούμε να φτιάξουμε κάποια φιλμ. Με τις εικόνες από κάποιες ταινίες και τις εικόνες από κάποια στιγμιότυπα των αγώνων μας προσπαθούμε να τους φτιάξουμε ένα ακόμα κίνητρο. Είναι κομμάτι από μια ταινία που μπορούμε να το παραλληλίσουμε με τη πραγματικότητα. Ο Αλ Πατσίνο για παράδειγμα προσπαθούσε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παικτών του. Η ομάδα πρέπει να έχει αλληλεγγύη και να ενεργεί σαν ομάδα».

Υπάρχουν παιδιά ή παίκτες που μπορούν να παίξουν στην Πριμέρα;

«Ένας που έφυγε από την ομάδα ο Βύντρα, ήδη παίζει στη Πριμιέρα Ντιβιζιόν και υπάρχουν και άλλα παιδιά που μπορούν να αγωνιστούν στο ισπανικό πρωτάθλημα».



Ιστιοπλοΐα: Φινάλε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 470 Mixed
Ιστιοπλοΐα: Φινάλε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 470 Mixed
Premier League: Η Μάντσεστερ Σίτι «αγκάλιασε» τον τίτλο - Στο Champions League η Άστον Βίλα
Premier League: Η Μάντσεστερ Σίτι «αγκάλιασε» τον τίτλο - Στο Champions League η Άστον Βίλα
Παναθηναϊκός AKTOR: Ανυπόμονος για το Final Four της Euroleague ο Λεσόρ – «Χρειαζόμαστε τον κόσμο»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ανυπόμονος για το Final Four της Euroleague ο Λεσόρ – «Χρειαζόμαστε τον κόσμο»
Μίλτος Τεντόγλου: «Σίγουρα στα μετάλλια στο Παρίσι, οι Τζαμαϊκανοί θέλουν να με... φάνε»
Μίλτος Τεντόγλου: «Σίγουρα στα μετάλλια στο Παρίσι, οι Τζαμαϊκανοί θέλουν να με... φάνε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved