Τελεσίγραφο Δημητρέλου: «Παραιτούμαι στις 17 Ιανουαρίου»
SHARE

Τελεσίγραφο Δημητρέλου: «Παραιτούμαι στις 17 Ιανουαρίου»

Τελεσίγραφο προς τον Δημήτρη Βιντιάδη και τους μετόχους έδωσε ο πρόεδρος της ΑΕΚ τονίζοντας ότι θα φύγει στις 17 του Γενάρη αν δεν υπάρξει οριστική λύση στο θέμα της ομάδας.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ Σπορ ο Ενωσίτης παράγοντας τόνισε πως θεωρεί ότι η πλευρά Βιντιάδη είναι κοντά αλλά δεν μπορούν οι προσωπικές του εκτιμήσεις να είναι δεσμευτικές.

Επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι το φορολογικό είναι το μεγάλο «αγκάθι» για την ΑΕΚ, τόνισε ότι έχουν γίνει συζητήσεις με τον Πετρόπουλο χωρίς να υπάρχει συμφωνία, ότι ο Γκέκας είναι μακριά λόγω μπάτζετ ενώ αναφερόμενος στον Φετφατζίδη είπε πως με το να εξετάσει η ΑΕΚ την περίπτωση ενός παίκτη του Ολυμπιακού δεν σημαίνει πως θα γίνει υποτελής στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά ο Ανδρέας Δημητρέλος είπε:

Για τις αντιδράσεις του κόσμου εις βάρος του: «Προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου για να μπορέσω, όσο μου επιτρέπουν οι δικές μου δυνάμεις, να φτάσει η ΑΕΚ σε κάποιο αποτέλεσμα. Είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Όταν μπήκα στην ΑΕΚ ουδέποτε είπα πως μπορώ να σηκώσω την ΑΕΚ μόνος μου, στις δικές μου πλάτες. Εχω πει πως θα προσπαθήσω με τις δικές μου δυνάμεις ώστε η ΑΕΚ να μην υποβιβαστεί (για εξωαγωνιστικούς λόγους) κι αυτό το κατάφερα. Υπάρχουν άλλα προβλήματα και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά και προσπαθώ να επιλύσω όσα μπορώ. Αλλιώς δεν έχω πρόβλημα να πάω στο σπίτι μου και να έρθουν εκείνοι που νομίζουν πως μπορούν να αντικαταστήσουν τον Δημητρέλο. Ας πάρουν την θέση μου κι ας λύσουν εκείνοι τα προβλήματα».

Για το αν έκανε σκέψεις παραίτησης: «Νομίζω πως μέχρι τις 17 Ιανουαρίου εάν δεν υπάρχουν λύσεις και αποτελέσματα, δεν έχω κανέναν λόγο να παραμείνω γιατί δεν μπορώ να στηρίξω μόνος μου οικονομικά την ΑΕΚ. Τότε θα παραιτηθώ».

Για το αν έχει απογοητευτεί από τις αποδοκιμασίες: «Ο κόσμος όταν βλέπει την ομάδα τελευταία θεωρώ πως έχει δικαιολογημένες αντιδράσεις. Η απόγνωση αυτή όμως απευθύνεται σε λάθος πρόσωπα».

Για τα πρόσωπα που περιέχονται στην λίστα της Ορίτζιναλ: «Τα παιδιά της Ορίτζιναλ, τα οποία μέχρι τώρα έχουν δείξει άψογη στάση, πήραν μία πρωτοβουλία. Θα μπορούσαν να είχαν κάνει μία τέτοια έκκληση νωρίτερα αλλά όπως τους είπα δεν νομίζω πως ποτέ θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι όλα αυτά τα άτομα τα οποία αναφέρονται στην ανακοίνωση. Είπα πως δεν έχω καμία αντίρρηση να κάτσω να συζητήσω με τον οποιοδήποτε αλλά η δική μου παρουσία δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. Πιστεύω πως κανένας απ’ όλους δεν θα είναι διατεθειμένος να καθίσει να μιλήσει και να ψάξει να βρει τα πραγματικά αίτια».

Για το αν θα υποβιβαστεί η ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ έχει και οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα. Θεωρώ πως η βαθμολογική θέση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Θα έπρεπε να είχε κάποιους βαθμούς παραπάνω, τους οποίους δεν τους έχει για διάφορους λόγους. Το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι κυρίως οικονομικό. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει επιλυθεί το σημαντικό θέμα του φορολογικού με τον διακανονισμό των οφειλών. Αυτό είναι το μεγαλύτερο αγκάθι».

Για τις προϋποθέσεις που βάζει η πλευρά Βιντιάδη: «Η πλευρά των επενδυτών, η οποία επιθυμεί να ασχοληθεί με τα κοινά της ΑΕΚ έχει θέσει κάποιες βασικές προϋποθέσεις για να εξελιχθούν οι συζητήσεις. Μία από αυτές είναι η επίλυση του φορολογικού. Η ΑΕΚ δεν αντέχει να πληρώνει 700 χιλιάδες ευρώ τον μήνα. Οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα ποσό μεταξύ 380 και 450 χιλιάδες ευρώ. Το 70% του χρέους είναι προς το Δημόσιο. Εάν δεν ρυθμιστεί αυτό το χρέος, τότε δεν είναι εύκολη απόφαση η ενασχόληση των επενδυτών με την ΑΕΚ».

Για τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών: «Είναι ένα από τα κοινά αιτήματα των ομάδων της Superleague για να επιβιώσουν εάν η Πολιτεία επιθυμεί την διατήρηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Μέχρι τις 17 Ιανουαρίου θα πρέπει να υπάρχει κάποιο φως. Μέχρι τώρα είμαστε σε μία διαδικασία επίλυσης των προβλημάτων».

Για το τι γίνεται με τους επενδυτές: «Προσωπικές εκτιμήσεις δεν έχει κάποιο νόημα να κάνουμε. Εάν δεν επιλυθεί το φορολογικό πώς μπορώ να πω ναι ή όχι; Το ενδιαφέρον ασφαλώς και υπάρχει. Και μάλιστα το ενδιαφέρον παραμένει έντονο. Κι αυτή την εβδομάδα υπήρξαν συζητήσεις για την δημιουργία του κεφαλαίου που χρειάζονται οι επενδυτές για να προχωρήσουν. Όταν όμως δεν έχεις ολοκληρωμένη την εικόνα της εταιρίας σε ό,τι αφορά την ρευστότητα του χρήματος (cash flow) τότε δεν μπορείς να υπολογίσεις το ακριβές κεφάλαιο. Όταν είχαμε μιλήσει μαζί τους τον Αύγουστο, γνώριζαν πως η ΑΕΚ κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί. Δεν ήξεραν στις 20 Αυγούστου όταν έγινε η πρόταση πως η ΑΕΚ θα πάλευε στην συνέχεια για να σωθεί. Δεν θα περιμένουν το τέλος του πρωταθλήματος για να δουν εάν σωθεί η ΑΕΚ γιατί τότε δεν θα υπάρχει ΑΕΚ! Μετά τις 17 Ιανουαρίου πως θα πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας; Από ποια έσοδα; Πάντως, εάν θέλετε την προσωπική μου γνώμη, οι επενδυτές είναι πιο κοντά. Βεβαίως οι προσωπικές εκτιμήσεις μου δεν είναι δεσμευτικές. Αυτή τη στιγμή δεν έχω μία άλλη λύση για να πιέσω τις καταστάσεις και να επισπεύσω τις διαδικασίες. Δεν μπορώ να πω δηλαδή πως εάν δεν μου απαντήσουν μέχρι αύριο να πάω σε άλλη λύση. Εμείς έχουμε πει πως κάνουμε μία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και όποιος θέλει βάζει τα χρήματα και παίρνει την ΑΕΚ».

Για το αν υπήρξε προσέγγιση στον πρίγκιπα και στον Τσάκα: «Από εμάς δεν έχει γίνει τίποτα τέτοιο, ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα. Καμία προσέγγιση δεν έγινε από μένα ή από στελέχη της ΑΕΚ που γνωρίζω. Εάν πήγε κάποιος τρίτος για να μπει στην ΑΕΚ με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ως μπροστάρης του πρίγκιπα, αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να ελέγξω».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο η ΑΕΚ να πουλήσει τον Κοντοέ ή κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή: «Κάθε πώληση είναι υπό συζήτηση κι εξαρτάται από τις προϋποθέσεις και τα ανταλλάγματα. Ξέρουμε πως η ΑΕΚ στην κατάσταση που είναι δεν μπορεί να αποδυναμωθεί, αλλά εάν τα οικονομικά δεδομένα είναι τέτοια ώστε να μπορεί να αντικαταστήσει κάποιον και ταυτόχρονα να πάρει μία οικονομική ανάσα, τότε γιατί όχι; Δεν έχουμε κι άλλες λύσεις. Από τον Φεβρουάριο παλεύω μόνος μου. Οικονομικά δεν στηρίζομαι από πουθενά! Μόνο με τα έσοδα προσπαθώ με μία σωστή διαχείριση να μπορεί η ΑΕΚ να επιβιώνει. Παλιά έμπαινε ένας πακτωλός χρημάτων με τεράστια έσοδα και με τεράστια υποστήριξη. Παλιά η ΑΕΚ στηριζόταν με 20 εκατομμύρια κι εγώ προσπαθώ να στηρίξω την ΑΕΚ με ένα ή δύο εκατομμύρια. Ε, αυτό δεν γίνεται!».

Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον για τον Φετφατζίδη ή αν υπάρχει περίπτωση δανεισμού ποδοσφαιριστή από τον Ολυμπιακό: «Η ΑΕΚ πρέπει να σωθεί. Εάν ο οποιοσδήποτε Φετφατζίδης μπορούσε να βοηθήσει την ΑΕΚ, γιατί ο Φετφατζίδης αναμφίβολα είναι ένας παίκτης πάρα πολύ καλός όπως και άλλοι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ΑΕΚ να βρει τον δρόμο της, τότε θα μπορούσαμε να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Θα εξετάζαμε το ενδεχόμενο να δανειστούμε παίκτη από τον Ολυμπιακό κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις. Δεν θα πάρουμε τον Φετφατζίδη για να γίνουμε υποτελείς του Ολυμπιακού! Αυτό δεν το συζητάμε καθόλου. Αλλά να πάρεις παίκτες, είτε από τον Παναθηναϊκό, είτε από τον Ολυμπιακό, είτε από άλλες ομάδες, εφόσον είναι παίκτες καλύτεροι από τους υπάρχοντες δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην τους πάρεις. Έχουμε πάρει κατά το παρελθόν παίκτες από αυτές τις ομάδες. Δηλαδή δανεικός τι σημαίνει; Δεν ζητάμε ελεημοσύνη από τον Ολυμπιακό. Θα πληρώσουμε. Τον δανεισμό, τον πληρώνεις. Δεν θα τον πάρεις τσάμπα. Τον δανεικό ποδοσφαιριστή, δεν θα τον χαρίσει κάποιος. Και τώρα που παίρνουμε τον Μητρόπουλο από τον Παναιτωλικό, δανεικό τον παίρνουμε. Θα τον πληρώσουμε τον Παναιτωλικό για το διάστημα του δανεισμού με δικαίωμα αγοράς. Δεν μπορώ να πάρω παίκτες για να δεσμεύσω τον οποιονδήποτε επενδυτή αλλά η ΑΕΚ πρέπει να σωθεί αγωνιστικά και χρειάζεται ενίσχυση».

Για τον Πετρόπουλο: «Δεν έχει γίνει ακόμη καμία συμφωνία. Κάνουμε κάποιες διαπραγματεύσεις για να ενισχύσουμε την ΑΕΚ και να επιβιώσει οικονομικά».

Για τον Γκέκα: «Η περίπτωση Γκέκα δεν προχωρά λόγω του μπάτζετ. Προσπαθούμε σαν διοίκηση να βρούμε κάποιες λύσεις, οι οποίες θα μας βοηθήσουν αγωνιστικά ώστε να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής χωρίς να επιβαρυνθούμε οικονομικά με βάση τον προϋπολογισμό μας. Δεν έχουμε την δυνατότητα να καλύψουμε ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο σαν του Φάνη».

Για το επεισόδιο εις βάρος του Στρατούλη: «Πληροφορήθηκα το γεγονός αλλά δεν έχω άμεση γνώση για το τι ακριβώς έγινε. Σαν ΑΕΚ είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες καταστάσεις, οι οποίες δεν τιμούν τον χώρου του αθλητισμού».


Κύπελλο Ελλάδος: Αρχίζει η δράση!
Κύπελλο Ελλάδος: Αρχίζει η δράση!
Tι πρέπει να κάνετε αν πέσει το ασανσέρ;
Tι πρέπει να κάνετε αν πέσει το ασανσέρ;
Παναθηναϊκός: Κάλεσμα από τα «Φίνα Κορίτσια» (video)
Παναθηναϊκός: Κάλεσμα από τα «Φίνα Κορίτσια» (video)
Αλλαγή έδρας του τελικού του Champions League ζητά η Ιταλία
Αλλαγή έδρας του τελικού του Champions League ζητά η Ιταλία

Απίστευτο: Δείτε τι αφαίρεσαν από το αυτί 3χρονου (video)

Απίστευτο: Δείτε τι αφαίρεσαν από το αυτί 3χρονου (video)

Θρήνος για γνωστό ηθοποιό: Πέθανε η 3χρονη κόρη του

Θρήνος για γνωστό ηθοποιό: Πέθανε η 3χρονη κόρη του

Ο Άρης στο Ζυγό δεν αντέχει τις πιέσεις! Συγχύζεται!

Ο Άρης στο Ζυγό δεν αντέχει τις πιέσεις! Συγχύζεται!

Η 18χρονη Μαρία Βοσκοπούλου έκανε grande εμφάνιση στο πλευρό του μπαμπά της και είναι καλλονή

Η 18χρονη Μαρία Βοσκοπούλου έκανε grande εμφάνιση στο πλευρό του μπαμπά της και είναι καλλονή

Νεογέννητο βρέφος εντοπίστηκε ζωντανό σε τάφο

Νεογέννητο βρέφος εντοπίστηκε ζωντανό σε τάφο

8 ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία σας (εικόνες)

8 ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία σας (εικόνες)

Kώστας Αντετοκούνμπο: Έσβησε τα «φώτα»... και κατεδάφισε την μπασκέτα! (photos+videos)

Kώστας Αντετοκούνμπο: Έσβησε τα «φώτα»... και κατεδάφισε την μπασκέτα! (photos+videos)

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η φωτογραφία με τον γιο της που προκάλεσε αντιδράσεις (pics)

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η φωτογραφία με τον γιο της που προκάλεσε αντιδράσεις (pics)

Ακουγε θορύβους στην κουζίνα του και έβαλε κρυφή κάμερα! Αυτό που είδε ήταν τρομακτικό (video)

Ακουγε θορύβους στην κουζίνα του και έβαλε κρυφή κάμερα! Αυτό που είδε ήταν τρομακτικό (video)

Έκανε φάρσα στην κηδεία του: «Βγάλτε με από το φέρετρο»

Έκανε φάρσα στην κηδεία του: «Βγάλτε με από το φέρετρο»