NextGen Series: Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 1-1: «Ανοικτή» η πρόκριση…

NextGen Series: Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 1-1: «Ανοικτή» η πρόκριση…

Με το ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της ομάδας Κ20 του Ολυμπιακού με την αντίστοιχη της Μαρσέιγ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του NextGen Series.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν τη νίκη απέναντι στους Μασσαλούς, προκειμένου να τεθούν επικεφαλής του 6ου ομίλου της διοργάνωσης και να προκριθούν στην επόμενη φάση, ωστόσο, δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των Γάλλων, οι οποίοι παρέμειναν στην κορυφή με 8 πόντους, δύο περισσότερους από τους Πειραιώτες.

Ο αγώνας στιγματίστηκε από το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να ολοκληρώσουν τον αγώνα με εννέα παίκτες, λόγω αποβολών των Σαρλς (84’) και Σπαρανιά (90’) για αντιαθλητικά μαρκαρίσματα. Μάλιστα, μετά το τέλος της αναμέτρησης, οι παίκτες της Μαρσέιγ προκάλεσαν τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Οι παίκτες του Μπερν Στορκ δεν μπήκαν δυνατά στον αγώνα, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν την απόδοσή τους και απείλησαν αρχικά στο 13’ αλλά ο Ιωαννίδης δεν κατάφερε να κάνει όπως ήθελε το σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 22’ ο Βασίλης Καραγκούνης με «ψαλιδάκι» δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ, μια και η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σι.

Από την στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, οι Γάλλοι άνοιξαν το σκορ στο 32’ με τον Ντιόπ, ο οποίος με ωραίο πλασέ απέναντι στον Βλάχο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια, οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά στο 38’ η κεφαλιά του Ιωαννίδη έφυγε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Βουτσιώτη στο 44’. Όμως, στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Βουτσιώτης βρήκε με εξαιρετική κάθετη μπαλιά τον Ιωαννίδη, ο οποίος απέφυγε τον Σι, έφυγε στα πλάγια και με δυνατό σουτ, «έγραψε» το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ανέβαλε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αναζητώντας το δεύτερο τέρμα για την ολική ανατροπή. Κάπου εκεί… ξεκίνησαν και τα νεύρα των παικτών της Μαρσέιγ… Η πρώτη καλή στιγμή στην «επανάληψη» ήταν για τους Πειραιώτες στο 51’ αλλά η κεφαλιά του Δημήτρη Σιώπη βρήκε σε ετοιμότητα τον Σι, ενώ στο 55’ ο Μεντί έδιωξε το φάουλ του Βουτσιώτη.

Στο 57’ ο Δημακάκος σταμάτησε με τάκλιν τον Ντιόπ, ο οποίος ωστόσο τραυματίστηκε στον αστράγαλο και αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Μάλιστα, από τις εκφράσεις του φάνηκε πως είχε χτυπήσει σοβαρά.

Στη συνέχεια, οι παίκτες του Μπερν Στορκ ανέβασαν… ρυθμούς και στο 63’ ο Δημακάκος δεν κατάφερε να νικήσει τον Σι, ο οποίος ενήργησε σωστά και μπλόκαρε το πλασέ του Έλληνα άσου, ενώ δέκα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία να προηγηθούν, όταν ο Ιωαννίδης έκανε ωραία ενέργεια στην περιοχή, γύρισε στον επερχόμενο Γκίνο, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει το σουτ στην γωνία και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 84’ η Μαρσέιγ έμεινε με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Σαρλς χτύπησε αντιαθλητικά τον Λύρα εκτός φάσης και αντίκρισε απ’ ευθείας την κόκκινη κάρτα, ενώ στο 90’ την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε και ο Σπαρανιά για επικίνδυνο μαρκάρισμα και πάλι πάνω στον Λύρα…

Στα εναπομείναντα λεπτά, οι Πειραιώτες προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της νίκης, όμως, δεν κατάφεραν να απειλήσουν σημαντικά την εστία του Σι, με αποτέλεσμα να παραμείνει το ισόπαλο 1-1. Πάντως, μετά το τέλος του αγώνα, οι παίκτες της Μαρσέιγ προκάλεσαν την κερκίδα των οπαδών του Ολυμπιακού, ωστόσο, έπειτα από την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων η κατάσταση ηρέμησε.

Ολυμπιακός: Βλάχος, Καραγκούνης, Λυκογιάννης (39’ Δημακάκος), Βούρος, Λεάντρο, Μ. Σιώπης, Δ. Σιώπης (81’ Πασαλίδης), Βουτσιώτης (61’ Γκίνο), Ιωαννίδης, Σούκιας (39’ Παπασάββας, 81’ Βέργος), Λύρας.

Μαρσέιγ: Σι, Μρουντάι, Ποπέσκου, Σαρλς, Μεντί, Μασίμι, Ζομπεγιό (88’ Σπαρανιά), Ντιοπ 60’ Σαΐντ), Ανανί (71’ Αρανί), Λοϊακονό (88’ Ρουλάν), Πομιέ (71’ Κισάκου).



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved