Λαμπρόπουλος στο Onsports: «Τώρα θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας»

Λαμπρόπουλος στο Onsports: «Τώρα θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας»

Τα μάτια τους τρίβουν στη Νέα Σμύρνη και αναρωτιούνται αν είναι όνειρο. Ο Πανιώνιος δεύτερος έπειτα από 8 αγωνιστικές... Στον Βασίλη Λαμπρόπουλο «αρέσει» ο παροξυσμός που επικρατεί στην Πλατεία και στα αποδυτήρια και μέσω του Onsports δίνει τη δική του διάσταση στο θαύμα που επιτελούν μέχρι τώρα οι «κυανέρυθροι».

Είναι από τους πολλούς U-23 του Πανιωνίου στους οποίους έπειτα από τις ιδιαίτερες συγκυρίες που δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι, δόθηκε η χρυσή ευκαιρία να κάνουν το μεγάλο άλμα. Τετριμμένο; Ναι, αλλά όντως την άρπαξε από τα μαλλιά όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του και δεν λέει να την αφήσει. Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος δεν είναι εξωγήινος για να μην χαίρεται με τα όσα κάνουν οι «κυανέρυθροι» σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές. Συνιστά, ωστόσο, ψυχραιμία...

Εκτός από τους φίλους του Πανιωνίου, έχετε τρελάνει πολύ κόσμο ακόμα. Μέχρι που φτάνουν τα όνειρά σας;

«Δεν αποφεύγω να απαντήσω, αλλά ειλικρινά, δεν κάνουμε ακόμα κρυφά όνειρα. Κι αυτό διότι γνωρίζουμε ότι μέχρι τώρα, τα παιχνίδια ήταν βατά. Αντιμετωπίσαμε ομάδες με τις οποίες έχουμε ίδιους στόχους. Το πρόγραμμα, ωστόσο, δυσκολεύει πολύ, καθώς σε μικρό χρονικό διάστημα θα παίξουμε με όλους τους δυνατούς αντιπάλους. Μόλις ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος αγώνων, θα μπορούμε να κάνουμε κρυφά όνειρα και να σκεφτούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Τώρα θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας»

Διπλό στην Κομοτηνή. Σωθήκατε;

«Κατ' αρχάς, πατσίσαμε την ήττα από την Κέρκυρα. Όχι, δεν σωθήκαμε, αλλά είναι σημαντικό το ότι έχουμε 14 ομάδες από κάτω μας και από κάποιες απέχουμε πλέον τρεις ολόκληρες νίκες. Πολύ σημαντικό...»

Αλήθεια, είναι μια ομάδα που τώρα ουσιαστικά χτίζεται έτοιμη να διαχειριστεί είσοδο στην πεντάδα και ευρωπαϊκούς αγώνες;

«Ακριβώς γι αυτό δεν μπαίνουμε κι εμείς σε διαδικασία να συζητάμε τέτοια θέματα. Με ταπεινότητα και υπομονή, δουλεύουμε και θα δούμε που θα μας βγάλει. Αν μπούμε στην πεντάδα και βγούμε στην Ευρώπη, πάει να πει ότι ήμασταν έτοιμοι να μπούμε στην πεντάδα και να παίξουμε στην Ευρώπη. Βήμα βήμα και βλέπουμε»

Μυστικά δεν υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, αλλά κάποιος λόγος θα υπάρχει που πηγαίνετε από το καλό στο καλύτερο...

«Θα σου πω αυτό που συζητάμε μεταξύ μας, αλλά μας το λένε και παιδιά από άλλες ομάδες με τα οποία έχουμε σχέσεις. Είμαστε ΟΜΑΔΑ. Δουλεύουμε πολύ μέσα στο γήπεδο και μέρος της φιλοσοφίας μας είναι ο ένας να καλύπτει συνεχώς τον άλλο. Να ένα μυστικό μας...»

Πόσο εύκολο είναι να κάνεις τέτοια πορεία, όταν βασικά πράγματα όπως το οικονομικό δεν τα έχεις λυμένα και βασανίζουν την καθημερινότητά μας;

«Όλοι οι νεαροί παίκτες που ήρθαμε στον Πανιώνιο καθώς και τα παιδιά που προυπήρχαν και προωθήθηκαν, γνώριζαμε ότι η συγκυρία μάς δίνει μια μεγάλη ευκαιρία. Είχαμε κουραστεί να επισκιαζόμαστε από ξένους που σε πολλές περιπτώσεις δεν ήταν καλύτεροί μας. Είχαμε και τη βοήθεια των παικτών που αποτελούσαν πέρσι τον βασικό κορμό και μπήκαμε γρήγορα στο κλίμα. Επιπλέον, ο κόουτς προσπάθησε από την πρώτη μέρα να μας βγάλει από το κεφάλι τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει ο σύλλογος. Να κρατήσει δηλαδή τις εξωαγωνιστικές δυσκολίες μακριά από τα αποδυτήρια. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς μια δύσκολη κατάσταση, αλλά έχουμε επικεντρωθεί 100% στις φιλοδοξίες μας και στις αγωνιστικές μας βλέψεις...»

Σας φτιάχνει το γεγονός ότι στα αποδυτήρια πνέει ελληνικός αέρας;

«Χωρίς να έχω κάτι με τους ξένους ποδοσφαιριστές, εννοείται ότι μας φτιάχνει. Το σημαντικό είναι ότι φτιάχνει και τον κόσμο. Ταυτίζεται πιο εύκολα με την ομάδα. Και ένας από τους βασικούς μας στόχους είναι να φέρουμε στο γήπεδο όσο περισσότερους οπαδούς του Πανιωνίου μπορούμε. Θα χαρούμε πολύ για παράδειγμα αν δούμε πολύ κόσμο στο ματς με τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Κυριακή. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ζητήσω εκ μέρους όλης της ομάδας συγγνώμη από τα παιδιά που ήρθαν στην Κομοτηνή και μας στάθηκαν. Από αμέλεια, δεν πήγαμε να τους ευχαριστήσουμε ως οφείλαμε να κάνουμε και τους στενοχωρήσαμε».

Γνωρίζεις φαντάζομαι ότι έχετε «σκοτώσει» κάθε δικαιολογία που εκφράζουν προπονητές ή παράγοντες άλλων ομάδων περί περιορισμένων λύσεων, πολλών αλλαγών στο ρόστερ, οικονομικών προβλημάτων κτλ...

«Κι εμείς αν δεν τα πηγαίναμε καλά, ίσως να τα χρησιμοποιούσαμε όλα αυτά ως δικαιολογία. Ξαναλέω όμως, ότι ο κόουτς πρέπει να πιστωθεί το ότι έχει καταφέρει να κρατήσει τα όποια προβλήματα εκτός αποδυτηρίων».

Μια και αναφέρθηκες στον Ελευθερόπουλο, το μεγάλο του όπλο είναι η όρεξη για δουλειά, οι γνώσεις του στην τακτική ή ο τρόπος που διαχειρίζεται την ψυχολογία της ομάδας;

«Θεωρώ ότι για να είσαι καλός προπονητής, πρέπει να τα έχεις και τα τρία. Τον κόουτς τον έχει βοηθήσει πολύ το ότι αγωνίστηκε στο εξωτερικό και στον Ολυμπιακό. Γνωρίζει πως να επιβληθεί στους παίκτες του χωρίς να γίνει απότομος. Δουλεύει όντως πάρα πολύ στην τακτική, ενώ είναι εξπέρ σε ό,τι αφορά στην ψυχολογία μας. Ξέρει πως να πάρει το 100% από τον καθένα και είναι τρομερά σημαντικό ότι δεν υπάρχει ματς στο οποίο να μην μπαίνουμε για να νικήσουμε. Δεν μας ικανοποιεί κανένα άλλο αποτέλεσμα».

Φαίνεται πολύ ήρεμος. Φωνάζει ποτέ;

«Εννοείται ότι φωνάζει. Είναι, όμως, πάντα κοντά μας γιατί δεν έχει και πολύ καιρό που σταμάτησε το ποδόσφαιρο, οπότε γνωρίζει πως νιώθει ένας ποδοσφαιριστής. Πολλές φορές νευριάζει πολύ και ενώ θα μπορούσε να μας μιλήσει πολύ έντονα, δεν το κάνει. Μάς έχει κερδίσει όλους με τη συμπεριφορά του...»

Και κάτι τελευταίο. Ο Γουνδουλάκης έδωσε έμπνευση σε οπαδό του Πανιωνίου να γράψει τραγούδι-ωδή γι αυτόν. Φαντάζομαι δεν σάς γλίτωσε στα αποδυτήρια...

«Κάναμε τη σχετική πλάκα, αλλά ο Φανούρης είναι εξαιρετικό παιδί, φοβερός χαρακτήρας και γέλαγε με την ψυχή του. Είναι από τις σημαίες του Πανιωνίου και έχουμε να λέμε όλοι οι νεαροί για το πόσο μας βοηθά. Και λίγα λέει το τραγούδι...»



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved