Βαρουξάκης: «Στόχος η παραμονή στη Super League»

Βαρουξάκης: «Στόχος η παραμονή στη Super League»

Μπορεί ο Πλατανίας να έχει κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα, όντας στην 4η θέση της βαθμολογίας, ωστόσο ο πρόεδρος της ομάδας των Χανίων, Στέλιος Βαρουξάκης, τόνισε πως στόχος παραμένει η παραμονή στην κατηγορία.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα έχει κάνει ο Πλατανίας στο πρωτάθλημα της Super League με τον ισχυρό άνδρα τους συλλόγου να τονίζει, μεταξύ άλλων, πως δεν περίμενε τέτοιο ξεκίνημα.

Διαβάστε αποσπάσματα όσων δήλωσε στη SportDay ο Στέλιος Βαρουξάκης:

-Πόσο δύσκολο είναι για ένα χωριό να διαθέτει ομάδα στη Super League;
«Πάρα πολύ. Εμείς δεν αντιπροσωπεύουμε μόνο τον Πλατανιά, σαν περιοχή, αλλά όλο τον Δήμο Χανίων. Δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε ομάδα στη Super League, πέρα από τον Α.Ο. Χανιά που βρέθηκε παλαιότερα στη Β' Εθνική. Αυτό μας δίνει ένα επιπλέον βάρος για να πετύχουμε. Το ενδιαφέρον που υπάρχει από τον κόσμο είναι τεράστιο. Οι Χανιώτες διψούν για μπάλα και το δείχνουν».

-Περιμένατε αυτό το επιτυχημένο ξεκίνημα;
«Όχι, σε καμία περίπτωση. Η επιτυχία στηρίζεται στην ομαδική δουλειά και στην ανιδιοτέλεια των ανθρώπων που βρίσκονται στην ομάδα. Έγινε μια πολύ καλή επιλογή παικτών το καλοκαίρι. Το γεγονός ότι όλα τα προβλήματα είναι λυμένα βοηθάει τα μέγιστα. Οι παίκτες έχουν να σκεφτούν μόνο το ποδόσφαιρο, αυτό είναι το κλειδί. Όλοι είναι προσηλωμένοι στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι. Όταν έχεις καλά παιδιά και καλούς ποδοσφαιριστές, είναι σίγουρο πως όλα θα πάνε καλά. Βέβαια γίνεται εξαιρετική δουλειά από το τεχνικό επιτελείο. Τον προπονητή Γιάννη Χατζηνικολάου, τον βοηθό του, Δημήτρη Μούτα, τον γυμναστή Σάκη Παντελίδη, τους φυσιοθεραπευτές και όλους τους ανθρώπους που εργάζονται, ας με συγχωρήσουν αν ξεχνάω κάποιον. Όπως φυσικά και τον Γιάννη Κατσούλη, ο οποίος είναι ο "κατάσκοπος" της ομάδας και βλέπει όλους τους αντιπάλους μας».

-Τι στόχους έχει ο Πλατανιάς και μέχρι πού μπορεί να φτάσει;
«Δεν έχουμε άλλο στόχο πέρα από το να παραμείνουμε στην κατηγορία. Όσο πιο γρήγορα γίνεται, για να μην έχουμε άγχος στο τέλος του πρωταθλήματος. Αυτό μας ενδιαφέρει και γι' αυτό προσπαθούμε. Δεν υπάρχει άλλο πλάνο. Αν σωθούμε και έρθει κάτι καλύτερο, καλώς να ορίσει. Αλλά δεν το σκεφτόμαστε. Είμαστε πρώτη φορά στην κατηγορία και δεν τη γνωρίζουμε. Είδαμε και πέρυσι τον Εργοτέλη, που στον πρώτο γύρο έφτασε στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη και στο τέλος έπεσε. Προβλέψεις για το μέλλον δεν μπορώ να κάνω, δεν είμαι μέντιουμ».

-Υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα που πρέπει να πιστωθούν αυτή την πορεία;
«Όχι. Όλο το διοικητικό συμβούλιο, μηδενός εξαιρουμένου, έχει συμβάλει τα μέγιστα για να φτάσουμε εδώ που βρισκόμαστε. Κανείς δεν χρεώνεται κάτι περισσότερο και αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας, αν θέλετε, ότι η άποψη όλων βαρύνει το ίδιο. Κανείς δεν βάζει τον προσωπικό του εγωισμό πάνω από την ομάδα».

-Ποιο ήταν το πλάνο του καλοκαιριού;
«Κρατήσαμε τους ενδεκαδάτους παίκτες από τη Football League και πήραμε έναν ποδοσφαιριστή σε κάθε θέση. Παίκτες με παραστάσεις από τη Super League, που γνώριζαν τις απαιτήσεις του πρωταθλήματος και πάνω απ' όλα καλά παιδιά. Δεν θέλαμε να χαλάσουμε το κλίμα που είχε δημιουργηθεί».

-Αν και είναι νωρίς ακόμη, έχετε κάνει κάποια σχέδια για τον Ιανουάριο;
«Το παραμικρό. Είμαστε ευχαριστημένοι με τα παιδιά που ανήκουν στο ρόστερ. Παιχνίδι με το παιχνίδι θα δοθεί και η ευκαιρία σε αυτούς που δεν έχουν πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής έως τώρα να δείξουν το ταλέντο τους. Τους πιστεύομε όλους, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να κοιτάμε άλλους παίκτες. Βέβαια αν υπάρξει κάποιος σοβαρός τραυματισμός ή συμπέσουν πολλές τιμωρίες, θα το δούμε εκείνη την περίοδο».



Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved