Οι ελεύθεροι παίκτες των έξι «βρεγμένων» γειτονιών της Super League!

Οι ελεύθεροι παίκτες των έξι «βρεγμένων» γειτονιών της Super League!

Τα… απόνερα της μη αδειοδότησης έξι ΠΑΕ (ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Αρης, ΟΦΗ, Πανιώνιος, Κέρκυρα) είναι έτοιμα να «χτυπήσουν» και να αφήσουν το αποτύπωμά τους στο αγωνιστικό προφίλ των ομάδων εν όψει της νέας σεζόν. To Οnsports παρουσιάζει τα... αλλεργικά στην ανανέωση συμβόλαια, μαζί με τα αναπόφευκτα «διαζύγια» που προβάλλουν στον ορίζοντα.

Οι ομάδες που είδαν στον φάκελό τους να γράφεται ένα μεγάλο κόκκινο «απορρίπτεται», θα στερηθούν όχι μόνο το καλοκαιρινό μεταγραφικό…shopping (για παίκτες άνω των 22 ετών), αλλά και την δυνατότητα να προβούν σε ανανεώσεις συμβολαίων με ήδη υπάρχοντες ποδοσφαιριστές, πέραν των Ελλήνων παικτών κάτω των 22 ετών ή των ξένων γηγενών κάτω των 22 ετών.

Παρεμπιπτόντως και επειδή στην Ελλάδα ζούμε, μην τα παίρνετε όλα… τοις μετρητοίς! Ηδη, άλλωστε, κυκλοφορεί δυνατά το σενάριο στην πιάτσα, να «μαλακώσουν» οι ποινές για τους συλλόγους που είδαν τον φάκελο τους να γίνεται… κομφετί για τις απόκριες και να αποκτήσουν εν τέλει δικαίωμα μεταγραφών και ανανεώσεων συμβολαίων.

Ωστόσο, με τα τωρινά δεδομένα και εφόσον τελικά τηρηθούν όσα η ίδια η Σούπερ Λίγκα ανακοίνωνε στις 28/5, σχετικά με τις ΠΑΕ που δε θα λάβουν άδεια, τότε τα παράβολα για τις ανανεώσεις των συμβολαίων, θα είναι το φετινό καλοκαίρι λιγότερα από κάθε άλλη σεζόν.

ΑΕΚ

Ο Τραϊανός Δέλλας έχει αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του και συνεπώς, η μη αδειοδότηση της ΑΕΚ, δεν επηρεάζει την πιθανή μελλοντική συνεργασία με την Ενωση από ένα άλλο μετερίζι. Τα παπούτσια με τα καρφιά και το κοντό παντελονάκιμ ούτως η άλλως, αποτελούν πλέον ποδοσφαιρικά κειμήλια για τον «Κολοσσό».

Από την πλευρά του, ο προσεχώς ελεύθερος Νίκος Λυμπερόπουλος, ακόμη και να «ψηνόταν» στην ιδέα να συνεχίσει για έναν ακόμη χρόνο να «οργώνει» τα γήπεδα με την κιτρινόμαυρη φανέλα, τα συμβολαιογραφικά κριτήρια καθιστούν αδύνατη την συγκεκριμένη προοπτική.

Στην πόρτα της εξόδου θα οδηγηθούν άλλοι τέσσερις πρωτοκλασάτοι παίκτες, με το λόγο για τους Παντελή Καφέ, Νίκο Γεωργέα, Χοσέ Κάρλος, Φαμπιάν Βάργκας, ενώ λιγότερα δάκρυα θα προκαλέσει ο χωρισμός με τον Αντώνη Ρίκκα.

Αντίθετα, εάν η ΑΕΚ διαθέτει το... know how προκειμένου να ανανεώσει το συμβόλαιο του Κώστα Μανωλά και να παρατείνει τον δανεισμό του Στιβ Λεό Μπέλεκ από την Ουντινέζε, ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα... σκυλιά της ΕΠΟ δεμένα! Κι αυτό, διότι απλούστατα και οι δύο παίκτες, δεν έχουν γίνει ακόμη τόσο… άντρες, ώστε να στερούνται το δικαίωμα ανανέωσης των συμβολαίων τους. Ο Μανωλάς στις 14 του μηνός θα σβήσει 21 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων, ενώ ο Μπέλεκ είναι τρία χρόνια λιγότερα από το επιτρεπτό όριο ανανεώσεων, δηλαδή 19 χρονών.


«GAME OVER»

Τραϊανός Δέλλας

Νίκος Λυμπερόπουλος

Παντελής Καφές

Νίκος Γεωργέας

Χοσέ Κάρλος

Φαμπιάν Βάργκας

Αντώνης Ρίκκα

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Εντεκα συμβόλαια παικτών λήγουν το φετινό καλοκαίρι στον «Αγιαξ», εκ των οποίων τα τρία (Μπακαγιόκο, Ανδράλας, Ζαμπρέλα) έχουν ήδη πάρει θέση στο «μουσείο» της ΠΑΕ.

Η ποιοτική αποψίλωση του ρόστερ θα είναι σημαντική, δεδομένου πως παίκτες οι οποίοι τράβηξαν μεγάλο… κουπί την φετινή σεζόν, όπως οι Λεάντρο Μπεσέρα, Τάσος Πάντος, Ηλίας Κώτσιος, Φώτης Κηπουρός, Βάντερσον Σκαρντοβέλι, Θέμης Τζημόπουλος, Τάσος Κυριάκος, είναι υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να αλλάξουν πόλη και φανέλα.

Αντίθετα, δεν «πονάει» το διαφαινόμενο «διαζύγιο» με τον Μανόλη Σκούφαλη. Ακόμη και στην περίπτωση που ο ΠΑΣ δεν περνούσε τον «σκόπελο» της αδειοδότησης, μόνο με θαύμα ο «Μανόλο» θα ανανέωνε το συμβόλαιό του με την ομάδα των Ιωαννίνων.


«GAME OVER»

Φώτης Κηπουρός

Βάντερσον Σκαρντοβέλι

Ηλίας Κώτσιος

Θέμης Τζημόπουλος

Τάσος Κυριάκος

Μανόλης Σκούφαλης

Τάσος Πάντος

Λεάντρο Μπεσέρα

 

ΑΡΗΣ

Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού θα είναι οι εσωτερικές απώλειες στον Αρη. Ο «επαναστάτης» Μιχάλης Σηφάκης όχι μόνο δεν σκέφτεται να συνεχίσει στους «κίτρινους», αλλά μετά την προσφυγή που κατέθεσε εις βάρος τους θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια. Ο Καρίμ Σολτάνι φτιάχνει εδώ και καιρό βαλίτσες για την Τουρκία και ο Νίκος Λαζαρίδης για το Περιστέρι, οπότε τα όποια δάκρυα στην οδό - Αλκμήνης και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» πέφτουν για τους Νόε Ακόστα, Μίτσελ Γκαρμπίνι Περέϊρα και λιγότερα για τον Σάκη Πρίττα, ο οποίος κινήθηκε φέτος μεταξύ πάγκου και εξέδρας.


«GAME OVER»

Μιχάλης Σηφάκης

Νίκος Λαζαρίδης

Καρίμ Σολτάνι

Σάκης Πρίττας

Νόε Ακόστα

Μίτσελ Γκαρμπίνι Περέϊρα


ΟΦΗ

Το ποδοσφαιρικό τους δελτίο θα πρέπει να αρχίσουν να «ξεσκονίζουν» ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ Σήφης Κορωνάκης και ο Νίκος Αναστόπουλος, εφόσον τελικά ο «αλενατόρε» αποφασίσει να μην σηκώσει άγκυρα από το Ηράκλειο. Στα χωριά της Κρήτης άλλωστε λένε, «μάθε τέχνη κι άστηνε» εκείνο που δεν συμπλήρωναν όμως τουλάχιστον μέχρι πρότινος είναι το… «κι άμα χάσεις 14 συμβόλαια πιάστηνε». Λίγο ακόμη και θα συμπλήρωνε 18άδα(!), το καράβι της μεγάλης φυγής από το κρητικό λιμάνι.

Κι εάν οι φετινοί «σημαιοφόροι» Ταυλαρίδης – Μάντζιος έχουν ήδη ρίξει τους τίτλους τέλους και οι Χόρχε και Ζόρντι Λόπεθ έχουν καταθέσει προσφυγές, μαντήλι θα κουνήσουν άλλοι δέκα παίκτες με αυξημένο χρόνο συμμετοχής την φετινή σεζόν, πλην του νεαρού αμυντικού Λάζαρου Χαριτωνίδη.


«GAME OVER»

Βαγγέλης Μάντζιος

Στάθης Ταυλαρίδης

Ματίας Βερόν

Αρης Γαλανόπουλος

Μηνάς Πίτσος

Ουκάρ Κένταλ

Ζέλικο Καλαϊτζιτς

Μπόζινταρ Μπόντορ

Γιώργος Γεωργίου

Φώτης Παπουλής

Μίρνες Σίσιτς

Λάζαρος Χαριτωνίδης

Χόρχε Λόπεθ

Ζόρντι Λόπεθ

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ο ελεύθερος Αντρέ Σκέμπρι προφανώς το έβλεπε το… έργο και άνοιξε το χορό των αποχωρήσεων χωρίς να περιμένει την τύχη του φακέλου της αδειοδότησης των κυανέρυθρων. Ο δανεικός Ντέγιαν Μιλοβάνοβιτς θα επιστρέψει στην Λανς, χωρίς να λείψει σε κανέναν στην «πλατεία», ενώ περισσότερο αισθητή θα γίνει η απουσία του επίσης δανεικού Βιτορίνο Αντούνες και λιγότερο του Πατρίκ Ντιμπαλά. Μεγάλη απώλεια και ο Ζαν Ζακ Πιέρ, ο οποίος έπαιζε το ρόλο του «βράχου» στα μετόπισθεν. Τέλος, απαρατήρητο περνά το τέλος της συνεργασίας με το νεαρό πορτιέρο Λεωνίδα Παναγόπουλο.


«GAME OVER»

Ντέγιαν Μιλοβάνοβιτς

Λεωνίδας Παναγόπουλος

Ζαν Ζακ Πιέρ

Βιτορίνο Αντούνες

Πατρίκ Ντιμπαλά


ΚΕΡΚΥΡΑ

 Δυνατό «κούρεμα» και στο ρόστερ των Φαιάκων. Από τους 11 παίκτες χωρίς άλλα credits στην «κόμισσα», οι πέντε (Γκαλίνοβιτς. Γραμμόζης, Φλαβίνιο, Ερίθε, Μαρτίν) έχουν ήδη εγκαταλείψει το νησί. Απομένουν άλλοι 6 ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων βαριά ονόματα και παλιές σειρές, όπως οι Γκουστάβο και Κοντοδήμος.


«GAME OVER»

Νακαράτο Γκουστάβο

Δημήτρης Κοντοδήμος

Χρήστος Καλαντζής

Γκόραν Μαζνόφ

Θανάσης Τσίγκας

Χαρίδημος Μίχος



Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved