«Ναι» στην πρόταση Αθανασιάδη για τη σωτηρία του Άρη

«Ναι» στην πρόταση Αθανασιάδη για τη σωτηρία του Άρη

Στην πρόταση του νυν προέδρου των «κίτρινων», Θανάση Αθανασιάδη έδωσε τελικά το χρίσμα να βγάλει τον σύλλογο από το αδιέξοδο η «Κοινωνία Μελών Άρη».

Στην ψηφοφορία, που διεξήχθη κατά τη διάρκεια της πεντάωρης Γενικής Συνέλευσης του φορέα τη Δευτέρα (21/05) στο «Βελλίδειο» και πραγματοποιήθηκε με ανηρτημένες καρτέλες «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» (και όχι μυστικά με κάλπες όπως ζήτησαν ορισμένοι), η πρόταση σωτηρίας του Αθανασιάδη υπερίσχυσε αυτής της παράταξης «Άρης-Ενότητα» του Παναγιώτη Στεφανίδη, ο οποίος τόνισε:

«Την τελευταία εβδομάδα προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε όσα στοιχεία μπορούσαμε για να σας παρουσιάσουμε μια πρόταση. Δυστυχώς με την ΠΑΕ δεν είχαμε καλή συνεργασία. Πολλά μας ειπώθηκαν προφορικά.

Αυτά που είδαμε με τα μάτια μας είναι 27 διακανονισμοί που κατατέθηκαν για την αδειοδότηση. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τη Λέσχη, η ΠΑΕ θα έχει σίγουρα έσοδα 5. εκατ ευρώ περίπου. Επίσης το χορηγικό πρόγραμμα μπορεί να αγγίξει και το 1 εκατ. ευρώ αλλά και τα 2 εκατ.. Οι τιμές που έχουμε προτείνει είναι 100 ευρώ στα πέταλα για τα διαρκείας. 170 ευρώ τη θύρα 2.

Το σύνολο των εισπράξεων που μπορούμε να έχουμε είναι 2 εκατ. Επίσης υπάρχουν απαιτήσεις της ΠΑΕ που αγγίζουν τα 2.453.000 ευρώ. Υπάρχει ένα ποσό γύρω στο 1,7 που μπορεί να εισπραχθεί. Από αυτό μας είπαν ότι 1,5 έχει εκχωρηθεί σε παίκτες και πιστωτές.

Όσον αφορά δαπάνες και υποχρεώσεις, το νούμερο που είδα και πρέπει να δοθεί μέχρι 30/6 στους παίκτες, καλύπτεται άνετα από τα διαρκείας. Οφείλουμε άμεσα από την είσπραξη που θα γίνει από τα διαρκείας, πρέπει να γίνει διακανονισμός με παίκτες. Με διακανονισμούς σε βάθος διετίας, ο Άρης σε δύο το πολύ τρία χρόνια μπορεί να ισοσκελιστεί. Υπάρχουν οφειλές προς το προσωπικό που πρέπει να δοθούν έναντι, Οφειλές προς την εφορίας, δόσεις που δεν έχουν καταβληθεί και πρέπει να δοθούν άμεσα.

Υπάρχουν οφειλές προς το ΙΚΑ που δεν είναι ρυθμισμένες. Πρέπει να γίνουν άμεσα αλλιώς δεν θα μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές. Για το ρόστερ της επόμενης χρονιάς υπάρχουν 21 συμβόλαια που ισχύουν και για την επόμενη χρονιά, ποσό στο οποίο δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Ένα ποσό της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ μεικτά. Το μπάτζετ δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 3,2 την επόμενη χρονιά, μικτά, Έτσι θα εξασφαλίσουμε την ηρεμία στο τμήμα, θα ξέρουν όλοι ότι θα πληρωθούν.

Στο προσωπικό θα πρέπει να υπάρξει ένα οργανόγραμμα. Είναι μεγάλος ο αριθμός και οι δαπάνες είναι υπερβολικές. Πρέπει να δούμε ποιες είναι οι ανάγκες και όχι αναγκαστικά να περιορίσουμε το προσωπικό, αλλά να αναπροσαρμόσουμε τις αμοιβές. Για τις δαπάνες λειτουργίας το τοπίο είναι θολό. Δεν έχουν να κάνουν με το ρόστερ της ομάδας. Το ποσό που άκουσα στα έξοδα διοικητικής λειτουργίας αγγίζει τα έξοδα τεσσάρων ομάδων της λίγκας. Δεν είναι ο Άρης βιώσιμος έτσι.

Για τις ακαδημίες θα συμφωνήσουμε με τη διοίκηση. Για το ρόστερ δεν πρέπει να γίνει ενίσχυση αν η ομάδα δεν απαλλαχθεί από τα πέντε συμβόλαια που ανέφερα πριν. Ο Άρης πρέπει να είναι συνεπής απέναντι στους παίκτες.

Όλα αυτά για να γίνουν θέλει συσπείρωση. Τα 8.500 διαρκείας θα τα πετύχουμε όλοι μαζί. Το βάρος του Άρη είναι μεγάλο δύσκολα θα βρεθεί να το αναλάβει κάποιος αν δεν νιώθει προστασία. Και αυτή θα του την παρέχει η διοίκηση πρωτοδικείου και η συσπείρωση.

Χρήματα δεν έχουν μπει και δεν ξέρω για ποιο λόγο. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα μπουν χρήματα και είναι δεδομένο ότι σε λίγο καιρό εμείς θα βγάλουμε ξανά το φίδι από την τρύπα».

Γρανούζης: «Έτσι θα διασφαλιστεί η διοικητική λειτουργία»

Ακολούθως ο πρόεδρος της «Κοινωνίας Μελών Άρη», Γιάννης Γρανούζης ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους θα διασφαλιστεί η διοικητική λειτουργία της ΠΑΕ, αναλύοντας τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο Ερασιτέχνης Άρης.

«Βασικές προϋποθέσεις που θέσαμε είναι η εισροή των κεφαλαίων να πραγματοποιείται το πρώτο εξάμηνο της χρήσης. Η εισροή των 2 εκατ. που ανέφερε η ΠΑΕ να αφορά αποπληρωμές παλαιών υποχρεώσεων της εταιρίας. Να υπάρχει κατάθεση προϋπολογισμού. Να υπάρχουν ισοσκελισμένα αποτελέσματα χρήσης. Συνεχιζόμενη βελτίωση της ΠΑΕ και διευθέτηση των φορολογικών υποχρεώσεων της ΠΑΕ. Βασικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για να συμμετέχει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Η τιμή αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα είναι με τη σημερινή τιμή, δηλαδή 1 ευρώ η μετοχή», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Αθανασιάδης: «Πλάνο τριετίας»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης τόνισε: «Έχουν αναφερθεί οι προϋποθέσεις λειτουργίας της ομάδας. Ένα πλάνο τριετίας στο οποίο δεν θα μεγαλώνουν οι οφειλές της ομάδας. Είναι μια δέσμευση που λέει ότι αν αυτά απαιτηθούν επειδή δεν θα μπορέσουμε από την πρωτογενή μας δράση να έχουν τέτοιο εισόδημα, θα έρθουν από το βάθος της τριετίας και από την Κοινωνία Μελών, που την θέλουμε σύμμαχο μας, να κρατήσουμε την ομάδα στα χέρια του κόσμου».

Όσο για τα οικονομικά δεδομένα της νέας σεζόν και τις προβλέψεις που υπάρχουν: Οι προβλέψεις για την επόμενη περίοδο είναι ακόμα χειρότερες. Το συμβόλαιο με τη ΝOVA πιθανόν θα μειωθεί. Για αυτό χρειάζεται ένα μεγαλύτερο διάστημα δράσης για να υπάρξει αποτέλεσμα. Υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα. Μακάρι τα αποτελέσματα της ομάδας να φέρουν έσοδα», υπογράμμισε αρχικά, για να συμπληρώσει ερωτηθείς από τον Τάσο Δεσύπρη σχετικά με το πλάνο που κατατέθηκε αναφορικά με τις ρυθμίσεις της ΠΑΕ προς την εφορία και το ΙΚΑ: «Οι οφειλές είναι της τάξης των 200.000 ευρώ μηνιαίως. Έχουν γίνει προσπάθειες και παραστάσεις και με νομικούς και με φυσική παρουσία μας και έχουμε πετύχει ότι είναι καλύτερο σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις. Σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση προσωπικού και παικτών, αυτή αναμένεται να γίνει μέχρι τις 30 Ιουνίου».

Για τη φετινή αποτυχία σε οικονομικό επίπεδο, ο Αθανασιάδης κατέληξε: «Η αποτυχία συνετελέσθη, θα πρέπει να δούμε όμως ότι έγινε εν μέσω οικονομικής κρίσης. Φέτος η ΠΑΕ αναγκάστηκε να λειτουργήσει με 3 εκατ. ευρώ λιγότερα. Δεν μπορούσαμε να το προβλέψουμε. Σε κανέναν σχεδιασμό δεν μπορεί να προβλέψει κάποια ατυχία».

Σαουρίδης: «Η Λέσχη δέχεται πόλεμο»

Το λόγο κατά τη διάρκεια της συνέλευσης πήρε και ο πρώην πρόεδρος του Super-3, Γιάννης Σαουρίδης ο οποίος ανέφερε: «Θα ήθελα να κάνω μια μίνι αναδρομή χωρίς να σας κουράσω, όσον αφορά τη Λέσχη και την φιλοσοφία την οποία πιστεύω ότι πρεσβεύει. Πιστεύω ότι η ιδεολογία που επέλεξε να πρεσβεύει ο Άρης είναι περήφανη και ανεξάρτητη. Εμείς σαν σύνδεσμος τότε, παρεμπιπτόντως το καινούριο αίμα χρήζει της απολύτου εμπιστοσύνης και αγάπης όλων, ξέραμε ότι ο δρόμος θα είναι πολύ δύσκολος μέσα σε αυτήν την Ελλάδα. Ξέρουμε όλοι τι έχει υποστεί ο σύλλογος αυτός. Όταν έγινε η Κοινωνία Μελών φωνάζαμε με όλη την ψυχή μας ότι αυτή η Λέσχη θα πρέπει να αγκαλιαστεί από όλους τους οπαδούς του Άρη. Σε όλο αυτό το διάστημα όλο αυτό το εγχείρημα έχει δεχτεί απίστευτο πόλεμο, τρικλοποδιές και έχει λοιδορηθεί με κύριο άξονα εμένα και τον σύνδεσμο. Επειδή αυτή η διάβρωση και δολιοφθορά δεν έτυχε της απάντησης, μπήκε σαν σαράκι μέσα στην Κοινωνία Μελών, με αποτέλεσμα να προσφέρει ελαχιστότατα. Πρέπει να ενισχύουμε τις άμυνές μας.

Οι σύνδεσμοι είναι θεσμικό όργανο και πρέπει να προστατεύονται. Μηδενική είναι η άμυνα του Άρη. Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση κάποια άτομα που είμαστε εδώ τώρα. Πρέπει να σταματήσει να συκοφαντείται ο σύνδεσμος… Εμένα μου έχουν κάψει το αμάξι, το μαγαζί μου… Τα περιουσιακά μου στοιχεία είναι το μπαράκι και 1/3 μαγαζιού μαζί με τον Γρανούζη και έναν ακόμα Αρειανό. Οι καταθέσεις μου είναι για να μπορώ να ζήσω έναν, δύο μήνες. Έχει γίνει καραμέλα να λοιδορούν τον Super 3, εμένα και ίσως το απεύχομαι και άλλα παιδιά… Δεν πάει η δουλειά έτσι. Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να δούμε χαΐρι έτσι, εκτός κι αν αλλάξουμε ρότα. Αυτή τη στιγμή τα θέματα που συζητάμε είναι σοβαρά, αλλά όποια λύση κι αν βρούμε, θα ξαναγυρίσουμε εδώ. Η δυναμική της Λέσχης είναι μηδενική, γιατί έχει δεχτεί πόλεμο. Υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν εκδικητικά. Ο κ. Στεφανίδης είχε πάρει 25% στις προηγούμενες εκλογές. Αυτό το 25% τι λέει; Τίποτα. Ψήφισε τον Στεφανίδη, γιατί ο Super 3 δεν ήταν με τον Στεφανίδη».

Πλάνο Μπακούρα για 13.000 μέλη

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο φίλος του Άρη, μέλος της ΚΜΑ και υπεύθυνος της ΔΕΠΑ στη Βόρεια Ελλάδα, Λεωνίδας Μπακούρας παρουσίασε ένα πλάνο για τη συγκέντρωση ποσού ύψους 2,24 εκατ. ευρώ από τα εισιτήρια διαρκείας, μέσω της συμμετοχής 13.000 οικονομικά τακτοποιημένων μελών στην ΚΜΑ.

«Είμαι Αρειανός και όλα τα άλλα δεν με ενδιαφέρουν. Να πηγαίνει καλά ο Άρης, όπως ενδιαφέρει και εσάς. Έκανα μια πρόταση ως μέλος της Κοινωνίας Μελών και παρακάλεσα να την εγκρίνει και να την εφαρμόσει η επόμενη διοίκηση. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν μόλις 1.900 άτομα που είναι τακτοποιημένα οικονομικά. Πρέπει να φτάσουμε στα 13.000 μέλη μέχρι το τέλος του έτους», ανέφερε.

Το πλάνο του Μπακούρα προβλέπει τη σύνδεση των εισιτηρίων διαρκείας με την καταβολή της ετήσιας συνδρομής προς την Κοινωνία Μελών, έτσι ώστε όλα τα μέλη να είναι οικονομικά τακτοποιημένα. Βάσει του σχεδίου, στόχος είναι η συγκέντρωση 13.000 μελών – κατόχων διαρκείας, που θα ενισχύσουν τα ταμεία της ΠΑΕ με 2,24 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά το πλάνο:

ΕΞΕΔΡΑ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΙΜΗ
Θύρα 3 7.200 θέσεις 5.000 εισιτήρια 90 ευρώ
Θύρα 1 5.300 θέσεις 3.000 εισιτήρια 90 ευρώ
Θύρα 2 4.200 θέσεις 2.800 εισιτήρια 150 ευρώ
Θύρα 9 1.500 θέσεις 1.000 εισιτήρια 200 ευρώ
Θύρα 7 500 ευρώ
VIP 1.200 ευρώ
VVIP 3.000 ευρώ
Σύνολο: 2.240.000 ευρώ



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved