Γκατσολάρι: «Άξιζε κάτι καλύτερο η Ξάνθη»

Γκατσολάρι: «Άξιζε κάτι καλύτερο η Ξάνθη»

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ξάνθης παραχώρησε ο Λάζαρος Γκατσολάρι, επισημαίνοντας ότι η Skoda μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη στο πρωτάθλημα που τελείωσε. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα δώσει τα πάντα για να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα…

Η Ξάνθη είναι… γνωστή για την δουλειά της στις υποδομές και την ανάδειξη ταλέντων, τα οποία στη συνέχεια επανδρώνουν την πρώτη ομάδα και, γιατί όχι, τους μεγάλους συλλόγους της χώρας!

Ένας εξ αυτών είναι και ο Λάζαρος Γκατσολάρι, με τον 19χρονο μέσο, που ήταν μέχρι πέρυσι αναντικατάστατο στέλεχος στους Νέους της ακριτικής ομάδας ενώ από φέτος βρίσκεται στο ρόστερ της επαγγελματικής ομάδας, να παραχωρεί συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Skoda σήμερα (21/05). Μιλώντας για την πορεία της Ξάνθης, τις πρώτες του εμπειρίες στην πρώτη ομάδα, τον τραυματισμό του αλλά και τις φιλοδοξίες του…

Η φετινή σεζόν έχει τελειώσει και στον βαθμολογικό πίνακα η Ξάνθη βρέθηκε στην 11η θέση. Θεωρείς ότι αυτή αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες της ομάδας;
«Πιστεύω πως όχι. Μετά το άτυχο ξεκίνημα στις πρώτες αγωνιστικές, στην συνέχεια ήμασταν αήττητοι για 10 παιχνίδια και μαζέψαμε αρκετούς βαθμούς. Στον β’ γύρο δεν τα πήγαμε πολύ καλά, δεν μας ήθελε και η τύχη και πιστεύω ότι το σερί χωρίς νίκη μας κράτησε τόσο χαμηλά. Γενικά, πιστεύω ότι αξίζαμε κάτι καλύτερο».

Μετά από 1,5 χρόνο με την ομάδα Νέων, από φέτος προπονείσαι με την πρώτη ομάδα της Ξάνθης...
«Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα επαγγελματικό συμβόλαιο κι αυτό πιστεύω πως είναι το όνειρο κάθε νεαρού παίκτη που προέρχεται από τις Ακαδημίες. Με πολύ δουλειά και όρεξη θα προσπαθήσω σκληρά να καθιερωθώ στην Ξάνθη».

Πως θα χαρακτήριζες την φετινή χρονιά σε προσωπικό επίπεδο;
«Ξεκίνησα με πολύ όρεξη και είχα ακολουθήσει την ομάδα στα φιλικά που έδωσε στην Κύπρο. Ήθελα πολύ να πάρω ευκαιρίες αλλά ήρθε αυτός ο τραυματισμός (σ.σ. oστικό οίδημα) που με κράτησε πολύ πίσω. Πραγματοποίησα επέμβαση τον Δεκέμβρη αλλά τώρα είμαι καλά και επανέρχομαι σε αγωνιστικά επίπεδα. Θα την χαρακτήριζα άτυχη αλλά είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως κάθε εμπόδιο είναι για καλό».

Οι σκέψεις σου για το μέλλον ποιες είναι;
«Θα παλέψω για να καθιερωθώ στην Ξάνθη και ευελπιστώ να το πετύχω σύντομα».

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής υπάρχουν αρκετοί παίκτες. Πόσο δύσκολος είναι ο ανταγωνισμός για έναν ποδοσφαιριστή που έχει έρθει από τις Ακαδημίες και ανταγωνίζεται παίκτες επιπέδου Σούπερ Λίγκα;
«Ανταγωνισμός υπάρχει σε κάθε τομέα της ζωής. Μόνο που βρίσκομαι σε ομάδα της Σούπερ Λίγκα νομίζω ότι ήδη είναι ένα μεγάλο βήμα. Είμαι εδώ για να αποδείξω ότι αξίζω αυτή την ευκαιρία».

Η Ξάνθη τα τελευταία χρόνια έχει δώσει πολλές ευκαιρίες σε παιδιά που προέρχονται από την ομάδα Νέων της…
«Είναι καλό που η Ξάνθη αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την Ακαδημία της και είναι μία δικαίωση και για όλους αυτούς που δουλεύουν σκληρά στα μικρότερα τμήματα. Νομίζω ότι οι Ακαδημίες της Ξάνθης είναι ίσως η πιο σωστή επιλογή για ένα νέο παίκτη, αν αναλογιστεί κανείς, το γεγονός πως υπάρχουν αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές των Κ-20 στο ρόστερ της».

Ποια στοιχεία πιστεύεις ότι μπορούν να κάνουν την διαφορά σε έναν παίκτη της μεσαίας γραμμής;
«Το μυαλό, να «βλέπει γήπεδο» και η τεχνική».



Λέστερ: Δεν σκέφτεται να σταματήσει ο Βάρντι
Λέστερ: Δεν σκέφτεται να σταματήσει ο Βάρντι
Παναθηναϊκός AKTOR: Ένσταση για τις φάσεις των Λεσόρ και Νίμπο
Παναθηναϊκός AKTOR: Ένσταση για τις φάσεις των Λεσόρ και Νίμπο
Παναθηναϊκός AKTOR: Το έχασε μέσα από τα... χέρια του Ναν
Παναθηναϊκός AKTOR: Το έχασε μέσα από τα... χέρια του Ναν
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Video με πώς ξεκίνησε το επεισόδιο στην Τούμπα – Αυτό έκανε έξαλλο τον Αλμέιδα (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Video με πώς ξεκίνησε το επεισόδιο στην Τούμπα – Αυτό έκανε έξαλλο τον Αλμέιδα (videos)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved