«Μάχη» τίτλου στο Φάληρο

«Μάχη» τίτλου στο Φάληρο

Την Παρασκευή (10/2) το βράδυ στις 21:00 (Novasports 1, Onsports) όλοι οι… δρόμοι οδηγούν στο «Γ. Καραϊσκάκης» όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Super League.

Οι δύο «μονομάχοι» θα τεθούν αντιμέτωποι για 108η φορά από καταβολής της Α’ Εθνικής, με τη μερίδα του λέοντος να ανήκει στους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι μετρούν 43 νίκες, έναντι 33 της Ένωσης, ενώ 31 ματς έχουν λήξει χωρίς νικητή. Η σημερινή «μάχη» είναι η νούμερο 54 με τους Πειραιώτες «οικοδεσπότες», οι οποίοι και σε αυτή την «κατηγορία» υπερέχουν των «κιτρινόμαυρων» με 28 νίκες, 11 ισοπαλίες και 14 ήττες ή αν προτιμάτε νίκες του «Δικέφαλου», με τα τέρματα να είναι 94-45 υπέρ των «ερυθρόλευκων».

Οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες στο πρωτάθλημα, καθώς ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ η Ένωση νίκησε με 1-0 τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ για την 20η αγωνιστική. Στον πρώτο γύρο, η αναμέτρηση μεταξύ των δύο συλλόγων είχε ολοκληρωθεί ισόπαλη με 1-1. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ανοίξει το σκορ στο 23’ με τον Μιραλάς και οι γηπεδούχοι «απάντησαν» με τον Λεονάρντο στο 43’ σε ένα ματς που «στιγματίστηκε» από τον τραυματισμό του Έντιουρ Γκούντγιονσεν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, σε σύγκρουσή του με τον Φράνκο Κοστάντσο.

Η αναμέτρηση της Παρασκευής (10/2), την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε LIVE από το… γήπεδο του Onsports, «κρύβει» πολλές ιδιαιτερότητες, όπως τα περισσότερα ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, καθώς θα γίνει δύο μέρες μετά την συμπλήρωση των 31 ετών από την τραγωδία των θυμάτων της Θύρας 7, που είχε γίνει μετά από παιχνίδι των δύο «μονομάχων» στο παλιό «Γ. Καραϊσκάκης», με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν με 6-0. Μάλιστα, με το ίδιο σκορ είχε επιβληθεί ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι της προηγούμενης σεζόν στο ίδιο γήπεδο και πάλι στον β’ γύρο του πρωταθλήματος.

«Γεμάτο» το… οπλοστάσιο του Βαλβέρδε

Οι Πειραιώτες αναζητούν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους σε ντέρμπι της Super League, η οποία θα τους δώσει την ευκαιρία να ανέβουν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με έναν βαθμό διαφορά από τον Παναθηναϊκό, έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο. Μάλιστα, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός πάρει το «τρίποντο» θα έχει καταφέρει μέσα σε ελάχιστο χρόνο να μεταφέρει το «άγχος» από το -5 στους «πράσινους», οι οποίοι καλούνται να αντιδράσουν υπό πίεση.

Οι «ερυθρόλευκοι» πηγαίνουν στο ντέρμπι της Παρασκευής (10/2) με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να έχει όλα τα «όπλα» του στην «φαρέτρα», καθώς στην προπόνηση της Πέμπτης, με την οποία ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των Πειραιωτών, ο Αριέλ Ιμπαγάσα προπονήθηκε κανονικά και τέθηκε στην αποστολή. Αντίθετα, για ένα ακόμα ματς, εκτός τέθηκαν, για λόγους τακτικής, οι Ντιόγκο και Φετφατζίδης.

Οι… τρεις «σωματοφύλακες»

Μπορεί τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα στην ΑΕΚ να μοιάζουν με… βουνό, ωστόσο εκ διαμέτρου αντίθετα είναι τα πράγματα στο αγωνιστικό σκέλος, όπου ο Νίκος Καραγεωργίου έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του. Η Ένωση αναζητεί ένα θετικό αποτέλεσμα στο φαληρικό γήπεδο, ει δυνατόν τη νίκη που θα σημάνει την αντεπίθεσή της στο πρωτάθλημα.

Ο Έλληνας προπονητής είδε στην προπόνηση της Πέμπτης (9/2) τόσο τον Γρηγόρη Μάκο, όσο και τους Τραϊανό Δέλλα και Κώστα Μανωλά να μετέχουν στο κανονικό πρόγραμμα, ξεπερνώντας τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Αυτό του δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό σχήμα. Αντίθετα, εκτός έμειναν οι τραυματίες Λαγός, Γεωργέας, Εγγλέζου, Μπουγαΐδης και Γκούντγιονσεν.

Τα πλάνα των προπονητών:

osfp-aek

Διαβάστε επίσης:

Προϊστορία Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η μπίλια στο... κόκκινο (videos)
Υπέρ του Ολυμπιακού είναι η ιστορία των αναμετρήσεων με την ΑΕΚ, στην έδρα των «ερυθρόλευκων», για το πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός και ΑΕΚ στη... ζυγαριά του Onsports!
Το Onsports συγκρίνει Ολυμπιακό και ΑΕΚ σε έξι επί μέρους τομείς ενόψει της σπουδαίας αναμέτρησης του «Γ. Καραϊσκάκης».

Το top 10 των ντέρμπι (videos)
Στη μεγάλη ιστορία των ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ αρκετά είναι αυτά που έμειναν για πάντα χαραγμένα στις μνήμες των φίλων των δύο ομάδων. Το Οnsports σας παρουσιάζει το Top 10.

Τα… κανόνια των ντέρμπι
Στην ιστορία των αναμετρήσεων ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ υπάρχουν συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές που έχουν «γράψει» το όνομά τους με «χρυσά» γράμματα.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ σε 32 videos
Ανέκαθεν τα ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ είχαν τη δική τους σημασία στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Πολλές φορές στο παρελθόν έπαιξαν σημαντικό ρόλο και για την κατάκτηση του τίτλου. Το Onsports θυμάται...

«Φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά…»
Λίγες ώρες πριν το κρίσιμο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκης», το Onsports αναζήτησε τη γνώμη των… ειδικών, οι οποίοι μπορεί να έχρισαν ακλόνητο φαβορί τους «ερυθρόλευκους», άφησαν ωστόσο… ορθάνοιχτη την πόρτα της έκπληξης.

Τσιαντάκης: «Νίκη για τα θύματα της Θύρας 7»
Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν ένα έξτρα κίνητρο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο οποίο θέλουν τη νίκη, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, προκειμένου να αποδώσουν φόρο τιμής στα θύματα της Θύρας 7, όπως υποστήριξε αποκλειστικά στο Onsports, ο Νίκος Τσιαντάκης.

Παπαϊωάννου στο Onsports: «Δεν υπάρχουν φαβορί»
Ο Μίμης Παπαϊωάννου μίλησε στο Onsports για το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, τις μνήμες του από τα συγκεκριμένα παιχνίδια και τα διοικητικά προβλήματα της αγαπημένης του ομάδας.



Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved