Αδαμίδης: «Τέσσερις οι υποψήφιοι επενδυτές»
SHARE

Αδαμίδης: «Τέσσερις οι υποψήφιοι επενδυτές»

Όχι ένας και δύο, αλλά τέσσερις είναι πλέον οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για την ΠΑΕ ΑΕΚ, ένας εκ των οποίων είναι Έλληνας και εκπροσωπείται από τον Νίκο Στράτο.

{textlink02}

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Σταύρος Αδαμίδης, η τιμή της μετοχής της ΠΑΕ μειώθηκε από 6,4 σε 1,2 ευρώ και αυτό σημαίνει ότι όποιος επενδύσει στο μετοχικό κεφάλαιο της ομάδας το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ, γίνεται αυτομάτως κάτοχος του 51%, άρα και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Και το πιο σημαντικό, ότι αυτά τα χρήματα, τα 10 εκατομμύρια ευρώ μένουν στο ταμείο της ομάδας προς διαχείριση απ' τον νέο επενδυτή και δεν πηγαίνουν στην τσέπη κάποιου εκ των σημερινών μετόχων. Ουσιαστικά, όπως είπε ο κ. Αδαμίδης, η ΑΕΚ δεν πωλείται, θέλοντας να υπονοήσει ότι... χαρίζεται, με υποχρέωση από την πλευρά του νέου ιδιοκτήτη για την ανάληψη των υποχρεώσεων της ΠΑΕ.

Στην Ελλάδα θα επιστρέψει την Παρασκευή και αναμένεται στην επόμενη γενική συνέλευση, μέσα στον Γενάρη να ενημερωθούν επίσημα οι νυν μέτοχοι, καθώς στόχος είναι όλο το θέμα της πώλησης της ΠΑΕ να έχει ολοκληρωθεί με το τέλος του πρώτου μήνα του νέου έτους.

«Πραγματοποιήθηκε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, εγκρίθηκε ο ισολογισμός 2010-2011 και αποφασίστηκε η ανώτερη τιμή μετοχής της ΑΕΚ στο 1.2 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι όποιος ενδιαφέρεται, με ένα ποσό 10 εκατομμυρίων θα μπορεί να πάρει το 51% των μετοχών της ΑΕΚ. Έγινε και μια επίσημη ενημέρωση για θέμα Ψωμιάδη, για το οποίο βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Ευελπιστούμε ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ, πρώτα ο Θεός εντός 6-12 μηνών θα έχει θετικά αποτελέσματα. Έγινε και παρουσίαση για τις προτάσεις ενδιαφερομένων για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου. Τέσσερις ενδιαφερόμενοι έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον. Η μια πρόταση είναι γνωστή από την πλευρά που εκπροσωπεί ο κ. Βλάχος. Έχει ξεκινήσει νομικός έλεγχος και περιμένουμε να προχωρήσει ο οικονομικός. Τη δεύτερη πρόταση μου μετέφερε ο κ. Νίκος Στράτος, ο οποίος εκπροσωπεί Έλληνα επιχειρηματία που ενδιαφέρεται να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο με 10 εκ. ευρώ. Θα συναντηθώ τις επόμενες μέρες μαζί του», είπε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Αδαμίδης.

Συνεχίζοντας ο Σταύρος Αδαμίδης αποκάλυψε πως αναχωρεί σήμερα για το εξωτερικό: «Σήμερα φεύγω για το εξωτερικό όπου θα συναντηθώ με δύο αραβικά fund, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και θα επιστρέφω τη Παρασκευή». Ο Αδαμίδης ξεκαθάρισε πως διατηρεί η διοίκησή του το χαρακτήρα της μεταβατικής, έχοντας ως στόχο την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης των μετοχών. «Θα εξαγγελθεί νέα γενική συνέλευση για να γίνει παρουσίαση, να πούμε ποιες είναι οι προτάσεις και να αποφασίσει η συνέλευση. Οι προτάσεις προέκυψαν τις τελευταίες δέκα μέρες. Με τον ορισμό της μετοχής στο 1.2 ευρώ, με δέκα εκατομμύρια ευρώ παίρνει κάποιος το 51% των μετοχών της ΑΕΚ».

Ερωτηθείς για την ύπαρξη πρότασης από Ελληνα επιχειρηματία, ο πρόεδρος της ΑΕΚ δεν θέλησε να δώσει περισσότερα στοιχεία, αφού ο εκπρόσωπος του επενδυτή, κ. Στράτος, θέλει να κρατηθεί μυστική η ταυτότητά του: «Πρόκειται για Ελληνα επιχειρηματία, επικοινώνησα με τον κ. Στράτο, ο οποίος μου εκδήλωσε το ενδιαφέρον. Δεν θέλει να διαρρεύσει το όνομα του ενδιαφερόμενου, θα κανονίσουμε συνάντηση μέσα στις επόμενες  δέκα μέρες. Οποιος ενδιαφέρεται για την αγορά της ΠΑΕ είμαστε εδώ να συζητήσουμε μαζί του».

Για την πρόταση της πλευράς που εκπροσωπεί ο κ. Βλάχος, ο Σταύρος Αδαμίδης τόνισε πως εξακολουθεί να προχωρά κανονικά: «Είμαστε σε συνεχή επαφή με τον κ. Βλάχοπ. Εχουμε στείλει ερωτηματολόγια έχουν συμπληρωθεί, έχουμε παραδόσει τα στοχεία που μας έχουν ζητηθεί, ενώ έχει γίνει και μια εκτίμηση της αξίας του ρόστερ για τον ενδιαφερόμενο. Εμείς έχουμε πει ότι θέλουμε να γίνει αυτή η διαδικασία της μεταβίβασης των μετοχών όσο γίνεται συντομότερα. Εχουμε εκφράσει ορισμένες ανησυχίες για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, ελπίζω να την ξεπεράσουμε. Ο,τι πρέπει να γίνει, θέλουμε να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Ιανουάριο. Η μετοχή ήταν 6.4 ευρώ την κάναμε μόνο 1.2 ευρώ, για να αποκτήσει κάποιος το μετοχικό κεφάλαιο της ΑΕΚ. Και θέλω εδώ να διευκρινίσω κάτι πολύ σημαντικό. Τα δέκα εκατομμύρια στο ταμείο της ΠΑΕ και τα διαχειρίζεται ο νέος επενδυτής. Ουσιαστικά η ΑΕΚ δεν πωλείται».

Τέλος, για το ενδεχόμενο κάποιας αντίδρασης από την πλευρά των παικτών, ο πρόεδρος της ΑΕΚ, είπε: «Δεν νομίζω να υπάρξουν αντιδράσεις από τους παίκτες. Πληρώθηκαν ένα μέρος. Πιστεύουμε να έχουμε ένα ποσό στα μέσα του Γενάρη για να αποπληρωθούν σιγά σιγά. Είναι γενικότερο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το πρόβλημα για την ΑΕΚ είναι ότι οφείλουμε αρκετά χρήματα σε παίκτες που δεν ανήκουν στο δυναμικό και μπορούν να κάνουν προσφυγή. Η υπόθεση του Ψωμιάδη κάνει την ΑΕΚ πιο ελκυστική για κάθε ενδιαφερόμενο, γιατί θα έχει τη δυνατότητα να εισπράξει χρήματα».

Να σημειωθεί ότι έξω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις των Σπάτων, όπου έγινε η Γ.Σ. υπήρξαν και λίγοι φίλαθλοι της ΑΕΚ, προκειμένου να ενημερωθούν από... πρώτο χέρι για τις εξελίξεις.

Η διοίκηση της ΑΕΚ μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης εξέδωσε ανακοίνωση με τις αποφάσεις:

Αναλυτικά:

Σήμερα, την 28/12/2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. συνεδρίασε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ και έλαβε αποφάσεις για τα παρακάτω εκκρεμή θέματα αρμοδιότητάς της:
1. Εγκρίθηκαν οι Οικονομικές Καταστάσεις της 31ης εταιρικής χρήσης από 01/07/2010 μέχρι την 30/06/2011.
2. Εγκρίθηκε η απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή-Λογιστή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση που έληξε την 30/06/2011.
3. Αποφασίστηκε η εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή-Λογιστή για τη χρήση από 01/07/2011 μέχρι την 30/06/2012.
4. Αποφασίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την καταβολή μετρητών και η ανώτατη τιμή μετοχής ορίστηκε στο 1,20 ευρώ από 6,40 ευρώ που οριζόταν μέχρι σήμερα. Η προθεσμία καταβολής του ποσού της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ορίσθηκε εντός ενός (1) μήνα, ήτοι μέχρι την 27/01/ 2012. Σημειώνεται ότι στην επόμενη Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα συγκληθεί μέσα στον Ιανουάριο του 2012 θα εξαγγελθεί νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Με αυτόν τον τρόπο ο δρόμος για την είσοδο νέων επενδυτών έχει πλέον καταστεί ορθάνοιχτος.
5. Περαιτέρω, αποφασίστηκε, σε περίπτωση μερικής κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου, να προβλεφθεί η δυνατότητα αύξησής του μέχρι του ποσού της κάλυψης.
6. Επίσης αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθεί η ανωτέρω απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.
7. Τέλος αποφασίστηκε να αποκλεισθεί το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων για τη συγκεκριμένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Για την ΠΑΕ ΑΕΚ

«Στον Ολυμπιακό για τον Σπανούλη, είχα ευκαιρία να παίξω στον Παναθηναϊκό»
«Στον Ολυμπιακό για τον Σπανούλη, είχα ευκαιρία να παίξω στον Παναθηναϊκό»
Σπάρτη: Εξόφληση Κατσίκη, Μπουζούκη και επιστροφή βαθμών!
Σπάρτη: Εξόφληση Κατσίκη, Μπουζούκη και επιστροφή βαθμών!
Ζαλγκίρις: Κατακτητές εδρών οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους!
Ζαλγκίρις: Κατακτητές εδρών οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους!
Ολυμπιακός: «Σκέφτεται επιστροφή Μήτρογλου τον Γενάρη»
Ολυμπιακός: «Σκέφτεται επιστροφή Μήτρογλου τον Γενάρη»

 • Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018
 • WRC 2018
  02:45Ισπανία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα
  03:0011η αγωνιστική.
 • NBA Daily
  03:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  04:00Ιντιανάπολις, ΗΠΑ. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Μπάσκετ: Ολυμπιακός - Λαύριο Aegean Cargo
  04:30Betshop Basket League 2018-19. 5η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Ποδόσφαιρο: Άρσεναλ - Σπόρτινγκ Λισαβόνας
  04:45UEFA Europa League 2018 - 2019. Φάση ομίλων. 4η αγωνιστική. 5ος όμιλος. Περιγραφή: Μιχάλης Τσόχος.
 • Χάντμπολ: Παρί Σεν Ζερμέν - Φλένσμπουργκ
  05:30VELUX EHF Champions League 2018-19. Φάση ομίλων. 7η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  06:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • WRC 2018
  06:30SS10 El Montmell 1, Ισπανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Λεβαδειακός - Άρης Αβάτου
  07:00Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας.
 • Sports Classics: 2018 Outdoor Specials
  07:154 Deserts Race Series.
 • WRC 2018
  07:50SS19 Santa Marina 2 Power Stage, Ισπανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Topspin
  08:00Η μοναδική εκπομπή για το τένις, φιλοξενεί πλούσια αγωνιστική επικαιρότητα και θεματολογία από το χώρο του τένις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Μπάσκετ: Τορόντο Ράπτορς - Νιου Ορλίνς Πέλικανς
  08:45NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Ποδόσφαιρο: Ηρακλής - Ατρόμητος Αθηνών
  09:15Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • Τένις: Nitto ATP Finals 2018 - Λονδίνο
  09:30Round Robin.
 • WRC 2018
  09:40Ισπανία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  10:55Χαλκίδα.
 • NBA Daily
  11:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  11:35ISM Can-Am 500. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Μπάσκετ: Ντιτρόιτ Πίστονς - Σάρλοτ Χόρνετς
  12:10NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • SportShow
  12:45Δείτε ενδιαφέροντα θέματα, ρεπορτάζ και highlights για και από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
 • Ποδόσφαιρο: Μπάγερν Μονάχου - ΑΕΚ
  13:45UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 4η αγωνιστική. 5ος όμιλος. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μπάσκετ: Χιούστον Ρόκετς - Ιντιάνα Πέισερς
  14:55NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • WRC Μαγκαζίνο 2018
  15:15Αυστραλία.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  15:45Μέγαρα. 6ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Κολονία - Ντινάμο Δρέσδης
  16:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 13η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • Υδάτινα Σπορ: Ο Κόσμος της Ιστιοπλοΐας 2018 E10
  16:30Η ιστιοπλοΐα είναι ένα πολύ ξεχωριστό άθλημα. Η εκπομπή παρουσιάζει την καρδιά της ιστιοπλοΐας, από την κομψότητα και το πρεστίζ των εκπληκτικών γιοτ μέχρι την αντοχή που χρειάζεται στους αγώνες και τον σκληρό κόσμο των αγώνων dinghy και του kite surfing.
 • UEFA Nations League 2018-19
  16:45Προεπισκόπηση 5ης και 6ης αγωνιστικής. Στιγμιότυπα.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2018-19
  17:007η αγωνιστική. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Πόρτο - Μπράγκα
  17:15Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 10η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • NBA Action 2018-19 E2806
  17:25H αθλητική εκπομπή μεταφέρει στους Έλληνες φιλάθλους όλα τα νέα για το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, με συνεντεύξεις και αφιερώματα.
 • Τένις: Next Gen ATP Finals 2018
  17:45Μιλάνο. Στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  18:00ISM Can-Am 500. Στιγμιότυπα.
 • Υδάτινα Σπορ: ISA World Junior Surfing Championships
  19:00Στιγμιότυπα.
 • Εκπομπή Grand Prix 2018
  19:15Η εκπομπή για όλες τις εξελίξεις στα πρωταθλήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού που φιλοξενεί η COSMΟΤΕ TV (F1, MotoGP, WRC, FIA WORLD RALLYCROSS, Formula E).
 • NBA Daily
  19:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Τένις: Ρότζερ Φέντερερ - Ντόμινικ Τιέμ (Ζ)
  20:00Nitto ATP Finals 2018 - Λονδίνο. Round Robin.
 • Μπάσκετ: Τορόντο Ράπτορς - Νιου Ορλίνς Πέλικανς
  20:05NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  20:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Formula 1 2018 - Grand Prix Βραζιλίας
  21:15Παρακολουθήστε τον αγώνα που διεξάγεται στο Σάο Πάουλο, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies