Super League 2: Αγωνία για τρεις στο Βορρά - Το πρόγραμμα στο φινάλε
Intime

Super League 2: Αγωνία για τρεις στο Βορρά - Το πρόγραμμα στο φινάλε

Super League 2: Την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος θα κριθεί ποια θα είναι η τελευταία ομάδα που θα «πιει το πικρό ποτήρι» του υποβιβασμού από τον Βόρειο όμιλο.

Με τον Πανσερραϊκό να έχει κατακτήσει τον τίτλο και την άνοδο και τους Απόλλωνα Λάρισας, Θεσπρωτό, Ηρακλή Λάρισας να έχουν ήδη... αποχαιρετήσει την κατηγορία, ένας εκ των Μακεδονικού, Απόλλωνα Πόντου και Βέροιας θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν στη Γ’ Εθνική.

Η Βέροια έχει το πιο δύσκολο έργο καθώς, αφενός καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ηρακλή Λάρισας στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, αφετέρου θα περιμένει ευχάριστα μαντάτα – δηλαδή να μην κερδίσουν οι γηπεδούχοι – από Ευκαρπία και Πολύκαστρο.

Η «Βασίλισσα του Βορρά» έχει μοιρασμένα αποτελέσματα στα έξι τελευταία ματς (από δυο νίκες, ισοπαλίες και ήττες), αλλά η ήττα 1-0 στη Ρόδο την περασμένη αγωνιστική ίσως αποδειχθεί καταστροφική. Όπως και το ότι θα έχει στην τεχνική της ηγεσία έκτο διαφορετικό προπονητή για φέτος… Για τον Ηρακλή Λάρισας, από την άλλη, η «λευκή» ισοπαλία με τον Μακεδονικό αποτέλεσε ταφόπλακα στις ελπίδες που είχε η θεσσαλική ομάδα να διεκδικήσει μέχρι τέλους την παραμονή.

Στο Πολύκαστρο, ο Απόλλων Πόντου χρειάζεται απλά να φέρει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τη Βέροια, καθώς φιλοξενεί την Αναγέννηση Καρδίτσας. Οι «ροσονέρι» απώλεσαν αήττητο τριών αγωνιστικών – όπου είχαν συγκεντρώσει επτά πολύτιμους βαθμούς – στο 1-0 από την ΑΕΛ, ωστόσο και πάλι κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Ευνοϊκή συγκυρία το ότι η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη δε σκόραρε στα δυο πιο πρόσφατα παιχνίδια της ενώ έχει μόλις μια νίκη στα δέκα τελευταία (1-7-2).

Στην Ευκαρπία, σε ένα τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο Μακεδονικός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ Β’. Οι «πράσινοι» θα παραμείνουν στην κατηγορία ακόμη κι αν δεν κερδίσουν, αρκεί να γίνει το ίδιο και, τουλάχιστον, με μία από τις ομάδες που ακολουθούν στην κατάταξη. Ο Μακεδονικός κράτησε απαραβίαστη την άμυνά του στα δυο τελευταία ματς, παίρνοντας τέσσερις σημαντικούς βαθμούς, όμως οι «ασπρόμαυροι» έχουν λόγους να θέλουν τη νίκη στο τελευταίο, όπως όλα δείχνουν, παιχνίδι τους με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο τους.

Κατά τα άλλα, ο Ηρακλής υπόσχεται γκολ και θέαμα καθώς περιμένει στο Καυτανζόγλειο τον Θεσπρωτό, η Νίκη Βόλου φλερτάρει με την τρίτη θέση παίζοντας με τον Παναθηναϊκό Β’ στο «Ζηρίνειο» ενώ η ΑΕΛ ευελπιστεί να κλείσει με εντυπωσιακό τρόπο τη σεζόν καθώς αντιμετωπίζει στο Αλκαζάρ τον Διαγόρα Ρόδου.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής του Βορείου ομίλου:

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 (17:00)

Απόλλων Πόντου – Αναγέννηση Καρδίτσας
Ηρακλής – Θεσπρωτός
Πανσερραϊκός – Απόλλων Λάρισας 3-0 α.α.
Παναθηναϊκός Β’ – Νίκη Βόλου
Μακεδονικός – ΠΑΟΚ Β’
ΝΠΣ Βέροια – Ηρακλής Λάρισας (ΕΡΤ3)
ΑΕΛ - Διαγόρας
ΡΕΠΟ: Αλμωπός Αριδαίας

Η βαθμολογία του Βορείου ομίλου της Super League 2

Θέση

Ομάδα

Αγώνες

Βαθμοί

1.

Πανσερραϊκός

27

61

2.

ΑΕ Λάρισας

27

55

3.

ΠΑΟΚ Β’

27

49

4.

Νίκη Βόλου

27

48

5.

Ηρακλής

27

47

6.

Αναγ. Καρδίτσας

27

41

7.

Αλμωπός Αριδαίας

28

36

8.

Διαγόρας

27

33

9.

Παναθηναϊκός Β’

27

33

10.

Μακεδονικός

27

30

11.

Απόλλων Πόντου

27

29

12.

Βέροια ΝΠΣ

27

28

13.

Ηρακλής Λάρισας

27

26

14.

Θεσπρωτός ΑΣ

27

20

15.

Απόλλων Λάρισας

27

4

*Αφαιρούνται οριστικά τρεις (3) βαθμοί από την ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας κατόπιν απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.

*Αφαιρούνται οριστικά επιπλέον τρεις (3) βαθμοί από την ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας κατόπιν απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.

*Μετά την αποχώρηση της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας από το πρωτάθλημα Super League 2 2022-2023 στις 15/03/2023 και σύμφωνα με τον ΚΑΠ, από την 15η αγωνιστική και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της εν λόγω ΠΑΕ κατοχυρώνονται υπέρ της αντιπάλου ομάδας αυτής με σκορ 3-0.

*Αφαιρείται ένας (-1) βαθμός από τη Νίκη Βόλου με απόφαση του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου για τον αγώνα της με την ΑΕ Λάρισα, στο πλαίσιο του μεταξύ τους αγώνα για την 18η αγωνιστική.

*Αφαιρούνται οριστικά έξι (6) βαθμοί από την ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας κατόπιν απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ

*Αφαιρούνται οριστικά τρεις (3) βαθμοί από την ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής κατόπιν απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.



Ντιέγκο Μαραντόνα: Σκέψεις μεταφοράς των λειψάνων του στο Μπουένος Άιρες
Ντιέγκο Μαραντόνα: Σκέψεις μεταφοράς των λειψάνων του στο Μπουένος Άιρες
Μεταγραφές, Αναντολού Εφές: Μόνιμος… κάτοικος Κωνσταντινούπολης ο Λάρκιν (video)
Μεταγραφές, Αναντολού Εφές: Μόνιμος… κάτοικος Κωνσταντινούπολης ο Λάρκιν (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Παράνοια… μέχρι τέλους στον κόσμο της ομάδας
Παναθηναϊκός AKTOR: Παράνοια… μέχρι τέλους στον κόσμο της ομάδας
Κατάταξη UEFA: «Ζωντανές» ελπίδες για την 15η θέση μετά το θρίαμβο του Ολυμπιακού
Κατάταξη UEFA: «Ζωντανές» ελπίδες για την 15η θέση μετά το θρίαμβο του Ολυμπιακού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved