Κολιτσιδάκης: Η Ξάνθη θα δείξει πού βρισκόμαστε

Κολιτσιδάκης: Η Ξάνθη θα δείξει πού βρισκόμαστε

Την δική του οπτική έδωσε μετά το παιχνίδι με τον Αλμωπό Αριδαίας ο προπονητής της Δόξας, Θανάσης Κολιτσιδάκης – Τι περιμένει

 

Συγκεκριμένα, είπε:

«Μια καλή προσπάθεια. Έτσι θα χαρακτήριζα τη σημερινή (χθεσινή) μας εμφάνιση. Συνέχεια μπαίνουν κάποιοι νέοι παίκτες που είναι καλοί αλλά είναι και απροετοίμαστοι. Έτσι μέσα στο παιχνίδι όσο έχουν δυνάμεις, όσο αντέχουν, η ομάδα δείχνει καλά σημεία. Το λέω κάθε φορά, αυτό που θα μας δώσει τη λύση στο πρόβλημα μας είναι μόνο η δουλειά. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ανεβάσουμε επίπεδο και να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας στο γήπεδο. Η εικόνα της ομάδας θα γίνει πιο καλή όσο θα περνούν οι μέρες. Έχουμε και ένα καλό φιλικό, με την Ξάνθη όπου θα μπορούμε να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα. Η Ξάνθη έχει επενδύσει πολλά σε καλές μονάδες και είναι ένας αντίπαλος πολύ διαφορετικός που μπορεί να μας δείξει που ακριβώς βρισκόμαστε και πόσο έτοιμοι είμαστε για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος».

Συνέχεια διαφορετική αλλά δεν ικανοποιεί

Είναι μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση αυτή που παρουσιάζει η σημερινή Δόξα. Όσα φιλικά έπαιξε τόσα ήταν τα διαφορετικά πρόσωπα που εμφάνισε. Το να παρουσιάζεις κάθε φορά ένα διαφορετικό αρχικό σχήμα σε πρόσωπα είναι κάτι που σίγουρα δεν είναι σπάνιο σε φιλικές αναμετρήσεις σε περίοδο προετοιμασίας. Αρκεί να έχεις την πολυτέλεια του χρόνου για πειραματισμούς και αναζήτηση συμπερασμάτων.

Όταν όμως ο χρόνος πιέζει και δεν προχωράει η βελτίωση, στο βαθμό που εύλογα περιμένει ο κόσμος σου τότε δημιουργείται μια προβληματική κατάσταση.

Η πόρτα της προπόνησης παραμένει ανοιχτή και τα νέα πρόσωπα συνεχίζουν να έρχονται. Ήδη από χθες είναι στη Δράμα ο Σέρβος επιθετικός Σρνταν Βουγιακλίγια και μάλιστα ήταν στο Νικοτσάρα όπου παρακολούθησε το φιλικό από την κερκίδα. Η παρουσία του στο παιχνίδι αναμένεται να αλλάξει καταλυτικά την εικόνα της ομάδας επιθετικά και κυρίως στην επίτευξη του γκολ όπου απέναντι σε αντίπαλους υποδεέστερους σε κατηγορία έχει γίνει μια μακρινή υπόθεση.

Ο Απόστολος Πετράκης περιμένει την έλευση του Εμμανουέλ Μενσά μέσα στην Κυριακή. Και αυτός είναι στους παίκτες που αναμένεται ότι θα κάνουν τη διαφορά.

Το ζητούμενο και εδώ είναι η αγωνιστική κατάσταση του παίκτη, το πόσο έτοιμος είναι και πόσο άμεσα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Το κακό με τα περισσότερα από τα μεταγραφικά αποκτήματα της Δόξας και ειδικά τους ξένους είναι ότι έρχονται σχεδόν εντελώς ανέτοιμοι και δεν μπορούν να συνεισφέρουν αγωνιστικά αν και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εμφανές ότι έχουν να δώσουν τα στοιχεία που θέλει η ομάδα.

Πολύ θετική καταγράφεται η διάθεση των πιο πολλών να δείξουν την αξία τους. Τόσο ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος όσο και ο Μανώλης Μπολάκης δεν λογίζονταν από τον Κολιτσιδάκη για να παίξουν κόντρα στο Αλμωπό. Ωστόσο οι ίδιοι το ζήτησαν και ήταν ο λόγος που αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σπυρόπουλος αγωνίστηκε με τον κίνδυνο μιας υποτροπής ενώ στην περίπτωση του Μπολάκη οι κράμπες ήταν η απόδειξη ότι θέλει το χρόνο του για να δείξει τι μπορεί να δώσει στην αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Αναμφίβολα η σημερινή Δόξα έχει πολλά αγωνιστικά θέματα. Η πίεση του χρόνου τα μεγαλώνει και σε κάθε περίπτωση είναι μια μεγάλη ουτοπία για όποιον πιστεύει ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες η ομάδα μπορεί να παρουσιαστεί έτοιμη στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Ο Απόστολος Πετράκης δηλώνει αισιόδοξος για την συνέχεια και δείχνει να μην επηρεάζεται η εμπιστοσύνη του σε αυτό που κτίζεται τόσο από τις επιλογές του ίδιου όσο και από τη δουλειά του Θανάση Κολιτσιδάκη.

Ο χρόνος και τα αποτελέσματα θα δείξουν το κατά πόσο θα δικαιωθεί…

Ρεπορτάζ: Sportdrama



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved