Παναχαϊκή - Βύζας Μεγάρων: Η προϊστορία

Παναχαϊκή - Βύζας Μεγάρων: Η προϊστορία

Σε δύο... δόσεις διεξάγεται η 5η αγωνιστική της Football League - κάτι που θα αποτελέσει... ρουτίνα σε όλη τη διάρκεια του φετινού μαραθωνίου - με τις αναμετρήσεις Παναχαϊκής - Βύζαντα Μεγάρων και Πιερικού - Εργοτέλη να γίνονται την Κυριακή (14/10) και τις υπόλοιπες οκτώ τη Δευτέρα (15/10), ενώ ρεπό έχει ο Ηρακλής.

Από τους τέσσερις σημερινούς... μονομάχους, Παναχαϊκή και Βύζας Μεγάρων έχουν να επιδείξουν πλούσια μεταξύ τους προϊστορία και στις τρεις κατηγορίες (Α', Β', Γ' Εθνική), ενώ έχουν συναντηθεί και στο κύπελλο.

Αντίθετα, Πιερικός και Εργοτέλης συγκρούονται σήμερα για πρώτη φορά, καθώς ουδέποτε στο παρελθόν συνέπεσαν στην ίδια κατηγορία.

***

Παναχαϊκή - Βύζας Μεγάρων: Συντριπτική υπεροχή των Αχαιών

888757

Δεκατέσσερις αναμετρήσεις συνολικά σε Α', Β' και Γ' Εθνική μετρούν η Παναχαϊκή και ο Βύζας Μεγάρων που έχουν επίσης συναντηθεί και δύο φορές στο πλαίσιο του κυπέλλου Ελλάδας. Η υπεροχή της αχαϊκής ομάδας είναι συντριπτική, καθώς μετράει επτά νίκες έναντι μόλις μίας των Μεγαριτών, ενώ έξι παιχνίδια δεν είχαν νικητή. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί μία σεζόν στην Α' Εθνική με τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα. Στην επίσης μία σεζόν που έχουν συναντηθεί στη Β' Εθνική, πέρυσι, η Παναχαϊκή είχε κερδίσει μέσα - έξω με το ίδιο σκορ (1-0). Οσο για την προϊστορία τους στη Γ' Εθνική; Σε 10 μεταξύ τους αναμετρήσεις (5 κοινές σεζόν) οι Αχαιοί έχουν κερδίσει 5 φορές έναντι μόλις μίας των Μεγαριτών με άλλα 4 ματς να έχουν ληξει ισόπαλα. Η Παναχαϊκή δεν χάνει ούτε στο κύπελλο, καθώς στις 2 μεταξύ τους αναμετρήσεις (μία εντός και μία εκτός έδρας) έχει πάρει ισάριθμες νίκες - προκρίσεις.

PANAX-VYZ

***

Πιερικός - Εργοτέλης: Μια φορά κι αυτή στο κύπελλο

921458

Πρώτη φορά θα αναμετρηθούν σε επίπεδο εθνικής κατηγορίας ο Πιερικός και ο Εργοτέλης σήμερα το απόγευμα (14/10, 19:00), καθώς ουδέποτε στο παρελθόν δεν είχε τύχει να συναντηθούν σε κάποια κατηγορία. Κι αυτό γιατί όταν ο Εργοτέλης ξεκινούσε την ανοδική του πορεία, η ιστορική ομάδα της Κατερίνης ακολουθούσε τη δική της κατηφορική. Οι δύο ομάδες μετρούν, ωστόσο, μία μεταξύ τους - μονή - αναμέτρηση στο θεσμό του κυπέλλου, στις 28 Οκτωβρίου 2009 (ναι, την ημέρα της Εθνικής Γιορτής), όπου ο Πιερικός είπε το δικό του «όχι» στον Εργοτέλη, παίρνοντας την πρόκριση σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι στα πέναλτι με 4-3 (κανονικός αγώνας 1-1).

PIER-ERGO-KYP

***



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved