Ο ήρεμος γίγαντας «Τάρα» (video)

Ο ήρεμος γίγαντας «Τάρα» (video)

Ο… 36 Μαΐων επιθετικός της ΑΕΛ Καλλονής, Μπαρτόζ Ταραχούλσκι αποτελεί μία από τις πλέον αξιόπιστες λύσεις στο σκοράρισμα από την αγορά του εξωτερικού.

13 Νοεμβρίου 2011. Ο Μπαρτόζ Ταραχούλσκι σκοράρει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΛ Καλλονής απέναντι στον Θρασύβουλο και γράφει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας της Λέσβου. Βλέπετε, ο 36χρονος Πολωνός επιθετικός συνδύασε το όνομά του με την πρώτη νίκη της Καλλονής στην ιστορία της στη Football League.

«Μα, 36 χρόνων;», θα αναρωτηθεί κανείς… Και, όμως ο Μπαρτόζ Ταραχούλσκι αποτελεί έναν από τους πιο συμπαθείς ξένους ποδοσφαιριστές του ελληνικού πρωταθλήματος, που τιμούν το ψωμί που τρώνε και με το παραπάνω… Το έχει αποδείξει αυτό η παρουσία του από το 2006 στα γήπεδα της Β’ και Γ’ Εθνικής με τη φανέλα των Βέροιας, Καβάλας, Διαγόρα και τώρα της Καλλονής.

«Είναι ο ορισμός του επαγγελματία ποδοσφαιριστή», είπε στο Onsports άνθρωπος που έχει συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν. Βλέπετε, ο Ταραχούλσκι σπανίως χάνει προπόνηση, δεν δημιουργεί ποτέ προβλήματα και βοηθάει πολύ τα νέα παιδιά, μεταδίδοντάς τους την τέχνη του γκολ. Ένας ήρεμος γίγαντας, δηλαδή, με το προσωνύμιο «Τάρα», που χρησιμοποιούν οι συμπαίκτες του. Οικογενειάρχης και πατέρας δύο αγοριών, ο Πολωνός επιθετικός άνοιξε… λογαριασμό την Κυριακή (13/11) και το βέβαιο είναι ότι θα πνιγεί στις αγκαλιές των συμπαικτών του πολλές φορές ακόμα τη φετινή σεζόν.

Ο Ταραχούλσκι, λοιπόν, ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Πιάστ Γλίβιτσε το 1989 και το 1990 μετακόμισε στη Γκόρνικ Ζάμπρζε. Εκεί, όμως που έγινε γνωστός και διεθνής με τις μικρές εθνικές της Πολωνίας ήταν στην Πολόνια Βαρσοβίας στην οποία έμεινε από το 1996 έως το 1999.

Το 1999 δοκίμασε την τύχη του στο Βέλγιο και την Μπέβερεν, επέστρεψε στην πατρίδα του για τις Ρουχ Χορζόφ, Βίτζεβ Λοτζ, Πολόνια Βαρσοβίας και η σεζόν 2002-03 τον βρήκε στην ισραηλινή Χαποέλ Μπιρ Σίβα. Επέστρεψε στην Πολόνια και το 2004 γνώρισε το αγγλικό ποδόσφαιρο με τη φανέλα της Γέοβιλ. Με 10 τέρματα βοήθησε στην άνοδο στη Ligue One και αμέσως έγινε ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής των φιλάθλων. Ωστόσο, έφυγε και υπέγραψε στη σκωτσέζικη Ντανφέρμλιν. Δίχτυα δεν βρήκε και το 2006 αποφάσισε να πιάσει το… τελευταίο του λιμάνι. Τα καλύτερα είχαν έρθει…

Με τη Βέροια τη σεζόν 2006-07 σημείωσε 11 τέρματα σε 32 εμφανίσεις και πανηγύρισε την άνοδο στη Super League. Δεν έμεινε, όμως στη «Βασίλισσα του Βορρά» και το 2007 φόρεσε τη φανέλα της Καβάλας. Σε 31 συμμετοχές, σκόραρε 9 φορές, γεύτηκε την άνοδο στη Β’ Εθνική και… έμεινε! 32 συμμετοχές και 8 γκολ τη σεζόν 2008-09 και νέος προβιβασμός για τον Ταραχούλσκι, που είχε συνηθίσει στις… σαμπάνιες. Η Super League, παρόλα αυτά δεν τον γνώρισε.

Επόμενος σταθμός του Ταραχούλσκι ο Διαγόρας και στην πρώτη του χρονιά στη Ρόδο σημειώνει 8 γκολ σε 24 εμφανίσεις. Δυστυχώς για τους «κυανέρυθρους» το εισιτήριο για τα play off δεν ήρθε στα χέρια τους, κάτι που έγινε όμως τη σεζόν 2010-11, οπότε ο 36χρονος σε 27 συμμετοχές σκόραρε 9 φορές.

Στην εν Ελλάδι παρουσία του ο ύψους 1.90μ. επιθετικός μετρά 147 συμμετοχές και 46 γκολ. Έχει σκοράρει σε 38 αγώνες και σχεδόν πάντα πανηγυρίζει μαζί με τα τέρματά του και νίκες... Εξάλλου, από τα 38 ματς στα οποία έχει βρει δίχτυα, στα 31 έφυγε νικητής!

Όπως γίνεται κατανοητό, το ιστορικό του αποτελεί οιωνό για μία εξαιρετική πορεία από την ΑΕΛ Καλλονής. Έστω και αν ο Ταραχούλσκι στο γήπεδο της Φυλής ήρθε από τον πάγκο… Έστω και αν το κοντέρ του έγραψε μόλις 20 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο… Το βέβαιο είναι ότι πρόβλημα στον Λουτσιάνο ντε Σόουζα δεν πρόκειται να δημιουργήσει ποτέ και θα περιμένει την ευκαιρία του για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά!

Ο ήρεμος γίγαντας «Τάρα» (video)



Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved