Νάπολι: Από ομάδα… ανέκδοτο, παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη

Νάπολι: Από ομάδα… ανέκδοτο, παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη

Ένας Γεωργιανός, ένας Νιγηριανός, ένας Κορεάτης, ένας Πολωνός κι άλλες εθνικότητες… σαρώνουν την Ιταλία και κάνουν την Ευρώπη να παραμιλά καθοδηγούμενοι απ’ τον Λουτσιάνο Σπαλέτι στην εκπληκτική Νάπολι.

Τα… παιδιά του Ντιέγκο Μαραντόνα, στην αντεπίθεση. Ο «Θεός της μπάλας» βλέπει από ψηλά και η Νάπολι θυμίζει τη δική του ποδοσφαιρική «μαγεία». Όχι σε επίπεδο ατομικού ταλέντου, αλλά ομαδικής λειτουργίας και ικανότητας. Το εκπληκτικό σύνολο που δημιούργησε ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, με παίκτες «διψασμένους», γεμάτους φιλοδοξία, οι οποίοι θα αποφέρουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους «παρτενοπέι». Μέχρι τότε, θα τους χαίρεται όλη η Ευρώπη καθώς κατά γενική ομολογία η φετινή Νάπολι αποδίδει το ομορφότερο και θεαματικότερο ποδόσφαιρο!

Ένα σύνολο που έμοιαζε βυθισμένο στην… υποχρέωση να τερματίζει το πολύ στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League της Serie A, είναι θέμα χρόνου να εξασφαλίσει το τρίτο Σκουντέτο της ιστορίας του. Γράφοντας ιστορία καθώς είναι το πρώτο στην μετά Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα εποχή. Τον έχει δίπλα της πάντως, τόσο στο πούλμαν της ομάδας, όσο και με το όνομά του γηπέδου.

Οι «παρτενοπέι» έχουν μετά από 29 αγωνιστικές, 16 βαθμούς διαφορά απ’ τη δεύτερη θέση. Κατακτώντας όπως φαίνεται το ευκολότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών στην Ιταλία (η Γιουβέντους το 2014-15 το είχε πάρει με 17 βαθμούς διαφορά απ’ τη 2η Ρόμα). Κι όλα αυτά στη σεζόν που πορεύεται χωρίς ποδοσφαιριστές σημαντικούς που αποχώρησαν την προηγούμενη διετία. Αλλάζοντας εποχή στον ιταλικό νότο με την… πινελιά του «ζωγράφου» Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Παίκτες όπως Ινσίνιε, Μέρτενς, Φαμπιάν Ρουίθ, Κουλιμπαλί, Μίλικ, Οσπίνα, είναι μόνο μερικοί απ’ όσους αποχώρησαν απ’ το 2021 και μετά. Σε μια ανανέωση που ήρθε γρήγορα και απότομα. Ο ρόλος των ηγετών δόθηκε σε παιδιά που δεν είχαν τόσο σημαντική παρουσία, ενώ αποκτήθηκαν παίκτες που δεν τους ήξερε τόσο καλά το ευρύ κοινό. Εκείνοι που αυτή τη στιγμή είναι το μεγάλο δέλεαρ για τους τοπ συλλόγους της Ευρώπης!

Ποιοι είναι αυτοί που έχουν… τραβήξει κουπί στη σεζόν, αγωνιζόμενοι τουλάχιστον σε 20 ματς; Λομπότκα (μεταγραφή απ’ τη Θέλτα), Ντι Λορέντσο (μεταγραφή απ’ την Έμπολι), Ζιελίνσκι (μεταγραφή απ’ την Ουντινέζε), Μέρετ (μεταγραφή απ’ την Ουντινέζε), Ελμάς (μεταγραφή απ’ τη Φενέρ), Μιν Τζάε Κιμ (μεταγραφή απ’ τη Φενέρ), Εντομπελέ (δανεικός από Τότεναμ), Αγκισά (δανεικός από Φούλαμ), Λοσάνο (μεταγραφή από PSV), Πολιτάνο (μεταγραφή από Ίντερ), Κβαρατσχέλια (μεταγραφή από Ντιναμό Μπατούμι), Ολιβέιρα (μεταγραφή από Χετάφε), Οσιμέν (μεταγραφή από Λιλ), Σιμεόνε (δανεικός από Ελλάς Βερόνα), Ραχμάνι (μεταγραφή από Ελλάς Βερόνα), Ρούι (μεταγραφή από Ρόμα), Ρασπαντόρι (δανεικός από Σασουόλο).

Αυτή η σύνθεση παικτών, μετατράπηκε σε μια ομάδα που χαίρεσαι να τη βλέπεις. Δημιουργικά εξαιρετικό σύνολο, στις μεταβάσεις σε… σκοτώνει και το απέδειξε σε όποιο επίπεδο κι αν κλήθηκε να αγωνιστεί. Παρότι αρχικά έμοιαζε με… ανέκδοτο, λόγω της προέλευσης πολλών παικτών της. Χωρίς πολλούς Αργεντινούς ή Βραζιλιάνους ή έστω χωρίς πολλούς Ιταλούς και ευρωπαίους από προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες.

Γεωργιανός, Νιγηριανός, Τσέχος, Πολωνός, Σκοπιανός, Κορεάτης, Γκανέζος, Μεξικανός, Κοσοβάρος. Οι χώρες προέλευσης των δύο μεγάλων αστέρων (Κβαρατσχέλια-Οσιμέν), των βασικών χαφ (Λομπότκα, Ζιελίνσκι, Ελμάς), των στόπερ (Κιμ-Ραχμάνι) και του βασικού εξτρέμ (Λοσάνο). Έκαναν τη Νάπολι να βιώνει μέρες τέλη της δεκαετίας του ’80. Με εκδηλώσεις λατρείας, με στιγμές ποδοσφαιρικής… τρέλας. Μετρώντας τις μέρες αντίστροφα μέχρι το ξέφρενο πανηγύρι για το Σκουντέτο που έρχεται. Η Νάπολι έγινε ξανά της μόδας και δικαίως.

Πόσο θα κρατήσει, κανείς δεν ξέρει. Ήδη ο Οσιμέν είναι έτοιμος να φέρει προτάσεις άνω των 100 εκ. ευρώ. Ο Κβαρατσχέλια το ίδιο. Η ημερομηνία λήξης των «παρτενοπέι», δεν είναι μακριά. Δεν παύουν, όμως, να είναι ένα ποδοσφαιρικό θαύμα που θα το μνημονεύουμε για χρόνια

Πηγή: Newsbomb.gr


Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ελπίδες για Προολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό των Μπακς
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ελπίδες για Προολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό των Μπακς
Παναθηναϊκός: Νέα δεδομένα με Ιωαννίδη - Νέο συμβόλαιο και επιστροφή Λάτσιο
Παναθηναϊκός: Νέα δεδομένα με Ιωαννίδη - Νέο συμβόλαιο και επιστροφή Λάτσιο
Ολυμπιακός: Η συγκίνηση και η αποθέωση Μαρινάκη στο «Villa Park» (videos)
Ολυμπιακός: Η συγκίνηση και η αποθέωση Μαρινάκη στο «Villa Park» (videos)
Παναθηναϊκός AKTOR: Τώρα... μιλάει το ΟΑΚΑ - Κυκλοφόρησαν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια του Game 5
Παναθηναϊκός AKTOR: Τώρα... μιλάει το ΟΑΚΑ - Κυκλοφόρησαν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια του Game 5
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved